Keresés

Részletes keresés

viski12 Creative Commons License 2012.09.22 0 0 839

megkérdeztem a monoviscet a dokitól. Azt mondta ő abból is 3-at adna.

 

Itt a kezemben a Syno crom. Az van ráírva, hogy 1 ml synocrom, 10mg Na- hialuronátot tartalmaz.

 

egy fecskedő 2 ml, tehát 20 mg hyal van egy szuriba.

 

A monoviscra mi van írva?

Előzmény: renesains (833)
renesains Creative Commons License 2012.09.19 0 0 838

Nekem is a Knoll operált annak idején, kb 12 éve.

Pont ma néztem a neten, hogy már privátban nyomja és kifejezetten sportra van ráálva.

Holnap beadják nekem ezt a csodaszert, ha az sem segít felkeresen újra.

Árairól lehet tudni valamit? 

Előzmény: mandria (836)
renesains Creative Commons License 2012.09.19 0 0 837

"a doki porcerősítőt írt mondta hogy szedjem"

 

Melyiket ajánlotta?

 

"olyan fura mintha minimálisan akadna nyújtáskor"

 

Hasonló akadás nálam is volt, de sokkal erősebb.

Úgy nézet ki az egész, hogy a térdem egyáltalán nem fájt, de ha leültem és behajlítottam a térdem és innen fel akartam állni, azaz ki akartam nyújtani a térdemet, olyan érzésem volt mintha valami nem engedné. A normális saját comberőből nem tudtam kinyújtani.

Ilyenkor jött az, hogy két kézzel vádli megfog, fog össze szorit, majd kiegyenesítés. Ez nem mondom hogy kellemes volt, sőt mi több fájt is, de miután kiakadt, azaz nem áthúztam az akadás holtponton, újra semmi baja nem volt. Nem értettem mi van vele, mert előtte -utána semmit nem éreztem csak akkor.

Volt egy idő, amikor féltem leülni, illetve a lábamat magam alá húzni, mert onnan nehéz volt felállni.

Aztán eccer csak magától megjavolt. Dokinak mondtam, valami porc valamit magyarázot, már elfelejtettem.

 

 

 

Előzmény: Roek (835)
mandria Creative Commons License 2012.09.19 0 0 836

 

Kicsit hosszabban akkor.....

   Nálam a probléma úgy indult, hogy elkezdett terhelésre dagadni a térdem...illetve az üléstől is.

Nem fájt. Egy  évig próbálkoztam nonsteroiddal, mely csak a májamat piszkálta , gyógyuláást nem hozott.Köszben leadtam 15 kg-ot,és  tornásztam, jelenleg normálnak mondható a súlyom. 

 

Porcerősítők közül, szedtem Synotabsot,Arthrocurcom( dr Knoll) javasolta ,Flexiwellt,Chondrosulfot.Azt tapasztaltam, hogy  egyik mellett sem tudtam abbahagyni a Cataflamot, etére kellemetlenül beduzzadt.

A  műtét előtt elkezdtem terembe járni.Az edzőm térdét szintén többször  operálták már  , és fenyegették protézissel.Ő javasolta, próbáljam meg az Arthroxont.Kb. 10 nap szedés !!!! után  csökkent a duzzanat és  le  tudtam tenni a Cataflamot.Azóta is  szedem, bár  elég drága.Nekem bevált.Nem szedek Cataflamot 7 hónapja!

A Monovisc-től  semmi látványosat  nem tapasztaltam, de folyamatosan tornáztattam és  jártam az edzőhöz  a combizomzatot erősiteni,igy szépen csökkent a duzzanat  és  elfogadhatóvá vált.Nekem szerencsére  nem fáj, mert ott van  egy kis  folyadék,ami csökkenti a  súrlódást.Akinél már  ki van  száradva  és  fáj ott látványosabb a javulás.

Ezek az injectiók mind hyaluronsavat  tartalmaznak, fokozzák a kenést, csökkentik a gyulladást.A Monovisc viszonylag  nagy adag, 4ml,és  csak egyszer kell  szúrni, ez az előnye, mert minden szúrásnál ott a fertőzés lehetősége is,meg egyszer mész oda.Úgy kellet megrendelnem és futár hozta, tehát nem a dokinál vettem,árulni ilyesmit állami kórházban tilos.

