Keresés

Részletes keresés

Victim of NHS Creative Commons License 2014.09.13 0 0 80874

Sajnos igen, ugyanahhoz a koklerhez mentem vissza...

Előzmény: titamita (80862)
netszkvid Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80873

Haho! Ti is most mar elso osztalyban  nyomjatok ugye? bocsanat, elvesztettem a fonalat.

Hat nem tudom, kulonorak azert nem tunnek olcsonak errefele sem. Fel ora zongora £20- az olcso? A balettunk az nagyon olcso, az igaz, de csak azert mert a tanar olyan, hogy olcso akar lenni (viszont nagyon jo, mar Oli is jar, igaz o nem balettra hanem akro- nevu gimnasztikara- Panna meg napi kb 1 oraban hobbibol fejen all- mert szereti csinalni...). Mondjuk ugy, hogy hetente tobbszor jarnak, mar az sem olcso. Az elozo helyunk ami nagyon hu de sznob volt, annak megfeleloen £14 per ora ment a balett- engem a hideg is kirazott attol az iskolatol.

Uszas kb annyi amit mondasz.

szerintem igy Anglianak ezen a reszen London vonzaskorzeteben elegge egyformak az arak, vagy legalabbis ugyanabban a savban vannak.

 

Egyebkent en elegge meglepodtem a fiamon, hogy tavaly ev vegere mar a maga modjan kis sztorikat irogatott, meg egszen jol olvasgatott. Pedig nem ugy tunt, hogy agyongyotrik az iskolaban, en meg aztan plane nem nyomtam, hogy alig 5 evesen irjon-olvasson. Aztan azert most nyaron azert szerintem felejtett rendesen- de majd ujra belejon. Nalatok szereti a nagy az iskolat?

 

 

Az auto szerintem olyan dolog, hogy egyszeruen preferencia kerdese. Nekem minimalis presztizserteke sincs es tiszta penzkidobasnak tartanam az uj auto vasarlasat- plane BMW-t (kulonosen amiota a szomszed 2013 as X6 os nagy tosz autojat mar 2x 1 honapra vittek el szervizbe...). De valakinek ez fontos, akkor arra kolt. Mi meg sielni szeretunk, meg jol esik  a lelkunknek tobbet fizetni a mortgage-ba mint azt nezni, hogy ertektelenedik el az auto a fenekunk alatt.

De most oszinten, amilyen ertekaranyban van a haz erteke az autoehoz kepest- tulajdonkeppen nem egy nagy kiadas 25k£ t autora kolteni a presztizs erdekeben- mig egy normalisabb haz ennek kb 25 szerese es ezzel tok elerhetetlen- pl a szomszedunknak is ezert van mindig uj BMW je.

Előzmény: titamita (80871)
titamita Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80872
Amit en nem ertek...a kornyeken az osszes soksokgyerekes csalad (azok, akik lazan gyerekules nelkul bevagjak oket a kocsiba) vadiuj mercikkel, bmwkel meg terepjarokkal hozza a siserehadat suliba.
Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80866)
titamita Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80871
Nekem is egnek allt, szivtam is, mert nem fizettem...


Tok fura, szerintem feletek olcsobbak a kulonfoglalkozasok. Itt 72-73 font az uszas egy termre, zeneorak min 60.
(Ja, es koszonommneked/netszkvidnek a meg regebben ajanlott iskolas konyvotleteket, most rendeltem be egy adagot.)
Előzmény: aknot (80864)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80870

Na igen, kicsit masok itt az aranyok, egy havi gyerekvigyazas (vagy egy havi alberleti dijbol stb.) arabol 2-3-4 laptopot/tv-t stb. is lehet venni...

Előzmény: netszkvid (80868)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80869

Jo, azert persze vannak szegenyek is, peldaul a masik szomszedunk, o egyedul neveli a gyereket (aki most mar olyan 16 korul van), full time dolgozik, mar mielott mi idekoltoztunk is itt laktak (lakasban, nem hazban), nincs autojuk, nem isznak/dohanyoznak, nem mennek sehova, es miota itt lakunk hat eve ugyanazzal a rozzant rozsdas, szakadt uleses, szetesett elso fekes biciklivel jar a no munkaba (gyereke bicaja ha lehet meg szakadtabb). Ezt teljesen meg is ertem, hogy egy fizetesbol + segelybol ennyi jon ki.

