Keresés

Részletes keresés

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 2625

köszi

tegnap este úgy elkezdett fájni a bokám, reggelre félig elmúlt

ezért is gondoltam, hogy majd kombinálom a botot, meg a sima mászkálást

nem könyökmankót, hanem van az a sétabot, biztosan tudjátok

lényeg hogy a lábam már teljesen terhelhető, kétszer háromszor már megbotlottam, akkor ugrottam is egyet, meg is voltam ijedve, de nem fájt, mióta megyek vele és sokat erősitem, egyre erősebb a lábam

tudom hogy terhelni kell, ezért is vagyok picit mérges, de mindenképpen megkérdezem, hogyne

 

kis zavart érzek az erőben, remélem chopperrel nincs valami komoly baj, tegnap volt kontrollon

 

 

Előzmény: gurabli (2624)
gurabli Creative Commons License 2014.09.30 0 0 2624

Szerintem teljesen "normális", hogy elkezd fájni csípő, boka, másik láb, stb. Egész máshogyan oszlik meg a terhelés, vagyis nagyon rosszul. Nekem is fájt egy idő után a másik lábam, és a sérvem is akkor nagyobbodott meg, amíg jelentősen jobban terheltem magam, főleg a másik felem.

A bot, egy mankó, sokat segíthet, de az sem jó, ha sokáig használod, mert mozgatni, terhelni kell a sérült lábat. Ezt az orvosra bízd, most már pár nap és pl. erre is választ kapsz. Ezt okvetlenül kérdezd meg!

Előzmény: Arzeen03 (2622)
Nikke Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2623

"ezek a térdinjekciók nagyon fájnak? de gondolom azért kibirható, nem?"

 

8 db-ot kaptam a térdembe, ebből 5 volt a Synocrom (hylauronsavas), és 3 db szteroidos/fájdalomcsillapítós.

Egyik kifejezetten rossz helyre ment, fájt. A többi picit kellemetlen, de ennyi. A szúrás után leragasztják egy csinos kis tapasszal (mindig volt rajta kisebb-nagyobb vérpötty), aznap nem érhet hozzá víz.

 

Hatása a hylauronsavasnak kb. 30%-nyi javulás pár napig. Slussz.

A szteroidosnak a hatása ennél több volt, kb. 1 hónapig a térdem valamivel  kevésbé fáj, a többi - izomszakadásjellegű fájdalom felállásnál - teljesen elmúlt, de az is csak kb. 1 hónapig, aztán szépen visszasettenkedett.

Állítólag 6 hónap után ismételhető, de én nem mentem vissza, mert ennyi javulásért nem kockáztatom a lehetséges szteroidos mellékhatást.

Viszont van akinél mindkét fajta injekció bejön.

 

Egyébként valamilyen szakorvosi tanulmányszerűségben olvastam, hogy sajnos ezeknek az injekcióknak a jelelentős hányada rossz helyre megy (mármint a hylauronsavasaké).

 

 

Előzmény: Arzeen03 (2611)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2622

sziasztok

 

chopper nem irt, remélem holnap jelentkezni fog

 

nem szoktam én sem emlékezni sokszor mit irok, biztos irtam már olyat, hogy két oldallal később meg már el is felejtettem és más megvilágitásból irtam le ugyan azt

chilli betartja az utasitásokat, elvétve itt ott előfordulhatnak kivételek, nem kell ennyire nagyitó alá tenni a dolgokat, mikor gyakran változnak az állapotok, az ember meg kétségbe esik és próbál valahogy a helyzethez igazodni

egyszerű, chillike nemsokára túl lesz mindenen, még az idén 

és hagyjuk már ezeket a svájci kuruzslókat, azt sem tudják, mi az a meniszkusz! ráolvasás, meg füstölés, ugyan már... chillit nálunk már egy félig vak javasasszony meggyógyitotta volna :)

 

 

megint lesz egy kérdésem.. nagyon hülyén megyek és kezd fájni a jobb bokám, meg a jobb csipőforgóm

visszaveszem a botot, azzal rendesen tudok menni, egyenesen, lépéseket is ki tudom vinni

és akkor ezt váltogatom majd, hm? szerintetek? mielőtt bokasüllyedésem lenne

 

második plungálásnál kértem fájdalom csillapitót, igy sem volt sok különbség, betoltak előtte egy lidokain injekciót

 

 

 

gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2621

Nálam nem volt ugyan 13, hanem egy punkció és három "olajozó", de mind alapból fagyasztva volt, ha jól tudom, akkor lidokaint is kaptam. A punkció nem volt kellemes, hogy is lehetne, és ha nem kotorászik sokáig a tűvel, akkor nem is fájt volna. Hozzáért valamihez a térdemben, ami nagyon kellemetlen volt (nem áramütés szerű, hanem olyan tompa erős fájdalom). 

