Keresés

Részletes keresés

emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 435

te tényleg nem olvasod el, amit írtam.  akkor újra:

 

"akkor van nagy baj, ha valaki ahelyett megy el Bracot figyelni, hogy elmenne az orvoshoz, vagy bevenné az ismert mellékhatásokkal bíró gyógyszert."

 

Braco nézegetésével -önmagában- semmi baj nincs. 

te viszont itt folyamatosan a tudomány és a gyógyszerek ellen érvelsz, ráadásul -mint írod- észre sem veszed.

Előzmény: ghepard (432)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 434

ezt honnan veszed?

Előzmény: ghepard (433)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 433

Pontosan, csakhogy ott nem nagyon vannak olyan kombinációban........

Előzmény: emem (430)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 432

Hát mondjuk én nem veszem úgy, hogy agitálnék a gyógyszerszedés ellen. Mondom már megint, csak a magam nevében mondom, hogy mit teszek én.....

 

Hát bele lehet halni sok mindenbe. Nemrég felhoztam, hogy az USA-ban kb 300ezer ember hal meg gyógyszerektől. Hát nem tudom, ez kicsi vagy nagy szám. Az ember magára hallgasson és ne másra és vállalja tetteiért a felelősséget. Ha miért én tennék arról, ha valakinek baja esik, ha valamit csinál. Ha azt mondom, hogy ma ettem jó kirántott sajtot - és ezért valaki szintén megeszik kirántott sajtot, majd rosszul lesz tőle, akkor én leszek a hibás? Ha ez így volna, akkor csendben ülhetnénk, vagy állhatnánk, mint Braco. Rá meg mit tudsz felhozni, hogy mivel árt? Még hogy meg se szólal, csak úgy áll és nézi az embereket. Na ezzel hogyan árt? Az meg már más kérdés, hogy a súlyos bajjal az ember nem megy orvoshoz és ráfizet.

Előzmény: emem (429)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 431

Azokra is. Na meg például mindenféle gyógyteákra stb is. Ha az ember bevesz még egy ártalmatlannak is tűnő valamiből mondjuk 3 kiskanállal többet, attól is kiborulhat....... Az emberek sokszor csak úgy maguknak adagolnak ezt azt........

Előzmény: Törölt nick (428)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 430

a gyógyszerek is a természetben működő erők által hatnak.

Előzmény: ghepard (427)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 429

akkor van nagy baj, ha valaki ahelyett megy el Bracot figyelni, hogy elmenne az orvoshoz, vagy bevenné az ismert mellékhatásokkal bíró gyógyszert. te gyakorlatilag folyamatosan a gyógyszerszedés ellen agitálsz, ebbe pedig bele lehet halni.

Előzmény: ghepard (426)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 427

Hát megint írom, én nem mondom senkinek, hogy vesse el ezt vagy azt. De azért lehet magad is elismered, hogy a természetben bizonyos erők működnek, amik minket se kerülnek el. Lehet valamit azért el lehet érni, de nem pottyan az égből, hanem sokat kell gyakorolni a dolgokat, míg fog menni egy két dolog úgy, hogy megbízzon benne az ember......

Előzmény: emem (425)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 426

Emem, nincs szándékomban a tudomány ellen és az orvoslás ellen sem agitálni, már írtam jó párszor. Ez itt egy rejtélyes topik, ha nem vetted volna észre, tehát nem tudományos. Tehát rejtélyes, talán érted, nem? A tudomány se tud megoldást mindenre, ha miért nem próbálkozhatnak az emberek egy kicsit mással is, mint amit a tudomány preferál. Ha valaki elmegy Bracót figyelni, az még talán mindig jobb, mintha nem ellenőrzött szereket szedne........

Előzmény: emem (424)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 425

még mindig nem látod a lényeget:

attól, hogy egy szernek van mellékhatása, még nem az a helyes reakció, hogy teljesen elvetjük a használatát, és a természet erőire bízzuk magunkat.

az teljesen világos, hogy az orvostudomány gyakorlata, és maguk a gyógyszerek is felvetnek problémákat, de ezeket nem úgy kell megoldani, hogy helyettük teljesen ellenőrizetlen/hatástalan/káros szereket-módszereket alkalmazunk.

Előzmény: ghepard (422)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 424

szerintem nem csak azt nem olvasod el/értelmezed,  amit én írok, hanem a saját hozzászólásaidat sem.

folyamatosan a tudomány és a gyógyszerek ellen agitálsz, ellenőrizetlen anekdotákra alapozva, valamint obskúrus alternatív gyógymódokat reklámozol.

ha nem látod, hogy ezzel miként ártasz másoknak, akkor még nagyobb a baj.

