Ez így elég poénos, de Te is tudod hogy az otthonfőzés nem erről szól.
Nagyeszü, nagyformátumu politikus V Németh Zsolt az magánfőzők védőszentje azt mondta, miért kell feltételezni hogy az állampolgár nem tartja be a tőrvényt. Lehet hogy tévedett.
Az a javaslatom a nav felé hogy a nem beszedhető büntetést, ahogy többi szolgáltatónál van hárítsa át a bérfőzetőkre és a regisztrált magánfőzőkre. Az államot ugye nem érheti kár. Még nagyobb.
Csak Te nem érted. A cefrébe cukrot tenni TILOS! De, ha nem árulod el, nem fogják tudni bebizonyítani. A beletett cukor eltérő izotópja, meg ilyen dumák, kamu.
Egy iszonyat lúzert kapcsolt le a szerv: http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/a-fiu-megfozte-az-anya-tarolta-a-palinkat-529604 Nem elég hogy megbukott cukorcefrével, még a mamit is bemártotta, és a zugszesz tárolási paramétereit! Mivel tudták így befírolni ezt a szerencsétlen idiótát? Utoljára stalinjoska idejében volt kínvallatás, hát mi más behatásra árúlja el valaki a "feles készlet" koordinátáit? Paraszti jóhiszeműség? Aligha, én is parasztgyerek vagyok, alapvetés a regnáló rezsimmel szembeni gyanakvás, ez a génekben örökölt ! Ez egy hülye f@sz, ennyi.,..
Azért van néhány kérdésem, észrevételem!
- A mami tulajdona a főző, ezáltal a szervek szerint LEGÁLIS
- Cukorcefre, megengedett éves mennyiség fölötti készletek, viszont nincs szó eladásról! (Cukorcefre esetében, vagy megengedett főzés keret túllépése esetén persze mindegy, zabrálhatnak.)
- Mi a cukorcefre? Amiben répacukrot találnak? Akkor a főzetők , főzők 80 % a bajban van. Persze ez egy igazi rohadék, mert még a szőlőcefrét is szőlő cukorcefreként tudta jellemezni a szerv. Tényleg, komoly bajban vagyunk, ha a szerv a nem gyümölcscukor alkoholt kimutatja, és cukorcefre eredetűvé minősíti! Izotópos vizsgálattal ez kimutatható! Érdekes h nincs értékesítési vád, persze nem életszerű hogy a mamival fogják beszedegetni ezt a sok mocskot.( Ha cukorcefrés, akkor őszintén örülök a lefülelésének! No de mi is az a cukorcefre...)
Mindegyikben lehet finom pálinkákat főzni.Ha valaki folyamatosan főz annak nem gond hogy a hőközlő olajat is fel kell melegítenie, aki csak ritkábban annak gazdaságosabb energiában és időben aszimpla( de az legyen keverős.)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A szimpla falú keverős se ég le, nekem dupla falú, keverős nélküli van, ez sem ég le, cserébe nem kell kevergetni, kóstoltam most ilyen tornyosban készült pálinkát megerősíteni tudom amit a többiek írtak róla: illatban nagyon jó, ízben már nem annyira aromás mint a hagyományos 2x-es lepárlású.
Szimpla üstnél is léteznek mindenféle praktikák (edény fenekén kövek, szalma, tűz fölött lángterelő, cefre hígítása), amikkel csökkenthető a leégés veszélye, de a rizikó mindigbenne van.
Nekem szimpla keverős a főzőm, ha újrakezdeném, akkor se választanék mást. Ha forog a lapát, szinte lehetetlen leégetni (nekem eddig nem sikerült). Áram kell hozzá, kézzel tekerni rabszolgaság.
A duplákról majd ír az, akinek olyanja van ;)
Kezdésnek a hagyományos kétszer főzős jobb választás. Pár szezon után is ráérsz még eldönteni, hogy akarsz-e fejleszteni.
Szia, többféle cefrém lenne, kisebb mennyiségben, 50-100 liter, cseresznye, meggy, feketeszeder, feketeribizli, szilva, birs. Van 1 borházam ott főzném. És a kérdésem lényege az lenne, hogy fontos-e a duplafalú üst, vagy a sziplánál a keverő mik a tapasztalatok leég a cefre a szimplában keverésn nélkül vagy sem. Vannak akik szerint a dúsító tornyos készít finomabb pálinkát, vannak akik szerint a hagyományos kisüsti 2x lepárolt a finomabb. A minőség lenne a fontosabb nem a mennyiség, már azért is mivel nincs sok gyümölcsöm viszont sokféle van. Előre is köszi a tanácsokat.
Ha csak úgy általában kérdezed hát akkor vehetsz ilyet is meg olyat is. Ha konrétabban kérdezed , hát akkor meg azért nehéz a válasz mert ha megnézed itt a fórumon szinte mindenki a saját lovát dícséri.( még ha nincs neki lova, akkor is!): )))))
Jobb egy kis egyszerű és olcsóval kezdeni a tanulást.( hogy egyáltalán kiderüljön ,tényleg akarod e?)Az esetek többségében aztán az szokott történni hogy ahogy telik az idő úgy fejleszti alakítja tovább mindenki a főzőjét , itt azért hozzá kell tennem ha szeret barkácsolni.
De ha nem szeret akkor meg vesz vagy csináltat hozzá dolgokat.
Az az első kérdés, hogy mire akarod használni, azaz mennyi cefréd van, milyen gyümölcsökből, egyfajtából sok, vagy többfajtából kevés. Aztán hogy hol akarod használni - garázs, sufni, telek vagy panel konyhája).
Nekem meg kellene egy új kocsi, szerintetek milyet vegyek?
Ennek a kérdésnek kb. ugyanannyi értelme van, mint a tiédnek, mert nem írtam meg, hogy mennyit szoktam autózni, milyen utakon használnám, hány tagú a család, mennyi pénzem van, stb.
Komolyra fordítva, olvasd el figyelmesen a "beugrót", aztán visszatérhetünk a témára, kicsit több paraméterrel.