Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kimi87 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 8618

Üdv mindenkinek!

Nemrég tettem fel itt egy kérdést de sajnos nem kaptam választ! :(

Az Albi fűtőradiátora megadta magát. Kérdésem az lenne, hogy tényleg lekell szedni az egész műszerfalat a cseréhez? A neten találtam rá árat (kb 11 ezer ft), Ez reális ár vagy na ettől olcsóbb?

Kérlek segítsetek, mert jövő héten mennem kell németbe és addig szeretném megcsináltatni.

Előre is köszi!

Üdv,

Kimi

PeeWee33 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 8617

Mister minit !

Előzmény: atp (8616)
atp Creative Commons License 2012.08.08 0 0 8616

A kulcs nem RF távvezérlős. Szóval elem sem kell bele.

A címet köszönöm. Írtam nekik, hátha tudnak koppintani egy kulcsot. Azért egyéb ötletre is vevő vagyok!

egg Creative Commons License 2012.08.08 0 0 8615

a rossz peldanyban nem lehet hogy csak elemet kellene cserelni...?

amugy egy masik tipp: www.aranykulcs.hu/

Előzmény: atp (8614)
atp Creative Commons License 2012.08.08 0 0 8614

Elhagytam az egyik slusszkulcsot (a jót), a másikkal meg átlag két percig kell tekergetni, mire elfordul és beindítja az autót.

A FIAT szalonban azt mondták 40eFt /darab az új  kulcs + 3eFt a kódolás. Ráadásul ha mégis megkerül a régi kulcs akkor sem használható már többé, mert törlik a kódját...

Így van? Tud valaki olcsóbb megoldást, mert ezt én nem tudom állni... :-(

2006-os Albea 1,4 Dynamic 8V

spal11 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8613

A képen mV egységben értendő az érték, ami a lakatfogó adapter akkori mérőállásában megfelel a következőképp: 1A = 1mV

Tehát töltőáram...de akárhogy is nézem, sok, mert ha véletlen a fogyasztókat mértem volna az meg pláne nem lehetne ennyi. Csinálok majd még egy hosszabb mérést, meg az akkut kiszedve és nézem majd mit produkál és meglátom mire jutok...

tommyboy76

Kezelési útmutatót ingyenesen le lehet tölteni a hivatalos honlapról --legalábbis régen belebotlottam--. Nézz szét, illetve ha nem találod akkor írj, és utána nézek én.

Előzmény: PeeWee33 (8612)
PeeWee33 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8612

Ez mi?

Töltő áramnak sok, töltő feszültségnek meg pláne................

B.

Előzmény: spal11 (8607)
PeeWee33 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8611

VAnnak olyan modellek, amelyeknek a műszerfalában más a műszerek elrendezése. Pl.: nincs benne ford.szám mérő vagy nincs benne hőfokmérő. Ezáltal más az elrendezés, és annak megfelelően vannak az ikonok használva.

Nézz utána a neten.

B.

Előzmény: tommyboy76 (8608)
tommyboy76 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8610

De természetesen elég,ezért is furcsállottam ezt a piktogrammot.

Amúgy szeretném megköszönni mindenkinek az eddigi segítő válaszokat,és a türelmet.

Ezért is lenne jó egy kezelési utasítás de majd megszerzem azt is.

Eddig jappán vonalon mozogtam,és itt azért van egy pár érdekes dolog.

De a véleményem eddig pozitív.

Előzmény: pitti (8609)
pitti Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8609

Nálam van még egy jel, az amikor olyan a buxám, mint amire rálépett az elefánt!:-)))

Akkor kevés az Albeában a benzin...

Viccet félretéve, mit akarsz még, hogy jelezzen? A mutató és a sárga lámpa nem elég jel??  :-)

Amúgy üdv a klubban! 

Pitti.

Előzmény: tommyboy76 (8608)
tommyboy76 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 8608

Tisztelt Albeások!

A benzinszint mutatónál lévő sárga lámpán kivűl van még valami lámpa ,ami a kevés üzemanyagra figyelmeztet?

