Keresés

Részletes keresés

zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70101

szia.

30 literesre gondoltam!!

 

Előzmény: hal65 (70090)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70100

Megindult a black currant szüret!!!

  Tud már valaki árat?Mert állítólag lesz neki rendesen!!

foxrudi Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70099

Szia!

  Előbb látogass el ide,: http://www.snapszmester.try.hu/ aztán már  másként kérdezel!!

Előzmény: jani&999 (70097)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70098

"Ízben illatban sokkal fontosabb /szerintem/ az előpárlat leválasztása. Azt inkább kell szagolgatni, kóstolgatni."

 

No ezt úgy fogalmazzuk meg, hogy az előpárlat elválasztása sokkal könnyebb! Az utópárlat meg igenis fontos és nem % függő!

Az a tapasztalat, hogy a magánfőzők (pl. szomszéd bácsi) ritkán főznek előpárlatos pálinkát, de annál inkább utópárlatosat. Ez 100-ból kb 60-70%! A Zala megyei versenyen is ez volt a jellemző, sokan elcseszték a "meddig vegyem" módszerrel a kiváló gyümölcsöt, és sikeredett egy pocsék utópárlatos pálinka...ennyi 

 

Előzmény: lyuko (70075)
jani&999 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70097

Hogy tudok itthon pálinkafőzőt csinálni? Leírná valaki részletesen, hogy mi kell hozzá és hogy kell összerakni.

Ahogy én utána néztem úgy értelmeztem, hogy kell egy kukta vagy vmi hasonló aminek a tetején kijön egy rézcső ami átmegy egy másik tartályba ott megvan hajlítgatva spirál alakba és onnan meg kijön a pálinka. Tényleg csak ennyi?

bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70096

Adj hozzá vizet, jól keverd össze, szűrd át mégegyszer!

Előzmény: piposta2 (70095)
piposta2 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70095

Sziasztok!

Forrás után kimagoztam a meggyet, ládán ahogy többen is írtátok.

Szerintem sok gyümölcs maradt. Véleményetek? Ez 30kg-ból maradt vissza.

Zúztam festékkeverővel. A képen látható ládával csináltam.

 

Előzmény: deszegregator (50340)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70094

 

ÉN ezt használom. bele fél liter jeges viz . És kanalozok...

Előzmény: hal65 (70077)
hal65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70093

Megköszönném!

Előzmény: Baracilin (70092)
Baracilin Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70092

azt már nem tudom :(

elküldöm ímélben,(remélem még ma sikerül) jó lenne havalaki fel tudná ugy tenni, mint ahogy az 1. link ott van, akkor leszedhetőslenne nem csak olvasható.

Előzmény: hal65 (70089)
norris53 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70091

 

""150.00 HUF?

Egy felesre jó lehetsz!""

 

 

Na azért ennyért már egy 40 -50 l es hez-is hozzá lehet jutni és ha jól keresgél még duplikált is lehet !

Előzmény: papiqa (70086)
hal65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70090

Mekkorát szeretnél?

Előzmény: zsoltika198502 (70084)
hal65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70089

A két utóbbihoz van jelszó?

Előzmény: Baracilin (70088)
Baracilin Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70088
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70087

az drága feles lenne!!

 

papiqa Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70086

150.00 HUF?

Egy felesre jó lehetsz!

Előzmény: zsoltika198502 (70084)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70085

Kérd meg Rézműves mestert,hogy segítsen neked ebben.Egyébként ne ugorj bele semmibe,előbb tájékozódj!!

Előzmény: zsoltika198502 (70084)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70084

Sziasztok.

 

 

Kérnék egy kis segítséget tőletek!

 

Szeretnék egy pálinka főzőt venni magamnak, de nem tudom, hogy honnan lenne jó!!

Ebben kérnék egy kis segítséget !!

150.00 Ft-om van a dologra!!

 

Lepár-LÓ Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70083

Köszönöm.

 

Azért, ha nem túl nagy fáradtság, mielőtt megcsinálom savállóból, még egy méretezett rajz albírálásával zaklatnálak...

Előzmény: snapszmester (70080)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70082

zanussi :-)

Előzmény: hal65 (70081)
hal65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70081

gorenje?

Előzmény: zsuzska60 (70079)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70080

Legyen alacsonyabb és hosszabb.

Előzmény: Lepár-LÓ (70076)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70079

télen könnyű volt, kitettem a fagyba, de most....

Előzmény: Törölt nick (70078)
hal65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70077

Én ugyan így csinálom, csak egy 15L-es vödörbe engedem az alszeszt, és a végén itatom le egyszerre az olajat.

Gyors, és jó megoldás.

Előzmény: Lepár-LÓ (70076)
Lepár-LÓ Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70076

A megadott dimenziók közül a magasság (22 cm) a leglényegesebb? Vagy minden mindegy, csak az űrtartalma legyen megfelelő?

 

Azért kérdezem, mert egy 45L-es főzőm van, és a 22 centi magas kozmaolajszűrőt nehezen tudnám a kifolyócső alá tenni úgy hogy még egy gyűjtő tartályt is a kifolyó alá kéne tennem. Ha a szűrő magassága megállhatna 15-18 centi között az még elmenne. Ha ezzel a magassággal nem érhető el jó eredmény akkor marad ami eddig: levágott tetejű 5L-es műanyag palackba 1L hidegvíz. Ebbe megy az alszesz, folyamatosan papírtörlőzöm a tetejét, amikor megtelik kiöntöm és kezdem előlről.

 

 

Előzmény: snapszmester (70023)
lyuko Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70075

Nálam 55. Eleinte kóstolgattam, szagolgattam, de /szilvánál / most már nem cicózok, 55ig főzöm.

Utána a "maradékot" teljesen lefőzöm ameddig meggyullad és összeöntöm a következő főzés alszeszével.

Ízben illatban sokkal fontosabb /szerintem/ az előpárlat leválasztása. Azt inkább kell szagolgatni, kóstolgatni.

Előzmény: Gasparius (70045)
potypenka Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70074

A szerkezet jól működik, 20-30 perc alatt ledarálható vele egy 200 literes hordóra való gyümi. Csak figyelem felkeltés céljából raktam fel, sporttársi, akarom mondani fórumtársi ára van (lenne),mondjuk ,elcserélném egy ügyeskezű fórumtárssal, akinek van fölösben egy jól működő kozmaolajszűrője, meg esetleg egy epruvettája.

Előzmény: Lalish (70065)
potypenka Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70073

Üdv!

Lapozz vissza a tegnapi és tegnap előtti oldalakra, ott megtalálod a nekem írt, és rajzolt hozzávalókat üstméretre lebontva. Snapszmester és Foxrudi uramék útmutattak (kiválóan) ebben a témában!

 

Előzmény: csiga1974 (70069)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70071

Volt már szó többször a befőtt cefrézéséről, de inkább télen csináld, amikor nincs más. Elfogadható vegyest lehet abból is csinálni, négyszeres vízzel hígíts ki egy üveggel és ha beindul egy kis budafoki élesztőtől, akkor megcsinálhatod az egészet. A tartósítószert ellensúlyozza ha több élesztőt teszel a szokásosnál pl. 150g élesztő 100kg befőtthöz.

Baracilin

Ha időd engedi linkeld be légyszíves a Sólyom könyvet, hogy az újak is olvashassák. Köszi.

Előzmény: Gasparius (70062)
vf1 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70070

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 

  Nem reklám!!

 

Előzmény: vf1 (70020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!