Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94952

Ez így elég poénos, de Te is tudod hogy az otthonfőzés nem erről szól.

Nagyeszü, nagyformátumu politikus V Németh Zsolt az magánfőzők védőszentje azt mondta, miért kell feltételezni hogy az állampolgár nem tartja be a tőrvényt. Lehet hogy tévedett.

  Az a javaslatom a nav felé hogy a nem beszedhető büntetést, ahogy többi szolgáltatónál van hárítsa át a bérfőzetőkre és a regisztrált magánfőzőkre. Az államot ugye nem érheti kár. Még nagyobb.

Az utólsó bekezdést viccnek szántam.

szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94951

Csak Te nem érted. A cefrébe cukrot tenni TILOS! De, ha nem árulod el, nem fogják tudni bebizonyítani. A beletett cukor eltérő izotópja, meg ilyen dumák, kamu.

Előzmény: foxrudi (94950)
foxrudi Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94950

No akkor mégegyszer,mert nem vagyok képben!!

  Ha van benne cukor,akkor nem minősül pálinkának,csak párlatnak.Nem?vagy tilos cukrot tenni  a cefrébe?

  Na most akkor hogy is van ez?Vagy csak én nem értem?

Előzmény: deszegregator (94946)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94949

Nem nagyon értem ezt a hírt:

-Semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy cefrét tároljak, az nem minősül szeszesitalnak.

-Azt, hogy az cukorcefre, úgy, hogy gyümölcsben van, marha nehéz bebizonyítani, egy közepes ügyvéd is  húsz perc alatt ejtetné a vádat.

-A 335 pálinka liter belefér az engedélyezettbe.

-A főző állítólag legális.

-Akkor most mi is a szabálysértés?

Szerintem az újságíró a marha, az nem cefre, hanem valami cukorszirup, vagy ilyesmi.

Előzmény: deszegregator (94946)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94948

Gratulálok Feribá! Még egy kis agitációs propaganda, és mindenki ERA(Erősen Rektifikált Alszesz)-t fog inni.

Egyet nem értek: Miért is nem vagy hajlandó a minőségről beszélni? Csak nincs vele valami gond?:))

Előzmény: Feriba51 (94930)
Arthur959 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94947

Hú bocsi el is feledkeztem megírni, megérkezett, majd ha hazamegyek teszek fel róla egy másolatot. simán engedélyezték a főzőt.

Előzmény: körte51 (94893)
deszegregator Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94946

Egy iszonyat lúzert kapcsolt le a szerv: http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/a-fiu-megfozte-az-anya-tarolta-a-palinkat-529604 Nem elég hogy megbukott cukorcefrével, még a mamit is bemártotta, és a zugszesz tárolási paramétereit! Mivel tudták így befírolni ezt a szerencsétlen idiótát? Utoljára stalinjoska idejében volt kínvallatás, hát mi más behatásra árúlja el valaki a "feles készlet" koordinátáit? Paraszti jóhiszeműség? Aligha, én is parasztgyerek vagyok, alapvetés a regnáló rezsimmel szembeni gyanakvás, ez a génekben örökölt ! Ez egy hülye f@sz, ennyi.,..

Azért van néhány kérdésem, észrevételem!

- A mami tulajdona a főző, ezáltal a szervek szerint LEGÁLIS

- Cukorcefre, megengedett éves mennyiség fölötti készletek, viszont nincs szó eladásról! (Cukorcefre esetében, vagy megengedett főzés keret túllépése esetén persze mindegy, zabrálhatnak.)

- Mi a cukorcefre? Amiben répacukrot találnak? Akkor a főzetők , főzők 80 % a bajban van. Persze ez egy igazi rohadék, mert még a szőlőcefrét is szőlő cukorcefreként tudta jellemezni a szerv. Tényleg, komoly bajban vagyunk, ha a szerv a nem gyümölcscukor alkoholt kimutatja, és cukorcefre eredetűvé minősíti! Izotópos vizsgálattal ez kimutatható! Érdekes h nincs értékesítési vád, persze nem életszerű hogy a mamival fogják beszedegetni ezt a sok mocskot.( Ha cukorcefrés, akkor őszintén örülök a lefülelésének! No de mi is az a cukorcefre...)

kupeci Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94945

Mindegyikben lehet finom pálinkákat főzni.Ha valaki folyamatosan főz annak nem gond hogy a hőközlő olajat is fel kell melegítenie, aki csak ritkábban annak gazdaságosabb energiában és időben  aszimpla( de az legyen keverős.)

Előzmény: mechi (94941)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.14 0 0 94944

          vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (94906)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94943

A szimpla falú keverős se ég le, nekem dupla falú, keverős nélküli van, ez sem ég le, cserébe nem kell kevergetni, kóstoltam most ilyen tornyosban készült pálinkát megerősíteni tudom amit a többiek írtak róla: illatban nagyon jó, ízben már nem annyira aromás mint a hagyományos 2x-es lepárlású.

Előzmény: mechi (94941)
vasbicikli Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94942

Ilyen mennyiséghez elég lesz egy 50 literes.

 

Leégés ellen több megoldás van.

Szimpla üstnél is léteznek mindenféle praktikák (edény fenekén kövek, szalma, tűz fölött lángterelő, cefre hígítása), amikkel csökkenthető a leégés veszélye, de a rizikó mindigbenne van.