Én látok még egy kút oszlop ikont bár az még nekem soha nem világított.

Lehet láma a kérdés de még csak ismerkedünk.

Valamint sajnos kezelési könyvem sincs hozzá.

spal11 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8607
Előzmény: spal11 (8606)
spal11 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 8606

Köszönöm!

13.08V nyugalmi feszültségből indítottam --2-3 órával külső töltő után, indítás előtt mérve--

13.62V alapjárat, kevés fogyasztó --tompított+belső világítás--

12.57V alapjárat, minden elektromos fogyasztó felkapcsolva

13.34V 3000-3500 rpm körül, az előző állapotban

Szóval majdnem ugyanaz, mint múltkor. Most is mértem áramot, és..elég érdekes eredmények jöttek ki, pedig szerintem ott mértem ahol kellett volna, a fogyasztók előtt, tehát tisztán a generátor áramot kellett volna mérni...ehelyett egy irreális szám 

Valamint az akku is elég hamar veszít a töltéséből, naponta néztem mennyit változik a feszültség --szegény autó csak levan támasztva jelenleg-- és napi 0,14V feszültség esés sem számít normálisnak --szivárgó áram nem mérhető

--A lakatfogó kicsit hepciás, de többszöri mérésből jól megállapítható rajta mondjuk egy belső világítás izzó áramfelvétele-- Szóval kezdek elbizonytalanodni melyiknek kéne neki esni...

Előzmény: PeeWee33 (8604)
Gabesz1981 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 8605

Lengyelországból egy kis helyi vonatkozás... ;-)

Előzmény: misinator (8599)
PeeWee33 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8604

Szia!

Alapjárat: 13.87 V

3500 rpm: 13.92 V

Korábban nekem is volt már magasabb 14.1-14.2 V. De efölött sosem járt. Inkább alatta, ahogy írtam is.

A generátor számát lehetetlen leolvasni számomra-számodra. Sorry

B.

Előzmény: spal11 (8602)
misinator Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8603

Majdnem az összes kedvencemet/vágyamat felsoroltad!!!

Fiat 130, 131, összes hátsókerekes Alfa, stb., stb.

Előzmény: spal11 (8602)
spal11 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8602

Köszönöm a beszámolót, hát már sárgaságban fogok elhalálozni :) --nagyon jól próbáltad visszaadni az élményt--

Eredei Sanyi ha meg már ennyire kéjes perverzitással vonzódik a nagy "problémás" olaszokhoz, már elvárnám, hogy egy Thema by Ferrari-t vagy egy 164 Q4-et esetleg QV-t élesztgessen vagy kicsit hunyorogva elmegy a Croma V6 is --és még racionális is!--. Vagy ha hirtelen sokat örökölne: egy Alfa 6, Fiat 132, Lancia Gamma. :)

PeeWee33

Előre is köszönöm

Előzmény: misinator (8600)
szakálas54 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 8601

Szia!

Köszi, az infót, sajnos az mailed valahol az univerzumban bolyong, valószínűleg most is:)

Az első két ülés közé milyen kartámasztót tudnál ajánlani? A nejemnek gerincproblémái vannak és sokat segítene neki ha a bal karját pihentetni tudná az autózás ideje alatt.

Köszönettel:Miklós

Előzmény: PeeWee33 (8592)
misinator Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8600

Rokker Zsoltti edelényi gyerek; vagy öt kilométerre cseperedett a párom szülőfalujától, tehát "közibünk való"!:-)

Pedig csak párszor találkoztunk eddig az életben, de félszavakból :-)

Amúgy a világ egyik legszebb autója van nekije: Egy Lancia Thesis. Ez nem titok, újságcikkben szerepelt.

Imádja, de mivel köztudottan nem sokat tesztelhették az elektronikáját /lásd népítélet/, ezért valamelyik visszajelző mindig világít, ha baja sincs, akkor is...

Ezért fellépésekre nem ezzel jár, hanem egy A-ból B-be autóval, de arról nincs cikk...

Előzmény: spal11 (8596)
misinator Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8599

misinator Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8598

Apropó generátor!