Mozart nem volt, Wagnert kértem:) 

Hát, akkor nekem szerencsém van a dokimmal. Nagyon "jó keze" van, tényleg nem fájt. 


Ha ingyen lenne pl. a Synvisc-One, akkor OK, de itt röpködnek a százezrek, sajnos. Ha már injekció, akkor az előbb említett ajánlott, egyet kell belőle, a legtöbből három vagy több, ha jól tudom. Elvileg akinél ér is valamit, ott is pár hónapig max, sajnos. Meg kell próbálni, különösen, ha nem megterhelő anyagilag.

Előzmény: L0riana (2619)
zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2620

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:)

 

Nem gondolom, hogy jobban ismerném a svájci protokollt bármelyikünknél, hiszen ezt te írtad a

1937-es posztodban.

 

Múlt pénteken volt egy biciklis balesetem, amiben - többek között - a térdem is megsérült. Az MR azt írja: komplex, felületig hatoló meniscus-szakadás (mediális meniscus, hátsó szarv) és jelentős bevérzés. Azonnal műteni akartak, de én nagyon szeretném elkerülni. Azt mondják az orvosok, hogy hosszú, 6-12 hónapos gyógyulásra számítsak, de támogatnak, tehát nem akartak rábeszélni semmire.

 

A saját leírásod szerint, gondoltam, hogy a svájci protokoll sem térhet el, a magyartól, hisz ott is ugyan úgy állapítják meg a meniscus szakadást mint itthon.

 

Önmagad írtad,  a 2186-os posztodban a következőt:

Velem az van, hogy 5 napja elkezdtem gerillagyógytornázni, mert a doki szerint rendben van az úgy, h ölbe tett kézzel várunk a műtétig, szerintem meg full gáz, h egy állítólag közönséges sérülés miatt lassan 2 hónapja képtelen vagyok élni a megszokott életemet. Nagyon erőltettem, de csak addig, amíg ment, egy percig sem fájt, de csináltam-csináltam, elsősorban a hajlítást. 30 foknál tovább nemigen jutottam, ezért tegnap már bőgtem is egy sort, h sosem lesz ebből járás.

 

Szerintem min a két általad feltett kérdésre válaszoltam, és talán ebből láthatod, hogy Gurabli számára a saját mondataidból csináltam egy összefoglalást, minden rossz szándék és tiszteletlenség koncepció vagy prekoncepció nélkül.

 

A 2302-es posztodban írtad, hogy mit találtál a kutatásokban:

Hát ez az, amitől félek :-( Pont ilyeneket olvastam kutatásokban. A baj az, hogy a meg nem műtött meniszkusz is pont ugyanilyen problémákat okozhat, főleg, ha instabil, mint az enyém.

 

 Én azt gondolom, hogy teljes mértékben megadtam, úgy neked és mint másnak is a tiszteletet. Amennyiben úgy kezelnék bárkit is mint ahogy írod (jólvanpistikenincskockafejed") akkor ennél sokkal karcosabb véleményt fogalmaznék meg. Sajnálom, ha így érezted és elnézésed kérem.

 

Azt gondolom, sok ember ezen a fórumon egy új élet helyzetbe kerül egy sérülés után és sokszor nehéz döntéseket kell meghozni. Erről már Gurablival egyszer hosszabban beszélgettünk. Néha az embernek az élethez kell alakítania a döntéseit.  Igazad van nem ismerjük egymást és ez a hely nem is arról szól, hogy kit mekkora trauma ért a balesete után és hogyan változott meg az élete. Én csak olyanról mondok véleményt amiről tudom, hogy mit beszélek mert vélhetőleg átéltem, meg megalapozott a véleményem.

Nem ez a fórum ahol én ismeretlen emberekkel ezt megvitatnám, hisz önmagammal ezt megtettem akkor amikor a a sportot ( ami a munkám volt), és egy sérülés miatt mindazt feladni kényszerültem ami számomra mindent jelentett. Ebből az aspektusból, nyilván nehezebben értem meg mikor valaki itt a fórumon az amatőr általa kedvelt sportot szembe állítja a hosszútávú egészségével. Szerintem annál fontosabb nincs mint a normál napi élet a kellemes programok a gyerekkel vagy a barátainkkal.

