Keresés

Részletes keresés

Lalish Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70065

Nagyon pöpec. Nálam is volt egy ilyen kölcsönben tavaly, de vissza kellett adnom a gazdájának. Jól működik, csak ajánlani tudom, bár én kézzel hajtottam.

Most egy olyan 10000ft-s boltim van. Aminek -valaki írta-, hogy könnyen rosdásodik a forgódobja. Nos én használtam, utánna alaposan elmostam mindíg. napon kiszárítottam, és egyenlőre nem fedeztem fel rajt rozsdát. Gondolom ami késik az nem múlik:).

Előzmény: potypenka (70044)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70064

a hetvegen eldöl hogy lessz e mit beällitani!

elkeszült a szimplafalu keverös üst!

Előzmény: firekiller (70047)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70063

üdvözlök mindenkit!

 

nincs összehasonlitäsi alapom! ez nem a recepted kritikäja hanem az ajändek flaska tartalmät illeti.

vagy ajändek lonak nenezzem a fogät es csukott szemmel, befogott orral poharazzak?

Előzmény: stapika (70005)
Gasparius Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70062

Ismerős ajánlata:

 

50-60 üveg befőtt, amit kidobál, ha nem kell.

 

Én kapásból azt mondtam, hogy nem, mert kételyeim vannak, egyrészt azért, mert tartósítót tartalmaz, másrészt meg a befőtt enm az ideális érettségű pálinkaalapanyagból készül, így a cukor teszi édessé, következésképpen semmilyen lenne a párlat...

 

ellenvélemény?

valaki csinált már befőttből kifőttet?

:-)

sogi01 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70061

Én ezt használom... Opálosodással nem volt gondom mióta használom (lehet véletlen mert kezdő vagyok) Bele fél liter jeges víz  és pár jégkocka. Ebbe folyik az alszesz. Látható a válaszfal alatta van 1 mm-es rés .

Előzmény: potypenka (70059)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70060

Pálinkabeállító víz!Ez nagyon nagy!D

Előzmény: firekiller (70047)
potypenka Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70059

Ma még nem ittam semmit!(sajnos)... de aki csinált már megfelelő méretű szűrőt és jól is működik neki, arra kiváncsi voltam. Én csináltam már egyet, csak az nem működött megfelelően, kicsi volt, stb......és ha már itt tartunk, mindnyájunk egészségére lenyomok egy hegyet meg egy völgyet még a meccs előtt most már!!! Egs!

Előzmény: hal65 (70058)
hal65 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70058

Vagy józanodsz?

Előzmény: potypenka (70057)
potypenka Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70057

Megelőzött,de most már sokkal tisztább a kép,és ezt köszönhetem nagyban neked is! Köszönöm szépen!!-))

 

Előzmény: foxrudi (70052)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70056

Nálunk az unikén élesztő 260ft,a tápsó 200ft.A pektinbontó 660 ft(a fehér szemcseppes flaskás)

Előzmény: Baracilin (70055)
Baracilin Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70055

Csak felénk emelkedett az egekbe a fajálesztő és pektinbontó áravagy mindenhol ez a helyzet?

(tudvalaki olcsón Lallzyme HC-t?)

potypenka Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70054

Köszönöm mester!

 

Előzmény: snapszmester (70023)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70053

"Az első kamra 12mm-re van leválasztva"

-Itt elírtam! 120mm a helyes!

Előzmény: foxrudi (70052)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70052

 

Na már megelőzött a Mester!

 Nekem 100l-es üsthöm van ,és 400mm hosszú,210mm magas,és 120mm széles hozzá a szűrőm.Az első kamra 12mm-re van leválasztva,és a másodikban van 5db pelenka(hagyományos textil).

  Azóta nincs gondom az opállal.Még Snapszmester hívta fel a figyelmem anno,hogy nem elég magas a szűrőm,(100mm).Ezért is voltak néha gondjaim.azóta jó.

 

-Hűteni nem kell,mert a hűtőből kifolyó alszeszt kell  belevezetni.

-Savállóból nyugodtan csinálhatod,sőtt,már az újakat abból csinálják.

-A vörösréz,az üst,sisak,páracsőnél "létszükséglet".

Előzmény: potypenka (70021)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70051

Szia!

  Voltam Pesten,de eléggé csúsztam,ezért Rézműves mesternél hagytam az ellenértéket.

   Remélem mihamarabb eljut hozzád.Fox

Előzmény: zsuzska60 (70038)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70050

Sziasztok!

   Legközelebb a virág nélkül főzd,és vagy kipréseled,vagy kicentrized mielőtt alágyújtasz!

 Én 50-nél elveszem,de nekem el is kell.

 - Lehet előpárlatos,a 0,5-1,5% csak táppont.Minden anyag más,és más.Ezt neked kell kitapasztalnod.

 Általában 5-6 nagy  Pennys szatyor virág kell a 120-as hordóba.

Előzmény: Olynor (70039)
Gasparius Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70049

Nem akarok túl bölcs lenni, de ugyanúgy le fog égni, mintha ott se lenne ...na jó nem annyira, csak kb 60%-ára...

 

csinálj hozzá ilyet, mint én:

 

 

tudom, volt már fent a kép 1szer 2szer, nem önreklámnak szánom, csak jószívvel ajánlom, mivel már keresztülmentem a leégésgátlás kálváriáján sikertelenül, mígnem elkészítettem ezt, feltöltöttem olajjal, azótra minden gondom elszállt....

