NJ-ben sokfele naco el. Sokat tanultam a torok, olasz, belga, columbian, guatemalan kollegaktol :)). Sutnek, foznek orommel. A konyhaik nem feltetlenul nagyok vagy agyon dekoraltak - hanem jol hasznalhatoak.
Persze vannak akik ennek ellenere sem tudnak fozni, es a konyhajuk nem oriasi bemutatoterem-konyha. No ok irigykednek :)). Meg a fiaim ismerosei. Bar... az o barataiktol is tanultam egyet-s-mast.
A fiuk azok akik inkabb fozocskezni tanulnak... egyre jobban.
Ja :)). Azt szoktam mondani... Amerika nagy orszag, sokminden megtalalhato benne...
A keleti part nagyon mas mint a kozepe vagy a masik szele - es akkor az eszaki es deli kulombsegekrol nem is beszelek...
Aztan meg. Ugye a tiszta szoba ismeros... hat itt a tiszta konyha a meno... az is epittet maganak nagy konyhat akinek terkep kell ahhoz, hogy megtalalja a tuzhelyet...
Köszönöm a tippet, de valóban egy tucatáruról volt szó, nem nagyon érdemes vesződni vele. Viszont lehetséges, hogy a hypos trükknek még hasznát veszem. Egyébként a Seherezádé típusú kávéfőzőm porcelán részét is így tisztítom ki, beleöntöm a hypot, negyedórát állni hagyom, a tisztítót visszaöntöm a flakonba, a porcelán felsőt pedig jó alaposan átöblítem. Olyan lesz, mintha új lenne
nekem csak sztereotip kepzeteim vannak az amerikai konyhakrol, de az semmifelekepp nem igy nez ki, mint a kepeden. ismerosi korben is ilyen konyha- es fozesbarat a jellemzo?
Hat ez az... nem ragad bele... minden heten attorolom eloszor nedvessel, aztan szarazzal. De nem mindig lesz rogton csikmentes. Most attoroltem olajossal, es tovabb szebb.
Gondoltam, azért beszél a takarításáról, mert már megvan neki. Annak meg nem az a legjobb módja, hogy másikat vesz, ennyi erővel minden héten másikat vehetne, és akkor nem lesz gond a takarításával... :-I
Nem olyan durva, mint a hideg zsíroldó, de hatásában hasonló.
Fémet-üveget ugye nem bántja, erre találták ki, de a fóliás bútorlapon sem látok elváltozást. Persze nem kell sokáig rajta hagyni, és le kell öblíteni (tiszta vizes ronggyal áttörölni).
Dehogynem, sokszor. Csakhogy ennek nem savanyú, hanem kellemetlenül romlott szaga volt, ami csöppet sem tetszett nekem. Nem lett volna gusztusom ebből enni.
Ket napja meg csak - de szombat delelottonkent szoktam takaritani a konyham... es a mosogato meg mindig csodalatosan tiszta maradt, a vizcseppek szepen osszeallnak golyoba, nincs folt...
Megfogostam a szagelszivo tetejet is, azt is atkentem olajossal - nincs rajta ujjlenyomat a fogdosas utan, es por sincs!!!
a legutóbbi The Great British Bake Off c. BBC műsorban a dobostorta volt az etvasz. A sok brit közül csak az indiai volt képes elkészíteni rendesen. :)