Előzmény: giornalista (80867)
netszkvid Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80868

WE, amit it leirsz az egyaltalan nem luxus eletmod, sot, inkabb a vegetativ vegleny kategoria...

Egy TV, egy Xbox annyiba kerul, mintha munka mellett 1 max 2 het (!) gyerekvigyazas es toredeke mondjuk a havi szinten gyerekre koltott maganoraknak, sportklubnak ahova gyerek jar(hatna, ha telne ra). A nyaralas es a civilizalt eletmod ennel sokkal de sokkal dragabb.

 

Szoval ez a nyugat europai szegenyseg kozelrol. Amikor az anyagi szegenyseg parosul a szellemi szegenyseggel. Ez nekunk a keleti blokkbol jovo ujdonsag- meg Neked is, igy majd 10 ev utan!

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80866)
giornalista Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80867

bocsánat, de azért nem olyan nehéz ezt kitalálni :) Magyarországon is sokaknak van BMW-je a "segélyből" :) vagy ha az nem is, iphone vagy ps4 biztosan!

 

:)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80866)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80866

Valahogy en is igy gondoltam. Ezert nem is ertem hogyan elnek meg olyan sokan olyan jo belole. Peldaul (elso lakhelyunk koruli szomszedokat nem is emlitem, ott szinte mindenki segelyen elt, nem volt jo kornyek az untakozo-rosszalkodo gyerek-tinedzser-hordak miatt, el is koltoztunk 1.5 even belul):

- Elso alattunk lako szomszed: egyedulallo fiatal anyuka (valoszinuleg eleteben nem dolgozott) aki "termeszetesen" nem dolgozott egyaltalan, 1 gyerek, alkoholizmust-surolo mennyisegu pia (sor, bor, vodka, pezsgo miegymas), cigi - tellett ra neki. Kesobb (valoszinuleg illegalisan bekoltozott) baratjaval felgyujtottak a lakast (bocsanat, helyesbitek, a hivatalos verzio szerint 2.5 eves kisgyerek fegyujtotta a lakast igy az fel evre lakhatatlanna valt), kaptak ujat a counciltol.

- Elozo alattunk lako szomszedek, 2 gyerek. No otthon volt, ferj dolgozott reszmunkaidoben. Jol megeltek, minden szobaban 40+ inches laptévé, PlayStation, auto, udules, lancdohanyzas stb. Aztan lett 3. gyerek es kaptak uj lakast a counciltol (ezt mondtak legalabb is).

- Mostani alattunk lako szomszedek (tul regota elunk ugyanott? :-)), 1 gyerek. No otthon van, ferj dolgozik full time, mint ejszakai recepcios. Jol megelnek, minden szobaban laptévé, smartphone-ok, tabletek, laptopok garmada, auto, udules, dohanyzas stb.

- Mostani szemben lako szemszedek, 2 gyerek. No otthon van, ferj szinten otthon van. A no lehet hogy kap valami rokkantsegelyt is, idonkent mankoval jar, neha mobility scooterrel, maskor meg siman gyalogol normalisan, manko nelkul. Most vettek autot, egyebkent meg Costa-s kaven es hazhoz szallitott pizzan elnek (egyik se olcso) - na meg persze az egyikuk itt is dohanyzik.

- Felesgem kollegaja, 2 gyerek. No otthon van, ferj dolgozik full time minimal-ber kozeli allasban. TDI Vectra, lengyelorszagi (lengyelek) udulesek evente, egyeb kulfoldi udulesek, udelesek orszagon belul, utazasok autos esemenyekre (foleg rallyra stb.), smartphone, oriasteve, vagyon fodraszra (mindkettejuknek) stb.

Azert ezek az eletmodok egyike sem olyan, ami kijon havi ezresbol (de meg akar a havi ketezerbol is neccess). Erthetetlen.

Előzmény: aknot (80865)
aknot Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80865

Persze. A rendszer úgy van kitalálva, hogy annyit ad, hogy a legszükségesebbekre teljen. Ha egy valaki már keres (és te most már nem is keresel rosszul), akkor csak minimálisat ad hozzá, vagy semmit.

