Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7698

1. jol gondolod,

2,a közepe gomboc, jól értem?

Olvasni olvastam hogy a camembert betúrósodhat, ha túlsavanyodott , de még nem tapasztaltam. Biztos a vastagság is közrejátszott, azért nem tudott átérni.

Tudod, így hosszú az útja kivülről befelé.:-(

Előzmény: Törölt nick (7696)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7697

leírhatnád, ki kicsoda a képeken:-)) jó lehetett a buli, látszik mindenkin, hogy jól érzi magát

Előzmény: genziana (7653)
Kecskeb Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7695

Mi is emlegettük....

:-)))))

Előzmény: genziana (7676)
Komondortanya Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7694

Mert Te már  tavaly, vagy tavalyelőtt is tettél fel képet magadról, ahogy a kecsót sétáltatod. Így tök világos, hogy Te ki vagy :):) Nekem. Mehogy én olyan vagyok, aki állandóan olvassa az érdeklődési körébe tartozó fórumokat, és úgy jegyzetel, mint a kisangyal. Azt a bizonyos képet, meg nem megjegyezni...hihi

Előzmény: Törölt nick (7692)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7693

Pontosítok: az első, a harmicegynéhány fok a külső hőmérséklet, a kultúrázás 30fok.

(lényeges időmeghatározó)

Előzmény: elefada (7686)
Komondortanya Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7690

Ami azon az asztalon volt, az most mind jöhetne nekem ide.... :D:D:D Háát, sajnálom, hogy nem lehettem ott, de örülök, hogy jól sikerült:). Egy bajom van csupán a képekkel. Tegyétek meg legyetek kedvesek, hogy a következőn egy kis nickneves táblácskát is kitűztök. Simikán kívül senkit sem ismerek fel:D:D:D

elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7689

Nagyon szupi, akkor mindenkiét tedd egybe.

Előzmény: Törölt nick (7681)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7688

Akkor lefülellek!!!:-)))

Előzmény: Törölt nick (7680)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7687

lásd lentebb(gondolatolvasó lettem?)

Előzmény: Törölt nick (7684)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7686

 

Jaj dehogy, elöbb ki kell savanyodni!

Támpont:talisajt harmincegynéhány fok, anyázva:

Reggeli fejés

11 ó kultúra 30fok

14 ó  oltás (6,5l  1,3ml oltó)

15,30 vágás

16 ó formába

22 ó porsó és vissza a formába, be a hűtőbe.

Reggel vettem ki a formából, így nem fog szétcsúszni.

Előzmény: babuci73 (7638)
Ronnja Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7685

Hamár sajtal nem tudtunk labdába rúgni(én a sajttalanságom végett, Simi a vad,zabolátlanul illatos sajtjával)

Előzmény: elefada (7662)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7683

Köszönöm :)

Előzmény: elefada (7665)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7680

vasárnap vizsgázunk, szombaton előre iszunk a medve bőrére:-)

Előzmény: elefada (7673)
genziana Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7679

 ez az egyik legjobb:)

Előzmény: elefada (7664)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7678

bizony, vizsgázunk, már be vagyok tojva:-)))) izgulok:-)gyertek mindannyian drukkolni nekünk, meg hogy megismerkedhessünk

Előzmény: elefada (7663)
genziana Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7677

Lehet, hogy sajtosferi lemeózza:)

genziana Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7676

Kecskeb, szederborka!

 

Emlékeztek, hogy nem fa....ez, hogy itt rángasdXDDD

Akárhányszor eszembe jut úgy elkap a röhögésDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

genziana Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7674

Igen.....azért kérdeztem, hogy ugye nem bántódtál meg azon, hogy......:

-Én azt hittem te fiú vagy?:)))

Előzmény: Kriszkrosz1 (7666)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7673

Mindenképp a vizsganap, de rákérdezek, hogy az szombaton, vagy vasárnap lesz, majd írom.

Előzmény: Kriszkrosz1 (7667)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7672

Én most is csak azt tudom mondani, az állaga, a külseje, a tésztája olyan, amilyennek lennie kell egy brevis sajtnak.

Bemértem, sajnos túlsavanyodott, 4,5 pH.

Beszéltem sajtosferivel, azt mondja, nyáron a breviset hidegen kell érlelni 10-14 fokon, hogy ne savanyodjon túl, s az íz és aromaanyagoknak kell 2-3 hónap.