 

Annak külön örülök, hogy Svájcban megtaláltad az olyan orvosokat akik számodra megfelelőek.

Én nem foglalkozok semmilyen orvosi eszközzel,de azt gondolom elég tapasztalatot szereztem akár az EU-ban,  akár az USA-ban praktizáló orvosokkal kapcsolatban, hogy megalapozottan össze tudjam hasonlítani az itthoni orvosakkal.  Itthon is bevett gyakorlat a másod, harmad vélemény kérése. Elég sok sebésszel találkoztam itthon mostanában ahhoz, hogy ki merjem jelenteni az igazán profi orvosoknak nincs "felsőbbrendűség-tudatuk" . Szerintem ez a középszerűek privilégiuma.

Abszolút igazad van abban, hogy ez egy laikus topik. Szerintem pont én vagyok az aki azzal köszönt be ide, hogy óvatosan a vélemény formálással mert az félrevisz.  Amikor úgy érzed ebbe a hibába esnék, megköszönöm ha figyelmeztetsz, mert az embert  néha elragadja a segíteni akarás.

Szép estét!

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: _chillout_ (2613)
L0riana Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2619

Én sajnos tapasztalatból mondom, úgy 13x kaptam injekciót, hogy igenis fáj... Vannak persze fokozatok, de a 99% hogy ne érzel semmit az nem kicsit túlzás. Volt, hogy közepesen fájt, volt, hogy annál sokkal jobban. Nem adnak se lidokaint, se nem jegelik előtte, vagy utána. Legalábbis ez se a Honvédban, se a Sportkórházban nem szokás, lehet, hogy egy magánklinikán még Mozartot is betesznek a beteg kedvéért... A jó a dologban, hogy fél percig fáj, aztán gyorsan elmúlik :).

Előzmény: gurabli (2612)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2618

chilli, nyugi, nehogy veszekedjetek véletlenül sem, minden rendben lesz, te mész nemsokára térdgépezni, meg a pályára kinyiffanni, gurabli pihen és jövőre végrehajt egy nagy visszatérést a fociban és öröm, boldogság...stb :)

 

gerilla torna, hehehe :) ez pont nálam fordul elő

 

 

a falnál guggolást nem merem még csak kipróbálni sem, ma úgy fájt mikor belevágott

talán majd bordásfalnál, hogy fent kapaszkodok? majd kitalálom

 

nemsokára minden rendben lesz, már mindenki türelmetlenül várja a gyógyulást

gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2617

Pontosan, ez egy nagyon jó gyakorlat! És nagylabdát neki a falnak, nekidőlni, és úgy le-fel, az is kitűnő! De ezzel csak óvatosan, ez elég "haladó" gyakorlat, ha nem túl jó a térded, nagyon megterheli. Ne erőltesd a guggolást, amíg nem tudod, hogy mi a gond!

Előzmény: _chillout_ (2614)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2616

tudtam én, már jött is egy jó válasz, na ezért is jó ez a fórum!

 

pont nem akkor fáj a térdem, mikor a bokámnál előrébb megy, hanem mikoregy vonalban marad vele és csak a combok meg a fenék ereszkedik és úgy hajlik a lábam

de közben kapaszkodok is és ez a testsúly legalább 3/4-ed részét leveszi

vizitorenán ment régen a guggolás, olyan 70-80 fokig

nem volt pótlásom, keresztszalag első része szakad le, de ki tudja már mi volt, mit ügyködtek a térdemben, április 19.-én volt a sérülés, műtét május 10.-én és azóta szana szét vagyok, hullámvasutazok mind fájdalomban, mind lelkileg, diagnózis folyamatban, mi lehet a baj, miért vagyok még ilyen állapotban, röviden ennyi

 

térdem kétszer plungálták, na az aztán rossz volt! ha annál jobb, akkor kibirom és sokkal nyugodtabb vagyok :)

nincs begyulladva a térdem, csak száraz, merev, minden bajom van vele..

most pl úgy érzem, egy drót van benne keresztben és azon lóg az alsó lábszáram.. recseg, ropog, ha erőből mozgatom, de nagyon! vagy 8-10 helyen egyszerre

passziv mozgatásnál nincs ropogás

 

lábam erősités alatt, de csak alap gyakorlatok, lábemelések, lábsúlyt akarok majd venni

mióta erősitem, sokkal jobbnak tűnik

szobabicikli nyergének tartóját meghosszabbitattam, de igy sem tudom áttekerni.. fél tekerésekkel próbálkozom

