Nekem is pimpósodik a múlt szerdán indított, és már kiforrt körtecefrém. Valóban nincs sok alkohol benne, de szerintem elsősorban a meleg a hibás. Győzöm főzni.
Szevasztok! Tud vki egy oldalt, vagy információval szolgálni bodzapálinka készítésről? Melyik bodzát érdemes pálinkának, esetleg mivel lehet felturbózni? Előre is köszönöm a segítséget!
Ez egy nagyon szimpatikus kezdeményezés, mármint a cefre társaság! Óriási dolog, hogy szakszerűen feldolgozva lehet sokaknak kevés cefréből is bármilyen pálinkájuk, anélkül hogy a főzéssel vesződnének. Gratula, nekem tetszik!!!
Folytathatom? Ha nem jönne az enyhülés a következő napokban a szilva tökösítésből egy nagy töketlenkedés lenne de nem libanoni a mi éghajlatunk, no meg a szilva nagyja még erjed rendesen!
Folytathatom? Ha nem jönne az enyhülés a következő napokban a szilva tökösítésből egy nagy töketlenkedés de nem libanoni a mi ghajlatunk, no meg a szilva nagyja még erjed rendesen!
Köszönöm válaszotokat , ma csak próbafőzés volt holnap folyt köv .csak az a baj meló is van ezért du. tudok egyet főzni ... mivel van legalább 3 adag az három nap . Remélem beleférek ,hogy ne ecetet főzzek...
- dobtengely fordulatszáma (vagy a két ékszíjtárcsa átmérője) --> 60+ ~120 mm
A fordulatot nem sikerült kisilabizálni, olyan ramatyul van feltüntetve az adattáblán, nem beütve, mint anno, hanem talán lézerezve, de alig látszik vmi. A nagyobbbik tárcsát becsültem, mert le van burkolva emberesen s le kellet volna mindent bontani.
Jól tetted.hogy nem vártál tovább.A tetején megjelenő fehér izé az az ugynevezett pimpó ami az alacsony alkoholtartalommal rendelkező cefréknél boroknál fordul elő .Tudományosan az ugynevezett virágélesztők szaporodnak el és vékony penészréteget képeznek a felszinen.