Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82180

Szerintem meg ezt töröltesd.

Előzmény: SándorTiszteletes (82179)
pedropolis Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82178
Az én csipke, valamint narancs és almacefréimét meg a kisszoba. :))
Apropó narancs!
25 kg narancs (pucolva 20) majdnem kevesebb cefrét adott, mint a 8kg csipkebogyó, megfelelö állagúra higítva. Az illata, viszont mindkét cefrének remek. Máramennyire remek az erjedésben lévö cefre illata.:)
Előzmény: norris53 (82177)
norris53 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82177

Pálinkás jó estét !

A kazánház tökéletesen kielégíti a csipke cefre igényét :-)

norris53 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82176

Nyugodjon békében :-)

 

Előzmény: stapika (82175)
stapika Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82175

   Itt nyugszik mokás67.

Egy helyesírási hiba miatt nem lett mókás67,de több hiba miatt,nevetséges lett.

Előzmény: Tudorka-7 (82171)
bevontelektroda Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82174

 

 

Ja -Ja.

Meg a hülye okoskodás.

Nem csinálnak semmi a cefréjükkel mégis hiperszuperűberfinom lesz az eredmény...........

Előzmény: Tan-csi (82142)
Tan-csi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82173

Mármint egs!

Előzmény: Tan-csi (82172)
Tan-csi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82172

Egsz templomhegyi körtével! :))

Előzmény: Tudorka-7 (82171)
Tudorka-7 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82171

Múlt idő.

1perces néma pálinkázással emlékezzünk meg róla.

Előzmény: gombászok (82170)
gombászok Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82170

Ez a mokás67 kinyitotta a bicskámat a zsebemben.

Észrevettétek, hogy nem adja a nevét a hozzászólásaihoz, nem lehet a keresővel megtalálni a saját írásait, csak a neki írt hozzászólásokat??

Szerintem egy rosszindulatú provokátor, vigyázzatok vele!

gombászok Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82169

javítok: összes

Előzmény: gombászok (82168)
gombászok Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82168

Komám, hol tanultad a magyar nyelvet, ezen belül a helyesírási szabályokat??

Írásaid olvasva feláll az öszes szőr a hátamon!

Előzmény: Törölt nick (82104)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82167

Ok, érthető.

Előzmény: barkócza (82166)
barkócza Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82166

Bocs, de azért is írok "szájbarágósan", mert mások (teljesen kezdők) is olvassák.

Előzmény: Törölt nick (82165)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82165

Vigyázni fogok, lesz benne könnyen oldódó kötés, nem lesz baj. Nem töltöm túl, óvatos vagyok. Van gyakorlat, tisztában vagyok a veszélyekkel és komolyan is veszem.

Előzmény: barkócza (82161)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82164

 Szia! Ha ezt előbb írod,,,,akkor lehet nem hajtogattam volna a kemény rézcsőből páraszedőt.:-) Jó lett volna rá a nagy főzőm páracsöve is, ami kb. 22-es kemény rézcső. Mondjuk, az meg lehet túl hosszú lett volna.

 Mindegy, az egyik felén a hajlítás meglepően jól sikerült, tökéletes az ív. A másik fele viszont csak 4.-szerre lett kb. 90%-os minőségű, picit szépséghibás, de nincs megtörve. Gázlánggal hiába hevítettem, majd hűtöttem, kevés volt neki a hő, nem puhult ki. Megtöltöttem a csövet, és úgy hajlítottam, nagyon-nagyon lassan, de erőből. Azért elég jól sikerült, végeiből még fűrészelek, ha itt lesz már a kukta. Ilyen lett a 15-ös:

Előzmény: rézműves1 (82159)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82163

Neki  már faeke.

Előzmény: peca_matyi (82162)
peca_matyi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82162

mókás okostojásoknak.....

 

Előzmény: Törölt nick (82155)
barkócza Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82161

A rozsdamentes tésztaszűrő jó ötlet, én is olyat használok. De vigyázz vele!!!! Minél nagyobb legyen, tartsd meg az öblét, hogy a gőzkivezető lyukakra föl ne tudjon feküdni, mert az a "tuti" dugulás!!!! Kuktánál komolyan kell venni dugulásból eredő robbanás lehetőségét.