Előzmény: ghepard (423)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 423

Én nem osztom az észt Emem, hanem kb a tapasztalataimat írom és valamiféle magyarázatot keresek rájuk. Én sose mondtam, hogy az orvosok és az orvoslás ellen lennék, csak azt irogatom, hogy mindent megteszek, hogy ne kelljen a segítségük. Ez így egy kicsit más, mint ecsetelni próbálod. Megint írom, hogy én senkit nem akarok rászedni semmire, csak irogatom tapasztalataimat - mert folyamatosan azzal jössz, hogy ezzel másnak kárt is okozhatok. Na, én mostanában elég sokat hajigálok gerellyel, meg tudod mondani, hogy ezzel most hogyan ártok másoknak. Most ezzel vannak tapasztalataim. Hogyan ártok ezzel valakinek?

Előzmény: emem (421)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 422

Látod ettől is megkimélem most már magam. Tudom, hogy a gyógyteák, meg egypár alternatív gyógyszer is nagyon káros tud lenni. Ezért azokat is már jó pár éve mellőzöm...

 

Ugyanúgy a gyógyszerek is ártanak egy részben, nem hiába van rájuk írva, hogy mit okozhatnak......... Ha helyesen is használod, akor is van mellékhatása, mert átmegy az egész szervezeten, mert nem olyan okos még, hogy pontosan tudja, hogy mit is kell tönkretenni is kell meghagyni.

Előzmény: emem (420)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 421

azt valóban nem teszed, ellenben ellenőrizetlen információkra alapozva osztod az észt, a gyógyszerek és a tudományos alapú orvoslás ellenében.

arra nem gondoltál, hogy ezzel kárt is okozhatsz mások egészségében?

Előzmény: ghepard (418)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 420

látom, nem sikerült megértened a lényeget.  próbálom jobban körbejárni a témát egy számodra jobban érthető példával, mely szerint valamilyen gyógyhatású anyag/gyógyszer káros hatása nem csak magától a gyógyszertől függ, hanem annak helyes/helytelen használatától, a kockázatok mérlegelésétől:

 

"A farkasalma (Aristolochia)

(Megj.: A magyar wiki szócikk szokás szerint szegényes, az angol változatban azonban több információra bukkanhatunk.)

Mit kell a farkasalmáról tudni? Ez egy gyógynövény, amelyet többek között az ókori egyiptomiak, rómaiak és görögök is használtak. Része a hagyományos kínai orvoslásnak is. Használták fogyókúra segítésében, valamint ízületi fájdalmak ellen. A hagyományos kínai orvoslásban ödémára és ízületi gyulladásra is használják. Tehát egy „természetes” és több ezer éve használt gyógynövényről van szó. Mit kell még tudni a farkasalmáról? Azt, hogy súlyos veseproblémákat okoz.

Ez az információ először az 1990-es években kezdett terjedni, amikor egy csoport belga nő kínai gyógynövényeket használt egy fogyókúrás étrend során. Náluk végső stádiumú veseelégtelenséget diagnosztizáltak. Ez a tünetcsoport Chinese herbs nephropathy néven vált ismertté. Hamar rájöttek, hogy valószínűleg a farkasalma egyik összetevője (arisztolsav) a bűnös. A legújabb kutatások azt is megmutatták, hogy összefüggés van a farkasalma használat és a húgyúti szervek rákos megbetegedései között. Erről a hvg.hu hírportálon is olvashattunk nemrégen.

Mára tehát több kutatás is bizonyítja az arisztolsav és ezáltal a farkasalma káros hatásait: veseelégtelenséget okoz és növeli bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét. De ezt egészen az 1990-es évekig nem tudtuk! Hiába tehát a több ezer éves használat, az ókori bölcsek nem vették ezt észre. Azt is láthatjuk, hogy attól még, mert valami elterjedt vagy sokan használják még nem lesz biztonságos. Az azonnal jelentkező és viszonylag rövidtávú mellékhatásokat könnyű észrevenni és ezeket valószínűleg elődeink is megfigyelték. A hosszú távú hatásokkal azonban más a helyzet. Ezért van szükség a komolyabb kutatásokra. A gyógyszerek lehetséges mellékhatásait is ezek miatt ismerjük. A GRAS elve itt tehát kudarcot vallott."

http://schrodingersdawg.blog.hu/2012/06/06/ami_termeszetes_es_osi_bolcsessegen_alapul_az_hatekony_es_biztonsagos_igaz

Előzmény: ghepard (417)
emem Creative Commons License 2012.07.18 0 0 419

jól látod, az teljesen várható, hogy őrültnek minősítek valakit, aki szerint a DNS módosítható a hit erejével.

természetesen hajlandó leszek változtatni a nézetemen, amint kutatásokkal igazolja az elméletét.

