Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72622

Jó hely!

Én is szoktam náluk vásárolni.

Előzmény: csalitos (72617)
Nyergelj Szergej Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72621

Gyorsan megköszönöm a válaszokat,mielőtt felsoroljátok mind a hét törpét...DDD Üdv mindenkinek

templomhegyi Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72620

...vagy hapci vagy morgó:))

Előzmény: hal65 (72614)
csalitos Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72619

   Nem hiszem, hogy eretnekség lenne. Próbáld ki és számolj be a tapasztalatokról. Főztem már le bort erős defegmációval (páracső erős hűtésével) egy lepárlással. Aránylag jó, iható termék lett belőle (az itteni pórias izlésnek megfelelően).

   Minden jót

   Józsipapa

Előzmény: jancsusz (72618)
jancsusz Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72618
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy rosszat tennék-e azzal ha az alszeszbe beletenném a tabajról megmaradt meggyboromat kb( 4 liter).Olvastam itt hogy valaki egy részét a cefrének nem fözi le és azt adja a fimomításkor az alszeszhez.
csalitos Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72617

   Aha... leégett. Szerintem menthetetlen! Keress egy félreeső helyet, aztán...

Aktívszén és egyéb, pl. műgyanta, szerelési anyagok itt:

 

   http://www.webaruhaz.tisztavizzel.hu/product_info.php?cPath=76&products_id=180

 

Minden jót.

Józsipapa

Előzmény: Nyergelj Szergej (72612)
yimbo01 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72616

tavaly én is így jártam  a cseresznyével, (még nem volt meg a dupla falú főzőm és egy kölcsön szimplával főztem) kétszer aktívszeneztem, de kuka lett a vége.

Előzmény: Nyergelj Szergej (72612)
yimbo01 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72615

Köszönöm az útmutatást, akkor megyek és borítom is az eddig elkészült pépet a hordóba.

Előzmény: vf1 (72611)
hal65 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72614

kuka:(

Előzmény: Nyergelj Szergej (72612)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72613

Őszinte leszek :semmi jóra ne számits de kisérletezhetsz

Előzmény: Nyergelj Szergej (72612)
Nyergelj Szergej Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72612

Bocsánat,félreérthetően fogalmaztam.Problémám lényege,hogy az egyik főzet(cseresznye)alja odaégett,aminek a terméke kb 6 liter 30 fokos alszesz,erre szeretnék tanácsot.Sajnálnám kidobni,de ha nincs más megoldás akkor az lesz,üdv.

vf1 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72611

Igen, várd meg míg teljesen kiforr. Ha jól pépesítetted az alján lesz ad összes mag, főzés előtt kiszedheted könnyen.

Előzmény: yimbo01 (72605)
csalitos Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72610

   Sehogy. Az aktív szén ízhibák javitására szolgál jelentős aromavesztéssel. Látogass el a fejrészben javasolt oldalra, ott olvashatsz róla. Kozmásolaj szürésről is.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Nyergelj Szergej (72606)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72609

üdv

Ha még alszesz tedd a hütőbe vagy fagyasztóba hütsd le és leszetheted a kicsapódó kozmaolajat vagy szürheted is kávéfilter,vattakorong.

A pálinkának nem való az aktivszén mert sok aromát elvisz.

Előzmény: Nyergelj Szergej (72606)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72608

hali

Ráérsz főzés előtt magtalanitani.Maggal cefrézni magnélkül főzni és remek lessz a pálesz(remélhetőleg)

Előzmény: yimbo01 (72605)
Feriba51 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72607

Üdv Paducs77!

 

Nyugodtan kifőzheted a külső 35 fokon is. Egy egyszerű főzőnél a deflegmáció úgy is elég jelentéktelen. Ha még is izgat ez a téma, akkor egy egyszerű ventilátorral hűtsd a sisakot és a páracső elejét. Ha még jobb hatásfokot akarsz elérni, akkor dobj egy zsebkendőt a sisakra és tartsd nedvesen. Ha ezt megteszed a páracsőre tekert ronggyal is, akkor már sokkal jobb a deflegmációd, mint télen.

Jó nedűt!

Előzmény: paducs77 (72604)
Nyergelj Szergej Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72606

Sziasztok!Kozmás alszesz javítása aktív szénnel,a gyakorlatban hogy működik,ill hol kapok aktív szenet.Köszönöm,ha válaszoltok,üdv mindenkinek.

yimbo01 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72605

Pálinkás szép napot!