Gondolom a túlsavanyodásba besegített az is, hogy gyüjtött tej volt.

Hogy ne online  legyen,7 rétegbe bugyolálva hűtőbe tettem, elviszem a ladányi fesztiválra, megszakérteni.

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7671

És az is felháborító volt, hogy a fagyi sós karamellás volt! (Ami egyébként szerintem senkinek sem tűnt volna fel, ha Elefada nem mondja...)

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7670

Kecskeb - a gyümölcsjoghurtot kifelejtetted! Még azzal is mérgeztek minket :)))

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7669

Ja, és kérem Elefada ipari mennyiségben nyomja ám, le van fagyasztva neki előre több tonna. Valaki meg is kérdezte, hogy fornettis pogi-e, mikor a sütéshez készülődött? Hát ezen még mindig somolygok itten magamban! Csak az a bibi, hogy a fornettis a nyomába sem érhet!!!!!

Előzmény: Kriszkrosz1 (7668)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7668

A pogácsás tál a képen még vagy nem volt tele, vagy már kiürült, ennek a kétszerese - ha nem háromszorosa volt benne. Én még ma is azt reggeliztem. Nyammmm

Előzmény: genziana (7653)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7667

Mi nyaralászunk, de még szervezkedem, hátha... melyik nap érdemesebb? Mind1? 

Előzmény: elefada (7663)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7666

Sziasztok!!!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, MINDENT NAGYON KÖSZÖNÜNK Elefadának és Családjának. Elefada azért nem kis lelkiismeret furdalást okozott, hiszen öt percet sem ült egész nap!!!! Nagyon szupi élmény volt, csak az a kár, hogy olyan hamar (nekünk, akik csak élveztük a kánaánt) elrepült! Nagyon örülök én is, hogy megismerhettelek Benneteket és valóban azt sem tudta az ember, kihez szóljon, forduljon, olyan volt mindannyiotokkal beszélegetni, mintha ezer éve ismernénk egymást!!!! Én sajtbemutatót nem vállalok, de ha szappanoznátok is egy jót valamikor (persze sajtokat is ehetünk közben :) meg más finomságokat), arra mi is szívesen látunk Titeket.

 

Elefada: remélem a nyuszikák mind jó egészségnek örvendeznek, a gyerekek (az enyémek bizonyosan) agyon nyomorgatták őket egész nap. 

Nagyobbik fiam azóta is öt percenként kérdezi, mikor megyünk újra Hozzátok. 

Genziana: tőlem kérdezed nem haragszom-e? Nem is értem a kérdést. Miért is kellene? Mert hiába is gondolkodom, nem jut semmi eszembe... A kecskekolbi fini volt!

Simika: mi autóval is 9 körül értünk haza és kb. 6 körül indulhattunk, de azt mondon megérte még így is!!!!!!

 

Mindenki: még egyszer köszönünk mindenkinek minden élményt, jó volt Veletek!!!!!! További szép hetet kívánok Nektek!!!

 

elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7665

Polgárdi.

Előzmény: Törölt nick (7651)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7664

Nagyon jók a képek, köszi genziana!

Előzmény: genziana (7658)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7663

Drága Sajtmegszállottak!

Ujjabb, nemzetközi szintű sajtfesztiválra szeretném   felhívni a figyelmeteket.

Ha van lehetőségetek, gyertek!

Jul.07.08.Körösladány, "sajtosferi" szervezésében.

Hagyományosan, évek óta a falunapon a múzeum kertjében vizsgáznak " sajtosferi "tanítványai, bemutatva a házi sajtkészítés csinját-binját. Nagyon tanulságos:-)))

Szederborka ,és én biztos ottleszünk.

Ti?

Előzmény: ferdor (7659)
elefada Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7662

Itt is, azért tudok gép mellé ülni , már amikor le nem esek....székről a röhögéstől.

Csúcs vagy kecskeb, mint mindíg:-))))

Az égiek is velünk voltak tegnap.

Akkorát hízott a májam, mikor este a szedelödzködésnél egyik gyerek sem akart hazamenni:-))))))))))

Jövőre sátoros kétnapost kell szerveznünk,mert még annyi mindent nem tudtunk megbeszélni, meg a gyerekek sem játszották ki magukat.

Simika!Ronja!

 

Ejnye, ejnye erről nem volt szó!

 

Ti csináltátok? Fantasztikus!

Előzmény: Törölt nick (7660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!