Nekem 6 hónapot mondott az orvos, még csak egyet kaptam.

A térdnek egyvalami kell, hogy folymatosan mozgassák, mert a porc az izületi folyadékból táplálkozik, ha nem mozgatod, csökken a termelődése, ha nem használod  nem tud  összenyomódni, és  igy táplálékot szívni magába...tovább sorvad.

Akinek viszont már  van porckopása  oda kell figyelni, hogy terheli, mert a  meggyengült vagy, csupasz felület sérülékeny  és  tovább romlik a helyzet.

A másik nagyon fontos  dolog,  a jó erős  combizomzat,amit majdnem lehetetlen porckopás  mellett előállítani, hisz munka, család  és  egyéb bajok mellett  nem tudsz órákat  edzéssel tölteni.

 

Monoviscet bármeddig kaphatsz,anyaga a porc természetes épitőköve.....a protézisig:))))

 

Nagyon fontos  még, ha terheled  és  beduzzad jegeljed.Edzés után eleinte, mindig lejegeltem kb.  egy  40 percet, míg fel nem melegedett az akku. Nagyon szépen lehúzza  .

A másik  ilyen csodaszer  az úszás......22 fokos  vizben 20 perc maga a csoda...csak aztán felfázol:))))

 

Az idő  adja meg a válaszokat,a térded jelezni fog , ha nem tetszik neki valami, figyelni kell  és azokat a dolgokat nem csinálni.

Előzmény: renesains (834)
Roek Creative Commons License 2012.09.19 0 0 835

sziasztok,

írtam már párszor, fél éve volt kb. a keresztszalag pótlásom. annyi problémám van, hogy ha sokat van hajlítva a lábam pl. ülök és felállok, nehezen akar kiegyenesedni. van egy ilyen kattanás, ugrás a térdemben majd pár lépés után már jó. meg teljes kiegyenesítésnél is érezni. nem recsegésnek mondanám, hanem olyan mintha kicsit akadna valami és emiatt nem egyenletes, akadálymentes a nyújtás. a doki porcerősítőt írt mondta hogy szedjem és elfog múlni, illetve valamilyen injekciót emlegetett ha nem lesz eredménye az erősítőknek. valaki tapasztalt már ilyet? sokat kerékpározok, itthoni torna az változó. futni egyáltalán nem szoktam, nem is igazán merek, teljesen elszoktam már tőle.

 

szóval ez a recsegés,ropogás, akadás normális? mert sok helyen olvastam hogy recseg, ropog a térd, csak olyan fura mintha minimálisan akadna nyújtáskor. köszönöm előre is a hozzászólásokat:)

renesains Creative Commons License 2012.09.19 0 1 834

És vajon ezeket az injekciókat meddig lehet alkalmazni?
Ok, hogy 7-8 havonta adagolja az ember, de vajon meddig lehet ezt csinálni??

 

Annyit ilyen porc és ízület erősítő van a piacon, hogy ember legyen a talpán aki tudja mi a jó.

Ide kapcsolódóan kíváncsi lennék ki mire teszi a voksát, bár itt az előttem szólóak már megjelültek egy-egy terméket.

 

Előzmény: viski12 (832)
renesains Creative Commons License 2012.09.19 0 0 833

Úgy gondolom, hogy ez egy igen kedvező árfekvésü injekció, amit kaptál, bár az elmondottak alapján sajnos nem segített.

Sajnos ez várható is az ilyen "olcsó" szerektől, hogy kevesebb sikerrel lehet velük járni. Azért itt elég nagy árkülömbségről beszélhetünk, mind a Monovisc mind a Syno Crom esetében.

 

Az én térdem nem vizesedik, nem dagad, ilyen problémám nincs vele.

 

A protézist milyen kor felett ajánlott? Arról még nem hallottam semmit, azzal gondolom messze nem lesz olyan az ember térde mint korábban, ugye?

 

Mindenképpen megírom majd a tapasztalatomat a Monovisc ról..

Előzmény: nicky77 (831)
viski12 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 832

Hát rengeteget tudnák beszélni a térdről, de megpróbálom rövidre fogni.

