Keresés

Részletes keresés

csiga1974 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71178
jô napot kivànok mindenkinek.egylèpcsösnek a rajzàt nem e tudnaelküldeni?
Előzmény: kezdö kotyvaszto (71175)
norris53 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71177

A spájzban elfekvő és az asszony elől el rejtett lekvár-ból és már kissé túlkoros megy befőtből készítettem cefrét - ha ilyenre szánná még valaki magát ?

javaslom a következőket (10kg lekvár befőtt) 40 liter víz -dupla adag élesztő -pektin bontó és ha kell > PH beállítás > másnap szépen meg indult - tegnap át alakult al szesszé (50 l cefre 10 l 30%alszesz )(így már érthető miért nem indult be 20 liter vízzel )

kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71176

hehe!!!

ezeket a jegkockäs fäzisokat en börbonn wissszkivel szerettem! (manapsäg mär ritkän poharazok)

Előzmény: snapszmester (71167)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71175

üdvözlök mindenkit!

 

nekünk Szent Panka egylepcsös fözönk van aromaoszloppal de nincs benne

rezkatalizätor, de rendelhetö hozzä. eddig csak gaponapälinät föztünk rajta,

ezert gyümölcsaromäkkal kapcsolatban nincs meg tapasztalatunk.

a gabonänäl a vegen jönnek az aromäk kb 50% tol,de a legszebb illatok

20%-tol jelentkeznek.

a gyärto ajänlott nekünk rezkosarakat az oszlopba aszalt vagy friss gyümölcsnek,

mert a mi oszlopunkban gyärilag nincs rezbetet.

kezelni elöször eleg nehezkes de agy het alatt meglehet tanulni az elhuzäst.

a hütesre figyelni kell nagyon mert könnyen tulmelegszik.

90% feletti tisztasägot lehet vele elerni!

 

Előzmény: Fémkohász (71156)
csalitos Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71174

   ...pl. ecetes volt a bor...

   Józsipapa

Előzmény: bolo04 (71172)
bolo04 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71173

Még annyit tennék hozzá, hogy egy teljesen új rozsdamentes hűtővel főztünk. Amit előtte 20 percig gőzőltünk hütővíz nélkül.

Előre is köszi a választ.                                      bolo

bolo04 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71172

Tiszteletem a pálinkafőzőknek!

Lenne egy kérdésem a hozzá értőkhöz. Kb egy hónapja főzött borpárlat képes arra,hogy megsavanyodjon? Vagy mitöl lehet savanyú íze? Mikor kifőztük már akkor is karcos izü volt,de mostanra ihatatlan lett.

snapszmester Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71171

Mér, döghust együnk? :-)

Előzmény: stapika (71170)
stapika Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71170

"Még amikor volt ölés.."

  Most élő desznyót esztek?:-))

Előzmény: Törölt nick (71168)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71169

Csak rá akartam világítani hogy a jó pálinka fogyasztásának igen tág határai vannak. A rossznál kell figyelni, hogy olyat ne igyunk.:-)

Előzmény: Törölt nick (71168)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71168

Megmerem kockáztatni h desznyóöléskor minden ízlik..:))

Még amikor volt ölés...indítottunk rettenetes fogópálinkával, aztán forralt borral, arra sört, aztán már mindegy volt

Előzmény: snapszmester (71167)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71167

Meg merem kockáztatni este stresszoldásnak a szobahőfokú(30 fok) pálinkába beleteszek 1 jégkockát és szép lassan iszogatom. Át megy minden fázison. Hígítás, hűtés. Van amikor jobb, de soha nem rossz.:-)

Seprő pálinkát vittem disznóvágásra. Belenyomtam a hóba hogy ne billegjen. Nagyon íztett mindenkinek.

Előzmény: TINTUS (71165)
TINTUS Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71166

NABITINEK ajánlom:

 

A minősítő személynek alapos termékismerettel, nagy gyakorlattal kell rendelkeznie. A bírálónak objektívan kell döntenie, félretéve egyéni ízlését, függetlenítve magát az alkohol élénkítő hatása alól. A bíráló érzékszerveinek képességeit tesztfeladat (ún. háromszögpróba) megoldásával állapítják meg. Ennek lényege, hogy két azonos és egy különböző ital közül fel kell ismerni az azonosat. A bírálatot frissen, kipihenten reggel vagy délelőtt folyamán kell végezni. A minősítő személynek meghűléstől, náthától, fejfájástól, fáradtságtól vagy rossz idegi állapottól mentesnek kell lennie. Kóstolás előtt nem szabad zsíros, fűszeres ételeket fogyasztani, dohányozni.