 

sört nem szeretem :)

kóla adagot csökkentem naponta egy, max kettő dobozos kólára, ez a terv

most is úgy hiányzik, de nem veszek.. mert akkor nincs megállás megiszom az egész üveggel :) 

reggelim, példa: 15 dkg rántott máj, 5 szelet kenyér, másfél liter kóla, egy sport csoki, vagy egy süti, utána esetleg banán, vagy szőlő..

vagy 3 kifli, 15 dkg pulykamell sonka, vaj, másfél liter kóla, süti

 

akkor voltam gondban, mikor rászoktam az energiaitalra

éjjelente vagy hármat ittam, ha dolgoztunk, utána már nappal is

hol én vettem, hol akivel voltam.. egymásnak hoztuk

nagy erőfeszités volt leszokni, vagy másfél hónapba telt, reggelre már be volt készitve a hűtő tetejére ébredés utánra

de muszáj volt, mert attól már kezdtem rosszul lenni kb két hónap után, ráadásul kimosta az összes vitamint a szervezetemből

kólával csak akkor van baj, ha egy órán belül megiszom a két és fél literest, pl filmnézés közben, akkor melegem van, meg ilyenek, roszz a közérzetem

 

ki emlékszik, egyszer vagy 20 éve volt fehér kóla.. ugyan olyan volt az ize, meg minden, de fehér szine volt, mint a spritenak

iszonyat rossz volt, egy pohárral sem tudtam meginni, pedig csak a szine volt más

 

 

Előzmény: gurabli (2612)
gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2615

Egyáltalán nem beleokoskodni próbáltam, minden alkalommal írtam is, hogy még csak véletlenül sem mondom meg a frankót, hogy mit kellene tenni, kizárólag a saját véleményem mondtam, amit minden alkalommal hangsúlyoztam is! Pusztán a jó szándék vezérelt, azért is hoztam fel többször is, elnézést, ha nem voltam egyértelmű.

Most nem tudok többet írni, mert mennem kell, de majd írok még erről. Nagyon is sokat olvastam a trendeknek (főleg amerikai és angol oldalakon, szakmai oldalakon, és néhány németen is), és egy tanulmány nincs, ami bizonyítaná, hogy a konzervatív kezelés ilyen esetben eredményes lenne, sajnos. És a hangsúly itt a hosszútávú (ami aránylag rövidtávú is) következményeken van. Nincs olyan sportoló, aki szakadt meniszkusszal sportolna, ezt elhiheted! És ez nem véletlen.

 

Az élet pedig elég nagy szívás, sajnos. Nem szeretheted jobban a sportot mint én, max annyira mint én:))). Már jó párszor írtam, hogy mennyire sokat jelent nekem a foci. Ez van. Gond nélkül tudsz majd (nagyon valószínű) térdgépezni. A kontakt sportok a felejtősek, elsősorban.

 

Érdekes a hozzáállás, mert egy szakadt meniscus igen is akkut dolog, pont a későbbi komplikációk, pl. gyulladás miatt! Nem életmentő, de ha kiderül, célszerű minél előbb megműteni, egy betegnek és orvosnak is megfelelő egy-két héten belüli időpontot választva, elkerülve minden esetleges kellemetlenséget. Sajnos a Te példád is tökéletesen illusztrálja, hogy ha nem küldenek el 6 hétig szakadt meniszkusszal olvasgatni (már elnézést, de ez szerintem nem helyes, az orvosnak dolga elmondani, hogy mik a lehetőségek és ő mit ajánl vagy mit nem és miért), akkor nagy valószínűséggel nem kerülsz ilyen helyzetbe.

 

Persze az élet mindig beleszól valahogy, saját bőrömön is tudom... Mennem kell, majd folytatjuk:))

Előzmény: _chillout_ (2613)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2614

Arzén, nem csoda, hogy így megy a guggolás, amúgy meg nem, egész más izomcsoportokat mozgatsz meg a kettővel. Pont ma mutatott a fizikós néni egy jó technikát: falnak dőlve guggolni, csak ameddig megy, és a két térdet két kézzel fél percen át befelé nyomni - és ellentartani -, majd fél percen át kifelé ugyanez. Iszonyú fárasztó és úgy mozgat izmokat, hogy a térded kvázi tehermentesítve van, mert a testsúlyodat a falra helyezed, nem pedig a lábadra.

