Keresés

Részletes keresés

pasig Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83211

Nem lehet hogy a főző méretéhez képest kevés volt benne a cefre mennyisége?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83210)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83210

Mikor töltöttem fel, figyeltem, tiszta volt az olaj, vizet sem láttam benne úszni, én sem értem a hiba okát. A cefrét nem bírtam párolgásig melegíteni, mert kis lángon nem habzott csak ki, ha kicsit ráadtam már jött is kifele, ezt játszottam vagy 1,5 órán át aztán ráuntam. Fritőz olajat talán tudok szerezni és azt rakom bele ,arról tudom, hogy biztos jó és nektek is bevállt.

Előzmény: Miklós1 (83208)
benchmade Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83209

Miklós, köszönöm a választ, nem tudtam, hogy a bográcsokat lágyforrasztással rakják össze, így el kell vetnem ezt az ötletet, de mivel nagyon tetszene a dolog, keresem a lehetőséget, csak nem tudom hol tudnék csináltatni egy megfelelő darabot.

Előzmény: Miklós1 (83208)
Miklós1 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83208

Lehet keményforrasztani, de az drága ezüstforrasszal történik, itt pl. Fontargen A314:

A réz fedélnek van egy acél pereme ezüstforrasztva.

Lehet csavarozni, ha olyan az illesztési lehetőség, a csavarozott részek közé ilyenkor semleges szilikonpasztát teszel és örökre tömít. Egyébként aggályos a bográcsodon a lágyforrasztás (az ón és ólom) a savas cefréktől ki fog fogyni egy-két szezon alatt.

Itt még nincs kifúrva a sisak teteje és nincs tömítve sem

Szkajvolker Lajos

Ha kihabzik a motorolajad akkor valami nem stimmel (motorolajnak jónak kéne lennie):

-Túlfűtöd az olajat, de ezt hőmérővel tudod ellenőrizni (max. 130°C)

-Szennyezett az olaj, akkor tényleg ki kell cserélni, pl. a fritőzolaj nekem bevált. A Brigéciolos kitakarítás után vizes öblítés kell, emiatt a második olajadban pattogni, durrogni  fog a vízgőz egy-két főzésnél, aztán megszűnik.

szazhat1

Sokan főztek már narancsból, sokan meg is írták, ha visszakeresel okosabb lehetsz. A héján kívül még a fehér foszlányait is le kell szedni, és még akkor is keserű maradhat.

Előzmény: benchmade (83204)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83207

Meglátjuk majd pár év múlva.

Persze, ekkora méretben a pálinkafőzés pepecselés volna, nem véletlen, hogy ott inkább borpárlat, cukorcefre és alkohol ízesítés fronton mozog a főzés. Na meg a két kezüket összetennék, ha legalább fele olyan minőségű gyümölcsük volna, mint amilyen nekünk van.

Előzmény: Baracilin (83206)
Baracilin Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83206

Nem hiszem, hogy nagyon nagy növekedésről lenne szó...3-5L-es főzővel még mindig nagy kihívás főzni, szerintem azok még inkább a dísz kategóriába tartoznak, ezért is tartom nevetségesen soknak azokat az árakat amikért ezeket kínálják. 10-15-nél nem adnék egyikért se többet.

~15 L amivel már lehetne valamit kezdeni. (bár ez csak egy magénvélemény)

Előzmény: pálinkaüst (83201)
Babar66 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83205

A legjobb a hőközkő olaj, ugyanis "hőközlésre" van kitalálva. Csak egyszer kell megvenni és valószínűleg örök élet (páran tudják itt igazolni). Nekem trafó olaj van, mert az volt "óccón" , az is jó, nincs vele gondom, de azért egy trafó mégsem radiátor, mások az elvárások. 

Egyébként egyik sem élelmiszer ipari termék, mert van akinél az is szempont lehet. De a pálma olaj, vagy fritőz olaj szintén nem  éveken át tartó hőátadásra van kitalálva.

A motorolajat talán a Brigéciol kihozza, de utána azt is ki kell öblíteni majd valami tiszta olajjal. (szerintem)

Üdv!

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83199)
benchmade Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83204

Segítségeteket kérem, saválló  a főzőm, csak a páracső réz, van egy réz kisbográcsom, ezzel szeretném javítani a készüléket a képen látható módon. Sajnos a fórum mesterei nem vállalnak ilyesmit. Kérdésem az lenne, hogyan lehet a savállót és a rezet egymáshoz rögzíteni? Lehet keményforrasztással, vagy szegecselni, esetleg csavarozni kell?

kovasc Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83203

Helló

 

Teljesen meg kell pucolni le kell szedni a héja alatt lévő fehér hártyát és már is jó.

Előzmény: szazhat1 (83200)
kovasc Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83202

Üdv

 

Trafó olaj, pálma olaj,  hidraulika olaj ezek jók .

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83199)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83201

Úgy tudom, Németo.-ban 2016-ra ígértek valamilyen pozitív változást a főzők méretével kapcsolatban. Jelenleg akármennyi párlatot készíthetnek (nem csak pálinkát) bármennyi darab max. 0,5 liter üstméretű lepárlóval. Illetve mivel ott sem egységes a regionális szabályozás, attól függően, melyik vámhivatalhoz tartozol, kérhető és kapható engedély nagyobb lepárlók birtoklására is (ált. 3-5 literes méretet szoktak engedélyezni az engedékenyebb vámihivatalok).

