Keresés

Részletes keresés

KMG Creative Commons License 2012.12.08 0 0 67

Sziasztok! Én pár hete találkoztam Erdős Virág verseivel, és azonnal megkedveltem. Még csak néhány versét ismerem, de majd igyekszem felzárkózni.

Ba-ri Creative Commons License 2012.12.07 0 0 66

ez nagyon jó

a napokban hallottam főműsoridőben a Kossuth rádióban is

Előzmény: Törölt nick (56)
memoir Creative Commons License 2012.12.05 0 0 65

szia, én is nagyon szeretem őt, de még a kedvenceimmel is kritikus vagyok. :)

 

@telekkonyv(kagy): örülök. :)

Előzmény: hiekie (63)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.26 0 0 64

Elolvastam.

Előzmény: memoir (57)
hiekie Creative Commons License 2012.11.25 0 0 63

szia

arra gondoltam, azóta már esetleg jobban megismerve EV-t, változott a helyzet, de ha nem, nem:)

én feltétlen nélkül kalapot emelek tehetsége előtt

 

Előzmény: memoir (62)
memoir Creative Commons License 2012.11.25 0 0 62

Szia hiekie,

nem tudom, a 8 pontot kevesled-e a 10-ből, nálam az elég erősnek számít. Azért kapott ennyit, mert nagy részét kiemelkedőnek találtam, pár szövege nagyon megfogott, de volt benne pár - szerintem - gyengébb is, amik rontottak az összképen. Szóval, kérdésedre válaszolva, most is 8-asra értékelném. Te? :)

Előzmény: hiekie (58)
Ba-ri Creative Commons License 2012.11.21 0 0 61

Magyar gyerek gyógyítja

Mikor-mivel, ezzel-azzal, síppal, dobbal, ragtapaszszal, csipesszel vagy körömmel, mérgesen vagy örömmel, sebhintőportöltelékkel, kalmópirinfőzelékkel, diklofenák-levessel, stikában egy felessel, parival és pritaminnal, mindenféle vitaminnal, hájas-húsos haséval, zsírégető drazséval, főtt répával vagy épp nyerssel, ezzel a kis buta verssel, dalocskával, hepivel, benyálazott zsepivel, kapros-túrós derelyével, Erős Pista erejével, tejben pácolt nyuszival, terápiás puszival, lázmérővel meg a tokkal, frissen szedett libatoppal, hiphoppal és rappel, kávéval és crackkel, bedurrantott lávakővel, vértisztító drágakővel, dinnyével, de honival, ginzenggel meg nonival, bocsánatos tévedéssel, szikvízzel meg fényevéssel, borba fojtott ecettel, látra szóló recepttel, icipici barmocskával, mindentjáró malmocskával, kisebb-nagyobb stiklivel, egész nap egy kiflivel, kézzel-lábbal, fél vesével, legszebb magyar népmesével, ilyennel meg olyannal, ilang-ilang olajjal, szelénnel és kálciummal, elsiratott Partiummal, délutáni hajcsival, jógával meg tajcsival, egyre durvább módszerekkel, újrahasznált kötszerekkel, szikével és kemóval, Fehér Terror-demóval, egészséges bulizással, vegetatív buzizással, csak egy fűszál élével, török gyerek vérével, mindenféle csízióval, felderengő vízióval, veszedelmes lombikkal, felélesztett zombikkal, masírozó tátikával, nemzetiszín pántlikával, ki-kibillent bilivel, beinduló dilivel, dafke monstre relaxszal, tiplivel vagy xanaxszal, tavaszi szél zúgásával, csak az idő múlásával (meg azzal az izével, ja, az Élet Vizével), sok jó szóval, pláne tettel, dupla dózis szeretettel, pici Boci csokival, ténylegcsoda dokival, édesapa tenyerével, árvacsalán levelével, szemvidítófűvel, nádihegedűvel, néha fülbe sugdosással, néha meg se mukkanással, sírva kacagással, vagy: akármi mással.