 

Komárom megyei vagyok, így Tatabányára járok, helyi dokihoz.  köztudottan jó, talán a legjobb. Bár azt vettem észre, hogy a saját dokijáról mindenki ezt mondja.

 

Így egy év múlva is sokszor úgy érzem, hogy a bal még mindig jobb, mint a jobb. De ettől függetlenül, ezeket a hyal injekciókat ismételgetni kell, a következővel már nem fogok 1 évet várni, szerintem 7-8 hónap múlva mehet a következő kúra, ha a pénztárcád bírja érdemes, rosszabb nem lesz tőle az biztos.

Szedem mellette a Donát. Abba sem hagyom, persze mindenki azt mondja, hogy 3 hónapot kell szedni, aztán kihagyni valamennyit, mert hozzászokik a szervezeted, de én nem hagyom abba, mert akkor érzem, hogy rosszabb. Szedem folyamatosan. A szervezeted meg nem szokik hozzá, hogyan szokna hozzá a glükozamin szulfáthoz? Hülyeség szerintem.

Most azt találtam ki, hogy Condrosulfot is szedek mellé. Kora reggel, és késő este dona, ami glükozamin-szulfát, délben meg Condrosulf, ami kondroitin szulfát. Meg még ugye a hyal injekció hetente, így full mindent kap a térdem.

Nekem ezek a 3 összetevős cuccok, (poenzi3, Béres porcerő) annyira nem voltak jók, mint a Dona. Találtam egyszer a neten egy orvosi tanulmányt, miszerint, a 3 összetevő külön-külön jó a térdnek, de lehetséges, hogy együtt kioltják egymás hatását, ezt én éreztem is, ezért szedem úgy, hogy a condrosulf, és a két dona között minél több idő teljen el, kb 7-8 óra.

 

Az én esetemben az az érdekes helyzet áll fenn, hogy valószínűleg azért fájnak a térdeim, mert nem használom őket. Miután lediplomáztam, naponta 8-10 órát ültem asztalnál, aztán kocsim is lett, egy suzuki, úgyhogy vagy abban ültem, és a kuplungot nyomogattam, vagy az asztalnál ültem, és dolgoztam. Ekkor jöttek a térdfájdalmak, 30-as éveim legelején. A mai napig azt érzem, hogy akkor múlik el a fájdalom, ha erőltetem, használom. A minap például elmentem egy haveromhoz, aki autószerelő, segítettem neki, térdeltem, erőltettem, kúsztam-másztam, nyúztam késő estig, és egyáltalán nem fájt sem aznap, sem másnap. Az emberi térdet nem arra tervezték, hogy egész nap ülő helyzetbe legyen mozdulatlanul.

tegnap például futni voltam egy füves focipályán. Azt vettem észre akkor a legjobb a térdemnek, ha mezítláb futok, ezért cipőt ledobtam, szerencsére egyedül voltam, nem volt ki kinevessen, és valóban jót tett neki az a 15 kör futás. Futás közben fél-fél kört egy lábon szökdécselek, aztán lábat váltok, ez nagyon megerőltető, mert ugye egyetlen térd viseli a teljes testsúlyodat, de nekem ez a jó, így nem fáj. Bár ez annak a jelen, hogy van még porcom.

 

Régebben láttam egy videót a videóklinika.hu-n, ahol egy ortopéd doki beszél az izületet porító porcok tulajdonságairól. Azt mondta, hogy ez egy nagyon kemény anyag, de mindazok mellett, hogy kemény, az a tulajdonsága is megvan, hogy kissé rugalmas. Mivel az erek nagyívben elkerülik a porcot, ergó rossz a vérellátása, nem az erek táplálják, hanem az izületi tokban lévő izületi folyadék élteti. Amikor terheljük a porcot, kissé összenyomódik, mint a szivacs, amikor pedig levesszük róla a terhet, visszanyeri eredeti alakját, és ekkor szívja magába az izületi folyadékot is. A porcnak ez az anyagcseréje. Talán ez az oka annak, hogy amikor egy lábon szökdécselek, igaz, a tüdőmet majdnem kiköpöm, akkor jó a térdem, amikor pedig ülök, akkor fáj.

