Nekem azzal jöttek, hogy padlófűtésnél kifejezetten jó, mert abba sok buborék képződhet, és az egymás melletti vizerek (csövek) által még nagyobb lesz a hatás, valamiféle indukció elvén. :D
Én is ettől tartok. Ugye egy hőmynnyiségmérővel(akár érintés nélkül) meg egy lakatfogóval igazságot lehetne tenni. De van magyar változata is. Igaz ott eddig terméket sem láttam csak prosikat meg gyárlátogatás ígéretét. Meg annyit, hogy az ipari 400v-os rendszer megvan de hangos, a háztartási 25kw meg 50 kw fűtőteljesítményű DC inverteres vezérlésű változat meg szép szálcsiszolt házban prosikon van meg, de az ígéret ellenére még csak fejlesztik(ősszel állítólag napokra volt a piacrakerülése). Erre azt mondják kkor ezt hogyan lehet valóságnak eladni?
Sőt értékesítési láncot szerveznirá?
más mint a többi. De ha nincs belőle egy példány sem ami kézzelfoghható hogyan lehet ezt megállapítani?
De van vidéken kavitációs kazánnal fűtött iskola arról is néma csend.
Egy 10 kW-os hőveszteségű épületre gázból 650e Ft-ot ir, ami 4620 m3 gáz.
(A mi házunk 8-9 kW maximális hőveszteségű, és ez fogyaszt 1700 m3-t gázból...)
4620 m3 x 9.44 x 90% = 39250 kWh
Erre ir ő 980 eurot, ami 284.000 Ft, azaz durván 14 Ft/kWh-ra jön ki a költség. Ha a magyar árakat nézzük, akkor ez nappali áramból 350%-os, éjszakai áramból 250%-os, H-tarifásból is legalább 200%-os teljesitményt igér.
Egyébként érdekes módon a 980 euróból kijön 2000 m3 gáz, amivel kifűthető bőven egy 10 kW maximális hőigényű épület gázzal is.
Tehát ez is azt bizonyitja, hogy az egész egy ordas nagy kamu, mert gyakorlatilag ez egy elektromos kazán, ami az elektromos energia 100%-át tudja hasznositani, és ennyi.
Bátran lehet bármit árulni egy honlapon, és bármit lehet állitani. Konkrét esetben egy gépészmérnök jó ismerösömet megtalálták, és ő kapva-kapott volna az alkalmon, mert pont egy társasház felujitása volt náluk folyamatban. Mondta közvetitő, hogy tud referenciát mutatni, pont most megy hasonló épület kivitelezése. Azóta se jelentkezett az ember, vagyis elég kamuszagú a dolog.
vegyünk 2 m3-t főzésre és HMV-ra, tehát fűtésre marad 6 m3.
Ez 6 m3 x 9,44 kWh / 0.90 (hatásfok) / 24 (óra) = 2,62 kWh
Ha ennyi nulla fokban, akkor -15 fokban a duplája kb, azaz 6 kWh körül.
Azt vedd figyelembe, hogy 1 kWh fűtés előállitása:
- nappali árammal 50 Ft körül
- éjszakai árammal 32 Ft körül
- gázzal 15-17 Ft
tehát minimum duplája vagy triplája lesz a mostani fűtésednek. A villanykazán 100%-os hatásfokot tud a mostani rendszered 90%-ához képest, tehát itt van 10% nyereséged a 200 vagy 300% árnövekedéshez képest.
Szia!
megnéztem a fogyasztást s kb 8 m3 volt (ua volt benne ebéd főzés is benne)
ezt a fűtés szempontjából azt jelenti, hogy reggel fűt a padló 1_1.5 órát, s este is kb ennyi
időre kapcsol be.
köszi a segítséget.
üdv. Viktor
ja és akkor ezzel fürdésre való melegvizet is csinál a fűtés mellé?mert akkor lehet tavasszal nem is kéne vennem villanybojlert hanem rögtön kezdhetném a ezt szerelni...