Előzmény: ghepard (416)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 418

ěn senkinek se mondom, hogy menjen Bracót figyelni, vagy bármi mást csináljon. Mindenki lehet olyan szabad, hogy eldöntheti, mit fog csinálni.......

Előzmény: emem (415)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 417

Jól van Emem, a gyógyszerek káros hatása nem a gyógyszerekről szól....... hanem a liliputról, nemigaz.......

Előzmény: emem (413)
ghepard Creative Commons License 2012.07.18 0 0 416

Hát igen, hoztad a várhatót. Nekem mondjuk nem volt olyan érzésem, hogy egy őrült könyvét olvasom. Egyébként meg is említi a könyvében Szentgyörgyit, aki idős korában olyan témákat feszegetett, hogy miért is úgy táncolnak a fehérjék stb. Nem vették őt se jó néven és öregkorának tudták be, hogy olyanokat beszél.........

Előzmény: emem (412)
emem Creative Commons License 2012.07.16 0 0 415

azért, mert nem minden működik tökéletesen az orvostudományban, még nem kell elmenni Bracót figyelni.

vannak más módszerek is.

 

"Pár éve John Ioannidis kutató publikált pár tanulmányt, amelyek egyrészt azt állapították meg, hogy a legtöbb orvostudománnyal kapcsolatos publikációról az derül ki, hogy azok hamisak; másrészt pedig azt, hogy még ha igazak is, a hatékonyságuk akkor is túl van becsülve. Ezen tanulmányok megírásának célja az volt, hogy rámutasson a tudomány alapú orvoslás hibáira és hogy tökéletesítse azt. Ehelyett azonban kuruzslók és sarlatánok tömkelege használta és használja jelenleg is arra, hogy hasztalannak állítsa be a tudományt. Nagyon könnyű ugyanis félreértelmezni Ioannidis munkáit, az újságírók pedig sajnos gyakran nem a korrektségről híresek, így ők hozzájárultak a sok félreértés elterjedéséhez.

Az első dolog, ami ilyenkor eszünkbe kell jusson az az, hogy ettől nem lesznek hirtelen hatékonyak a kuruzslók gyógymódjai. Igen, olykor komoly gondok vannak a tudománnyal és azon belül a tudomány alapú orvoslással, de ettől nem lesz hirtelen hatékony a homeopátia, nem lesz átverés az ember okozta globális felmelegedés, nem okoznak rögtön autizmust a védőoltások stb."

http://schrodingersdawg.blog.hu/2012/07/09/ioannidis_a_tudomanyos_kutatasok_nagy_resze_teved

Előzmény: ghepard (409)
repcsepista Creative Commons License 2012.07.15 0 0 414

mmm...ememkémmm...

 nem a te fejed a foci...haneee...röngGÉNes átvilligitóóóó....

 Egg egzerü prizmás átviláGita...ugganés a szinek megfelelnek rrr...zzzz....nos rögtön ki lehet muttyatyni -matattni azokat a kórokozó szerveket... ami nem tartoznak az testegészbe...s cakk rezzgésa viccaaa...

láttál már igazi kémet...?

Előzmény: emem (413)
emem Creative Commons License 2012.07.15 0 0 413

ez nem egy tudományos munka, hanem egy bestseller, illetve egy abból készült film. a cél pedig egyértelműen a haszonszerzés.

ráadásul itt a felelőtlenül felírt gyógyszerek káros hatásáról volt szól, nem a gyógyszerekről úgy általában ezért nagyon találó saucerfull topiktárs hasonlata, miszerint ilyen alapon a röntgenkészüléket is be kellene tiltani. vagy a fogorvosi széket, mert egyszer valaki infarktust kapott benne.

Előzmény: ghepard (407)
emem Creative Commons License 2012.07.15 0 0 412

inkább valami hasonlónak. az őrült talán megfelelő lesz:

 

"Bruce Harold Lipton (born October 21, 1944) is an American developmental biologist, who is best known for promoting the idea that genes and DNA can be manipulated by a person's beliefs.[1]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lipton

Előzmény: ghepard (406)
ghepard Creative Commons License 2012.07.10 0 0 411

Mi is volt az? Gondolom valamit írtam. Nem tetszett? Ha jól emlékszem, valami olyasmi lehetett, hogy hogyan magyarázom, hogy ma az újszülöttnek 99% esélye van, hogy megélje a 10 évet........ Nyilván ez a tudomány érdeme is, de nem csak az orvostudományé, hanem nagymértékben más tudományagaké (kémia, fizika stb).....