Előzmény: Arzeen03 (2611)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2613

Itt valami óriási félreértés lesz. Milyen gerillatorna, mit nem szakember írt elő? Mindent, amit csinálok, előtte együtt gyakoroljuk a terapeutával. Semmit nem csinálok a tudta, beleegyezése nélkül. Miért csinálnék ilyet?!

 

A térdemmel történtek:

baleset július 4.

MR július 9.

Megbeszélés, akarok-e műtétet július 10. Itt elmondták, hogy ez egy akut, de nem sürgős dolog, biztattak, hogy olvassak utána, találkozunk 6 hét múlva.

Kontroll aug. 15. Megbeszéltük, hogy ennek már sokkal jobbnak kéne lennie, szóval műtét, elindítottuk a folyamatot. 2 héttel később beállt a térdem, ügyelet, konzultáció előrehozva szinte azonnalra.

Konzultáció szeptember legeleje, a térdemben egy gyulladás van, hogy a baleset következménye vagy a várakozásé, vagy a kettőé együtt, nem tudni, de így nem merik megműteni, mert akár egy gennyes, szeptikus környezetben is találhatják magukat.

Ez történt eddig. Azóta nyomom a fizikoterápiát, hajszálpontosan azt csinálom, amit előírnak és várom a kontrollt, ami már csak 3 hét. Előtte még lesz otthon egy MR, hogy lássuk, mi a helyzet.

 

Azt kéne megérteni, hogy az orvostudomány nem egzakt. Ami üdvös megoldás X-nek, Y-nak esetleg tönkreteszi az életét. Nagyon alaposan utánaolvastam mindennek és van egy trend, elsősorban észak- és nyugat-Európában, ami meniszkusz-sérülés esetén a konzervatív megközelítést favorizálja. Leírtam már az érveket és az ellenérveket. Ezeken kellett magamat átrágni a baleset utáni 6 hétben és meghoznom egy számomra nagyon nehéz döntést. Miért nehéz? Mert a balesetem előtti napon kerek 100 kilóval lábgépeztem. Nekem a sport nem hobbim, hanem lételemem. Nem kocogni akarok vagy szobabiciklizni, hanem versenyezni, megszakadni az erölködéstől, elpusztulni a pályán. Egy meniszkusz-műtét banális és azonnali, látványos javulást hoz, de a hosszútávú ízületi degeneráció elkerülhetetlen. Ezeket kellett megemésztenem és döntenem.

(Az tényleg csak zárójelesen, hogy ortopéd sebészeti eszközökkel foglalkozom és a kelleténél sokkal jobban tudom, hogy mi hogyan működik.)

Az orvosoknak itt egyáltalán nincs felsőbbrendűség-tudatuk, itt teljesen bevett dolog a másod-, harmadvélemény. Az arrogancia is ismeretlen fogalom, nem úgy, mint itt a topikban egy-két embernél.

 

Két dologra válaszolj nekem légy szíves, zkovaxxx:

- honnan veszed, hogy nem azt a tornát végzem, amit előírnak

- honnan veszed, hogy jobban ismered a svájci protokollt bármelyikünknél

 

Nekem most egy kicsit elegem van a segítőkészségnek címkézett "jólvanpistikenincskockafejed" hozzáállásból. Nem ismerjük egymást, tehát adjuk meg egymásnak azt a tiszteletet, hogy feltételezzük róla: tud annyit, amennyit mi. Ez egy laikus topik, itt nincs helye szakértő-attitűdnek.

Előzmény: zkovaxxx (2606)
gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2612

Olvasom rendszeresen, csak mostanában ritkán jutok oda, hogy írjak:)

 

Csontritkulást komolyan kell venni, legtöbbször eredményesen kezelhető, de kezelni kell! És itt is érvényes, minél előbb, annál jobb!

