Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71460

Az élesztöt cefrzésnél raktam bele  2% napfénnyel a pektinbontó került bele 2 nappal késöbb. a cefre a garázsba van ahol legalább 28 fok van kotyogo: hordo tetején kicsi lik benne szilikoncsö másik fele vizespalackba.Mint írtad tényleg időbe mentem le:)

Előzmény: deszegregator (71459)
deszegregator Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71459

Az alacsony cukortartalom, és egyes vadélesztők is barátai a robbanásszerű erjedésnek, lehet már későn lett az élesztő rakva...Van variáció bőven, ez a lényeg!

Előzmény: deszegregator (71456)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71458

ittho=itthon

Előzmény: jatti1 (71457)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71457

Kis hordóról van szó csavaros fedéllel. Ameddig ittho vagyok hagyom forrni és indulás elött lesavazom. Ha nálad jó volt, bízom benne nálam is beválik. :) Köszönöm a választ!

jatti

Előzmény: vf1 (71454)
deszegregator Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71456

Ha ki tudod időben főzni, és nem túl magas hőmérsékletű helységben erjesztessz akkor nem kell savazni. Az almát eszedbe ne jusson savazni, azt nem kell . A cefre kifutásáról..: Mindenki járt már így, de a 20 cm elhagyás a hordó tetejétől az biztosan kevés minden cefrénél...Valami kotyogóról is beszélsz! Mi a fészkes fenének a zajos erjedés idején a kotyogó?! Egyszerüen nem bírta elvezetni a keletkező CO2-t , ha félig va úgylehet akkor is megszalad. Még jó hogy szét nem robbat a hordó, mert a kotyogó (ha tényleg azt használtad) el tud ám tömítődni, és akkor van nagy bumm.

Előzmény: sogi01 (71453)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71455

"Legalább nem kell nézni a Mónika Show-t..." Miért? Van? Lemaradtam róla? :)

Koomolyra fordítva! Most én is "kötözködtem", de remélem ezért nem utáltok ki. Valamikor réges régen volt valakinek az ötlete (akkor csakk kötözködött valaki más), nem kell reagálni és akkor abba hagyja. Igaz mi se ismerjük meg a hibákat.

jatti

Előzmény: Tan-csi (71452)
vf1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71454

Már véletlenül savaztam túl cefrét, nem lett gond vele.

Mi lenne ha lesúlyoznád a tetőt, egy-két téglával, ki mehet, be nem a levegő....

Előzmény: jatti1 (71447)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71453

Ja és egy kérdés:

savazni akkor kell ha nem tudom időbe kifőzni?Mert eddig figyeltem arra hogy erjedés után egyböl fözzek.

Előzmény: sogi01 (71450)
Tan-csi Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71452

Hát nem tudom... 1% ötlet, 99% kötözködés....?  Valakinek biztos megéri... Legalább nem kell nézni a Mónika Show-t...

Előzmény: jatti1 (71446)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71451

Teljes az egyetértés! :)

jatti

Előzmény: snapszmester (71448)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71450

Ez egy másfél óra alatt zajlott le.

Előzmény: sogi01 (71449)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71449

Akkor részletesen:

Pektinbonto tegnap este került bele ,ma délután (5kor) értem haza melóbol ,egyböl néztem a cefrét lenyomni a bundát,de én (félve mondom) festék keveröt használtam... ekkor még kotyogott rendesen. De rá egy órára..... 

Előzmény: vf1 (71445)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71448

Szerintem még senkit nem zavartunk el és nem is kell. Az a vers szép, de azért túlzás.

Előzmény: jatti1 (71446)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71447

A hordó nem az enyém, ezért a kotyogó nem megoldás. Arra gondoltam, hogy a pH-t mélyen leviszem az segíten-e, nem rontja el a végeredményt?

jatti

Előzmény: vf1 (71444)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71446

Sokan vagyunk itt a fórumon akik "csak" hasznot húzunk az itteni tudásbhalmazból. Én is, mert sajnos nem tudok újat vagy jobbat mondani. Van aki nem akar! Ha elzavarjuk akkor is olvassa a fórumot, csak mi nem tudjuk, hogy mit ne csináljunk vagy ha esetleg meggondolja magát akkor nem tudjuk meg az ötleteket.

jatti

Előzmény: snapszmester (71442)
vf1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71445

Szerintem nem a pektinbontó, hanem a megemelkedett hőmérséklet.