Mivel ma már nappal is világítani kell országúton, ezért van generátor szerelve a kis BMW-be, ugyanis a starter nem győzte delejjel...

Akkor a beszámoló!

Az égi jelre vártam, hogy megírjam, ami meg is érkezett nemrég:

http://belsoseg.blog.hu/2012/07/31/zacskooo_te_atkozott_szabotooor#comment-form

http://galeria.totalcar.hu/blogok/2012/07/31/zacskooo_te_atkozott_szabotooor/89

Szóval a Totalcar Belsőség találkozón az Albeásokat ketten egg-el képviseltük: Én autóval, de rövid ideig, Ő hosszan, de robogóval!

A jelenlétem rövidsége miatt ezúttal nem sikerült a hitetleneknek prezentálni az Albea kiválóságát:-(

S hiénázni sem sikerült, csak kicsit, pedig a Smartra nagyon gyúrtam, csak az időfaktor akadályozott meg a menetpróbában.

De a Citroën DS vezetés összejött!

Az üléspozíció elsőre természetes; hogy-hogy nem - ellentétben egy rakás mai autóval, nem hiányolja az ember pl. a kormányállítást.

Egyedül az üléstávolságot állítottam, mert nem éreztem szükségét a háttámla állítást /Máskor mindig azzal folytatom/

Az ülés - FOTEL.

Az én "tömegem" alatt is süppedt minimum öt centit, de tényleg.

Ennek ellenére nem éreztem egy percig sem a "lefordulok a fitt ball labdáról" érzést.

A kuplung normálisan könnyű volt, harmadik kuplungolásra már magától értetődő volt. Megint csak kontra sok mai autó...

A fékpedál...az ugye NINCS.

Van helyette egy összement strandlabdapumpa.

Ami a magasnyomású rendszernek köszönhetően érzékenyebb,  mint az egykori Nagypolákom fékje - pedig annál még rá is volt állítva a fékrásegítőre.

S körülbelül úgy harapott, mint egy szervós összdobfékes a kezdő tanulónál.

Kormány, mint a 24-es /Nem 2410-es!/ Volgáé : A volán vékonykarimájú egyküllős. Ezzel nem fordulsz tenyerelve.!

Kb. akkora erőt is igényel menetközben - tehát könnyű.

Állóhelyben könnyebb /Pedig az se volt nehéz a változó áttételnek köszönhetően/.

Volt aki szerint ez nem is szervós!

Pedig hallani is lehetett a jellegzetes hidraulikahangot.

Ennyire el van kényeztetve a ma embere...

Váltó:

Kétütemű kormányváltós Varesz!!!

Még az előremeneti fokozatok is ott vannak, csak a rükverc nem.

De a váltás is "az üresben kivárok" Wartburgé, különben picit akad, esetleg halkan reccsen.

Kilátás: Az van.

Áramvonal ide, ívek oda, mégis simán látni a lámpák kiemelkedését, a motorháztetőt.

Az A oszlop szinte a holltérben, ceruzavékonyságú, emögött nem bújik el az etióp, nem úgy mint manapság, ahol egy óvodáscsoport+ nyergeskamion együtt simán.

Ja! Tükörből simán lehet vele tolatni!

Motor: Megintcsak Volga Az - úgy emlékszem 2.2 literes - nyolcszelepes hangja is olyan , meg majdnem a nyomatékossága is, de természetesen pörgősebb.

Egy igazi jóféle, békebeli motor na.

Rugózás: Megintcsak Volga!

Kiegészülve azzal, hogy - a Perkupa  környéki tényleg jó utakon ez nem derült ki - valószínűleg nem ugrál a hátsó futómű, mint a merevtengelyesek.

Viszont a jellegzetes arányokból adódó súlypontnak köszönhetően olyan idelógatom-odaviszem az orrom viselkedése van határozottan, mint a nyolcvanas évekbeli Audi százasoknak - öthengeres motorral, fronthajtással.

A  tulaj - napi szinten használja, nem ő szereli - saját elmondása szerint 130-as utazóval jött a talira.

