Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71275

Mi az hogy 79-80 fokon főzted?

Azon indult, azon tartottad vagy addig főzted? Mert kettő ebből rossz.

Előzmény: lotux83 (71266)
firekiller Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71274

Tavaly őszibarack főzésnél az első körben annyira tetszett az "anyag" , hogy raktam félre fél liternyit. A többit papírforma szerint lefőztem.

Kb egy hónap múlva kezembe akadt az üveg és ősszehasonlítottam a kétszerfőzött őszibarackkal. Vagy az egyszerfőzött romlott el, vagy a kétszerfőzőtt javult fel , de az egyszerfőzött elbújhatott a kétszerfőzőtt mellett mint ízben mint illatban. Ment is az ágyasba.

 

Előzmény: lotux83 (71266)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71273

Szerintem meg nem vagy túl rajta.

Írva vagyon hogy először az összes alkoholt kifőzzük a cefréből. Esetedben vagy nagyon jó a főződ vagy bent hagytál még így is alkoholt. A baracknál a lekváros jelleg az utópárlattal jön, ezt minden kép elbuktad.

Előzmény: lotux83 (71266)
Cipurró Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71272

Az alszesz 52-55%-o??????

Előzmény: lotux83 (71243)
bolo04 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71271

Köszönöm a hozzászólást Józsipapa!

A kénnel nem lehet baj, mert ki lett szellőztetve. Viszont az ecetes cefre technokol szagu párlatot eredményez. Ez pedig nem volt az. Úgy hogy ez továbbra is rejtély. Egyszer  majd csak kiderűl mi történt.

                                                                      Űdv bolo 

Előzmény: csalitos (71182)
Feriba51 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71270

Azt már nem tudnám megmondani, rég olvastam valahol.

Én nem zárnám ki a légyölőt sem, hisz annak van ilyennemű hatása az idegrendszerre.

Jó nedűt, gomba nélkül!!!!!!!!!

 

Előzmény: Jahno (71265)
vf1 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71269

Tavaly nekem is nagy dilemmám volt, hogy az alszesz meggyemet ne főzzem mégegyszer, a tisztasága miatt. Mégis letisztáztam, nem bántam meg. Pedig kevesebb cukor volt benne.


A cukorról.

Az egyik összejövetelen hozzáértő kollégák azonos barackból cefrézett, de más hozzáadott cukortartalmú pálinka vaktesztjét végezték el.

Az eredmény azt bizonyította, hogy a 3% cukrot tartalmazó pálinka volt a legízletesebb.

Sajnos én nem voltam ott, de elhiszem.

Előzmény: lotux83 (71266)
lotux83 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71268

Csak jó lehet...:) vagy ha mégsem akkor betrágyázom vele a veteményest.

Előzmény: csalitos (71267)
csalitos Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71267

   Sok sikert! Jó lesz az...

Előzmény: lotux83 (71266)
lotux83 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71266

Már túl vagyok azokon és ott nem találkoztam olyannal hogy az első főzésénl ilyen erős aromás nedű lesz.Ezért bátorkodtam megkérdezni hogy ilyenkor mivan mivel nem találtam rá irományt.Pár jó hozzászólást kaptam és meg pár rosszat is de hát ilyenek a Magyarok...nem keletkezett károm mert meghigítom 25 Fokosra  lefőzőm mégegyszer, leveszem a rézelőt meg amit kell és kész.Máskor nem teszek bele cukrot de más meg azt mondja hogy valamennyi mindenképp kell bele.Gondoltam 60L-hez 3kg nem sok de ezek szerint tévedtem...Az meg hogy gyilkos galóca lenne belőle kicsit túlzásnak érzem...mert még ugye hátra van a második főzet tehát nem késtem el a mérgező dologok eltávoltásával.Szép estét.

Jahno Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71265

Az nem légyölő, merre hallottad, hogy így csinálják?

Előzmény: Feriba51 (71264)
Feriba51 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71264

Nem is vagy olyan messze.:-)))

Egy ázsiai népcsoportnál szokás, egy hordó borba egy légyölő galócát tenni. Állítólag így van meg az igazi bódító hatása.

Jó nedűt!

