Keresés

Részletes keresés

thooja Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77912

Ja. Én is láttam pár bicskanyitogató dolgot. Van egy olyan típus, amelyik gyökértelen világképpel úgy gondolkodik, ahogy a reklám tanította neki: "mert megérdemlem". Pl 'megérdemel' egy luxuskocsit, 'megérdemel' előnyöket másokkal szemben, mások rovására, nem köszön még egy kis településen, szűkebb környezetben sem a másiknak, csak elfordítja a fejét stb. Na mindegy, már ez is túl sok fikázás volt. Szerintem Dunakeszik maradtak még jó helyek és az újabb vívmányok között is akadnak jó dolgok. Most, hogy eszméletlen drága a benzin és tél van, pl. a körforgalom a nagyállomásnál egészen jól használható...  De később nem lesz elég.

Előzmény: Luckuty (77911)
Luckuty Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77911

Tóváros? Igen, egész jó. Na, azok a négyemeles házak talán nem kellettek volna oda. Elgondolom, mit szólhattak a szomszédos családi házak lakói, amikor kiderült, hogy mi épül!

 

Egyébként nekem ezekkel a lakóparkokkal az a bajom, hogy sok háztulajdonos teljesen egyéni ötletekkel jön, ami sehogyan nem veszi figyelembe, hogy egy város mégiscsak egy közösség. Nem értem, hogy miért nem ír elő az önkormányzat bizonyos dolgokat, pl. hogy a böhömszéles (símán elfér egy kocsi hosszában) telek előtti részt ne akarják terméskövekkel kisajátítani, kitiltva onnan gyalogost, parkolni kívánó autóst egyaránt, mert nem az övék. Vagy a Toldiban van egy ürge, aki nyáron rendszeresen locsolja a ház előtti gyepet Segner-kerékkel, de úgy, hogy az úttest közepéig ellocsol. Jön a kerékpáros, szálljon le, várja meg, amíg a forgalom engedi, és tolja át kerékpárt az úttesten, tegye meg azt a néhány métert a túloldalon, tolja vissza, majd üljön fel újra.

Alternatíva: fürdőruha.  De az se rossz (a napokban láttam), hogy pasikám tolja le a havat a bejárattól, kb. 3 kocsinyi szélességben, egyenest az úttestre az egészet. Szóval, én az ilyeneket ráébresztetném valahogy arra, hogy nem egyedül élnek a városban.

Előzmény: thooja (77909)
Luckuty Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77910

Jól figyelted meg, és ez a térkövezés másutt is szokás, szerintem ilyen van a Duna-soron, ami pedig kifejezetten kerékpározásra van szánva egyébként. A térkő sétálóutcába való. Vannak persze előnyei, mondjuk ha javítanak valamit a közművön, nem kell feltörni az utat, hanem felszedni, és visszarakni ugyanúgy.

 

Ami a kerékpárutat illeti, nekem a cikkben szereplő második példa volt a hajmeresztőbb, a lámpaoszlopból nagyjából fejmagasságban kiálló doboz. Amikor már elmentem mellette, akkor vettem csak észre, hogy hogy is van ez? Ha egy csöppet odébbmegyek, beverem a fejem.

És ez egy nemrég átadott kerékpárúton, tehát nem kényszerű úthiba, amit nem sikerült még felszámolni, hanem így volt elképzelve.

 

Az, hogy valamit valaminek hívnak, az jelent valamit, garantál bizonyos dolgokat, amire az ember joggal számít. Ugyanígy elfogadhatatlannak találom azt, hogy kerékpársávba belelógjon egy kocsifeljáró lejtője, mert váratlanul éri a bringást, vagy hogy hatalmas gödrök éktelenkedjenek a közepén (olyan, amiből kitört az aszfalt, tehát legalább 5 cm szintkülönbség, teljesen váratlanul). stb. Az persze elkerülhetetlen, hogy ne keletkezzenek ilyen hibák, de minél tovább hagyják, annál nagyobb az esély, hogy gond lesz belőle. Nézd meg pl. a Rév utcát! (Most elbizonytalanodtam, hogy van-e ott kereékpársáv felfestve, de arra emlékszem, hogy kifejezetten zavart, hogy ha jön mellettem egy autó, bizony rá vagyok kényszerítve arra a keskeny sávra, amit legszívesebben kikerülnék.)

 

 

Előzmény: thooja (77909)
thooja Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77909

ez igaz, az MTELA-féle orvosi rendelő környéki anomália veszélyes, míg a bicikliutas oszlopot nem tartom annyira problémásnak olyan városban, ahol égetőbb teendők is vannak. Egyébként jártam Tóvárosban. Ha lenne elég busz vagy bicikliőrzős hely, látványra, népsűrűségre nem rossz. Viszont idióta volt az, aki térkövekkel rakta ki a "fő utcájukat", mert a bringások de különösen a gyerekek a kiskerekű rollereikkel szopnak. Ha nem figyeltem meg jól, akkor elnézést.

