Ellenőrizd a holtjátékot a kuplungkarnál 2-4 mm között kell lennie, ha nincs a blokk alján van a bowdenfeszítő, azon csavarj be annyit hogy megfelelő legyen a holtjáték. Ha ez se segít akkor a lamellák kopottak azt lehet cserélni műanyagosra de ha nem riadsz vissza egy kis barkácsolstól akor vághatsz bele parafabetéteket dugóból én így jártam el, pöpec lett. Épp hétvégén raktam össze
Sziasztok , Robi vagyok egy problémával fordulok hozzátok, nemrégiben jutottam hozzá egy romethez, nagyon jól műkődőtt is de az tőrtént hogy nem lehet berugni :S lenyomom a berugókart és nem forgatja meg a főtengelyt viszont hallom hogy valamit forgat talán a kuplungra tippelek, meg tudnátok nekem mondani mi lehet a baj? szét kell e húzni az egész blokkot vagy csak a kuplungnál tőrtént valami? akinek volt már ilyen gondja az légyszi írjon, kőszőnőm.
Észrevettem, hogy a Rometem hátsó lengővillája oldalirányban képes elmozdulni, így akár a sárhányót is elérte. A szétszerelés után kiderült hogy a lengővilla tengely elkopott, valamint a vázba illesztett fém persely cseréje is szükségessé vált. Íme a legyártott új alkatrész, ami holnap helyére kerül... :)
Valamivel több mint 1 fordulatra kitekerve jó nekem. Könyv szerint 1/8ad fordulat. De nekem úgy tűnt, hogy a fordító elírta, szerintem 1 és 1/8 fordulat.
Vagy kettőnél is kijjebb? A rati leírásban ez van, én meg már rég csináltam.
Üdvözlök mindenkit.lenne egy problémám.hozzájutottam 2db hiányos romet ponyhoz és a kettőből összeraktam eggyet ami néha be is indul mikor jól megszivatom aztán leáll.szimeringet cseréltem szikra a lovat leüti.szerintem a karmival lehet valami bibi mert azok darabokban voltak.mikor raktam össze a karbit akkor teljessen kitisztítottam de nem tudom hogy hogyan kell beállítani.a súbrtűt a középső helyzetbe raktam de az oldalán lévő csavart nem tudom mennyire kell betekerni.tudna valaki segíteni hogy hogyan állítsam be frankóra??köszi előre is
Hello mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni: van egy pár romet teleszkópom, de nem tudom eldönteni hogy komárhoz vagy pony-hoz való-e - így annyi lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy a komár motor hátsó teleszkópja kb. hány cm hosszú? Előre is köszönöm a válaszokat!
hello mindenkinek romet ponyt keresek megvételre somogy megyében vagy nm messze.nem baj ha hiányos vagy üzemképtelen de ne milliokért.cserébe ajánlani tudok légpuskát autó hangtechnikát horgász motyót.
Szia! Vasárnap este megtudom írni a méreteket, ha addig nem ír senki. Győrben van a szétszedett kuplungom, a másik pedig használatban van itthon, és nem akarnám most szétszedni ha nem annyira sürgős. Üdv Peti
Segítséget szeretnék kérni: meg tudná mondani valaki hogy a Romet kuplunglamelláknak mik a méretei ? Nekem egy Puch - hoz kellene de sajna ahhoz nem lehet kapni, valami más típussal kell pótolnom és a Romet-lamellák tűnnek a legjobbnak képekről, kb a Puch kuplunggal megegyező lehet a mérete.