Előzmény: Muity Mijo (71257)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71263

Ebben a topikban minden nap reklámozzák a pálinkafőzés csinját-bínját, talán azt kellene előbb alaposan áttanulmányozni és utána úgy belevágni a nagy ismeretlenbe, hogy ne keletkezzék károd.

 

Előzmény: lotux83 (71258)
csalitos Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71262

   Te is bolondgombával kezdted?  :-))))

Előzmény: Muity Mijo (71257)
csalitos Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71261

   Nálam működik, ha rákattintasz oda kell, hogy vigyen!

 

Előzmény: Zsiga85 (71230)
foxrudi Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71260

Sajnálatos,hogy a multinál árult (semmire való) 17l-es kukta megfelelő,amit otthon csinálsz mindenre odafigyelve,bizt.lefújóval,stb az nem,mert nincs róla származási papír!

   Gyalázat!!

Előzmény: Fémkohász (71256)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71259

Használd nyugodtan, ha kijönnek, azt mondod lomiztad.

Előzmény: Fémkohász (71256)
lotux83 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71258

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.Hát csak az okos tanul a más kárán és a sajátomon fogok. A késöbbiekben legalább tudni fogom hogy mit ne így csináljak.

Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71257

Nem akarlak megbántani, de ilyen alaptájékozottsággal akár gyilkosgalócából is főzhetnél pörköltet. Főzhetnél, de minek, hiszen mérgező ....

 

Előzmény: lotux83 (71253)
Fémkohász Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71256

Kedves Hozzáértők!

 

Gondolom már 100x átbeszéltétek a témát és körvonalazódott egyfajta nézet, hogy mi van olyankor, ha valaki saját magának készít egy főzőt, amit nem tud igazolni hogy mondjuk valamelyik multiban vagy erre specializálódott cégtől vásárolt.

 

Kérdésem az lenne, hogy ha készül egy főző, egyéni felhasználásra, azt be kell jelenteni ellenőrzésre vagy ilyesmire, vagy pedig használhatom nyugodtan mivel a 100l alatti lepárlók nem bejelentés kötelesek.

 

Mondjuk ebben az esetben ha valaki bejelent és kijönnek a illetékesek, akkor mi van? Nem lehet igazolni a származását a készüléknek, stb...

 

Köszönöm a válaszokat!

 

Jó nedüt

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71255

Kezdő koromban magam is jól megcukroztam, így már az első lefőzéskor "tiszta.szeszt" kaptam.

de minek....

Előzmény: golyós (71254)
golyós Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71254

Hát ebbe beletrafáltál.......... 

üdv.g.

Előzmény: Törölt nick (71248)
lotux83 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71253

Nem lett elvéve semmi de ennek nem is volt szúros szaga az elején sem...78C elkezdett csöpögni és utánna 80C-re lett beállítva és szépen lefolyt.60L hordoból lett 11l 52-55 Fokos anyag.

lotux83 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71252

Egy 60l hordohoz 3kg cukor lett téve.

Előzmény: Törölt nick (71248)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71251

Tehát, ha ennél nem vette el a rézelejét, és nagyon úgy tűnik, hogy nem vette el, akkor ne fogyassza így, mert mérgező.

 

Előzmény: Feriba51 (71249)
leparlo02 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71250

Hali olasz

 

 

A tied a cucc? mit kostál?

 

Előzmény: olasz66 (71246)
Feriba51 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71249

Én nem főzném újra, sőt többször főztem már ilyen "egymenetest". Ha még egyszer kifőzöd, sok aromát veszthetsz.

Igaz, nem vetted el a rézelejét s az előpárlatot, ezért csak mértékletesen fogyaszd!:-)))))

Máskor, ha ilyen jó a cefréd és a rendszered, vegyél el rézelőt ás előpárlatot.!

Jó nedűt!

Előzmény: lotux83 (71243)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71248

Mennyi cukrot tettél a cefrébe?

Előzmény: lotux83 (71243)
lotux83 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71247

Tehát akkor most a Vodkánál tartunk?!Barck vodka hm :)

Szóval akkor kezdjük begyújtani a gázt és hagy szóljon?

Előzmény: leparlo02 (71245)
olasz66 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 71246

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!