Mi, mivel mindketten keresünk és lejjebb szállították a küszöböt már Child Tax Creditet és Working Tax Creditet sem kapunk a két gyerekre (jó, azelőtt is kb £50 volt egy hónapban)

Child Benefitet még kapunk, de ott is van egy küszöb (úgy emlékszem évi £42K annak, akinek a nevén fut a CB), ha valaki azt átlépi, azt sem kap.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80863)
aknot Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80864

Én is valami hasonlót akartam mondani, amire a te utolsó mondatodutal; ha nem ismered a rendszert és ezért nem tudod használni, azért nem a rendszer a hibás.

És egy rendszer sem tökéletes, de ha ismered, akkor el tudod kerülni a buktatókat.

Egy angolnak (vagy bármilyen nyugat-europainak) a magyar 'koma-sógor' rendszertől állna égnek a haja.

Előzmény: titamita (80862)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.12 0 0 80863

Ahh, az kizart hogy ne dolgozzak, vegre majd' 8 ev ittlet utan sikerult elernem hogy vegre van egy normalis, jol fizeto, nem stresszes, jo fej fonokos-kollegas, karrierepites szempontjabol is jonak kinezo allasom - kizart hogy feladjam, aztan x ev kihagyas utan immar 40+/45+/50+ evesen kezdjem megint a szamarletra aljarol...

Előzmény: aknot (80859)
titamita Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80862
Eh, fene tudja. Harman kapnak beontest egy este a korhazban, viszik a sajat kis papirjukat a folyoson vegig (mar ez is megalazo), 3 fulke van es megy a drukk, hogy nehogy vmelyik foglalt legyen.


En nem mondom, hogy nincs igazad, en is ismerek olyat, aki az nhs-ben dolgozik es szidja a rendszert. Nalunk is 10-15 perc az idopont, nem 2 es en is voltam olyan orvosnal, aki a serveimmel csak hazakuldott, hogy kicsi meg, amikor mar masodszor paraztam be a kizarodas miatt, elmentem egy masik gp-hez, aki tovabbutalt es megmutottek par honapon belul.
Nagyon remelem, hogy nem ugyanahhoz az orvoshoz maszkaltal vissza, itt van a kulcs a sztorihoz szerintem.
Előzmény: Victim of NHS (80762)
Mr Long Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80861

jah, egy gyerekkel szamolva.

Előzmény: Mr Long (80860)
Mr Long Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80860

Ha csak en dolgoznek meg housing benefitet sem kapnank. :(

Ccsak amgyerek utan valami ezer fontot.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80858)
aknot Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80859

Még nam hallottad azt a mondást: "a child is like a second mortgage"

A gyerek sokba kerül. Anyagilag, időben és áldozatban is.

Az óvoda, gyerekfelvigyázás alaphangon egy minimálbér. Ezért van az, hogy a fiatal, képzetlen )vagy pl a nyelvet nem nagyon beszélő) nők nem dolgoznak, inkább otthon maradnak a gyerekkel, mert a fizetését egy az egyben a childmindernek adhatná.

Ezért nehéz egyedülálló anyaként dolgozni.

 

Lehet, hogy jobban járnátok, ha egyikőtök sem dolgozna. Sokan így is csinálják! 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80858)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80858

Hehe, nekunk ezt hozta ki arra az esetre, hogy ha mondjuk lenne egy gyerekunk, felesegem nem dolgozna mert otthon lenne a gyerekkel, ugyanott laknank ahol lakunk, annyit keresnek amennyit keresek stb:

Housing benefit per week: £34.70

Child benefit per week: £20.50

Magyaran £55 hetente, ami nagyjabol £230 havonta. Hat ez nagyon gáz, mert ez azt jelentene, hogy a mostani havi bevetelunkhoz kepest lenne ugy £600-£700 minuszunk, viszont lenne a mostanihoz kepest plusz egy gyerek akit etetni, oltoztetni, pelankazni, jatekot-venni-neki stb. kell... Par honap utan, de 1-2 even utan biztos teljes csod... Nem ertem masoknal ez hogyan jon ki, i.e. hogyan tudnak sokan benefiten elni x gyerekkel evekig/evtizedekig...

Előzmény: aknot (80857)
aknot Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80857
Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80854)
Caitlin Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80856

london wandsworth

mar nem emlekszem pontosan mik voltak. kb fel eve szantam ra 1-2 orat, de nem mentettem el, nem irtam fel,.... 