A Cola helyett bármit:) Igen, mindenkinek van rossz szokása, de a coke tényleg nagyon, de nagyon káros, és még az a kg cukor amit vele tolsz.... Helyette 100% gyümölcslé, hézi limonádé, akármi! Jó-jó, okoskodok, de én is rengeteg colát ittam, és nem volt könnyű leszokni róla (hehe, mint ha kóla lenne, nem cola), aztán most nemrégen moziban vettem egy poppcorn+cola párost, a colától szinte felfordult a gyomrom, olyan édes volt és szörnyű, a poppcorn meg szétmarta a fejem, annyira sós... No comment. Előtte nem zavart, sőt! Az ideális persze egy jó pohár (vörös)bor vagy egy-két üveg sör. Az utóbbi sajnos keményen hizlal:) Imádom a sört. Szerencsére van már egy-két valóban minőségi alkoholmentes sör, ami nem olyan feeling, mintha egy lépésre lennél a guminőtől, ezért amikor vezetek, vagy nem lehet egy jó hideg keserű német sört ledönteni, akkor alkoholmentest iszom. Mindenről le tudtam szokni aránylag könnyen (édes italok, sós rágcsák), de a nyomorult cigi most kifog rajtam. Amíg sportoltam, addig nem is jutott eszembe, majd sajnos rákaptam és most nem tudom letenni, megőrülök:(((

 

A térdbe adott injekciók: ha jól tudja beadni, akkor 99% százalékban szinte azt sem érzed, hogy megszúr. jegelik, és/vagy lidokain, és már megy is. Nem kellemes, de inkább a tudat miatt. Fontos, nem szabad ugrálni, mozogni. Emígy én nem vagyok híve, a legtöbb tanulmány bizonyította, hogy szinte semmit nem használ vagy csak nagyon rövid ideig, ellenben kellemetlen, rettentő drága, hordoz némi fertőzés veszélyt is (ha valami, akkor a térd rögtön dagad, ha nem tetszik neki). Talán annak látom értelmét, hogy szteroidot adnak gyulladásban lévő térdre nagyon rövid időre (használ) és akkor műtét vagy vizsgálat, de ebbe már nem mennék bele...

 

Guggolás: az egyik legnehezebb. Mikor is volt a pótlásod? Mert térd nagyon sokáig nem mehet a bokától előrébb. Nekem sérülés előtt is kínzás volt a guggolás. Nem fájt, kellemetlen, rossz érzés. Ne erőltesd. Főleg, amíg nincs rendben a lábad. Térdelj le fél térdre, vagy próbáld máshogy megoldani. Emígy minél erősebb az izomzat, annál kevesebb terhelés megy a térdedre. Csodát nem tesz, de nagyon sokat jelent.

Előzmény: Arzeen03 (2611)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2611

végre visszatért az egyik főszakértőnk, gurabli gyógymester :)

 

nem csoda, hogy chilli halogatni akarja a műtétet, elijesztjük itt mint pl én is a térdfájásommal szegényt

pedig micsoda megkönnyebbülés lesz majd neki, majd fog utána sajnálkozni, hogy miért nem előbb.. 

de most megy MR-re, már a kapuban áll

 

részemről a csontritkulás hát igen.. kálcium pezsgőtablettával próbálom ellensúlyozni, meg egyéb vitaminokkal

egyszer 3 hétig nem ittam kólát, sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb voltam

gondoltam iszom egy fél pohárkával, végül is három hete nem ittam.. onnantól kezdve ugyan az, nem birtam leállni

choipper irta a mákolajat, mindenképpen alkalmazni fogom, utánaolvastam.. köszönöm szépen egyébként

 

bár tudom, hogy zkovax fórumdoktor és gyógyszakértő, valamint főtanácsadó és elemző azt tanácsolta, hogy ne tornázzak, de ami nem fáj,... hát tessék, ez ma volt

 

kérdés, hátha kapok rá egy gyors választ:

 

- gyakorlat guggolás próbálkozás

 

ha térd előre megy és hajlik a láb, közben kapaszkodok, testsúly nagy része levéve, olyan 40-50 fokig megy, nem fáj

 

ugyan ezt próbáltam, csak sipcsont marad a talajra teljesen merőleges és úgy engedem le magam, tehát mintha elkezdenék leülni, izületbe olyat behasitott, hogy csak úgy jajgattam.. 

 

szerintetek lehet e az oka, mert gyenge még az izület és ilyen formán még nem birja a terhelést?

 

ugye már járok, ha sántikálva is, ami az elején szintén eléggé fájt, de már sehol járás közben a térdfájdalom, elmúlt, szoval ebből gondolom, esetleg az izület még nokedli

 

TA-hoz jövő hét hétfőn megyek, az orvosomhoz meg felmegyek csütörtökön oda meg viszem a csontizotópot, megfogadva zkovax fdr. gyszkrt. ftcs és el. tanácsát

 

ezek a térdinjekciók nagyon fájnak? de gondolom azért kibirható, nem?