 

Na ehhez kell tartani magadat....:))

 

Az előző hozzászólásomban utaltam a választadóm linkjének hasznosságára-ezt abban olvastam.

 

TINTUS Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71165

Köszönöm a linket, igazán hasznos volt sokat lehet tanulni másoknak is ajánlom..... és ez nem vicc !

 

Persze ha vendég jön 37 fokos melegbe ma,  akkor nem tudom hogyan adok neki 17-20 celsius fok hőmérsékletű páleszt, ha csak nem nyitogatom 3 percenként a hűtőt hőmérővel a kezembe. Esetleg felkérem, hogy jöjjön vissza október 17-én délután 4-5 között.....:))

Ez vicc !

Előzmény: birogyula (71162)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71164

Írjon ki mit akar, ízlése válogatja, jómagam és a barátaim pincehideg hőmérsékleten szeretjük a házipálinkát és a házibort is, és fenemód képesek vagyunk kiérezni a jellemző aromáit. A sör más tészta.

Ezek szerintem megint túlmisztifikált divatkövető dolgok (pálinka 18-20 fokon), mint a rekkenő hőségben forró teát inni, hogy az üdít ám csak igazán. Engem nem. Engem egy jó hűvös hosszúlépés üdít melegben.

Mondjuk anno a hajnaltól tartó mezőgazdasági munkák üdítőitalai sem szörpök, meg kólák voltak, hanem csígerbor és aratópálinka a praktikus sajátosságaik miatt.

 

Előzmény: birogyula (71161)
stapika Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71163

"milyen hőfokon illik kínálni a pálinkát?"

   Mindég,vagy elfogadják,vagy nem.:-)

A pálinka hőmérsékletére gondoltál,a választ megkaptad már.

Előzmény: TINTUS (71160)
birogyula Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71162
Előzmény: TINTUS (71160)
birogyula Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71161

Első és legfontosabb “szabály”, hogy a pálinkát tegyük jó messze a frigótól. Valójában cirka tizennyolc fokosan (tulajdonképpen szobahőmérsékleten) kell “helyesen” fogyasztani. Úgy adja ki ugyanis ízét, zamatát, finom aromáját.

Előzmény: TINTUS (71160)
TINTUS Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71160

milyen hőfokon illik kínálni a pálinkát? hűtőhideg-spaiz hideg-szobahőmérséklet??

zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71159

oké

és köszönöm!

 

Előzmény: comad2 (71157)
vf1 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71158

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása.

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70910)
comad2 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 71157

Mindenképp ráérsz, facsemetét késő ősszel, de még a fagyok beállta előtt kell ültetni, vagy tavasszal, rügyfakadás előtt. Nyáron sok csemetekert nyitva sincs.

Előzmény: zsoltika198502 (71153)
Fémkohász Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71156

Sziasztok!

 

"A Pálinka Prof., a német főzőknél alkalmazott réztöltet fogadó ráccsal került megépítésre, mely a finomító oszlopban lett elhelyezve. A vörösréz katalizációs hatása eredményeképpen „hagyományosabb” karakterű pálinka íz keletkezik, ugyanakkor az eredeti gyümölcsre jellemző illat erőteljesebben érezhető"

 

Használ valaki ilyen töltetet? Mi a véleményetek róla?

 


snapszmester Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71155

Miből csináltad, aszalt barackból? A barack elegendő levet szokott engedni. Keverd át, hátha alul van a lé.

Előzmény: TRÓGER_NAGYON (71154)
TRÓGER_NAGYON Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71154

Sziasztok!  Ha túl sűrű és lémentes a barack cefrém akkor arra lehet önteni egy kis vizet???

 

Kb 55 liter sárgabarack cefre! mennyi vizet öntsek rá ha lehet?

zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71153

Ha tudok akkor valahol szerezni!!

Ha nem akkor venni!!

Előzmény: comad2 (71152)
comad2 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71152

Csemetekert? Vagy szó szerint "szerezni" akarsz?

Előzmény: zsoltika198502 (71151)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71151

sziasztok.

 

Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy  kellene nekem

háziberkenye és madárberkenye csemeték!!!

 

Csak még nem tudom pontosan honnan lehet szerezni!!

 

Ebben tudnátok nekem segíteni???

 

Don Michael Corleone Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71150

Köszi!

Előzmény: Miklós1 (71148)
Don Michael Corleone Creative Commons License 2012.07.14 0 0 71149

Köszi a választ.

 

Egyébként ledaráltam :-)

Előzmény: foxrudi (71146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!