Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2013.01.17 0 0 89542

...ne tartsd vissza...

Előzmény: H_G (89541)
H_G Creative Commons License 2013.01.17 0 0 89541

Lenne ám ötletem arra, hogyan lehet elérni, hogy a babban kevés legyen a só :)

 

Előzmény: ZsuR (89540)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.17 0 0 89540

Mostanaban Wegman's markakat veszek... valamennyivel olcsobb, es sokkal finomabb mint a legtobb.

A levelesteszta is az volt.  Tokeletes... tegnap ketschupot vettem toluk Heinz helyett.  Nem a 20 cent amivel olcsobb volt, hanem proba, mit tud a sajat marka.

A babokat szeretem toluk - kevesebb a so benne mint a tobbiekben.  A vajuk kivalo... es joval olcsobb mint a tobbi markas.

A phyllo kicsit vastagabb volt mint a szokott, allitolag van kulonfele belole, nem neztem - fogom ezutan.  Ennek ellenere az is jo volt.

Előzmény: ketyo61 (89527)
ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89539

ertem.:-) Marmint a levelestesztat...:-)))

Előzmény: Törölt nick (89538)
ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89536

mondd te pasi vagy? ;-)

ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89535

ha megnezed 89521-et...

Előzmény: ketyo61 (89534)
ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89534

meg mindig nem jo...Leveles teszta altalaban fagyasztott, es sutemenyekhez hasznaljak. Jobb ha megvarjuk Zsurt...:-))

Előzmény: Törölt nick (89532)
ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89533

Koszi, megnezem! :-)

Előzmény: Törölt nick (89531)
ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89530

nem cernameteltet szeretnek hanem levelestesztat. :-)))

Előzmény: Törölt nick (89528)
ketyo61 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89527

Tudsz nekem mondani egy itteni jo levelesteszta markat? 

Előzmény: ZsuR (89521)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89526

Miert?

Előzmény: nettomazsola (89525)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89525

ja, hat ezzel kavartal meg teljesen.

 

Előzmény: ZsuR (89524)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.16 0 0 89524

:)) Es csinaltam fahejas csigat is :)).  Az almas talcajan vannak.

Előzmény: nettomazsola (89523)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89523
a kerek is sütemeny meg a negyszögletes is ?
te egy hös vagy!
Előzmény: ZsuR (89521)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89522

Igen... nagyon felreneztem...

Előzmény: Caipi (89520)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89521

Hogy milyen igazad van!!! :))  Ha tudnek hatig szamolni... mennyivel konnyebb lenne az eletem! :))

No most rostellem magam... :((

 

Az egy "French Apple Tart".

Egy kesz leveles teszta alapra tettem az alma szeleteket (amiket citromos leben mostam le elotte, hogy ne barnuljon) (kicsit liszteztem a tesztat), ra barna cukrot, darabka vajakat.

Sutes utan baracklekvart kevertem ossze likorrel (narancs, az eredeti recept Calvadost irt) es azzal kentem meg a meg meleg sutemenyt.

 

Előzmény: beetee (89518)
Caipi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89520

Bár a beírt recept a parmezánból következtetve inkább a rendes szárzelleres, és annak is látszó salátára vonatkozhat....

Előzmény: Caipi (89519)
Caipi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89519

Pedig vékonyra vágott zellerszíveket ír a recept, amit beírt. Úgy látom, a zellerszárak összenőtt végének a fehér belseje lehet a szóbanforgó jószág.

Előzmény: beetee (89518)
beetee Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89518

Szerintem a 6. képen egy almás sütemény van, vagy nem tudok számolni, vagy szemüveg kell, vagy ott ilyen amorfak a zellerszálak...

... bármi lehet..:)

Előzmény: ZsuR (89517)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89517

Zeller.  Nagyon egyszeru es kellemes salata lett belole, hala a jo ontetnek. Nem is tudom, miert nem hasznaltam a citrom hejat eddig a salatakra - nagyon kellemes volt tole az ize!

 

Celery and Parmesan Salad

2010, Barefoot Contessa How Easy is That?, All Rights Reserved

Prep Time:

15 min

Inactive Prep Time:

2 hr 0 min

Cook Time:

--

Level:

Easy

Serves:

4 to 6 servings

Ingredients

  • 1/2 cup good olive oil
  • 2 teaspoons grated lemon zest
  • 1/4 cup plus 1 tablespoon freshly squeezed lemon juice (3 lemons)
  • 2 tablespoons minced shallots
  • 1 teaspoon celery seed
  • 1/2 teaspoon celery salt
  • 1/2 teaspoon anchovy paste
  • Kosher salt and freshly ground black pepper
  • 5 cups thinly sliced celery hearts, tender leaves included, sliced on an angle (about 12 stalks)
  • 4-ounce chunk aged Parmesan cheese
  • 2/3 cup toasted walnuts, coarsely chopped
  • Whole flat-leaf parsley leaves

Directions

At least 1 hour before you plan to serve the salad, whisk together the olive oil, lemon zest, 1/4 cup of lemon juice, the shallots, celery seed, celery salt, anchovy paste, 2 teaspoons salt, and 1 teaspoon pepper. Place the celery in a mixing bowl and toss it with the remaining 1 tablespoon of lemon juice and 1/2 teaspoon of salt. (Even though these ingredients are in the dressing, believe me-this step makes a difference.) Add enough dressing to moisten well. Cover and refrigerate for at least an hour to allow the celery to crisp and the flavors to develop.

 

When ready to serve, arrange the celery on a platter, shave the Parmesan onto the celery with a vegetable peeler, then sprinkle with walnuts, parsley leaves, salt, and pepper and serve immediately.

 

 

Előzmény: nettomazsola (89515)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.15 0 0 89515

a 6. kepen mi van? az a sok felkör.

Előzmény: ZsuR (89506)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89514

Szekszardon eltem par evig.

Előzmény: vf1 (89513)
vf1 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89513

Bevándorló dunaföldvári....

Előzmény: ZsuR (89512)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89512

Jajj de kedves vagy!  Latom tolnai vagy... melyik reszerol ha  nem titok?

Előzmény: vf1 (89511)
vf1 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89511

ZsuR, Te nem egy titkos mesterszakács és profi fotós vagy?

Előzmény: ZsuR (89506)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89510

Kicsit megrepedt, mert meg meleg volt... de az izenek nem artott.

Előzmény: Caipi (89508)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89509

:))  Azt a mindenit :))

Előzmény: Caipi (89507)
Caipi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89508

Hú, na de a flan....csöpp, csöpp...:-)

Előzmény: ZsuR (89506)
Caipi Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89507

Ugyan részemről se az oldalast, se a zellerszárat nem szeretem, de nagyon jól és profin néz ki minden, és büszke vagyok Rád. :-)

Előzmény: ZsuR (89506)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.14 0 0 89506

....es finom is...


Tegnap oldalast sutttem kinnt (tavaszi az ido nalunk), es egy ujfajta zeller szár salatat keszitettem hozza, no meg sajat izesitesu BBQ szoszt... csend volt az asztalnal - csak a cuppogast lehetett hallani :)).  Sutottem kenyeret is :)), a dagasztas mentest :))... 

 

Előzmény: Caipi (89504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!