Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27404

...8-10 dkg parmezán/pecorino vagy hasonló aromás keménysajt...

Hozzátenném, hogy aki szereti a juhtejből készült sajtot, annak a pecorino lesz a nyerő - bár már ezt is készítik kecske- ill. tehéntejből is.

Nálunk a legtöbb helyen a Pecorino Toscano kapható, de létezik Siciliano, Sardo, Romano változata is.

 

Előzmény: homerx (27403)
homerx Creative Commons License 2012.08.27 0 0 27403

Melanzane alla Parmigiana (Szicíliai rakott padlizsán)

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg padlizsán
70 dkg paradicsom (lehet hámozott konzerv is)
30 dkg mozzarella
8-10 dkg parmezán/pecorino vagy hasonló aromás keménysajt
fokhagyma
olívaolaj
liszt
bazsalikom

 

Kevés olívaolajon pár gerezd apróra vágott fokhagymát megfuttatunk,
rárakjuk a hámozott, kimagozott paradicsomkockákat (az olasz hámozott
paradicsomkonzerv is tökéletes). Sózzuk, (lehetőleg friss)
bazsalikommal megbolondítjuk, nem túl sűrűre összepároljuk. Ízlés
szerint a végén vagy átpasszírozzuk, vagy csak villával darabosra
törve hagyjuk.
A padlizsánokat 6-8 mm-es szeletekre szeljük, félórát hagyjuk sóban
állni, majd lemossuk és leszárogatjuk. Lisztbe forgatjuk és kevés(!)
olivában aranyszínűre sütjük, majd leitatjuk róla az olajat.
Ha ez megvan, kiolajozott hőálló edénybe rétegezzük őket. Először egy
réteg padlizsán, rá egy vékony réteg paradicsomszósz, aztán pedig
egy réteg mozzarella megszórva némi parmezánnal. Addig pakolgatjuk
egymásra, míg minden elfogy, de felülre padlizsán kerüljön, rá pedig
még némi parmezán. Aztán mehet 10-30 percre 180-200 fokos sütőbe.
Langyosan vagy hidegen szokás tálalni, friss bazsalikommal díszítve.

Előzmény: homerx (27367)
szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27402

Csak szeretném megjegyezni, hogy mi is nagy bárány-buzik vagyunk. A Metróban lehet kapni néha akciósan  báránylapockát, báránycombot és persze báránycsülköt is. Szerintem meg érmedes lenne valamelyikkel kiegészíteni.  Egy jó báránypörköltnél nincs jobb!!

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27401

Attól függ, mennyi levest szeretnél. Egy tárkonyos raguleveshez (gombával, zöldségekkel, tejföllel, tejszínnel) elég.

Előzmény: Eyjafjöll (27399)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27400

Fagyaszd le, szerezz hozzá valamilyen csontokat, húsos csontot (nálam nindig van a fagyasztóban, nem kapja meg a kutya a csontot, csak miután levesbe főtt, leszopogattuk. Egyik vejem nem szereti csak a húst a levesben, így tőlük kap  a kutya natur csontot. Pedig milyen jó ízt ad a sok csontféle!)

Előzmény: Eyjafjöll (27399)
Eyjafjöll Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27399

Igen, én is azt néztem, hogy a májat külön fogom sütni.

Na de a többi az kevés egy levesnek.

Előzmény: Törölt nick (27398)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27398

Mi kapásból a frissen készülő bárányfejlevesbe főztük bele, a májat kivéve. A máj szeletekben hirtelensütve végezte, hármunknak épp elég volt egy vacsira.

Teheted még báránypörköltbe is, bát ennyi nyílván önmagában kevés, ehhez bárányhusi is kellene. De csorbákba, ragulevesekbe, savanykás-tejfölös levesekbe igen finom falatkák lesznek belőle. De a báránymájat kár lenne belefőzni.

Előzmény: Eyjafjöll (27397)
Eyjafjöll Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27397

Kérdésem: valaki tud bárány szív, nyelv, vese, máj receptet? mert ezt igy kaptam együtt pakkban. Mi a rossebet csináljak belőle? Gugliztam, egyedül máj receptek vannak dögivel. És a többi?

ZsuR Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27396

Ismetlem a mult heti gyaszos Rakoczi turost...ami lehet nem lesz Rakoczi mert nem teszek bele a barack lekvart, tul edesnek talaltam. 