 

gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2610

Igen, mi kitartóak vagyunk:) Senkinek sem akarom megmondani, hogy mit tegyen, csak sajnálnám, ha később ez miatt lennének komolyabb gondok. Egy porckopás az már nagyon komoly kategória és kezdeni sem tudnak vele semmit (ha nagyon fáj, akkor jön a protézis).

 

De senkit soha nem szabad ilyesmire rábeszélni, ezt az orvossal kell megbeszélni és az alapján mérlegelni, dönteni. Én is tudtam, hogy minél előbb túl kell lennem a sérvműtéten, de húztam elég sokáig, pedig nem nagy ügy az egész. És minden nap kitettem magam annak, hogy esetleg kizáródjon (na az aztán komoly dolog) illetve idővel egyre nagyobb lett a sérv.

Előzmény: zkovaxxx (2609)
zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2609

Teljes mértékben egyetértünk ebben az ügyben.  Már párszor megpróbáltuk lelkileg presszionálni a számára legracionálisabb megoldásra, de még ellenáll:))

 

 

Előzmény: gurabli (2608)
gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2608

Ez igaz: fizikó, nem gyógytorna, én hibám.

Egy dolgot tudok: nem szabad sokáig várni vele és terheli, mert komoly árat lehet érte fizetni, sajnos.

Előzmény: zkovaxxx (2606)
zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2607

Arzeen Tábornok Úr!

 

Gondolom mondták már neked, hogy már borítékolhatsz némi csontritkulást:)

Közeli családtagom is így nyomta mint te, nála is bejött a papírforma.

 

 

Előzmény: Arzeen03 (2602)
zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2606

Ezt Svájban is pontosan így ítélik meg:) Ez klasszikus meniscus szakadás, de ezt már az orvosa is megállapította és javasolta a műtétet. Amennyiben jól emlékszem a térde, gyulladásban volt ezért vár az orvos a műtéttel és addig kiirt fizikó terápia ahova most jár az nem egyenlő a tornával.  Gondolom annak az a célja, hogy ne álljon be a térde, és egyben kezelik a térdkalács problémáját, bár szerintem ez összefügg a meniscus üggyel.

Az, hogy ő gerilla tornázik azt szerintem nem az orvosa javasolta:)) Az orvos javaslatot tehet, a többi mindig a beteg belátására van bízva. 

Előzmény: gurabli (2604)
gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2605

Nem könnyű az élet, sajnos. Kitartást és legyen mindig ilyen a kedved és hozzáállásod, mint itt a fórumon!

Kíváncsian várom, hogy mire jutsz, mikor is mész TA-hoz, nem voltál még nála ugye?

Szorítok!

 

Nálam most már úgy látszik "beállt" az az állapot, hogy alapjában véve nem zavar a műtött térd. Nem szereti, ha sokat ülök, és azt sem, ha sokat állok. Terhelni nem nagyon terhelem, a sétát jól bírja.

Előbb-utóbb elkezdem a komolyabb futást, mert kezd rendes pocakom lenni:(, fociról még nem mondtam le, de a kezdeti terv, hogy szeptemberben elkezdem végül felejtős lett. Majd meglátjuk.

 

Mindenkinek jobbulást és gyógyulást!

Előzmény: Arzeen03 (2602)
gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2604

Hát, ez a klasszikus esete a meniscus sérülésnek. Tudom, már annyiszor kibeszéltük, tudom, unalmas vagyok, és azt is tudom, hogy miért nem akarod műttetni, de: gyors, rutin műtét (meniscust a tudomány mai állása szerint nem lehet és nem is szabad konzervatív kezeléssel kezelni), hétfőn reggel bemész, kedden reggel hazamész, egy hétig pihensz, második héten már aránylag normálisan csinálsz mindent, gyógytorna (ami látványos javulást fog hozni), második-harmadik héten már mehet a munka, ha irodai. Másfél hónap múlva már szinte semmi panasz. A konzervatív kezelés eredménye az lehet, hogy a leforgácsolódó darabok folyamatosan irritálják az üvegporcot, ezért fáj, gyullad, felduzzad, és ami a legrosszabb: rettentő gyorsan kopik (na ezt már nem is lehet sajnos kezelni). Segíteni azért segít, mert a folyamatos torna hatására elmozdul, apróbb darabokra esnek a nagyobb darabok, így megszűnhet az akadás, erős fájdalom. Nagyon meglep, hogy Svájcban ezt javasolták és egyáltalán engedik.