hiekie Creative Commons License 2012.11.21 0 0 60

Szóljatok légyszi

 

a fővárosnak, meg a vidéknek, szóljatok légyszi a budiknak is, meg a bidéknek, zöldeknek, liláknak, kicsiknek, nagyoknak, közepeseknek, szóljatok légyszi az átlagnak is, meg a legeslegeknek, szóljatok légyszi a moháknak, zuzmóknak, harasztoknak, nagyokat álmodó szegény kis átbaszott parasztoknak, szóljatok légyszi a csúnyáknak is, meg a szépeknek, kirúgott mankóknak, lesajnált kerekes székeknek, dunának, tiszának, zagyvarékasnál a zagyvának, szóljatok légyszi az uzsira csomagolt hagymának, szilinek, szabinak, reninek, roninak, rolinak, szóljatok légyszi a kőbányán kigyulladt trolinak, buta kis tyúkoknak, régmúlton kérődző marháknak, tegnapról félretett maradék akciós farhátnak, szóljatok légyszi a bennetek lakozó szörnyeknek, elfojtott vágyaknak, eladogatott könyveknek, kizökkent időnek, szédítő tempóban illanó mának, szóljatok légyszi a feltöltőkártyás villanyórának, lötyögő küllőnek, rendetlen fityegő prizmának, szóljatok légyszi a helyszínen eljáró gizdának, köhögő motornak, száz éve kuncogó krajcárnak, szóljatok légyszi a tájegység igazi arcának, jövőnek, menőnek, boldogtalannak és boldognak, szóljatok légyszi a kirendelt eseti gondnoknak, kettétört ropinak, négyfelé kockázott sportszeletnek, szóljatok légyszi a szertárban rohadó sportszereknek, szóljatok légyszi a kezdettől büntiben levőknek, félretolt asztalnál műanyag tányérból evőknek, naponta százszor a közkútra kijáró korsónak, szóljatok légyszi az orrotok alá tolt borsónak, adynak, mikszáthnak, móricznak is, meg a rokonoknak, szóljatok légyszi az összekuporgatott kuponoknak, szépelgő szenteknek, örökké ájtatos hiúknak, szóljatok légyszi a máséból tékozló fiúknak, lekapcsolt lakóknak, kiket már hiába fikáznak, szóljatok légyszi az elműnek is, meg a tigáznak, bedöglött hűtőknek, lomtárként működő fagyasztóknak, szóljatok légyszi a kevéssé tudatos fogyasztóknak, ablaknak, ajtónak, zár helyett lifegő retesznek, alvóknak, kiket a poloskák lassan mind megesznek, ésszerű érveknek álcázott morális buktatóknak, szóljatok légyszi a kurváknak is, meg a futtatóknak, lecsekkolt kukának, sín mellől felszedett dekknek, szóljatok légyszi a ravaszul rászedetteknek, kigazolt árkoknak, szomorú, leltári kaszáknak, szóljatok légyszi a birkáknak is, meg a faszáknak, szorgos kis rímekkel magukat ringató költőknek, szóljatok légyszi a mobiloknak, meg a töltőknek, szelíden szólóknak, dühükben dühödten fröcsögőknek, szóljatok légyszi a saját kis bajukkal pöcsölőknek, apámnak, anyádnak, bánom is én, hogy még kinek, csak menjetek gyorsan és szóljatok légyszi, hogy zumek.

 

2012. szept. 29.

  


Előzmény: hiekie (59)
hiekie Creative Commons License 2012.11.20 0 0 59

a múlt heti Népszabi hétvégi mellékletében ismét egy mellbeverős írás, a neten nem találom, pedig érdemes lenne, virágültetés okán találtam rá, amikor az ember újsággal leteríti az asztalt, hogy azon földeljen

hiekie Creative Commons License 2012.11.20 0 0 58

kösz

a tízes skálán nyolcat adtál három évvel ezelőtt, változott mostanra valamit a helyzet?

Előzmény: memoir (57)
memoir Creative Commons License 2012.11.09 0 0 57

Sziasztok!