Tegnaprol van sult csirke - es a mellet beleteszem egy levesbe.  Nem nagyon szeretem a sult csirkemellet, de igy levesbetetnek jo.

 

 

szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27395

Ma: Marhahúsleves, rántott karaj és párizsias szűzérme tzatzikivel

nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27394

Az alsó fiók veszélyes hely, könnyen kajatemetővé is válhat.

 

Előzmény: dulci (27393)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27393

Háát, nélküled.....! :))

Elfelejtettem volna, hogy a hűtő alsó fiókjának aljában van egy doboz szép gomba. Köszi!

Előzmény: nagypapi51 (27390)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27392

:)) hehe!

de a leves már kész is, nem kellett sokat keverni. :)

Előzmény: homerx (27391)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27391
- apjuk, atugrom 5 percre mariskahoz a szomszedba, felorankent kavargasd meg a levest. :)
Előzmény: dulci (27375)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27390

Vagy reszelt sárgarépa a táphoz keverve.

Nem a hús színe a fontos, hanem az állaga, ott nem lehet summantani.

Én nem bánom, ha kicsit hókadt, de legyen feszes, és ne essen szét főzés/sütés közben.

 

Ma sárgadinnye krémleves, pácolt sertés szűz szeletek hirtelen sütve, csípős ananászos mártással, gombás rizzsel.

 

Előzmény: homerx (27388)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27389
ha hazaertem, beteszem a receptet.
Előzmény: dulci (27374)
homerx Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27388
kurkuma? :)
Előzmény: Pandus (27387)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27387

A tanyasi csirke "márkanév", nincs köze az előállítás módjához - hanem mihez van?

Előzmény: öreg_néne_b (27386)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27386

Zsur fordítógéppel fordítja a recepteket, pedig mindkét nyelvet kiválóan ismeri.

 

A tanyasi csirke "márkanév", nincs köze az előállítás módjához.

Előzmény: Pandus (27384)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27385

sárga héjút vegyél

Előzmény: dulci (27382)
Pandus Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27384

az organicot nálunk bio-nak fordítják, de konkrétan a csirkénél tanyasi. 

Előzmény: ZsuR (27369)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27383

Én meg mindjárt odateszem. :)

Előzmény: szkati (27381)
dulci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27382

Húha, én meg ilyen képekre ébredek!? :) Nagyon jól néz ki, és szeretem is ezeket az ízeket. Így rátéve nem áztatja el a finom sűlt csirkebőrt? Lehet már az idei krumpliból pürét készíteni? Na, megpróbálom. Május óta csak dinsztelem, pedig nagyon szeretjük a pürét.

Előzmény: ZsuR (27380)
szkati Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27381

A számból vetted ki a szót, ez azt jelenti, hogy én már meg is főztem. Marhafarokból és egy rostélyosból. Mennyei!!!!

Előzmény: dulci (27375)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.26 0 0 27380

Elkeszult, vacsoraztunk is belole... finom volt, nagyon finom.  Fogom meg sokat csinalni!

ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27379

Valahogy igy...

Előzmény: ZsuR (27378)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27378

Ratenni talalasnal...

Előzmény: dulci (27377)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27377

Az összetevők alapján ez hetekig is eláll. De mit kell vele csinálni? A csirek már be van fűszerezve. Sülés közben kenegetni? vagy a végén mártogatni? mellé enni? vagy mi?

Előzmény: ZsuR (27376)
ZsuR Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27376

:))  Hat vagy ul, vagy all - a lenyeg, pihenjen :)).  Megkimellek a vegetol :))... (juuj, malac vagyok)

 

Kesz a Salsa Verde...  nem lehet rossz, hiszen mind finom, friss - csak azt hiszem egy adag nagyon sok.  Meglatjuk - elalla hutoben 2-3 napig, azt mondta a szakacs.  NEkem keves volt a fel citrom - pedig volt leve - igy az egeszet beletettem, reszeleket is, levet is.

 

 

Előzmény: dulci (27373)
dulci Creative Commons License 2012.08.25 0 0 27375

Holnap talán elviselhetőbb idő lesz. Nagy kedvem jött egy jó húsleveshez, és az ugyebár néhány óráig szép lassan gyöngyözik. Viszont, el lehet hagyni a konyhát.

A többi: leveshús, fokhagymaszósz, fagyi. Végülis, a többit jól megúszom. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!