Úgyhogy én, amikor csak tudom, használom, persze ésszerű keretek között, járkálok, guggolok, futok, ebben az értelemben nem kímélem, viszont konditerembe is járok, ott a combomat erősítem, ott már figyelni kell, könnyen túlzásba lehet esni. Amikor viszont kissé sikerül megerőltetnem, pl 40-50 perc futás az már sok, akkor szúró fájdalmat érzek, de ez nagyon ritka, akkor pihentetem.

 

Valószínűleg túl feszes az ízületi tokom is, mert sokszor érzek feszítő érzést a térdhajlatomban, de nem engedem megműteni, mert túl sokan panaszkodnak erre a műtétre, inkább nyújtom.

Holnap megyek a második szurimra, rákérdezek erre a méreg drága injekcióra is.

Előzmény: renesains (830)
nicky77 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 831

Szia,

 

Látom már válaszoltak Neked. Nekem is haonló térd problémám van sajnos lassan 5.éve . Én Hialux injekciót kaptam, most jön a 12.ik , ez 3*1 azaz hetente 1szer 3alkalommal kell adni db ár : 12670 Ft  szóval még ez is olcsóbb mint amit Te kapsz!  Sajnos én nem nagyon érzem a hatását :-( és volt már kb. 4-5 műtétem emiatt . Terhelésre (sőt mindennap) érzem hogy "vízesedik" és ducibb is .

Most a másik térdemben volt szalagszakadás és így csak ezt terheltem ezáltal még rosszabb lett :-( .

Mivel még fiatal vagyok a protézis nem lehetséges ezért erősítenem kell a combizmot .

 

Írd meg milyen hatása volt a szurinak!

Előzmény: renesains (826)
renesains Creative Commons License 2012.09.18 0 0 830

Szia,

 

Neked is köszönöm szépen a választ.

Írtad, hogy félévente ajánlotta  a doki. Ez azt jelenti, hogy többet is kaptál akkor, vagy még csak az elsőt kaptad meg.

Arra lennék kíváncsi, hogy előtte utána milyen tapasztalatod volt?

Tehát a műtét után mit éreztél, hogy ezt kellett beadni Neked. Mert gondolom, nem a gyulladás miatt volt.

 

Nekem is az Arthroscopos műtétet ajánlotta a doki. De azt mondta, akkor ha ez a készítmény nem válik be.

Nekem is volt már korábban ilyen beavatkozásom, de ennek már bő 10 éve és az utóbbi egy évben kezdett el "drámai" lenni a helyzet.
Öszintén szólva kicsit el vagyok keseredve, mert ha ez az injekció nem segít akkor ezek után tényleg semmilyen normálisan átmozgató sportot nem tudok majd csinálni, uh tényleg sokat várok tőle 60 ezerért. 

 

Ez a Arthroxon, amit szedsz, ha jól látom nem gyógyszertárakban található, mivel Scitec termék. 
És tényleg ez használ valamit??

 

Köszönöm 

Előzmény: mandria (828)
renesains Creative Commons License 2012.09.18 0 0 829

Köszönöm szépen a hozzászólást, illetve a tanácsot.

Syno crom. Felírtam magamnak. Az a helyzet, hogy csütörtökön megyek egy Monovisc szurira, uh már nem akarok kavarni a dokinál, de ezt mindenképpen megjegyzem magamnak, és legközelebb azt fogom kipróbálni.

Most már mindenképpen kíváncsi vagyok a Monovisc-ra, hátha tényleg jó, bár igen, tényleg nagyon drága.

 

Sőt, ha megyek mindenképpen kikérem a véleményét az általad használt szerről is, kíváncsi vagyok mit mond rá.

 

Azt nem hiszem, hogy a doki akar keresni ezen, mert felhívtam egy magán dokit is, ahol forintra ugyanannyi volt, uh ezért gondolom, hogy neki ezen nem nagyon van pénze.
Amúgy szakmáját jól ismerő dokiról van szó, véleményem szerint, eléggé profinak tünik.

 

Megkérdezhetem, hogy Te melyik dokihoz jártál? Persze ha Bp-ről van szó, vagy valami közeli helyiség.

 

És amúgy így egy év után milyen az a térded amibe előbb kaptál kezelést?

A kura közben végeztél valamilyen sportot?

Illetve utána, azaz mostanában sportolsz valamit rendszeresen, ami igénybe veszi a térded, vagy csak alapjáraton pörögsz vele?

