Keresés

Részletes keresés

gombászok Creative Commons License 2013.03.11 0 0 83575

Milyen útmutatót tettél fel, és mikori?? Azt írod, szerencsére már nem érvényes.

Ha nem érvényes, nem kell vele foglalkozni.

Jelenlegi érvényes törvényi előírás szerint megszűnt a kihozatali arányszámok alapján történő minősítés, azaz, amennyiben cukrozott cefére gyanakszik a főzdés, akkor sincs teendője, nem tartja vissza a tételt, nem vesz mintát, mint tavaly.

Szerintem rájöttek, hogy többe kerül a leves, mint a hús.

Előzmény: snapszmester (83562)
héjja60 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 83574

A duplafalú leeresztő csonk biztos ,hogy jobb , de ha a szimplában sem ég le akkor minek

csináljak duplát , hiszen az sokkal bonyolultabb.

Megdőlni látszik egy kivitelezési mód !

Kinek van még tapasztalata, véleménye.

Előzmény: benchmade (83573)
benchmade Creative Commons License 2013.03.11 0 0 83573

Az én üstöm is dupla falú, olajjal feltöltött, a leeresztő csonk 2"-os, nincs duplikálva, de sosem égett meg benne a cefre.

Előzmény: héjja60 (83568)
rézműves1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 83572

...pályinkás jó reggelt...

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.03.11 0 0 83571

Szilvát főztem, ez még sűrűbb volt mint az eddigiek. Igen a cső nagy, belül kb 74mm az átmérője.  A csap asszem 2,5 colos. A tűz sem közvetlen éri a csövet, ahol a cső van ott csak a meleg megy fel.

Előzmény: héjja60 (83568)
vf1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 83570

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: vf1 (83526)
Mr.Stratos Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83569

Sziasztok Skacok ! Én biztos nem fogok zúgolódni...mert megint kispolákom van és imádom! pedig alig férek el benne...de az a két pici léghűtéses

henger le fog vinni ...szóval oda ,és felverem a sátram ,kifekszem közétek,előveszem a butilkákat és KÓÓÓÓSTOLUNK ezerrel ! Hajnalig és mégtovább...:))))

A robbantot epret mindenképpen hozom,de reményeim szerint viszek vérnarancsot,mandarint,almát, na és a tutit: a Satu féle pasaréti piaci téli vegyest /52fok/ Jólét !

Előzmény: Törölt nick (83552)
héjja60 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83568

Érdekes információ, különösen arra fígyelemmel, hogy mindenki azt javasolja , hogy a 

leeresztő csonkot duplafalúsítani kell !

Mostmár csak a magyarázatot kellene megtalálni ?

Most is szilvacefrét főztél ?

Lehet magyarázat esetleg az , hogy igen nagy az átmérője a csőnek .

Egyébként milyen méretű a leeresztő csap ?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83567)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83567

Átálltam fatüzelésre! Katlant csináltam neki. Ennek ellenére sem ég le a leeresztő csőben a cefre. Tökéletesen tiszta.

Előzmény: héjja60 (83367)
Hatóság0301 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83566
jancsusz Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83565

Üdv!

Körte készülne...

Ebben a hőmérsékletben majdnem szabadban(fűtetlen jól szellőző hely) mennyi élesztőt( borélesztő és-vagy sütőélesztő) ajánlott a gyümihez adni hogy biztos legyen a dolog?Kb mennyi idő míg kiforr?

Hatóság0301 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83564

Üdvözöllek Rézműves!

 

Fek tudnál-e tenni egy képet most, a legnagyobb kupolával?

Előzmény: rézműves1 (83563)
rézműves1 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83563

...csak nehogy visszahozzák...a múltkori anyag (belső használati) szerint, megint ezen "mesterkednek", de akkor annak a kormánynak, aki ezt meglépi ANNYI lesz...

Előzmény: snapszmester (83562)
snapszmester Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83562

Egy kis gyöngyszem. Értelmezzétek az utmutatót. Szerncsére már nem érvényes.