Előzmény: sogi01 (71438)
vf1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71444

Ph beállítás, kotyogó....

Előzmény: jatti1 (71443)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71443

Sziasztok! Az előbb elfelejtettem kérdezni. Kaptam egy kevés sárgabarackot, amit lecefréztem. A baj az az, hogy mire kiforr nem leszek itthon, nem tudom lefőzni. Mit javasoltok a tartósításra? Mikor elutazom lehet, hogy forrni fog, légmentesen se zárhatom le. 

jatti

snapszmester Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71442

"Vannak egyéb számomra lenyűgöző ötletei is a sógoromnak, melyek a főzéseimet segítik, megkönnyítik, de ez nem az a világ, ahol az ilyesmit bemutatja az ember csak azért, hogy alattomos támadások, provokálások célpontjává váljék."

 

No komment!

Előzmény: jatti1 (71441)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71441

Bocsi, de szerintem ez így erős! Lehet vitatkozni mások módszereivel, ha alapvetően hibás valakinek a módszere azt ki kell javítani, vagy legalább a többiek figyelmét felhívni arra, hogy ne kövessék, de azért a fórumról senkit se kell elzavarni. Mások hibáiból ugyan annyit tanulhatunk mint a sikerekből. Legalább mi tanuljunk! 

jatti

Előzmény: liptiki (71435)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71440

Köszönöm válaszod! Legközlebb jobban figyelek,hogy mennyit rakok a hordóba.

Előzmény: csalitos (71439)
csalitos Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71439

   Most kár is lenne bármit is mondanom. De bíztos vagyok benne, hogy ez számodra most nagyon tanulságos. Én is jártam hasonló módon, csak meggyel. Azóta az edényt csak félig rakom. Nem érdekel, legyen az akármi is, majd ha kiforrt, összeöntöm.

   Egyébként együtérzek veled.

   Jóbbakat.

   Józsipapa

Előzmény: sogi01 (71438)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71438

Beszámoló!

Tegnapelött este szereztem almát amit be is cefréztem,pici napfény és élesztő. Viszont pektinbontót tegnap este raktam bele(mert nem volt tegnapelött).de a pektinbontó nélkül

is volt pár buborék ...de utánna...... Nézzétek

Pedig nem raktam tele tetejétöl volt legalább 20 cm.Kifutott, Ilyennel még nem találkoztam.Meglepett....

zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71437

Köszi szépen!!

Előzmény: TINTUS (71414)
barkócza Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71436

Aminek illata van, az biztosan párolog. Aminek nincs, az valószínűleg párolog. :) Ennek megfelelően elsősorban az illatot adó komponensek párolognak. Tegyél rá egy kilyukasztott fedőt, vagy legalább alufóliával takard le, a kozmaolajszűrőt, és a gyűjtőedényt is.

Előzmény: TINTUS (71416)
liptiki Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71435

Egy találó dalocska egy magyar szövegírótól és előadótól.

 

Bródy János - Mé' nem húzol elfele - részlet

ne hintsed itt a rossz dumát
minket te nem versz sose át
há' mé' nem húzol elfele
és mé' nem hagysz má' békibe

nem érdekel hogy mit papolsz
neked már jobb ha szót se szó'sz
belőled több volt mint elég
hogy nem szakadt még rád az ég

ne esküdözz hogy jót akarsz
nem kóser az amit kavarsz
há' mé' nem húzol e'fele
és mé' nem hagysz má' békibe

felejts el minket kiscsibém
amíg szolidan kérem én
ne próbá'kozz má' semmivel
szolidan tűnj a francba el

 

 

Előzmény: Muity Mijo (71430)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71434

Nem a tanár találta ki az írást, csupán tanítaná. Mondjuk az olvasást nem sikerült mindenkinek.

Hatóság0301 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71433

Üdv!

 

És ezért nem ajánlatos számlára vásárolni sem berendezést, mert a számla másolat náluk fog kikötni! ( az adatokkal együtt!!!)

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (71429)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71432

Pontosan így van, erre szokták azt mondani, hogy az ördög nem alszik.

 

Előzmény: vf1 (71421)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.19 0 0 71431

Természetesen inverz, továbbá természetesen ez kizárólag optimális külső hőmérsékleti viszonyok mellett értődik.

 

Előzmény: Muity Mijo (71430)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!