 

Köszi szépen

 

Előzmény: viski12 (827)
mandria Creative Commons License 2012.09.18 0 0 828

Szia!

Arthroscopos mütét után 3 héttel kaptam.Nekem félévenként ajánlotta az orvos. 4ml....előnye, hogy  csak  egy injectiót kapsz az izületbe,a többi hasonló készitmény  2-3  adagra  vannak elosztva.Hyaluronsav a csodaszer.Nem fájt nagyon.Amellett,hogy olajozó funkciója van, a gyulladást is  csökkenti  és  beépül a porcba,késleltetve a romboló folyamatokat.

A térdem jobb, nem dagad annyira, de rendszeresen tornáztam,és le is fogytam.

Sajnos  minden olyan sport, melynél az ízfelszinekre nem normál mértékben  terhelsz  ront a helyzeten.Persze lehet elodázni a térdprotézist,unalmas combizomerősitéssel,úszással.Nekem a porcerősitők közül  az Arthroxon vált be,amit az edzőm ajánlott.Amióta szedem nem kell nonsteroid, nem duzzad be terhelést követöen a térdem annyira.A síelés miatt  nagyon fáj a szivem....

Jobbulást!!

Előzmény: renesains (826)
viski12 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 827

A Syno Crom amit én kapok jelenleg is. Darabja 7800ft, egy kura 4 db, és ez egy térd. Hetente kell beadni egyet, igy 4 hét a kúra. Tavaly szeptemberben kaptam a bal térdembe, mert az rosszabb volt mint a jobb, és azután 6-7 hónapig teljesen jó volt, de igazi változást csak az utolsó injekció után érzel.

A 4. hét után azonnal elmentem futni egy hosszút, hogy kipróbáljam mennyit javult tőle, és a futás vége felé a jobb térdemből előbb éreztem a fájdalmat, mint a baltól, ugyhogy meg voltam vele elégedve. A bal egyáltalán nem fájt, pedig az volt a rosszabb kúra előtt.

 

Most már eltelt 1 év, a másik térdembe is vettem, tehát most összesen 8 injekció került 62400-ba.

 

A dokim szerint a syno crom a legjobb ár/érték arányú hyal injekció, mert ennél csak egy drágább van, de abban több a hatóanyag is, de amennyivel drágább, annyival nincs benne több, tehát azt mondja nyugodjak meg, ha az ár/érték arány a fő szempont, akkor a legjobbat kapom.

 

na szóval a Syno cromból 8 darab 62400, a Monoviscból 1 db 60 ezer, azért az nem mindegy. Lehet a doki akar keresni rajtad. Én csekket kapok, azt kell feladnom, utána a feladóvényt visszavinni a dokinak, és akkor hozza a 8 injekciót haza is vihetem mindent. Aztán hetente megyek, viszek belőle magammal egyet-egyet.

Előzmény: renesains (826)
renesains Creative Commons License 2012.09.18 0 0 826

Mond valakinek valamit a Monovisc injekció?


Több vizsgálat után, ultrahang, MR stb és több konzultáció után a dokim azt ajánlotta, hogy adjunk be térdembe egy ilyen porc kenő injekciót.
Ezért kérdem, hogy hallott-e róla már valaki, vagy esetleg tapasztalat van-e már róla.

Egyik térdem eléggé tropa és mivel rendszeresen sportolok érzem is rendesen.
Squash-nál pl nem tudok annyira rugalmas lenni, mert fáj az indulás-megállás.

Korábban azt mondta doki, hogy felejtsem el ezeket a sportokat, de még bőven fiatal vagyok, hogy ezeket háttérbe szorítsam.

Az injekció nem olcsó, 60e ft és ez egy db. 
Elmondása szerint kb egy évig biztos jó lesz, de ne azt várjam, hogy a 16 éves szint fog vissza jönni.

Szóval Monovisc? Valaki?

 

Előre is köszönöm.

Ha esetleg bármi más tanács van, azt is szívesen fogadom.

 


mandria Creative Commons License 2012.09.16 0 0 825

Sziasztok!

Lassan fél év telt el az arhroscopia óta.

Nincsenek csodák.Csak kemény szorgalmas munka, ami  eredményes lehet.