 

 

Előzmény: gombászok (83556)
gyarmati1980 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83561

Köszönöm a gyors válaszokat elöpárlatod nem vettel el csak kevés rézelejét aminek kéeks volt a szine és igaz akkor még nem olvastam a reggelit :) már megvolt segitett meg ti is

köszönöm szép napot nektek

sogi01 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83560

" Vagy fözzem át másodszorra is"

1. cefrefőzés  (lehető legtöbb alkohol kinyerése a cefréböl. kozmaolajszűrés)

2.alszeszfőzés (itt kell elvenni a rézelejét + 5poharas modszer)

De ha elolvasod a reggel belinkelt oldalt amit VF1 kolléga beír, abból mindent megtudsz!

Előzmény: gyarmati1980 (83557)
snapszmester Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83559

A pálinkát kell ioncserélt vízzel higítani a cefrét elég ivóvízzel.

Előzmény: snapszmester (83558)
snapszmester Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83558

A kérdésedből ítélve még nem olvastad a reggelinket.

Ha már vettél el előpárlatot, hibáztál.

Az alszesz zavaros. A második főzésnél kell elvenni az előpárlatot, az alszesz 1-1,5%-át.

 

Előzmény: gyarmati1980 (83557)
gyarmati1980 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83557

Sziasztok

 

Lenne egy kérdésem törköly pálikát fözök ki elsö fözésre lett 12-13 liter 25 fokos de zavaros ki lehet javitani valahogy?? Vagy fözzem át másodszorra is és több elöpárlatot vegyek el?

A cefrét ioncserélt vizzel higitottam rézelejét elvettem igaz sokáig állt a cefre lehet attol van.

Elöre is köszönöm a válaszokat

gombászok Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83556

Hány literesek kérdésedre: a megadott méretek alapján saccolom 50-60 liter közöttire.

Előzmény: gombászok (83555)
gombászok Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83555

Hát, én tudnék beleültetni kotlót, virágot, de ha nekem adnád, akár még valamit is!

Kiváló lekvárfőző részegységek, akár fejreállítva is!

Előzmény: foxrudi (83554)
foxrudi Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83554

Ja!A képek!

  

Előzmény: foxrudi (83553)
foxrudi Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83553

Mit lehetne ezekkel kezdeni?!!Szerintetek hány literesek?Állítólag 60cm magasak,és 59,63cm szélesek.ALegszélesebb pontjukon.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83552

Én is.

A helyszínt vissza kell hódítani a vaddisznóktól, a "vaddisznóknak"

Megkezdtem a tereprendezést, a parkolóban a fák nyesését, h a tererepjárósok, lakókocsisok ne zúgolódjanak.

Sok pálinkába kerül ez nektek :-)

Előzmény: Mr.Stratos (83543)
rézműves1 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83551

...pályinkás jó reggelt....

vf1 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 83550

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (83526)
sogi01 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 83549

Nem baj Satu-kám:))  Majd megisszuk ZD-n :D

Előzmény: Mr.Stratos (83548)
Mr.Stratos Creative Commons License 2013.03.09 0 0 83548

Egyébként meg kaptam vérnarancsot,sok-sok almát,meg 40 kg epret / igaz csak görög...de az illata  jó /  ezeket főzöm ezerrel,végre nem vegyeset

csinálok,hanem külön-külön. Sokat tanultam Tőletek...egy év után letisztúltak a műveletek,minden egyszerűbb  mint kezdetben volt.

Igaz múlt szombaton megint sikerűlt hibáznom egy csöppet.... az epret egy 80 lityis hordóba cefréztem,de nem számítottam rá hogy ilyen gyorsan indul,

és lezárva felejtettem....hajnal 1/2 6-kor iszonyú nagy durranásra ébredtem,az addig világoskék menyezete a fürdőszobának vörösben pompázott.

Két órába telt míg kitakarítottam és visszagyömöszöltem az anyagot a hordóba...hiába,saját kárán tanul az okos ! (((( Jólét mindenkinek ! Satu

sogi01 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 83547

Ja lemaradt..egs ,maifőzettel!

mandarin-párlattal:D

Előzmény: sogi01 (83546)
sogi01 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 83546

:D

Előzmény: sogi01 (83545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!