Előzmény: Luckuty (77908)
Luckuty Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77908

Bocs, a forrás nálam is kimaradt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128985543&t=9076725     Nem tudok róla, hogy volt-e már baleset, de ha nem, hát csak a véletlenen múlott. És minden ilyennel ez van: normál körülmények között persze, hogy kikerüli az ember, de ha valami váratlan dolog történik, ami eltereli a figyelmét -- pl. egy kutyát vagy egy mobilozó sétálót kerül éppen --, akkor az újabb akadály váratlanul éri, és megvan a baj.

Előzmény: thooja (77907)
thooja Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77907

Nem tudtam. Sok baleset volt belőle már?

Előzmény: Luckuty (77906)
Luckuty Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77906

az elektromos oszlopot, amiről itt is szó volt többször, szerintem simán ki lehet kerülni.

 

Na ja. Mint ahogy nyilván azt a bólyát is az SZTK-nál, amiről Mtela írt. Mégsem sikerül mindenkinek.

Előzmény: thooja (77904)
thooja Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77905
Előzmény: thooja (77904)
thooja Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77904

Olvastam Cseresnyés Mária biciklitutakról szóló kis szövegét. 

Persze van ennek valami politikai olvasata is, különösen így választások előtt. Nem is baj. 

De ahogy elnézem a fényképen azt az elektromos oszlopot, amiről itt is szó volt többször, szerintem simán ki lehet kerülni. A feltört aszfaltot meg majd megcsinálják. Gondolom, télvíz idején nem lehet ezzel dolgozni. Szóval kicsit szőrszálhasogatásnak tűnik. 

Nyilván a két cég nem egyeztetett a nyomvonallal kapcsolatban, aztán olcsóbb volt ott hagyni.  

GYŐZŐ1 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77903

Tudod erről írtam én is itt már sokszor, de írtam e-mail is ez ügyben a területi Önkomi képviselőnknek-DE fülük botját sem mozgatják.

Előzmény: MTELA (77897)
Luckuty Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77902

Nem is most kellett volna megcsinálniuk.

Előzmény: Trollbáró (77901)
Trollbáró Creative Commons License 2014.02.05 0 0 77901

Kedves MTELA.

 

Az út "KPM"-es szerintem.

Nem a város alá tartozik.

Ők most a hócsapással voltak elfoglalva.

Veduta_di_Capri Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77900

http://inforadio.hu/hir/sport/hir-612899

Ez ma volt. Nem nagyon láttam nyomát a helyi médiában. Mondjuk ez csak egy ló, nem tud focizni... :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77899

Ó, hát bejelentést tehetsz a polgmesthiv közlekedési osztályán! Csak aztán győzd kivárni míg történik valami az ügyben érdemben. De nagytétű fogadást mernék arra kötni hogy amint kiléptél az ajtón, bejelentésedet iktatják a hengeres iratgyűjtőbe (kuka).

Tanuld már meg: itt az van amit ők akarnak és annak neked örülni kell mint majom a farkának!

Előzmény: MTELA (77897)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77898

A baj az, hogy ez a gátlástalan hazudozó csak annyit közöl (vagy inkább súlykol) a köztudatba, ill. a városlakók fejébe, hogy szereti a repülést de szabályozni akarja azt. Természetes hogy ezen fél- vagy inkább tized- vagy ezredinformációk birtokában a lakosság támogatja. Te is, én is, mindenki támogatna egy olyan dolgot aminek csak a szebbik oldalát mutatják, és csak azt tudod róla amit tudatni akarnak veled...a nagyrészét letagadják, meghamisítják, elkenik de leginkább mélyen kussolnak róla.

 

Ebből kifolyólag hogy valójában mi történik, és mi van az ügy hátterében, miféle diktatórikus rendszert erőltet diósi egyszemélyes kiskirályként a reptérre és milyen törvénysértéseket követett már el BÜNTETLENÜL, azt sajnos csak az ügyhöz közel állók tudják-érzik-tapasztalják.

