Ha van ami bevált akkor nem érdemes vele kísérletezni még akkor sem ha drága. Nézd meg ezt a kb 25Milllás kothe rendszert. Márton és Lánya művek. Sajna a rossz lakk miatt barnult le ilyen csúnyán...
Műszerek laboratóriumi kivitelben 0,2 és 0,5 pontossági osztályban, üzemi kivitelben 1, 1,5 és 2,5 pontossági osztályban készülnek. (Ezeket a számokat százolékoknak is felfoghatjuk. Az 1,5 potosságú műszer hibája 1,5%) Az un. indikátor műszerek ( mint az általad emlitett román műszer (?)) pomtossága olyan csekély, hogy csak a mért érték hozzávetőleges megállapitására alkalmas. Amit leirtál, az nem a műszer pontossága, hanem a leolvasási pontosság. A digitális műszernél ez adott, mert azt olvasod ki, amit a műszeren látsz, de az analóg műszernél már más a helyzet, mert a mutató megállhat két osztás között valahol, és néked kel eldönteni, hogy ez milyen értéket ad. De, hogy a szonda hibájából, elektromos alkatrészek hibájából, környezeti hatásokból összeadodó hiba mekkora, az már nem lényegtelen, és így már nem is beszélhetünk tizedekről, meg századokról. ...2.99 volt a másik meg 2.95...??? Mi? Mi lett ennyi? Nyomás, vagy a hossza? Olyan nehéz a szám után írni, hogy kg, cm, pH, V, g, vagy ami? Irják sokan, elvágtam 25-nél! Mit vágott el? A gatyamadzagot? Az 25-nél rövid. Méter? Az meg hosszú.Ez vonatkozik más fórumtársakra is. Pongyola fogalmazás, félreárthető, zavaró, idegesitő. Próbálok megbékélni a sok okoskodással, tuti tippekkel, téves információval. Ezek után jóindulat, vagy legalább is értelmes hozzászólás, magyarázgatás a többször elmondott, leírt tudnivalókhoz? Majd belejössz és nem mindjárt sértődéssel kezded és folytatod riposzttal. Megjegyezném, hogy ehhez az állapothoz elérjen az ember, nem is kel innia, csak egy kicsit olvasgatni. Az utolsó sorba, meg ne írd, hogy "Véleményeket szívesen fogadom, köszönöm." mert még valaki komolyan veszi és leírja a véleményét. Minden jót. Józsipapa
Úgy hallottam, hogy a fedeles pálinkás poharakat azért találták ki, hogy a kitöltött pálinkát több napon át fel tudd készíteni az elmúlásra. Így 3-4 nap után már nem éri olyan megrázó sokkkkk a nedűt.
Persze ezt Te nem tudod megtenni, de magamnak elszórakozok! Komoly kémia játszódhat le hígításkor ,képes 4 fokot emelkedni a hőmérséklet! Úgy érzem jobb egy kicsit apródonként hozzáadni! Azt tapasztaltam,hogy ha fokozatos hígításnál meg van végig az illata az anyagnak, ha rögtön kihígítom eltűnik minden és egy hét múlva szépen fokozatosan erősödik az illat! Ezeket a "mintha picit jobb lenne" fogásokat próbálom belegyúrni a pálinkámba !