 

Még régebben írtam ezt a kritikát a belső udvar című kötetéről, hátha érdekel titeket.

http://memoir.freeblog.hu/archives/2009/11/27/Erdos_Virag__belso_udvar/

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 56

Ezt is elviszem magammal...


viszem a régen
kihízott nacim
viszem a kelet-német
származású macim
ezernyi véglet
közül a köztest
viszem a Csokonai
Vitéz Mihály Összest
ott lesz az ágyam
ahova fekszem
elviszem alvókának
egy-két régi ex-em
viszem a barnát
viszem a szőkét
viszem a felhalmozott
kapcsolati tőkét


viszem a tutit
viszem a gagyit
viszem az otthonkában
utcára tett nagyit
megannyi némán
átbliccelt évet
elviszem magammal a
szentendrei HÉV-et
viszem a Marcsit
viszem a Karcsit
elviszem Kenesétől
Keszthelyig a Balcsit
kicsit a nyarat
kicsit a telet
viszem a mindörökké-Moszkva-
Moszkva teretapuka titkát
anyuka aranyát
elviszem magammal a
Bácskát meg a Baranyát
viszem a bölcsit
viszem a temetőt
viszem a csokoládé-
barna bőrű szeretőm
viszek egy búval
bevetett földet
viszem a pirosat a
fehéret a zöldet
elviszem ezt is
elviszem azt is
viszem a jófiút de
elviszem a faszt isviszem a bankot
viszem a pálmát
elviszem minden igaz
magyar ember álmát
viszek egy csontig
lelakott testet
viszont az nem kérdés hogy
Buda helyett: Pestet
viszek egy szívet
viszek egy májat
viszek egy kívül-belül
lakhatatlan tájat
naná hogy úgy van
ahogy azt sejted:
viszek egy lassú burján-
zásnak indul sejtetviszek egy csúnyán
beszopott mesét
viszem a legesleges-
legutolsó esélyt
ki tudja, lesz-e
búcsúzni időm
viszem a Duna-parton
levetetett cipőm
mit bánom úgyis
elviszem lazán
elviszem gond nélkül a
hátamon a hazám
aki ma büntet
az holnap lövet
viszek egy mindig vissza-
visszahulló
követ...

Read more:

Erdős Virág: Ezt is elviszem magammal......

  Ezt is elviszem magammal... viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em viszem a barnát viszem a szőkét[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

hiekie Creative Commons License 2012.09.05 0 0 55

a Heti Világgazdaságban

Előzmény: hiekie (54)
hiekie Creative Commons License 2012.09.01 0 0 54

Zajcsapó ERDŐS VIRÁG AZ IJEDSÉGRŐL

2012. augusztus 29., szerda • Utolsó frissítés: 2012. augusztus 29., szerda, 13:00
Szerző: Mátraházi Zsuzsa

Drámáiban metaforákkal fogadtatta el a másságot. A közállapotok már nem hagyják, hogy költői képekkel bíbelődjön. Ijedtében kiabál.

A cikk teljes terjedelmében a hetilapban olvasható.

hiekie Creative Commons License 2012.08.26 0 0 53

Balavány György: Erdős Virág magyarsága

Erdős Virág versére, a Na most akkorra azonnal rámozdultak a megosztók és lájkolók, ismert véleményformálók vitatkoznak róla a fészbukon: van, aki szerint ócska giccs, van, aki szerint az új Nemzeti dal; van, aki szerint dühöngő forradalmi-szocialista verselmény, és van, aki szerint lágy katolikus líra. Mű legyen a talpán, amely manapság így felborzolja a közbeszédet. Talán azért sikerült, mert Virág ismét populáris politikai (egyiket sem negatív jelzőnek szánom!) verset alkotott.

...

...kár, hogy megszakadni látszik a politikai verselés – egyébként nagyon komoly – hagyománya Magyarországon, és ezért jó, hogy feléledni látszik. Nagyon kevés a példa rá a hősi idők óta, hogy egy-egy irodalmi darabra a  közbeszéd reflektáljon, és ha mégis, akkor abból általában nem esztétikai, hanem politikai vita lesz. Ilyen volt  a Spiró György Jönnek, vagy az Esterházy Péter Így gondozd a magyarodat c. műve körüli, máig sem befejezett háború. 2006-ban keletkezett néhány erős politikai vers, aztán szép visszhangja volt, méltán, Kemény István Nyakkendőjének is, és Erdős Virágnak is született nagy vitát gerjesztő politikai műve, az Édes Hazám.  A többi, nagyjából és sajnos, néma csend.