 

 

Előzmény: _chillout_ (2583)
gurabli Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2603

"és eszik az orvosok által felirt,semmire való gyógyszereket."

 

Megértem, ha valaki így gondolja, de ezzel nagyon nem egyezem. Lehet azon vitatkozni, hogy gyógyszerlobbi, meg stb, és persze van is ilyen és sok orvos nem megfelelő gyógyszert ír fel (sajnos), különösen sok orvos nincs kellően tisztában egyes szerek kölcsönhatásával, de el kell döntenünk, hogy a nyugati gyógyászat útját válasszuk vagy sem. Egy kellően felkészült és lelkiismeretes orvos tökéletesen tisztában van a nyugati gyógyászatban is bizonyított és elismert növényi eredetű gyógyszerek, készítmények hatásával és alkalmazásával (mária tövis, feketenadálytő, izlandi moha, növényi szterinek, és még oly sok másik...).

 

A gond ott van, hogy az orvosok többsége régi (de aránylag olcsó) és 30 éve használt szereket írnak fel, és mindezt túl könnyen és gyorsan, holott lenne sok esetben modernebb alternatíva és esetleg gyengébb szer is. 

Előzmény: Chopper63 (2601)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2602

köszi chilli

nem akartam ilyenekről irni magán dolgok/, de benne van az emberben és néha ki akar jönni belőle

na ennyit erről

 

megmondom én elsődlegesen mi a baj

naponta kb 2-3 liter kólát iszok, ez az én függőségem, imádom és ezt már vagy 20 éve

szerintem ennek az eredménye ez a kép, próbáltam már abbahagyni, de nem sikerül letenni /a kólát, jó, mi?

nem iszom, nem dohányzom, gyógyszereket sem szedek, semmi

rehabon és előtte nem ittam pár napig kólát, vettek vért, két értékem is beállt normális értékre, ami előtte mindig eltérő volt

/Kálium, alkalikus foszfatáz, meg valami máj érték is/ 

 

choper, majd irj, mi volt kontrollon, meg a tornán

minden tanácsot szivesen fogadok

 

akkor.. gesztenyekrém, mákolaj, ezeket kipróbálom

 

azt hiszem elérkezett az ideje az életmód váltásnak is.. sport már nem lesz elég.

Chopper63 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 2601

Szia kedves Arzeen03.

 

Én is kiváncsi vagyok mit mond a csontizotóp felvételekre az orvos.Én mákolajat vettem,mert a csontsűrűséget 1 év alatt szépen visszapótolja!Kevesen tudják,és eszik az orvosok által felirt,semmire való gyógyszereket.Ismerős köreimben mások is használják!

http://www.lugositas.org/makmakolaj

Én 2x1 kávéskanállal.A fibula csontom 3 hónap alatt még nem volt összeforrva.

Meg amúgy is,életkor miatt is fontos már nekem.

Egyik ismerősöm vissza vitte a csontizotóp leletét,az orvos felirta a gyógyszereket,idős 75 éves a néni.Kezébe nyomta a receptet,és közölte,vegyen mákolajat!Nos ekkor vettem én is.A néni kiváltotta a gyógyszereket,amiket nem eszik.Mákolajat vett neki családja!Az aktuális orvos is azt ajánlja,akkor jó lehetvélték.Érdekes dolgok ezek.

 

 

Előzmény: Arzeen03 (2599)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2600

Látszik bizony. Meg a jobb lábfejed is gáz. Nagyon kíváncsi leszek, mit mondanak a dokik rá. Jópofa ez a csontizotóp, aznap este nem is kellett lámpát gyújtani, igaz? :-D

 

Lélek: nekem a családom állati jófej, sokkal türelmesebbek velem, mint én magammal. Nekem csak egyszerűen sok volt az elmúlt egy (három) év és most ez az apróság volt az utolsó csepp a pohárban.

Előzmény: Arzeen03 (2599)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2599

na ilyen a csontizotópos eredmény, még van egy felvétel, de az szerintem nem látványos, igy nem is teszem fel

nem olyan szuper mint chilli térdprofiljai, ez is félelmetes..

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2598

itt azért szerintem látszik, a bal felső képen, hogy ott másmilyen az egész...

az a jobb térdem

 

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2597

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 2596

hol a kép :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!