Nekem szimpla keverős a főzőm, ha újrakezdeném, akkor se választanék mást. Ha forog a lapát, szinte lehetetlen leégetni (nekem eddig nem sikerült). Áram kell hozzá, kézzel tekerni rabszolgaság.

A duplákról majd ír az, akinek olyanja van ;)

Kezdésnek a hagyományos kétszer főzős jobb választás. Pár szezon után is ráérsz még eldönteni, hogy akarsz-e fejleszteni.

Előzmény: mechi (94941)
mechi Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94941

Szia, többféle cefrém lenne, kisebb mennyiségben, 50-100 liter, cseresznye, meggy, feketeszeder, feketeribizli, szilva, birs. Van 1 borházam ott főzném. És a kérdésem lényege az lenne, hogy fontos-e a duplafalú üst, vagy a sziplánál a keverő mik a tapasztalatok leég a cefre a szimplában keverésn nélkül vagy sem. Vannak akik szerint a dúsító tornyos készít finomabb pálinkát, vannak akik szerint a hagyományos kisüsti 2x lepárolt a finomabb. A minőség lenne a fontosabb nem a mennyiség, már azért is mivel nincs sok gyümölcsöm viszont sokféle van. Előre is köszi a tanácsokat.

Előzmény: vasbicikli (94925)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94940

Elég ha anyit mondok hogy özvegyen nevelek egy kamaszodó gyereket rokkant vagyok .

Előzmény: sogi01 (94939)
sogi01 Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94939

Attól még lehetsz NAV-os! :-)

 

Előzmény: jhjenő (94937)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94938

Tudoooom, sapka, sál.....            :-)))))

Előzmény: vasbicikli (94936)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94937

Érdekelne az 50 literes , rér vagy rozsdfamentes és menyi , hol van . Megbízhatsz bennem ot a tel számom is

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94935)
vasbicikli Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94936

Cseresznye ilyenkor?!

Előzmény: Eysti (94931)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94935

Épp tudnék, 50 literest, bővíteném felfele literben, de tudod eza  látatlanban, idegennek, nem lehet az ember sose elég óvatos.

Előzmény: jhjenő (94932)
fehérkutya Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94934

Szerintem a héjától. Van olyan almám, aminek pálinkája kesernyés szokott lenni, míg másiké sose.

Előzmény: Arthur959 (94880)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94933

Szia ! de menyi az a nagyon drága ?  Tel 0620-3481473

Előzmény: norris53 (94883)
jhjenő Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94932

Szia ! Menyiért tudsz szerezni vagy kölcsönbe , bérelni stb.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (94882)
Eysti Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94931

Igen tisztelt szaktársak.Kicsit odaégettem a cserkát.Sárga,és a szagán is érezni.A faszenes szűrés lehet megoldás?Valakinek bejött már?Köszönöm...

Feriba51 Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94930

Na, ez az, ezt akartam kinyögni!!!

Jó nedűt!!!

Előzmény: In Lak'ech (94928)
kupeci Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94929

Ha csak úgy általában kérdezed hát akkor vehetsz ilyet is meg olyat is. Ha konrétabban kérdezed , hát akkor meg azért nehéz a válasz mert ha megnézed itt a fórumon  szinte mindenki a saját lovát dícséri.( még ha nincs neki lova, akkor is!):  )))))

Jobb egy kis egyszerű és olcsóval kezdeni a tanulást.( hogy egyáltalán kiderüljön ,tényleg akarod e?)Az esetek többségében aztán az szokott történni hogy ahogy telik az idő úgy fejleszti alakítja tovább mindenki a főzőjét , itt azért hozzá kell tennem ha szeret barkácsolni.

De ha nem szeret akkor meg vesz vagy csináltat hozzá dolgokat.

Előzmény: mechi (94921)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94928

textilkapilláris-alapú abszorpciós-hődisszipátor

Előzmény: rézműves1 (94926)
barkócza Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94927

Az az első kérdés, hogy mire akarod használni, azaz mennyi cefréd van, milyen gyümölcsökből, egyfajtából sok, vagy többfajtából kevés. Aztán hogy hol akarod használni - garázs, sufni, telek vagy panel konyhája).

Előzmény: mechi (94921)
rézműves1 Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94926

...és hol marad a "szakmaiság" Ferikém???...mi az, hogy PAMUTHENGER??...hát már nem "textil-alapú kapilláris párologtató"???:):):)...

Előzmény: Feriba51 (94915)
vasbicikli Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94925

Nekem meg kellene egy új kocsi, szerintetek milyet vegyek?

Ennek a kérdésnek kb. ugyanannyi értelme van, mint a tiédnek, mert nem írtam meg, hogy mennyit szoktam autózni, milyen utakon használnám, hány tagú a család, mennyi pénzem van, stb.

 

Komolyra fordítva, olvasd el figyelmesen a "beugrót", aztán visszatérhetünk a témára, kicsit több paraméterrel.

Előzmény: mechi (94921)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94924

"lassitja" helyett talán inkább, akadályozva a flegma vissza csorgását.

Előzmény: zsorsz (94922)
héjja60 Creative Commons License 2013.12.13 0 0 94923

Ha igen annak én külön örülök ,mert akkor nem csak az én érdeklődésemet 

keltette fel téma hanem másokét is.

Ennek az lehet az eredmény , hogy több ezen elven működő páracső készülhet

és több tapasztalat vethető majd össze.

Előzmény: In Lak'ech (94920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!