Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72715

Ezzel én is így vagyok ,mostanában alma:)

Előzmény: kupeci (72713)
kupeci Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72714

Nekem sincs semmi bajom, sőt kedvelem is  de az anyós vicceket még jobban!:))

Előzmény: sogi01 (72712)
kupeci Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72713

Nálam mindíg folyik valami:)

Előzmény: templomhegyi (72710)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72712

Nem tudom mi a bajotok az anyóssal.Az enyém még cefrézni is segit! Semmi pénzért nem cserélném el:)

Előzmény: kupeci (72709)
stapika Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72711

Nekem nagyon jó anyósom.Lehet,hogy meg sem érdemeltem.

templomhegyi Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72710

Na ez nem gyütt be.

rövidités be  vált-é ? vagy még folyik a kisérlet

Előzmény: kupeci (72709)
kupeci Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72709

Halnak küldd, az ő ötlete volt!:)))

Előzmény: templomhegyi (72707)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72708

Te miért nem teszed? Menj a gyümölcs után..Én is sokat sétálok (mostanába)van rengeteg gyümölcsfa a környéken:))

Előzmény: kovako79 (72703)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72707

küldöm a mamát ,küld a darálót az sem baj ha nem müködik vagy csak részben:))

Előzmény: kupeci (72706)
kupeci Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72706

Én eggyért odaadom!:))

Előzmény: hal65 (72705)
hal65 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72705

Elcserélném megunt anyósomat, két szőlődarálóra.

Név cím a szerkesztőségben.

Előzmény: nyikj (72704)
nyikj Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72704

Eladom örökölt régi, gyümölcs zúzására is alkalmas szőlődarálómat. Hengerei közötti távolság 4-től 16mm-ig állítható.

kovako79 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72703

Ez már igen, mindenki cefrézik, főz, kóstol....:)

Csak én nem:(:(

CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72702

Ámen!

 

Üdv,

 

CT

Előzmény: deszegregator (72699)
rézműves1 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72701

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 72700

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

 

Előzmény: vf1 (72602)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72699

Valóban, közös lónak túrós a háta, de az meg méginkább grízes amikor egész nyáron egy hordóba dobálja a gyümölcsöt a delikvens, és kap egy meglehetősen rossz minőségű pálinkát, ebben az esetben meg kaphat több fajta, és mindenképpen jobb minőségű pálinkát az illető. Mégis mi a jobb? Nem főz mindenki!

Előzmény: stapika (72673)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72698

No , akkor fussunk neki! :-))

- ..."

 

Ha nem jönne az enyhülés a következő napokban a szilva tökösítésből egy nagy töketlenkedés lenne"

 

Álmoskönyv szerint sem jó, ha a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot, a szabadban, de árnyas helyen, épületben tárolt cefre hőmérséklete is meghaladja azt , mert beáll az átlagra a folyadék hőmérséklet. Ez már önmagában gond, fokozódik a cefre romlásának a veszélye,  Viszont ott az erjedés ami még + hőt fejleszt, így elvileg a 30 fokot is átlépheti a cefrehőmérséklet ami már az élesztőgombák életlehetőségét veszélyezteti.... Így a végén a tökös szilva helyett esetleg egy romlott löttyöt kaphatnánk , DE

 

- ..."

nem libanoni a mi éghajlatunk...."

 

Éghajlatunkat rövid hőségperiódusok jellemzik nyaranta, Libanonban akár hetekig 40 fok fölé kúszik a hőmérő árnyékban is, tehát ott nem lenne jó erjeszteni, tárolgatni .... A szilva ha normális minőségű, jól van cefrézve ki szokta bírni hetekig a tárolást, sőt előnyösebb hetek múlva főzni, hiszen "tökösödik " Úgy ahogy neked nincs, nekem sincs több hekto szilvacefrét a pincébe húzgálni, mert fel is kell azt onnan hozni, erre csak a kisebb mennyiségű kényesebb cefréknél vagyok hajlandó. Szerencsére mellőzhető is a szilvánál, persze körültekintőnek kell lenni... Nem hiszem hogy bármi újdonságot írtam, de remélem így világos! :-))

Előzmény: stapika (72672)
hal65 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72697

Teafilter, oszt jóvan.

Előzmény: firstgoat (72693)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72696

Sziasztok!

 

Ha már meggy, holnap reggel indul 6-kor a Csallónál. Itt még csak útra kész.

 

 

 

Tervben volt ugyanaz a sarzs 3 helyen történő kifőzése, de sajnos csak 2 lesz belőle, pedig az őszi versenyen szívesen összekóstoltam volna. Sajnos az 500 barack is felkerül csütörtökön, viszont öröm, hogy szíves ajánlásra a nagyvázsonyi főzdében. Aztán megmondom.

 

Üdv,

 

CT

kupeci Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72695

Na egészségedre Neked is egy meggyel!:)))

Előzmény: norris53 (72694)
norris53 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72694

Legfeljeb a te hátad is "túros"lesz -hehe :-))

Előzmény: kupeci (72692)
firstgoat Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72693

Tanulságos fotó:

 

Kb. 2 hete lefőzött meggy pálinka, ami cefre állapotában némileg ecetes volt.

A főzés után szűrtem, gyönyörű kristálytiszta lett. A kész pálinka illatán, ízén nem lehetett érezni a romlást, mivel természetesen lényegesen több előpárlatot vettem el. 

Ma pedig ez a látvány fogadott, amikor kézbe vettem az üveget... Ezek gondolom rézhalak! :)

kupeci Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72692

Kellett nekem beleszólnom!?:)

Megint meg kell hajolnom....?:)

Bírja ezt az én derekom.......?:)

Előzmény: Miklós1 (72690)
csalitos Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72691

   Írd be a "Keresés" ablakába, hogy "bodza" és válogathatsz az unalomig kitárgyalt hozzászólások, ötletek, tanácsok között. Te mit értesz a turbó alatt?

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Svelder (72682)
Miklós1 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72690

OFF

Ha a definíció előtt akarsz meghajolni akkor itt a Magyar Nyelv Értelmező Szótára:

Igeként a 4. jelentés némileg hasonlít a Vágó Isván féle értelmezésre, de a főnévi jelentése pont idevág.

Előzmény: kupeci (72680)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72689

Sajnos nekem nincs pincém, garázsba van a cefre. Igyekszek én is mihamarabb kifőzni most is rotyog egy adag... De ez a kis lehülés remélem segít.

Előzmény: barkócza (72684)
gombászok Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72688

Kösz, ez is jó info, a többit majd a szakibácsi megoldja, csak legyen rá ideje!

Előzmény: CefreTársaság (72662)
rézműves1 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72687

...hajjaj...még nem is főztél és már "turbózni" akarod???...hová ez a nagy sietség???...

 

..."a pálinkafőzés, nem a hamari emberek sportja"...

Előzmény: Svelder (72682)
stapika Creative Commons License 2012.08.07 0 0 72686

Meg a Tiszaparti Pista szerint is:-))

    túróst,a firefox helyesírás ellenőrzője alkotta.:-)

Előzmény: hal65 (72679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!