Előzmény: szabika5 (70046)
firekiller Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70048

Anyósodnak vedd meg, de előtte magas életbztosítást kössél rá.

Gyerek meg ne közelítse a gépet legalább 5 méteres sugarú körbe!

Előzmény: potypenka (70044)
firekiller Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70047

Duplafalúsítsd inkább, hosszútávon megéri.

Körbenéztem a belinkelt webárúházban, legjobban a pálinkabeállító víz tetszik:)

http://www.tartalywebaruhaz.hu/detailproduct.php?productid=476608&PHPSESSID=b769e2d364a3e0f7e0fadbc33dee5fb9

Előzmény: szabika5 (70046)
szabika5 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70046

http://www.tartalywebaruhaz.hu/search.php?searchtext=p%E1linkaf%F5z%F5k&PHPSESSID=b769e2d364a3e0f7e0fadbc33dee5fb9

 

Sziasztok

Már egyszer kérdeztem de nem kaptam igazán választ 

Használ valaki ilyent?

Az a bajom hogy a főzőm csak szimpla falú és nagyon óvatosan kell főznöm hogy nehogy leégjen a cefre 

Arra gondoltam hogy készítek én is egy ilyen kúpot 

De előte kellene egy kis infó ha valaki tud légyszíves segítsen !!!

Előre is köszönöm 

Gasparius Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70045

A többi bajon túl, biztos, hogy utópárlatos is, 25%-osat a középpárlathoz tenni nagy hiba, én már 50%-nál kezdem félrerakva kóstolgatni.....már a 40 is határeset...

Előzmény: Olynor (70039)
potypenka Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70044

 

Állítólag ma vatera nap van! Ha valakit netán érdekel eredetileg répaszeletelő volt...felújítva, motorizálva alma, körte (vadkörte) szeletelő lett.

Olynor Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70043

Akkor ezek szerint az elején elcsesztem az egészet, sajnos úgy álltam hozzá, mintha "igazi" cefre lett volna, sajnos nem tudtam, hogy le kell szűrni, mindenesetre köszönöm a tippet, de most nagyon rossz kedvem lett... :(

 

Mit gondolsz aktív szénnel, vagy máshogy tudok rajta segíteni, vagy mehet a ganyéra?

Előzmény: snapszmester (70042)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70042

Igen, erre gondoltam. Bocs, ha még se így tettél.

Előzmény: Olynor (70041)
Olynor Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70041

Úgy érted, hogy az első főzés 1. főzésénél (cefre kifőzése) csak a cefre levet kellett volna az üstbe önteni, a szilárd alkotórészeket nem? 

 

Előzmény: snapszmester (70040)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70040

Utólag hogy tehetnéd élvezhetőbbé arra nem adok tanácsot csak kérdezek. Miért kellett a bodzavirággal együtt lefőznöd?

 

Előzmény: Olynor (70039)
Olynor Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70039

Sziasztok!

 

Nagyon kezdő pálinkafőzőként segítséget szeretnék kérni.

Pár hete bodzavirágból, készítettem cefrét (sok virág, víz, cukor, kevéske méz). A lefőzést egy kölcsön készülékkel végeztem, sajnos minden része rozsdamentes acélból készült.

 

A párlat (direkt nem írtam pálinkát) illatra rendkívül finom lett, azonban az íze nem volt túl jó, kicsit föld ízűnek (nem tudok rá jobb szót)  éreztem (majd előjött a bodza is, de összességében nem volt finom), sajnos főzés közben nem kóstolgathattam (vezetés), de mindenképpen le kellett már főznöm, ezért vakon, az elejéből 1,5%-ot elvettem, a többit jó illatúnak találtam és a középpárlathoz öntöttem, a  főzést akkor hagytam abba, amikor az utolsó 1-1,2 dl már csak 25 fokos volt.

A rossz íz miatt ismételt főzést végeztem.

Az újrafinomítás során nem vettem el előpárlatot (nincs rézeleje), (kb. 0,5 decit külön felfogtam, kihígítottam és ízlelgettem, de nem éreztem rossznak, így a középpárlathoz öntöttem), azonban a pálinkám illata szúrós lett, szerencsére a föld íz jelentősen csökkent. A lepárlás során a fazék íz (férfiasan megvallom megtekerte a gyomromat) viszonylag gyorsan jelentkezett – talán túl gyorsan (ezt nem értem, nem erre számítottam, talán a gyümölcs hiánya az oka?). A lejött középpárlat (előpárlattal) majd 70 fokos volt, így literenként kb. fél liter desztvizzel higítottam (45 fokra). A szúrósszagot ez is okozhatja?

Mit gondoltok nekiugorjak harmadszorra is? Tudtok tanácsot adni hogyan tehetném élvezhetőbbé a párlatomat?

Minden konstruktív hozzászólást szívesen fogadok.

Üdv Olynor!

zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70038

nekem elég meszes talajú a kertem, annak nem ártott, végig beástam a fölbe. A növények hatalmasat nőttek az idén. A fahamu segít a kémhatás beállításában, én pl. fával tüzelek és a hamut is kiszórom a kertbe.

Előzmény: Gasparius (70036)
hal65 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70037

Bocs.

Látom fire megelőzött:))))

Előzmény: hal65 (70035)
Gasparius Creative Commons License 2012.06.19 0 0 70036

Köszi mindenkinek a válaszokat!

 

Tavaly a kert egy bizonyos részére öntögettem, aztán bedolgoztam, de így nem biztos,hogy minden növénynek jó, komposztra öntögetem asszem mostantól.

Előzmény: snapszmester (69992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!