 

Na és mennyi ember éli meg a 100 éves kort? Nálunk ugye igencsak kevés, nem is tudom mennyi....... Viszont azok a népek (melyeket nemrég felhoztam) tudomány nélkül megélik a 100 évet. Nem voltam ott, így nem tudom mennyi ott a 100 éves. Azoknak meg hogyhogy sikerül tudomány nélkül? 

Előzmény: Törölt nick (410)
ghepard Creative Commons License 2012.07.10 0 0 409

Azért, hogy az orvoslás egyben rengeteg ember halálát is okozza még nem volna jó ötlet betiltani. Kutatni kell jobb és jobb lehetőségek után. Most azért már jobb a helyzet az alternatív kutatásokban is. Az internet sok dolgot elérhetővé tesz és az emberek sok mindent megosztanak egymással. Úgy ahogy elnézem, sokan nincsenek megelégedve az orvosokkal és a gyógyszerekkel sem és amúgy az egész egészségrendszerrel - ezért még sok mindennel próbálkoznak. Például elmennek Bracót figyelni.........

Előzmény: Törölt nick (408)
ghepard Creative Commons License 2012.07.10 0 0 407

Nos, nagy nehezen, de megtaláltam a könyvben. Idézem:

 

.................

.....az elmúlt évben egy új tanulmány, amely egy évtized állami statisztikáit összegzi, még lesújtóbb adatokat közöl (Null és mtsai 2003). Eszerint az iatrogén megbetegedések voltaképpen a vezető halálokot jelentik az USA-ban, ahol a meggondolatlanul felírt gyógyszerek több mint háromszázezer ember halálát okozzák.........

 

Null, G.-C. Dean és mtsai. (2003): Death by Medicine. New York, Nutrition Institute of America.

..................... Ennyi tehát az idézet.......

 

Ehhez még hozzá lehet tenni a rossz diagnózist, a rosszan kivitelezett műtétet stb, tehát az iatrogén okot (ami nagyjából az orvosi hibát jelenti), mert az a 300 ezer csak a meggondolatlan gyógyszerfelírás eredménye.......... Tehát így van a könyvben.

 

A könyv egyébként nagyon idevágó, ugyanis a tudatról is szól elég nagy része..... Egy tudós írta Emem és nem egy sarlatán, persze Neked innentől már lehet sarlatán lesz...... A könyv végén az irodalomjegyzék több mint 12 oldalas, tehát rengeteg tudományos tanulmányt, cikket stb idéz....... 

Előzmény: emem (402)
ghepard Creative Commons License 2012.07.10 0 0 406

Hát azzal, amit én olvastam, azzal alátudnám támasztani. Egy könyvben olvastam. Dr. Bruce Lipton könyvében (ami a sejtek mágiájáról szól, sejtbiológus a szerző) említ egy nagyszabású tanulmányt. Ha jól emlékszem (majd lehet megkeresem a könyvben, de nehéz, mert nem lehet a szöveget keresni) több mint 700 ezer áldozatról számol be évente. Na ez nagyon mellbevágó...... Persze az is meglehet, hogy Őt is sarlatánnak nevezed, vagy valami hasonlónak......

Előzmény: emem (402)
ghepard Creative Commons License 2012.07.10 0 0 405

Én senkit se beszélek rá semmire. Ha megnézed hsz-aimat, ezt sose írtam. Mindig csak azt mondom, hogy én azt próbálom meg. Ez meg nem jelenti azt, hogy erre valakit rá akarok beszélni. Ez nagyon messze áll tőlem. Mindenki az élete kovácsa, ebbe semmi esetre se fogok senkinek belekotyogni. Ha az ember valamit csinál magával, akkor vállalja is érte a felelősséget......

Előzmény: Törölt nick (400)
Mirdad Creative Commons License 2012.07.05 0 0 404

 

  Ha lehet, akkor a témához szóljunk hozzá (bár moderátor is ir ide, helyette akkor

tolmácsolom ezt a javaslatot :)

 

 Tehát: egész-ség, tudatosság, lelki egészségünk, stb. 

emem Creative Commons License 2012.07.04 0 0 403

képzelem...

fölösleges ezen rugózni, ha nem akartok, ne szedjetek gyógyszert, nyalogassátok nyugodtan a képernyőt helyette.

az majd biztos segít.

Előzmény: Törölt nick (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!