Bele kellett törődnöm, hogy a térdem soha nem lesz olyan mint  régen.

A rendszeres gyógytorna, célzott , speciálisan porckopáshoz idomított termi edzés, lassan de biztosan hozza az eredményt.

Sajna nem olyan gyors, látványos ...nagy kitartást  és türelmet igényel.

A testsúly további csökkentése tényleg óriási, kilónként lehet látni az eredmény, hogy lélegzik fel a térdizület.

Mikor a súlyom megközelitette a  73kg-ot ( 173 cm)  látványosan felsóhajtott az izfelszin.(BMI 25 alatt)

Az úszást (gyors és hát) nagyon szereti:)))

Szedem tovább a porcerősítőket, kérni fogom félévenként a Monoviscet.

Tudom, csak igy leszek  képes késleltetni a protézist.

A térdem nem fáj, a  nyári szabadság alatt jól bírtam a gyaloglást, persze  délutánonként  ezt egy  óra  úszkálás  követte, ami  minden  folyadékot kipréselt a térdemből.

Meg kellet  tapasztalni, tanulni, hogy reagál.

Síelés biztos  nem fog jót tenni, de ésszel ,  arról sem kell teljesen lemomdanom...talán...

nicky77 Creative Commons License 2012.09.05 0 0 824

szia

én is csodálkozom, hogy nem jártál gyógytornára ha másért nem , hogy megtanulj néhány olyan tornát amivel a combizmot erősítheted! Mivel én is ezzel küszkődök kb. 4-5 éve csak azt tudom ajánlani amit nekem mondott a doki. Sajnos a Chondromalaciával nem tudnak sokat tenni bár olvass utána ( www.porcpotlas.hu de azt hiszem a gyogytorna.hu-n is találsz segítséget . Elsőnek a combizmot erősítsd meg sajnos futni nem nagyon lehet  illetve olyan edzéseket ne csinálj ami terheli a térdet pl. stepaerobic . Ajánlott úszás (gyors) , bicikli (csak mértékkel és lehetőleg ne nagyon emelkedőn) és szedj porcerősítőt. Én kaptam Hialux injekciót is ami az ízületek csúszását segíti .... bár kicsit húzos 3 db (ennyi kell) kb. 39 ezer Ft szerintem rövid távú a hatása .

 

Röviden ennyi! Jobbulást!

 

 

Előzmény: Encykeee91 (821)
Axióma Creative Commons License 2012.09.04 0 0 823

Latom eledezik a topik - sajnos...

Nekem (a bal terdem mutott) tegnap ketszer volt randulasom a jobb terddel. Az elso a lepcson, kicsit rosszul leptem, szerencsere mar az aljan voltam, de hogy utana a boltban egy hatrafordulasnal ujra... hat, nem orultem neki:( Remelem azert meg egyelore nem lesz mutetkozeli allapot annal is.

L0riana Creative Commons License 2012.09.04 0 0 822

Azon csodálkozom, hogy gyógytornát vagy fizioterápiát nem kaptál, mert ezeket szokták ajánlani, felírni. A porckopás valamelyest megállítható a condrosulffal, a brexin a gyulladást szedi le, de a meniscushiány az sajnos maradandó. Hacsak nem sérültél rá, nem hiszem, hogy újabb műtétre kerülne sor, lehet, hogy elküldenek tornázni vagy fiziora. Mondjuk ritkán, de előfordulhat malőr, pl. nekem bent maradt egy meniscusdarabka, ami miatt újra műteni kellett...

Előzmény: Encykeee91 (821)
Encykeee91 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 821

Sziasztok! 

Nekem egy olyan próblémám lenne, hogy április 20.án műtöttek oroházán egy jó orvos akit én tisztelek és becsülök! (dr. Hehel István )  

Próblémám a következő volt (zárójelentés szerint) : Arthroscopos vizsgálattal a patellán diffus I-s II-s stadiumu chindromalaciát és mediális mensicus lebenyes szakadását észleltük egyebekben neg. i.a status mellett. A meniscus sérült része eltávolításra került.

 

Műtét után semmifée gyógytornát vagy valamiféle porcépítőt nem ajánlottak nekem....!