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (80854)
Zlot Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80855
Előzmény: Mr Long (80852)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80854

Ha van idod/kedved, le tudnad ezt bontani tetelekre hogy Neked mit adott ki? Kivancsisagkeppen en is probablkoztam, gyerek nelkul, 1 gyerekkel, 2 gyerekkel, 3 gyerekkel, de valahogy sehogy sem nezett ki "tulelhetonek" a dolog ha csak egyikunk dolgozna (vagy ha egyikunk sem) - talan rossz helyen lakunk, ha jol tudom housing benefit a counciloktol fugg, nem allamilag fix osszeg?

Előzmény: Caitlin (80853)
Caitlin Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80853

en kiszamoltam a directgov oldalon. ha egyikunk sem dolgozna akkor is abban a lakasban lakhatnank - kifizetne a council (new build, nem a legolcsobb, 2 szobas -well, harom a nappalival). es kb havi 500 font maradna kajara/szorakozni/etc... 

nekem nem jo, mert nagyobb igenyeim vannak, de megertem ha valaki azt mondja neki ezt jo, mert szabad egesz nap, etc.... 

ez egy vicc.

Előzmény: Hivatalból_vesztes (80807)
Mr Long Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80852

Egyszerusitettem a dolgon megkerdeztem kollegamat, szerinte ugyan az a bankjegy csak mas a dizajn. :) Ezt a bankjegy dolgot nehezen ertik meg itt, bar tisztaban vannak vele, hogy itt sem fogadjak el sok helyen a skot fontot, vagy az eszak-irt.

Szoval nem fogjak elfogadni a penzvaltoban szerintem, egyszerubb, ha bankban probalkoztok, talan azok megertik ezt, de rosszabb lesz az arfolyam.

Előzmény: Kispofi (80850)
Mr Long Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80851

A magyar penzvaltok valoban nem fogadnak el nem angol fontot. Nekem is kivalogattak a skot fontokat es visszaadtak. Nem tudom van-e eszak-ir font, de keres ra a neten hogy nez ki az angol es hasonlitsatok osssze. Ha valoban nem egyezik meg a kinezete jo esellyel nem fogadja el a penzvalto.

Előzmény: Kispofi (80850)
Kispofi Creative Commons License 2014.09.11 0 0 80850

Elképzelhető, hogy most nem jó helyen kérdezek, de akkor elnézést kérek tőletek.

Észak-Írországban milyen pénzt használnak? Létezik ilyen, hogy észak-ír font? Egy ismerősöm ott dolgozott és állítólag ilyen pénzben kapta a fizetését. Most itt nem tudja beváltani ami számomra egy kicsit hihetetlennek tűnik. Lehet, hogy megvezették?

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2014.09.08 0 0 80849
Némedi László __ Creative Commons License 2014.09.07 0 0 80848

remainder of the UK (rUK)

 

ezt szokták most használni...

Némedi László __ Creative Commons License 2014.09.07 0 0 80847

megnéztem az EU website-ját, Indiával még nincs aláírva a free trade megállapodás, de 2010től intenzíven próbálják befejezni...

 

Előzmény: cam aro (80846)
cam aro Creative Commons License 2014.09.07 0 0 80846

mindenfele eloitelettol mentesen.  

( es talan linkhez sem kapcsolodoan ) 

 

te/ti hiszel a blogokban? ..barmi mediaban ? 

 

ugy altalaban.. mi manapsag az a hirforras aminek hinni lehet ? 

ja.. hogy nincs ilyen.. /?/ 

---

meselj nekunk Indiarol. 

nekem. 

komolyan.

 tenyleg erdekel. 

nem baj ha SK szempont.. de sot! csak az kell. 

 

Előzmény: Out-migrant (80845)
Out-migrant Creative Commons License 2014.09.06 0 0 80845

Hm, egy érdekes, másfél évvel ezelőtti írás (link a blogbejegyzésben a részletes cikkhez) a konkurenciáról. Mr. Cameron vezényli  a cirkuszt a bevándorlókkal kapcsolatban, közben meg micsoda egyezségeket köt! Magam is meglepődtem. (És mint említettem, no borders!, szóval nem izgulok az indiai versenytársak miatt, szerettem az ő országukban is élni.:)

 

http://tompride.wordpress.com/2013/03/25/immigration-bombshell-camerons-very-secret-deal-to-allow-a-flood-of-cheap-labour-from-india/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!