Előzmény: Törölt nick (77896)
MTELA Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77897

Sziasztok,

ma 12.10 kor egy Toyota szeretett volna a rendelő felé nagy ívben befordulni! több autó miatt várt a kanyarodással, azonban hogy a sort ne nagyon akassza fel kicsit ráfordult az irányra, azaz a járdaszigetet kerülve próbált a rendelő felé irányba állni. Addig nem is volt baj, amíg a kocsisorban nem jött egy transporter, mögötte egy ponyvás teherautó, majd amögött egy kamion. Valószínűleg a transportertől a teherautó nem látta az úton álló ( közel másfél véve) csatornafedélre tett jelzőt, ami miatt hirtelen elrántotta a kormányt, majd azt kikerülve továbbment, viszont így a kamion előtt is csak későn vált láthatóvá az útakadály. a kamionos is elrántotta a kormányt, majd hogy ne gyalulja el a padkát és az előtte álló Toyotát vissza is rántotta. Na az az ingás amit levágott a nyerges rész, az csodás volt. főleg az hogy nem borult fel, főleg hogy a Toyota eleje és közte szerintem egy mm se volt. a kamion meg is állt azonnal, mert a sofőr se hitte el, hogy a személykocsi megmaradt.. a Toyotás szerintem még mindig liberót keres a sarki boltban!

Meddig lesz még ott ez a jel és miért nem javítja, vagy javíttatja meg végre valaki?

mi kell hozzá? hogy egy ilyen kamion esetleg a buszmegállóban állókat kivasalja? 

hova kell bejelentést tenni ez ügyben?

 

most nem történt semmi, de meddig lesz ez így?

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77896

Számomra az a legnagyobb szívfájdalom, hogy a repülőteret kinyírta ez az önkormányzat.....

De állítólag a polgármester a sportrepülést támogatja!

sokadika Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77895

Tudod, lassan mindenki beleun abba, hogy hiába jártatjuk a szánk, semmi jó NEM történik az ügyekkel kapcsolatban. És ezek az ügyek évek óta nem változnak. Szerény véleményem szerint csabika úgy gondolkodik magában és csapatával is ezt kommunikálja, beszéljenek vagy írjanak azok amit akarnak, úgy s azt csinálok amit én akarok, n vagyok a hatalmon. Remélem csak 2014. november közepéig. 

Előzmény: Luckuty (77894)
Luckuty Creative Commons License 2014.02.04 0 0 77894

Az a baj, hogy sajnos tényleg alig van téma. Pedig azért vannak problémák a városban.

Előzmény: Törölt nick (77893)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 0 0 77893

Hát én úgy vagyok vele hogy inkább olvassak kétnaponta egy új hozzászólást mint óránként a tudjukki agymenéseit...inkább örüljünk annak hogy letisztulni látszik a topic!

X ANTI Creative Commons License 2014.02.03 0 0 77892

Vagy csak hegyezik a karókat csendben.......

Előzmény: Törölt nick (77891)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.03 0 0 77891

Úgy látom, tényleg megcsömörlöttek a népek erre felé............. :))))

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 77890

Olyan lagymatag ez a topic!

Olyan, mint általában szinte az összes Magyar fórum topic.... Vagy nem szól semmiről, vagy politizálnak benne, egymást szídják...........

Pedig jó ez a Való Világ! Hű lenyomata a mai Magyar társadalomnak. Hűen adja vissza a mai értékrendet.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 77889

Szegény Simonkát hazaküldték a nézők......................

Pedig csak letépte a pólót a Vikkancsról! :))))

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 77888

Nézitek a Való Világ 6-ot??? :)))

Szerintem qrva jó! :)))

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 77887

Kicsit "kilapult" ez a topic!

Mivan!?

Kampánycsend!? XD

Luckuty Creative Commons License 2014.01.30 0 0 77885

Szerintem utólag hozzá lehetne fűzni a dokumentumhoz egy jegyzetet, hogy az e-mail dátuma ez meg ez, és a jegyzetet ekkor és ekkor fűzte hozzá xy.

Előzmény: Luckuty (77884)
Luckuty Creative Commons License 2014.01.30 0 0 77884

Azt én értem, hogy e-maliben ment, de az utókor számára csak tehetnétek rá egy dátumot, hogy ha valakit érdekel majd az egész történet, könnyen kideríthesse az időrendet.

Előzmény: Alfa Papa (77883)
Alfa Papa Creative Commons License 2014.01.29 0 0 77883

:)

 

email-ben ment a válasz. ott nem szükséges dátumozni, hiszen ez az információ visszakereshető. Nagyobb baj, hogy úgy tűnik a házat annyira azért nem fontos odaadni rászoruló családoknak, hogy felvegye velünk a kapcsolatot ez ügyben a hivatal. Csak tudnám, akkor miért kellett ezzel előhozakodni....

 

 

ááá, megvan! Ezt a levelet a sajtónak szánták arra az esetre, ha valaki megkérdezné véletlenül hogy akkor mi is van most a reptéren? XD

Előzmény: Luckuty (77882)
Luckuty Creative Commons License 2014.01.29 0 0 77882

Megnéztem az Opitz honlapjára feltett viszontválaszt. Az a nem érdemi észrevételem van, ami azért  pótlandó hiányosság, hogy nincs rajta dátum.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!