 

A főzésnél nem a hőmérséklet a lényeg, hanem a közölt hőmennyiség. A cefre úgyis mindig a pillanatnyi összetételének megfelelő forráspont hőmérsékletét fogja fölvenni. Afölé úgysem tudod nyomni, alatta meg nem forr. A rezsón a hőmérsékletbeállítás csak fölülről  határolja be a hőmérsékletet, azaz segít a leégés elkerülésében.

 

A kukta aljától és a rezsótól függően 100-120-140oC-on fogod használni a rezsót. A hőmérsékletkorlát a robbanás elkerülésében is segít, 120oC-on ugyanis csak 0,5 bar túlnyomás van a kuktában, amit röhögve kibír.

Előzmény: Törölt nick (82157)
Tucso69 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82160

Habzás ellen 1 kiskanál étolaj. De túltöltés ellen semmi nem véd meg!

Tehát inkább főzd le 4 adagban, mint hogy 3 felé osztod és majdnem tele lesz!

De én biztos, hogy nem így csinálnám. 5/4 félhollandis csatlakozással szerelnék rá egy gömb alakú deflegmátort.

Ettől sem lenne bolondbiztos, de ha megfelelően aprítod a gyümit akkor nem töm el ekkora lukat és tud terjeszkedni a cefre. Ráadásul a pálinkád minősége is csak jobb lehet!

Előzmény: Törölt nick (82157)
rézműves1 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82159

...hali...a 7-14-lityis kuktához elég a 15-ös 18-as páracső, de a 22-essel sincs "elrontva"...20-liter felett, kb. 50-ig 

inkább már a 22-est tenném...50-felett már a 28-as "dukál" (főleg csajban)...

Előzmény: pedropolis (82135)
Tucso69 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82158

Megbocsájtok!

:-)

Előzmény: zsuzska60 (82153)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82157

:-)) Oksa. Rézlemez lenne a legjobb, az talán katalizálna is valamennyit, de az egyenlőre nincsen. Viszont arra gondoltam, hogy rozsdamentes tészta, vagy tea szűrőnek lefűrészelem a szárát és fordítva csavarozom hozzá a fedélhez, mint ahogy használni szokjuk. Olyan fajta cefrékhez kell a kukta-lepárló, amik alapból erősen habzanak, nincsenek benne nagy darabok, alkoholhozamuk viszont nagyon jó és egy ilyen kisebb lepárlóval is lehet bőséges párlatot készíteni. A szűrő szita felülete talán a habot is megtörné, ha esetleg odáig feljutna.  A cefre darabokat szvsz. megfogja, a gőz szabadon áramolhatna rajta. Ha mégis totál bedugulna, ami azért elég durva lenne, mellette kétoldalról még mindig tud menni a gőz. Szerzek majd egy darabka rézlemezt, ha nem válna be.

  Mindenkinek még egyszer köszönöm a sok hasznos tanácsot!

Előzmény: zsuzska60 (82153)
vf1 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82156

Vf1  :)

Előzmény: zsuzska60 (82153)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82155

Kinek?

Előzmény: peca_matyi (82151)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82154

Pörzsölőm nincsen, csak földgázas tűzhely legnagyobb gázrózsája. Egy próbát megér, jó ötletet adtál, mindig tanul az ember! Sógornak telefonáltam, délután elhozza autóval a 15-ös csövemet, valami 2 méteres darab van, bőven elég lesz.

Előzmény: snapszmester (82149)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82153

A kuktafedél belső oldarára tegyél egy kis terelő lemezt, hogy legalább a felfröcsögést megúszd. Ha áthabzik, az ellen nem véd, de több a semmitől! Én egy fekvő U alakú lemezkét barkácsoltam oda, csak egy furat kellett rá és ez nem haladta meg még a képességeimet. Többre nem vállalkozom :-), meghagyom hal, Norris és rézműves uraimnak. Bocsánat, ha kihagytam még valaki ügyes embert.

Előzmény: Törölt nick (82148)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82152

Liebig-hűtőre gondolsz? Azt tuti nem tudnám elkészíteni, keringető motorom sincs, meg a házának a megépítése is túl nagy feladat lenne számomra.

Előzmény: comad2 (82150)
peca_matyi Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82151

Mélyenszántótraktrot neki !!!!!!!!

Előzmény: Tan-csi (82140)
comad2 Creative Commons License 2013.01.15 0 0 82150

Átfolyós hűtő nem jó?

Előzmény: Törölt nick (82148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!