Olvasni olvastam hogy a camembert betúrósodhat, ha túlsavanyodott , de még nem tapasztaltam. Biztos a vastagság is közrejátszott, azért nem tudott átérni.
Mert Te már tavaly, vagy tavalyelőtt is tettél fel képet magadról, ahogy a kecsót sétáltatod. Így tök világos, hogy Te ki vagy :):) Nekem. Mehogy én olyan vagyok, aki állandóan olvassa az érdeklődési körébe tartozó fórumokat, és úgy jegyzetel, mint a kisangyal. Azt a bizonyos képet, meg nem megjegyezni...hihi
Ami azon az asztalon volt, az most mind jöhetne nekem ide.... :D:D:D Háát, sajnálom, hogy nem lehettem ott, de örülök, hogy jól sikerült:). Egy bajom van csupán a képekkel. Tegyétek meg legyetek kedvesek, hogy a következőn egy kis nickneves táblácskát is kitűztök. Simikán kívül senkit sem ismerek fel:D:D:D
Én most is csak azt tudom mondani, az állaga, a külseje, a tésztája olyan, amilyennek lennie kell egy brevis sajtnak.
Bemértem, sajnos túlsavanyodott, 4,5 pH.
Beszéltem sajtosferivel, azt mondja, nyáron a breviset hidegen kell érlelni 10-14 fokon, hogy ne savanyodjon túl, s az íz és aromaanyagoknak kell 2-3 hónap.
Gondolom a túlsavanyodásba besegített az is, hogy gyüjtött tej volt.
Hogy ne online legyen,7 rétegbe bugyolálva hűtőbe tettem, elviszem a ladányi fesztiválra, megszakérteni.
Ja, és kérem Elefada ipari mennyiségben nyomja ám, le van fagyasztva neki előre több tonna. Valaki meg is kérdezte, hogy fornettis pogi-e, mikor a sütéshez készülődött? Hát ezen még mindig somolygok itten magamban! Csak az a bibi, hogy a fornettis a nyomába sem érhet!!!!!
A pogácsás tál a képen még vagy nem volt tele, vagy már kiürült, ennek a kétszerese - ha nem háromszorosa volt benne. Én még ma is azt reggeliztem. Nyammmm
Csatlakozom az előttem szólókhoz, MINDENT NAGYON KÖSZÖNÜNK Elefadának és Családjának. Elefada azért nem kis lelkiismeret furdalást okozott, hiszen öt percet sem ült egész nap!!!! Nagyon szupi élmény volt, csak az a kár, hogy olyan hamar (nekünk, akik csak élveztük a kánaánt) elrepült! Nagyon örülök én is, hogy megismerhettelek Benneteket és valóban azt sem tudta az ember, kihez szóljon, forduljon, olyan volt mindannyiotokkal beszélegetni, mintha ezer éve ismernénk egymást!!!! Én sajtbemutatót nem vállalok, de ha szappanoznátok is egy jót valamikor (persze sajtokat is ehetünk közben :) meg más finomságokat), arra mi is szívesen látunk Titeket.
Elefada: remélem a nyuszikák mind jó egészségnek örvendeznek, a gyerekek (az enyémek bizonyosan) agyon nyomorgatták őket egész nap.
Nagyobbik fiam azóta is öt percenként kérdezi, mikor megyünk újra Hozzátok.
Genziana: tőlem kérdezed nem haragszom-e? Nem is értem a kérdést. Miért is kellene? Mert hiába is gondolkodom, nem jut semmi eszembe... A kecskekolbi fini volt!
Simika: mi autóval is 9 körül értünk haza és kb. 6 körül indulhattunk, de azt mondon megérte még így is!!!!!!
Mindenki: még egyszer köszönünk mindenkinek minden élményt, jó volt Veletek!!!!!! További szép hetet kívánok Nektek!!!
Hagyományosan, évek óta a falunapon a múzeum kertjében vizsgáznak " sajtosferi "tanítványai, bemutatva a házi sajtkészítés csinját-binját. Nagyon tanulságos:-)))