Azóta már 2x mentem vissza vele a térdsebészetre mert szerintem nem javul semmit ugyan úgy fáj! Legutoljára kaptam 2 gyógyszert! Brexint és a Condrosulfot! Beszedtem őket de nem igazán érzek változást azóta sem! :( 
Felkerestem a házorvosomat, hogy mitévő legyek és őő egyenes beutalt a térdsebésztre kontroll vizsgálatra!
Nem igazán szeretnék újabb műtét....:(
volt valaki hasonló helyzetben ? Szerintetek elkerülhető az újabb műtét???
Válaszotokat előre is köszönöm!!  

Roek Creative Commons License 2012.08.08 0 0 820

Szia,

Gondolom azt a lábadat terheled főleg, és amiatt van. Nekem egy átmulatott este után szokott jelentkezni hasonló. Vádli,csípő fájdalom, de azt inkább izomláznak mondanám. Nem tudom milyen régen műtöttek de próbáld minél jobban terhelni a műtött lábadat is. Ha hülyeséget mondtam bocsánat, én erre gondolok.

Előzmény: Oroszlány (819)
Oroszlány Creative Commons License 2012.08.08 0 0 819

Sziasztok!

 

Írtam már ezzel a témában párat ide.

 

Az a kérésem, ha valakinek van  vagy volt olyan problémája, hogy keresztszalag-műtét utáni lábadozás alatt vagy azt követően előjött neki a műtött láb ellenkezőjénél csípő probléma (pattanó csípő, vagy csípő esetleg húzódó fájdalom, ami nem múlik), az írjon már, hogy tudjunk róla eszmét cserélni, mert én ezzel bajlódom.

 

 

L0riana Creative Commons License 2012.08.06 0 0 818

Bár nem is engem kérdeztél, de engem is a Sportkórházban műtöttek, Tállay. Ő eléggé ott van a témábanv (olimpiai keretorvos), de az ottani orvosok közül egyik sem lenne rossz választás sztem. Más kérdés persze, ha nem tartozol oda, elvállalnak-e, hiszen megváltozott a beutalási rend. Bejelentkezni telefonon lehet, megtalálod a telefonszámot a honlapon, ha elvállal, akkor beutaló is kell. A rehab menete pedig nála úgy néz ki, hogy műtét után 2 éjszaka kórház, 1 hét mankó+rögzítő 0 fok, aztán mankó elhagyása, de rögzítő 0 fok marad. Az ottani szemlélet az, hogy nem szabad hajlítani, mert különben nem tapad le rendesen a csontcsatornába a szalag. Addig csak otthon emelgetni, majd lehet kezdeni a gyógytornát specialistánál - erősen ajánlom a sportkórházasat, mert az ottani gyógytornászok ismerik az orvost, és tudják, mit enged, mit nem. 6. hétre el kell érni a 90 fokot, nekem ez a 26 nap rögzítés után 2 nappal ment. Most voltunk a Retyezátban túrázni, bírta, fél évvel a műtét után :-).

Előzmény: quilla11 (816)
Axióma Creative Commons License 2012.08.05 0 0 817

Bar nem engem kerdeztel, de en is rogzito nelkul labadoztam. Bovebben megtalalod ha ezen topikban az en hsz-imat kigyujtod (tul sok nem lehet, tavaly szeptemberi tortenet).

Előzmény: quilla11 (816)
quilla11 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 816

Szia!

Tudnál segíteni h a sportkórházon belül kihez érdemes menni?

Nekem is elülső keresztszalag szakadásom van, előg sok orvosról hallottam minden félét.

Én az Uzsokiban voltam de az ottani dokival nem jutottunk dülőre....

És neked milyen technikával műtötték a lábad, h gyors a felépülés és utána nem kellett rögzítő?

Most mi újság?

Válaszod előre is köszönöm:)

Előzmény: factor113 (799)
Dmagdi Creative Commons License 2012.08.02 0 0 815

Sziasztok! Nekem most készülnek mozaikplasztikát csinálni Székesfehérváron.Kinek van ezzel kapcsolatban átélt tapasztalata?

Mennyi ideig kell vele feküdni, illetve táppénzen lenni?

Mennyira fáj? Minden információt szívesen vennék!! Nagyon be vagyok rezelve. Köszi

 

gwendike Creative Commons License 2012.07.17 0 0 814

Sziasztok!
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni, hátha...