Úgy tapasztalom, az „alkotótársadalom” egy része fél a politikától, más pedig része abban a tévképzetben él, hogy az ő szférája magasabban helyezkedik el. Nos, nem, nem helyezkedik el magasabban. A politika valójában az élet, nem lehet belőle kimaradni. Jó, hogy Erdős Virág kellemesen zakatoló sorokba fogta a „mai magyar valóságot”. Lehet szeretni vagy utálni – annak rendje-módja szerint – a versét, de igen nehéz nem ráismerni (vagy rádöbbenni?) benne magunkra. És ez a lényeg.

Summa: ha valamitől tényleg megújulhat a magyar nemzeti kultúra, az nem a hátranyilazó nosztalgia, nem a skanzen-életérzés, nem is az újszínházas-kultúrharcos tempó, hanem az, ha a szerzők a nyelvi űrből visszaevickélnek a földre, és köldökbámulás helyett arra reflektálnak vérmérsékletük szerint, ami körülöttük zajlik. Akkor az alkotók és a közönség közti távolság, mint üveggolyó, szépen elgurul.

Előzmény: hiekie (51)
hiekie Creative Commons License 2012.08.11 0 0 52

Ismerősömtől búcsúzom telefonon:- szia, Virág!

-Aha- mondja a fültanú Kilencéves, -Erdős Virág.

-Te honnan ismered Erdős Virágot?-kérdezem tőle.

-Hát mindenkinek róla beszélsz...

hiekie Creative Commons License 2012.08.11 0 0 51

Na most akkor...

 

...mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki legeljen penneágyon rozmaringos mellfilét, ki pecázza kukából a halolajos kiflijét, kinek legyen friss levegőn tartózkodni ideje, kinek teljen karcinogén cuccokkal a tüdeje, ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét, ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét, kinek kelljen éjjel-nappal folyton-folyvást igyekezni, kit lehessen kapásból és szemtől szembe letegezni, ki ne jusson ötről hatra, kinek fussa futópadra, Pulára meg Balira, kit vegyenek palira, kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki rakja ki carrarai márvánnyal a klotyóját, kinek pakoltassák ki a pénztárnál a motyóját, ki zúzzon ki Rómába, hogy láthassa a piétát, ki nyomassa ezerrel a déligyümölcs-diétát, ki merengjen el egy régi, feudális szokáson, kit érjenek állítólag kisebb bolti lopáson, kinek legyen ad absurdum reklamálni mersze, ki merjen a jogaiért kiállni, na persze, kinek legyen dilije a kuszkusz meg a falafel, ki próbálja nem feladni, végül mégis adja fel, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki költözzön proli szagtól fuldokolva Budára, ki költse egy komplett pesti panel árát dudára, ki ápolja klinikán az egészséges körmét, ki válasszon rövid utat, ki pedig a görbét, ki lásson a Hun West Travel-irodával világot, ki álmodjon zöld fű közé piros, fehér virágot, ki ültessen minden kerti törpe mellé tuját is, ki adja az ártatlant, de hogyha kell, a buját is, ki rendeljen ülőbútort magának a neten, kik lakjanak egyetlenegy félszobába’ heten, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki utazzon még a világ végére is kocsival, ki tudjon le minden bajt egy odavetett bocsival, ki vegye a nyakába egy papucsér’ a plázát, kinek vigye el a bank a vakolatlan házát, kinek legyen párnája a hugyos-sáros aszfalt, ki foglaljon négy személyre, ablak mellé asztalt, kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet, kinek kelljen beszerezni tüdőszűrőleletet, ki kerüljön révületbe Csaba testvér szent szavától, ki keljen ki magából egy utastársa testszagától, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki járkáljon házastársi javallatra botoxra, kit vigyenek akarata ellenére detoxra, kinek kelljen másnap délig étlen-szomjan kibírni, kit lenne szép most azonnal puszta kézzel kinyírni, kinek hozzon Télapócska sárgarézzel teli zsákot, ki hordja ki lábon hol a tüdőgyuszit, hol a rákot, kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira, ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira, kinek kelljen nap mint nap a Vágóhídig bliccelni, kinek legyen – láthatólag – kedve most is viccelni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen névre szóló szekrénye a Gelázsban, ki aludjon álmában egy jó kis fűtött garázsban, ki nevezze komenista fertőnek a Dagályt, kinek sértsen már a puszta létezése szabályt, ki akarja hóban-fagyban kivárni a sorát, kinek kelljen tele szájjal dicsérni a borát, ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját, ki átkozza el a saját sose látott anyuját, ki feküdjön hol itt, hol ott, mint a kilőtt állat, ki rándítson haladtában szemlesütve vállat, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki csinálja új kecóját trendire és takarosra, ki próbáljon mindenáron bejutni a fapadosra, ki locsoljon Francois Voyer konyakot a kivire, ki gondoljon tehetetlen haraggal a gyivire, ki tegye le egyik percről másikra a piát, ki próbálja kivenni a lelencből a fiát, ki lomizzon kisbiciklit, dinókat meg törpöket, ki ugassa le az undok, játszótéri kölköket, ki lássa a sajátját a más ölében csicsikálni, ki próbálja magát minden karácsonykor kicsinálni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen tiszta sor, hogy haladás vagy haza, kinek legyen úgy, hogy többé ne mehessen haza, kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka, kit viszont a vácrátóti köztemető árka, kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén, Budafokon, Budaligeten és Mátraterenyén, Békésbe’ és Hevesbe’, s ki menjen a levesbe.