Én megelégedtem a hetvenes tempóval azokon az íveken, bukkanókon.

A 90 km/h is teljesen korrekt volt /Egy rakás afrikai ralin szerepelt eredményesen a típus/, de én nem siettem; ÉLVEZTEM a vezetését!

Különleges érzés!

Nem a hátsókerekeseken szocializálódott autózás, de autózás!

S akkor a galériába fel nem került többi képem a DS-ről:

Megfelelt a  beszámoló?

PeeWee33 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8597

Szia!

Megmérem neked szívesen, de azt tudni kell, hogy a töltőfeszültség amit megmérsz erőteljesen függ az akku állapotától is. Egyébként a Fiatoknak 14.00 Vkörülire van belőle a fesz szabja. Ha ettől alacsonyabbakat mérsz, akkor érdemes egyet az akkun hálózatról tölteni. Aztán utána mérd meg megint. A Fiatok nagyon igénylik a jó minőségű akkukakt, mert a gagyival hamar jelentkeznek (főleg) télen indítási gondok. Ha meg ritkán is használja az ember az autót akkor meg pláne......................... Viszont jó fajta akku van benne akkor hosszú évekig is  elketyeg. Na nem úgy, mint a bomba  :-)

Megmérem, megnézem a számát, az enyém klímás modell.

B.

Előzmény: spal11 (8596)
spal11 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 8596

Vááááááá!

Nagyon jó lehetett! Micsoda "puritán" motortér, micsoda tisztaság, egyszerűség, méretek, üres tér. Ha jól látom akkor léghűtéses, így azért nem tragédia a melegedés :) Gratulálok a gondos tulajdonosnak, biztos sok áldozat van benne, de innen látszik, megéri! Kívánom, hogy még sok évig élvezzék egymás társaságát!

A Rokker meg kisautózik? Há mé nem inkább a szakadt varnyújukat --amiben van paraszt klíma --hátsó ablakok kiverve-- aminek már kirohadt az alja, amivel lőni is lehet, és új korában olyan volt mint egy ndk-s úszónő, férfiasan tökéletes-- állítja hadrendbe? Vagy a Részeges Kondrát Feri szőnyegtisztító Barkaszát? --elnézést, de nagyon kedvelem a Művész Úr "proszt-primitív rokker csávó vagyok" szöveg alapú muzsikáját, interjúit--

A beszámolót el is várom! :) --köszönöm ezt a kis felüdítő írást is!--

----------

Kicsit más:

Akinek van hozzá eszköze, ki tudná mérni a generátor töltőfeszültségét alapjáraton terhelés nélkül --a terhelés az elektromos fogyasztókra vonatkozik-- illetve 3-4000 rpm közt fél- és teljes terheléssel? --úgy gondolom a feszültségszabályzó nem működik megfelelően, a töltőáram rendben van, megvan mind a 65A --. Illetve hogy másnak is Denso A115I típusú 63321788 referencia számú generátora van? --1.2 16v, de gyakorlatilag az összes kis benzines ezt kapta 1.2-1.4 szívók, már mint típusra, A115I, a 90A-s klímás is jó lenne-- Előre is köszönöm!

Előzmény: misinator (8595)
misinator Creative Commons License 2012.07.30 0 0 8595

Spal11: Legközelebb az Istennővel /Déesse, röviden DS/ megejtett liezonomról fogok Neked írni :-)

Előzmény: spal11 (8586)
misinator Creative Commons License 2012.07.30 0 0 8594

Hogy irigységed ne váljék egészségtelenné, ezért kárpótollak egy képriporttal! :-)

Vasárnap kinéztem a veterán találkozó kiállítására.

Ott találkoztam a volt kollégámmal illetve - szintén egykori kollégám - nejével.

Elsztorizták, hogy ez a második rendezvény, ahová elvitték a kis piros BMW-t.

Az első pár hete egy szlovák rendezvényen volt:

A Tátrában...

Két autó ment együtt; a másik egy Csajka Gaz 13 volt.

Vagy hatszor álltak meg.