Közel 4hónapig tartó condrosulfos kezelés után (chondropathiát diagnosztizáltak), nem múlt az erős térdfájdalmam, MRI után arthroscopiát végeztek, ahol eltávolították a letört és sérült porcdarabokat, ill. találtak egy fekélyt. Szeptember 11-én kell mennem egy újabb kotrollra, amikor -ha kérem- beadnak egy monovisc injekciót, ami rendbe hozza a fekélyt.
Elvileg, merthogy többektől hallottam, h nem sokat használ(t) a közel 60ezer Ft-os injekció.
Mivel elég régóta vagyok táppénzen (üzemorvos és az OEP felülvizsgálója sem enged dolgozni), ez az összeg eléggé megterhelné a kasszámat, nem mindegy, h "fölöslegesen" költök ennyit, vagy valóban használ.. Azt is olvastam, h ez az injekció csak késlelteti a térdprotézis beültetését, ill. olvastam egy műtétről, a mikrofraktúráról (Mély, akár csontig hatoló, de viszonylag kis kiterjedésű és jól körülírt porchiányok egyik kezelési módja a porcréteg alatti (subchondralis) csontállomány megfúrása, berepesztése, melynek során bevérzés, majd másodlagos porcképződés zajlik a területen, kitöltve a porcfekély kráterét.).

Ki alkalmas mikrofractúrára?

Akinél a panaszokat a porckárosodás okozza.

  • Akinél a károsodás kis kiterjedésű és a környező porcfelszínek épek.
  • Azok, akik aktív életet élnének a tünetek hiányában.

Kinél nincs értelme az eljárásnak?

  • Akiknél az egész ízületet érintő porcpusztulást, arthrosist észlelünk
  • Inaktív betegeknél, akik egyébként sem mozognak
  • Azoknál, akik nem alkalmasak a műtétet követő rehabilitációs kezeléseket végigcsinálni.

Hogyan működik?
A subchondralis csont sérülése bevérzéshez, őssejt kiáramláshoz vezet, ez másodlagos porc kialakulást eredményez. Sajnos ez az új porc nem a kiváló tulajdonságokkal rendelkező hyalinporc, mely minden ízületünkben megtalálható, hanem annál jóval gyengébb rostos porc. Szerencsére az esetek többségében ez is elegendő a panaszok megszűnéséhez és az ízületi funciók tartós visszanyeréséhez.Tudna esetleg valaki mesélni/mondani/tapasztalatot megosztani ezekkel kapcsolatban?
Használ az injekció, érdemes beadatni, vagy valóban csak eltolja a kikerülhetetlent?
Vagy inkább a mikrofraktúra hatásos??

31 éves múltam, elég aktív, mondhatni sportos és pörgős életet élek, gyerekkel, kutyákkal, kirándulva, így eléggé lelohaszt ez az egész térdprobléma :((

"Kölcsön" nick-névet használok, ezért ha lehet, e-mailt írjatok! Nagyon szépen köszönöm előre is a "segítséget"! :)

Adrienn
- eisrich@gmail.com


 

Axióma Creative Commons License 2012.07.03 0 0 813

Plane hogy moditopikban jelentettem, es semmi hatasa. Az Eletmodban sokkal jobban irtjak a reklamozokat (onreklamozokat).

Előzmény: heremooka (812)
heremooka Creative Commons License 2012.07.02 0 0 812

Lelombozó :(

nicky77 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 810

Szia,

 

Ismerősömnek akinek csinálták neki jó lett . Annyit mondott, hogy néhe ropog ... de sportol vele. A felépülés kicsit hosszú kb. 1/2 évig járt gyógytornára . Szerintem vágj bele ha lehet jobb mint a protézis .

 

Jobbulást!

Előzmény: andor 08 (809)
andor 08 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 809

Szia 

Én miskolcra járok Matolay Györgyhöz eddig mindig ő mütőtt 2004-2006 között volt 2-2 mütétt azóta injekció dipro hyalgan ostenil járásra szinte tünetmentes focizni csak nikoflexel utána jegelés vagy néha xefo 8mg elolvastam a  mozaikplasztikáról amit irnak interneten csak a tapasztalat nincsen róla senkinek 

Előzmény: nicky77 (808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!