Baracklekvár Creative Commons License 2012.06.20 0 0 50

A deske.huportálon mostanság Erdős Virágról is értekeznek .

Baracklekvár Creative Commons License 2012.05.01 0 0 49

A múlt héten megszereztem a könyvet. Meghökkentem, hogy a Móra Kiadó adta ki.

Tegnap v. tegnapelőtt így estefelé pedig a rádióban riport színházbeli bemutatója kapcsán.

Igaz, ne becsüljem le a gyerekeket, de vajon mi jön le ebből nekik?

„Helló, bébi!” −
súgja
búgva
(nyilván kissé be van
rúgva),
aztán rám tátja a csőrét,
vagy elő-
rántja a
tőrét,
megkérdi a nevemet,
levágja a
fejemet
(kell neki a copfom!)
S itt maradok
hoppon.”

Mindenesetre magam nagyon élvezem sorait.

Előzmény: Baracklekvár (48)
Baracklekvár Creative Commons License 2011.12.25 0 0 48

ma este a Kossuth rádióban:

 

20.00 Rádiószínház - Pimpáré és Vakvarjúcska
Rádiószínház Pimpáré és Vakvarjúcska Erdős Virág mesejátékának rádióváltozata Zene: Gyulai Csaba A szereplők: Pimpáré királykisasszony - Lovászi Edina, Vakvarjúcska - Kaszás Gergő, Pitypang király- Gyabronka József, Pongyola királyné ű Egri Márta, Rózsi bácsi, a kertész ű Csuja Imre, Kérők: Kovács Lehel, Gémes Antos és Klem Viktor, Szarkák: Friedenthal Zoltán, Kocsis Gergely, Csőre Gábor és Vajda Milán Hangmester: Kulcsár Péter A rendező munkatársa: Rovó Rézi Zenei rendező: Bánkövi Gyula Dramaturg, rendező: Solténszky Tibor Bemutató - Készült 2011-ben

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 47

http://moly.hu/esemenyek/eleven-irodalom-3-felvonas-vendeg-erdos-virag

 

 

Eleven irodalom – 3. felvonás – vendég: Erdős Virág

Helyszín Budapest, Andrássy út 52. Időpont 2011. december 2., 19:00 – 2011. december 2., 22:00 Felolvasásfüggőknek, hangfetisisztáknak.
Aki volt az elsőn (Bächer Ivánnal), aki majd megy a másodikra (Parti Nagy Lajossal), az nagyjából tudja, mire számíthat. Aki még nem volt, az majd megtudja.
Az időpont egye