A kis jószágnak a hegyekben melegedett a motorolaja /Ezt lámpa jelzi a műszerfalon!/, így emiatt megálltak tíz - tíz percre. Ennyi elég volt neki.

Tankolni odafele nem kellett.

A másik három megállás a Csajka miatt kellett: A 80-90 km/h-s utazósebességnél jelentkező 22 literes fogyasztás miatt ennyiszer kellett tankolni...

A rendezvényen összefutottam Erdei Sanyival, akarom mondani Rokker Zsolttival, aki elmondta, hogy most kezd bele egy Steier Puch 500 projektbe.

Boxer ez is, boxer az is, bemutatva az urakat egymásnak, pillanatok alatt telefonszámot cseréltek.

S akkor a képek:

S persze ezekért a képekért hülyét csináltam magamból:-)))

http://www.boon.hu/kepek/4112609-14

http://www.boon.hu/kepek/4112609-15

Előzmény: spal11 (8586)
misinator Creative Commons License 2012.07.29 0 0 8593

A Nagypolszkinak mindig ilyen szép tiszták, világosak voltak a gyertyái; az elektronikus gyújtás és a pontosan belőtt karburátor mire képes :-)

Ha jól olvasom Pitti levelét, akkor gyakorlatilag a "prémium" benzin árában van...

Az összes tankolási számlám megvan, mindig egy márkánál tankolok, ha bajom lenne az autóval, be tudnám mutatni az üzemanyagot forgalmazónak.

Az már más kérdés, hogy az olajcégek több jogászt alkalmaznak, mint kutast...

Viszont, ha ez okoz hosszú távon károsodást - pl. az általad említett szelep vékonyodást, akkor tényleg mehetsz a sóhivatalba...

Köszönje a rossebb bármely cégnek, ha jól jár a termékükkel :-)

Én anno a cégautóba használtam kúton vásárolható dízeladalékot; hogy hogy nem - bár csökkent a fogyasztás - el kezdte enni az olajat...

Előzmény: PeeWee33 (8592)
PeeWee33 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 8592

Kedves Sorstársak!

Nem vagyok üzletkötő, de amit a belerakott adalék produkált az minden elismerés részemről.

A korábbi hozzászólásomban említett fogyasztási statisztikámat továbbra is fenttartom. De ami a lényeg számomra, az a csatolt képeken látszik: 

GREENFUEL: KÖSZÖNÖM

Viszont nem fogom használni állandó jelleggel, mert azt se akarom, hogy a szelepeket idő előtt elvéknyítsa. Mert szerintem hosszútávon ez szárítja a benzint. Tudniillik a gázos autókba(értem tisztán gázos, azaz CNG, nem LPG) is kell rakni kenőadalékot a gáz mellé, mert hasonló dolgok történnek hosszú távon. Elégetheti a szelepeket. ha nincs egy kis kenőanyag bele.

Szerintem az adalék megtisztítja a benzint és semlegesítheti a benne lévő atomi szénszármazékokat.

1 tank tisztán, 1 tank adalékkal. Én erre fogok beállni. Én így gondolom.

B.

UI.: Szakálos54(Miklós), a technika ördöge közbeszólhatott, mert ahogy kérted anno, én akkor küldtem is Neked egy emailt. 

pitti Creative Commons License 2012.07.28 0 0 8591

Bocsika!!!

GREENFUEL a neve.  Megnéztem a papírját.

IKtt van a lényeg:  http://www.greenfuel.hu/  

Üdv, Pitti.

(ne félj tőle, jobban megy vele a kocsi.)

Előzmény: pitti (8589)
egg Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8590

jujj, en nem hiszek ezekben az adalekokban, persze nem ertek hozza.

tul sokan probalnak ilyesmit eladni, tul sokszor derult mar ki hogy szrat sem er az egesz. ha olyan jo lenne, eleve beletennek a benzinbe. ha valoban erezhetoen hatasos lenne, akkor nagyon dragan adnak... etc

Előzmény: pitti (8588)
pitti Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8589

PeeWee, jól írtam a nevét??

Nem szeretném félre vezetni a sporttársat...   :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!