Keresés

Részletes keresés

Feriba51 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72596

Szia Kupeci!

 

Ha tényleg páracsőről van szó (nálatok soha sem lehet tudni:-))))), akkor azt nagyon jól tetted.

 

Jó nedűt!

Előzmény: kupeci (72593)
templomhegyi Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72595

Hali

igaz te már ilyenkor alszol ,de azért irok majd holnap elolvasod.

Akkor ugy járt a páracsöved mint legtöbbünk nadrágszijja :))

Előzmény: kupeci (72593)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72594

remélem nem csal

Előzmény: sogi01 (72592)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72593

Szia templomhegyi!:)))

Szűkítettem egy kicsit a páracsövemen!:))

Előzmény: templomhegyi (72574)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72592

Már megvettem remélem csal 20-95tf% ig mér.

 

Előzmény: szilvakukc (72591)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72591

Azé én a helyedben, felbontanék ott egy páleszt, és megmérném. Ha 10-nél kevesebbet hazudik, mázlista vagy.

Előzmény: sogi01 (72584)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72590

Most viccősz? Miért Te hány fokon desztillálsz? 25 alatt? Azt a technológiát én is szívesen átveszem.:))

Előzmény: paducs77 (72587)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72589

Szia!

Szerintem csak a hűtővized fog hamarabb felmelegedni.

Előzmény: paducs77 (72587)
Miklós1 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72588

Baracilin

A savazás nem véd az ecetesedéstől, a pimpótól, penésztől, általában az utólag jelentkező hibáktól. Főleg úgy nem véd, ha már kialakult, elszaporodott valami és utólag besavazzuk a cefrét. A vajsavas erjedés pl. a vajsav baktériumok elszaporodásától van, ha időben savazunk (az erjedés elején), nem szaporodnak.

paducs77

Melegben is ugyanolyan kihozatalra és minőségre számíthatsz a finomítás után, bár vannak elméleti problémák (deflegmáció, 20°C-os hűtővíz), de a gyakorlatban nem veszed észre.

pálinkás-doszi

Akik ilyen forgódobos magozót használnak (én nem), több lyukméretű doblemezt tartanak a gép mellett és mindig a gyümölcsnek (és a magjának) megfelelő lyukméretet választják, régebbi tapasztalat vagy kísérletezés alapján. A másik szerkezet gyümölcshöz állítható, szerintem kupeci is azért azt csinálta meg.

csalitos

A gondos tisztaság nálam azt jelenti, hogy meleg vízzel és dörzsi szivaccsal elmosom a hordókat, vödröket aztán szárítom és legközelebb szárazon veszem használatba. Ha ezt túléli az ecet baktérium, akkor jön a hipózás, trisózás...

paducs77 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72587

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy ha ebben a nagy melegben finomítom le az alszeszt, akkor annak van-e valamilyen hatása a minőségre, kihozatalra, stb.

hal65 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72586

Jövőhét csütörtöktől, lenn leszek.

Ott megtalálsz:))))

Előzmény: templomhegyi (72581)
hal65 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72585

Kettőt vegyél!!!!

Előzmény: sogi01 (72584)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72584

Te vagy a megmentőm már megyek is:)

Előzmény: zsuzska60 (72583)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72583

Auchan kertészeti részén szokott lenni

Előzmény: sogi01 (72582)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72582

Sziasztok nagy gondban vagyok. Nem Tudtok Érd környékén eladó  szeszfokolót??

Sikerült eltörnöm és épp cefrét főzök.....

templomhegyi Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72581

Te is drága:))

jövőhét ,most szabin vagyok 23á-ig.

Olivérrel kapcsolatosan megkereshetnél.

hal-i ,te úszómester:)

Előzmény: hal65 (72579)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72580

Sziasztok, szép napot!

Miklós1 mutatta a két remek magozógépet. (hálás köszönet) A forgódobosról érdeklődnék. Ez lenne az cik szerint:http://www.feketics.com/attachments/fecske/Fecske201204.pdf a 9. oldalon található!