 

Szilvát cefréznék keverőszárral, és az a kérdésem, hogy hibásan járnék el ha pektinbontó, élesztő, 2-3 nap forrás után szűrném ki a magokat?

paducs77 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72604

Köszönöm a válaszokat. Sajnos pont az a gond, hogy nem tudom jéghideg vízzel hűteni a rendszert. A csapvíz meg ilyenkor nem annyira hideg. Amúgy pedig pont a deflegmációval kapcsolatosan érdekelt a válasz, hogy van-e különbség 35°C-on és 20°C-on történő főzésnél. Szilvakukc kedvéért megemlíteném, hogy ezen hőfokoknál a környezeti hőmérsékletre gondoltam. :)

 

Üdv.

lyuko Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72603

Sziasztok!

 

Ígértem szilvát több fórumtársnak.

Sajnos nem tudom teljesíteni.

-egyik fórumozónak írt levelet bemásolom ide.

 

""Itt nálunk májusban esett utoljára 35 mm eső. Azóta két három miliméter két alkalommal.
A Lepoticát a múlt héten szedtem két tonna lett a várt hat-hét helyett besztercei szilva méretű olyan kinjában érett ízetlen levetlen szilva.
Most eljött az az idő amikor kijelenthetem, hogy ha egy jó egy hetes esős idő jönne, amire semmi remény akkor sem mentené már meg az idei termést.""

vf1 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72602

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72562)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72601

Én biztosan nem! :-))

Előzmény: sogi01 (72600)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.05 0 0 72600

Mikor ,hol ,mennyi lenne? Te adod át?

Előzmény: deszegregator (72599)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72599

Budapest?

 

Előzmény: sogi01 (72582)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72598

Jégakku az alszeszes edénybe, hideg hűtővíz( kútvíz), aminek a felső 1/3 - ánál nem engedsz többet felmelegedni! Ha ez tartható , és még takarod is a párolgó részeket az alszesznél akkor OK!

Előzmény: paducs77 (72587)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72597

Jó évjáratú, szakszerűen, cefrének bedolgozott szilvánál számottevő ecetesedést nem tudok elképzelni! Az hogy a cefre a hordó oldalára fröccsen és ecetes szagú, vagy ha a bunda nincs elég alkalommal lenyomkodva ecetesedésnek indulhat addig OK. Komoly ecetesedés egy hét után, szilvánál az említett paraméterek mellett? Na ne...Nem téged traktállak a következőkkel, hiszen te erről legalább annyit tudsz, de az ecetsav elméletileg mindig jelen van! A gyümölcs héján bekerül, a levegőből, a szedetlen gyümölcsre ráviszik a muslicák...stb, nem kell ehhez hanyagul kezelt moslékkelverő szerkezet. Jó táptalaj az ecetsav baciknak a "hagyományos " módszerrel cefrézett szilva, amikor is öntik a hordóba ahogy az Isten megadta, majd összerogyik....Amire ez megtörténik sok sok oxigén, kedvező állapotok az  ecetsav baciknak. Nos a t. kolléga aki a problémát felvetette - mivel olvas minket - nem így cefréz szerintem. Érdekes dolog, hogy az egyik jó ismerősöm, főzdében főzött pálinkája milyen minőségi csapongásokat művel! Az egyik évben egészen jó, másik évben keményen  előpárlatos, etilacetátos. "Hagyományosan " cefrézi a szilvát, és érdekes módon az évjáratok között nincs feltétlenül nagy különbség! Mi lehet az OK.? A főzdés bambasági indexe? A szerencse, hogy milyen élesztők győznek az erjesztésnél? Vagy hogy az ecetsav mennyire tudja bedarálni a cefrét a sajnálatos cefrézés miatt? Hmm....Jó lenne tudni!

Előzmény: Miklós1 (72564)
Feriba51 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72596

Szia Kupeci!

 

Ha tényleg páracsőről van szó (nálatok soha sem lehet tudni:-))))), akkor azt nagyon jól tetted.

 

Jó nedűt!

Előzmény: kupeci (72593)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72595

Hali

igaz te már ilyenkor alszol ,de azért irok majd holnap elolvasod.

Akkor ugy járt a páracsöved mint legtöbbünk nadrágszijja :))

Előzmény: kupeci (72593)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72594

remélem nem csal

Előzmény: sogi01 (72592)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72593

Szia templomhegyi!:)))

Szűkítettem egy kicsit a páracsövemen!:))

Előzmény: templomhegyi (72574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!