Baracklekvár Creative Commons License 2011.10.09 0 0 46

2003. Másmilyen mesék

Erdős Virág „az egy extrém sport, felhajtasz egy szponzort, aztán nekimész fejjel a falnak.
Erdős Virág az egy természeti katasztrófa, függőleges, tizenkét betű.” (Hazudós mese)
"Nem ajánlom senkinek” írja a szerző „szigorúan kilencvenkilenc éven felülieknek” szóló provokatív könyve elején – mármint hogy azt nem ajánlja, hogy kikezdjenek vele, mert abból nyilván újabb kegyetlenül indulatos szövegek születnének. A Roskó Gábor abszurd rajzaival illusztrált „mesegyűjtemény” jobbára a klasszikus mesék figuráit használja fel a bulimiában szenvedő világfaló női Kisgömböctől kezdve a Világszép Nádszálkisasszonyig, a mi legkevésbé sem klasszikus (Erdősnél egyenesen apokaliptikus) világunkban, amely (ahogy a szerző mondja egy interjúban) „nem áll meg a küszöbünknél, és mindazoknak a szörnyűségeknek, amelyektől olyannyira szeretnénk elhatárolódni, valójában éppannyira vagyunk elkövetői, mint áldozatai, vagyis legszemélyesebb magánügyeink köre valójában sokkal tágabb, mintsem gondolnánk.” A szerző, aki írásaiban leginkább Parti Nagy Lajossal, Garaczi Lászlóval és Hazai Attilával tart rokonságot, repetitív szekvenciákban sulykolja belénk a szétesettség és a zavarodottság fájdalmát, az emberi gondolkodás klisékből épülő, önjáró gépezetét, méghozzá akasztófahumorral: „Bábelnek van egy tornya. / Bábelnek van egy tornya, / de még nem éri fel. // Bábelnek van egy tornya, / viszont megélhetési problémái
nincsenek. / ... Bábelnek van egy tornya, / illetve nem neki, hanem / Noénak, és nem tornya,
hanem mázlija, de mindegy. / ... Bábelnek van egy tornya, / de az istennek se kell. // ... Bábelnek van egy tornya, / de attól még nem kell rögtön /minden embert lezsidózni. // ... Bábelnek van egy tornya, / viszont - / több ötletem nincs.” (’Bábel tornya’, mint nyelvtani alakzat avagy folytasd a megkezdett mondatot). Egy másik vers-prózából azonban láthatjuk, hogy az efféle ötletek kifogyhatatlanok: „most rohanok, / hogy begyûjtsem a pontjaim / és megoldjam a gondjaim, / mert van még három életem - // (felettem a csillagos ég, / bennem meg egy ûrhajó, / és lenne még egy jó pár ennél sokkal durvább / ötletem.) (A reinkarnációs terápia elmélete a gyakorlatban, avagy Karola tíz élete). 


/forrás:internet/   

Baracklekvár Creative Commons License 2011.08.31 0 0 45

dolgozni

Előzmény: Baracklekvár (43)
Baracklekvár Creative Commons License 2011.08.31 0 0 44

 

 

Édes Hazám


hadd ülök az
öledbe

minden búmat-bánatomat
feledve

sose hagyj el mindörökre
velem légy

mit számít hogy nem vagyok még
tizennégy

 

bóklászom a vadregényes
tájaidon

nem ütközöm meg a titkos
vágyaidon

és ha egy kis szeretetet
kiharcolok

azon se kell paráznod hogy
befalcolok

 

szívem minden melegével
leszoplak

az okosok úgyis mindent
beszopnak

ugyan minek futnék meg hát
hova is

magyar vagyok mégha félig
roma is

 

igény szerint kiköpöm vagy
lenyelem

mégse ingyen pusztítom a
kenyerem

ünnepnapon csoki ropi
kóla

Édes Hazám gondoskodik
róla

 

nem izgat föl engem már az
isi se

szaladgáljon oda csak a
pisise

nincsen annál alaposabb
honismeret

mint amit a magam bőrén
megismerek

 

házunk előtt folyik el a
kanális

akkor szép a szerelem ha
anális

felkínálom minden rejtett
zugomat

ráadásul legkisebbik
húgomat

 