Előzmény: Baracilin (83197)
szazhat1 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83200

sziasztok  valaki főzött-e már narancsból pálinkát,és nem lett-e keserű? Azt tudom,hogy meg kell pucolni. A lekvárja az kesernyés ízü.

 

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83199

A motorolaj hőközlőnek nem vállt be... Egyszerűen nem tudok alápörkölni rendesen mert kihabzik az olaj. Mit javasoltok? Fritőz is habzik? Motorolajat, hogy takarítsam ki maradéktalanul?

nemkezdő00 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83198

Tudomásom szerint nincs ilyen megengedő párlatkészítési törvény az eu-ban.

 

 

Kivonat kedvenc osztrák íronktól.

 

Előzmény: Baracilin (83197)
Baracilin Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83197

Azért azt nézd meg hogy ami példákat felhoznak ott milyen méretű főzővel lehet főzni... a németeknél pl 0,5 L-es főzővel...ezt nem nevezném szabad főzésnek...(http://www.destillatio.de/)

 

Sajnos itt is megy a ferdítés mint mindenhol máshol...hozzák a  jólhangzó példákat, hogy ilyen olyan országban lehet csak azt felejtik el közöli hogy mivel és hogy.

 

Régen olvastam ezt alapot is:

http://www.naturalborndistiller.com/ itt külön cikk volt rólunk, hogy nekünk mennyire jó mert milyen óriási szabadságunk van...

(most már sajnos csak a fászbukos oldalt találom meg...itt ne lájkoljatok, hátha figyelik)

 

Előzmény: TINTUS (83191)
gombászok Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83196

A fokhagymás szesz és citrom recepteket kipróbáltuk, alkalmaztuk, jelenleg is, attól még vannak meszes ereink meg magas vérnyomásunk. Sose fogjuk megtudni, milyen lenne anélkül.

Használni nem árt, vagy ártani nem használ!

gombászok Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83195

Nem a konkrét éjszakai jövedéki ellenőrzés lehetőségére utaltam, hanem egy esetleges ellenőrzés mellékhatásaként fellépő álmatlan éjszakákra.

Bár az általad idézett jövedéki törvényi hivatkozásban a "..lehetőleg nappal kellvégrehajtani..." nem zárja ki az éjszakai nyugalom direkt megzavarását sem!

Előzmény: szilvakukc (83151)
gombászok Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83194

Na, látjátok! Vannak a korral haladó közoktatási intémények is, ebben az oviban már tantárgy a jövedéki törvény, szakirodalmuk is van. Így indul a jövő magánfőzőinek képzése!

Előzmény: peca_matyi (83165)
gombászok Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83193

Az ördög ügyvédje ingyen dolgozik!

Előzmény: héjja60 (83172)
vf1 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 83192

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (83031)
TINTUS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 83191

Amig az osztrákokat vagy németeket -valamelyik a kettő közül- el nem tiltják addig minket sem !

 

Előzmény: kendefi (83171)
turmix75 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 83190

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: héjja60 (83181)
Tucso69 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 83189

Legalább lenne jó pálinka jó áron a boltba.

Azért lenne ez érdekes, mert vannak ismerőseim akik (mivel tudják, hogy szeretem) pálinkát vesznek nekem ajándékba.

Előzmény: snapszmester (83188)
snapszmester Creative Commons License 2013.02.23 0 0 83188

Aggódok én is. Ha visszajön az adó azonnak kereskedelmire kell váltanom. Aztán már nem csak szűk körben fikáznák a pálinkámat. :-)

Előzmény: szilvakukc (83185)
rézműves1 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 83187

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 83186

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (83031)
szilvakukc Creative Commons License 2013.02.22 0 0 83185

Nem kő azért egybetenni a kakit a pisivel! Minden határban van, és lesz varnyú, akiknek a károgás az életformájuk.

Előzmény: kendefi (83171)
szilvakukc Creative Commons License 2013.02.22 0 0 83184

Nem kő azt keresgéni, én pölö mindennap megiszok hetvenkét felest, meg megzabálok  három kiló fokhagymát. Eztet nekem egy Eszen Cia nevű varázsló monta, és igaza lehetett, me akárkinek elmeséltem ,mind azt válaszolta, hogy "Azt a Kúra életbe!":))

A háziorvosom meg felírt valami fokhagymakrémet 5000-ért, amit hétfón a jobb seggembe, kedden, a bal fülembe, szerdától má meg se merem mondani, hová kell cseppenteni!:DD

 

Előzmény: turmix75 (83179)
héjja60 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 83183

Van ennek egy másik változata is,-----a kedvesem azt mondta , hogy csak ezt ihatod,ebben

nincs alkohol,-------

MOST EZT ISZOM !

--30 fokhagymagerezd,

--6 db ,hámozatlan citrom,

--öszzeturmikszolni,

--1 lit. vízzel felforralni,

--leszűrni, hűtőbentárolni,...

Főétkezés előtt egy kupicával,..................mindez hhárom hétig naponta,majd 8 nap pihenő,

és ismét 3 hétig napi egy kupica...........................,

Javaslom a vékony héju citromot,...............

Nekem jobban izlene az előző,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Előzmény: schlumbergerr (83182)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.02.22 0 0 83182

Ajánlott a kura alatt sok folyadék fogyasztása !!!

 

Ami lehetőleg ne csapvíz legyen :-)

Előzmény: héjja60 (83181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!