Na akkor, kérdésem hogy a fórumon csinált-e már valaki ilyen szerkezetet? Van bárkinek valami információja róla? Amik érdekelnének: a Belső dobban(szita) a "törlő" gumikat, szivacsokat milyen anyagból érdemes csinálni? A lyuk méretét a cikkben 2 mm-nek írták, de én úgy gondolom elbírna 3 esetleg 4 mm-t is, növelné a hatékonyságát, vagy csak a magok szorulnának bele?

Minden lehetséges információt összegyűjtök mind két magozórol és télen majd kiderül hogy melyik is lesz megvalósítva!

Bármiféle tippet, tanácsot szívesen várok. Akár ide vagy az e-mail címemre: doszpod96@freemail.hu

Előre is nagyon szépen köszönöm!

További szép pálinkás napot :D

hal65 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72579

Mikor látlak?

Hiányzol!:)))

Előzmény: templomhegyi (72574)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72578

Igen tudom.

Bogyózni , mosni és zúzni!!!!!

Csak nem egyszerre éred!!4

Valamelyik fürt már jó, valamelyiken meg még van piros és zöldes színű bogyó is!!

 

Előzmény: kupeci (72572)
etilalkohol Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72577

köszi, külön mosom, magozom, zúzom.....

Előzmény: vf1 (72576)
vf1 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72576

Teheted, de ha lehet külön zúzd össze...

Előzmény: etilalkohol (72575)
etilalkohol Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72575

Pálinkás szépnapot!

SOS kérdés:

Tegnap szedett és este beoltott (ma már szépen forr) szilvacefréhez, a ma szedett szilvát hozzátehetem, vagy inkább külön kezeljem?

köszi, etil...

templomhegyi Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72574

HALI

Mit kotyogsz kupeci uram?::)

Zsuzska Úr csörgess már rám légyszives a mai nap folyamán (a füszeres ügyében) kössz!

Előzmény: kupeci (72573)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72573

Szia Miklós1, én áttértem a kotyogó használatára.Gondozásmentes, és biztonságos.:)

Előzmény: Miklós1 (72564)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72572

Azt tudod e hogy bogyóznod is kell?

Előzmény: Tintás Bánsz (72565)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72571

Így messziről jól néz ki, de ez akkor derül ki ha az ernyőt felfordítod, és nem találsz a közepében sem zöldet sem pirosat!

Előzmény: Tintás Bánsz (72565)
csalitos Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72570

 

Szervusz Miklós1

   Az ecetesedéshez még egy kis adalék.

   Szempont a tisztaság, mely meghatározza a végtermék minőségét (is). Készítettem egy törkölykalapot lenyomkodó szerkezetet és így nem kellett kézzel belemásznom a cefrébe. Rövid időn belül ecetszagot éreztem. A forrás legutolsó fázisában lehetett érezni egy enyhe ecetszagot a cefrén. Pánikszerű főzés. Szerencsére baj nem történt.

   Takaritás közben kezembe került a lenyomkodó a kis tálkával együt. Valami borzalom! Tömény ecet! A tisztitatlan eszközről lecsorgó cepre összegyűlve a tálkában szépen alakulgatott, ecetesedett. Minden nap elősegitettem (tudatlanul :-(( ) a cefre romlását. Azóta visszatértem az ősi módszerhez. Az ötujjas módszerhez.

   A cefrével érintkező összes eszközre vonatkozik a gondos tisztaság!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Miklós1 (72564)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72569

Ha szabadna megjegyeznem,inkább a "Békéltető bíró" szerepét osztanám magamra.Így mindenki (köztük én is) jól járna mert hogy  

 

"jobbról esik nekem fütyül, balról esik nekem fütyül"

...hehe...:))))

Előzmény: vf1 (72556)
kupeci Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72568

Tulajdonképpen a cukordinnyéből nemesítették ki, és most úgy hívják hogy NEKTÁR.

Előzmény: Baracilin (72554)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.08.04 0 0 72567

Köszi.

Csak egy két fürtön már láttam olyan szemeket ami , mintha kezdene fonnyadni!!!

Az nem probléma!!

 

Előzmény: hal65 (72566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!