önként vagyok veled naná
dalolva

még ha nem is járunk össze-
karolva

nincsen ebben semmi extra
áldozat

mindig van egy eggyel
durvább változat

 

kiülök a Duna-Tisza
közére

kivezérel az én szívem
vezére

bár ne lenne rajtam ez az
émelygés

üzletszerűbben menne a
kéjelgés

 

nem kell tőlem féltened a
tárcádat

tessék itt van mutatom a
bárcámat

tiszta vagyok mint a vízbe
fulladás

bár van egy kis
kismedence-gyulladás

 

Édes Hazám legkedvesebb
kliensem

szép vagy jó vagy másnak nem jut
ilyen sem

áhítattal suttogom a
neved is

csókolom ha el-eljár a
kezed is

 

ha megnövök úgy kell nekem
eladnak

rám se néznek inkább tovább
haladnak

akad másik az ilyenek
helyébe

némi ellenszolgáltatás
fejébe’

 

dongó darázs dolgozik a
virágon

nincsen ennél klasszabb hely a
világon

ha vigyázok nem is nagyon
ér baj

vagy a rendőr visz el vagy a vér-
baj

 

Édes Hazám hadd legyek a
himnuszod

hadd fényezzem tovább fényes
nimbuszod

amennyire csak a szitu
engedi

szeretném a dicsőséged
zengeni

Baracklekvár Creative Commons License 2011.08.25 0 0 43

valaha sokat jártam a kettesbe

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 42

Trabantfejű nő:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 41

A IV. kerületi Király Könyvtárba

http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kiraly_u__5_

megérkezett 3 kötet:

 

A Tarbantfejű nő,

Merénylet,

Eurüdiké.

Baracklekvár Creative Commons License 2011.08.12 0 0 40

Erdős Virág: A reggel


Ez a reggel szerintem egy
elég fura állat!
Egész korán kel és rögtön
felveri a házat.
Azzal kezdi a napot, hogy
míg én vígan alszom,
nagy fülével pofozgatja
pimaszul az arcom.
S mire kint már
javában a
keménytojást főzik,
egész randa pofájával
odadörgölőzik.
Felugrik az ágyamra és
lehúzza a takaróm,
de ahhoz már tilinkó, hogy
behozza a kakaóm!
Ide-oda nyargalászik,
csapkodja az ajtót,
becsempészi apának a
klotyóra a
sajtót
itt is,
ott is láb alatt van,
ez is,
az is kell neki,
nem csoda, hogy anyát szinte
őrületbe kergeti!
Ahelyett, hogy készülődne,
mereszti a
popiját,
föltisztító pálcikával
pingálja a
pofiját

elcsórja a szemceruzát,
megrágja a végét,
büdös-zokni-gombócokkal
dobálja a tévét
egytől-egyig minden vicce
rettentően buta, mint
például hogy bedugja az
orrába a
vitamint
nem érdemes hozzá túlzott
reményeket fűzni:
azt se bánja, ha a nyakán
csurog le a
műzli
hogyha kérik szelíd szóval:
épphogy odasandít,
kár ráadni: lerugja a
lábáról a szandit
nincsen benne felelősségérzés,
bármily furcsa,
ott szalad, ni!, szájában a
külső kapu
kulcsa
az se nagyon izgatja, hogy
mit szólnak a dadusok,
ha hiába várnak ránk az
oviban az
ovisok
elvonul a vackára, ott
mordul még egy párat,
mondom: ez a reggel ez egy
nagyon fura állat.

Baracklekvár Creative Commons License 2011.08.09 0 0 39

Ma a  Libri  Mammutban levő boltjában A Trabantfejű Nő c. verseskötetből 9 darabot találtam a polcon.

Olyan örömmel fedeztem fel, hogy majdnem megvettem mindet. Kicsivel később elgondolkodtam, mi okozna nagyobb örömet, ha nekem lesz 10 példányom belőle, vagy ha esetleg másoknak is hagyok?

Az utóbbit választottam. Fájó szívvel.

Baracklekvár Creative Commons License 2011.08.07 0 0 38

mi itt szeretjük Virágot és baromira bírjuk, ahogyan ír

Előzmény: - Erd (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!