Keresés

Részletes keresés

szabika5 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69976

Lenne még egy kérdésem az erjedést illetően.

Amikor leszedem a gyümölcsöt pl szedret lemosom ledarálom élesztő stb.lezárom 

elkezd erjedni .

De ha csak kis menyiségben tudom szedni utána hozzákeverhetem a cefréhez az új gyümölcsöt?

stapika Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69975

Nem mondtad,hogy kell is a recept.:-))

Diós pálinka:
.200gr.zöld dió négybe vágva(kb.július közepe)
.5-6drb szegfűszeg
.30gr narancs héj/sárgája/
.10gr.koriander
.20gr.ezerjófű
.2gr.szerecsendió
.5gr.kálmos gyökér
.0,2gr vanília/rövid rúd/
.20gr fenyő bogyó
.15gr fahéj
.kevés ánizsmag


3 liter pálinka(jellegtelen illatú és zamatú),mondjuk alma


0.80dkg cukor+1liter víz ebből szirupot főzünk

Kb.3hónapig érleljük!

Előzmény: hal65 (69972)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69974

Köszönöm kiegészítésedet.

Még egyszer: nn kristálytiszta pálinka, és kristáyltiszta higítóanyag egyesítésével kapcsolatban érdeklődtem, amiből ugye elvileg akkor is kristáytiszta házasításnak kellene létrejönnie 50 fokon, ha összevissza zutymulnánk, de lám te is erősíted, hogy biztonságosabb a mérsékelt tempó.

 

 

Előzmény: snapszmester (69966)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69973

majd hívlak!

Előzmény: Mr.Stratos (69968)
hal65 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69972

Köszönöm pikiviki!

Előzmény: pikiviki (69964)
hal65 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69971

Előre is köszönöm Neked!

Előzmény: TINTUS (69967)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69970

Igen,a rajz alapján Te is elkészítheted!

 Megtalálod itt:http://snapszmester.uw.hu/abrak/huto%20szuro.gif  mint minden egyéb mást,ezen az oldalon!

 

Előzmény: potypenka (69962)
vfary Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69969

faeperrel milyen kihozatal várható??

kinek mi a tapasztalata

 

üdv

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69968

Kedves Zsuzska !

Engem érdekelne 50 kg,ha van még ....üdv: Satu

TINTUS Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69967

Szia Hal !

 

Viszek a zd-re diólikör receptet  megkostólhatod......izé a likört  is viszem azé jó? Csak, hogy legyen összehasonlítási alapot , hogy melyik jobb,  :D

 

Előzmény: hal65 (69930)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69966

A pálinka főzés nem a kapkodásról szól, csupán arra akartunk rávilágítani hogy nem jelent megoldást az opálosodás ellen ha nem vagy lassú.

Célszerű lassan adagolni az azonos hőfokú vizet keverés mellett mert azonnal látod ha baj van és nem kell nagy mennyiségű kihígított pálinka miatt sopánkodni. De akkor már opálos.

Előzmény: Muity Mijo (69965)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69965

Előzmény híján is úgy vélem, hogy nekem válaszoltál.

Köszönöm kimerítőn korrekt reagálásodat, érdekes dolgokról írsz.

Meggyőződésem, hogy ez egy olyan műfaj, ahol illik minden szegmensének megadni az alaposság tiszteletét, a konkrét kérdés kapcsán meg biztos vagyok benne, hogy azzal, ha valamit nem kapkodunk el és pár perccel több időt igényel egy fázisfeladat, semmiképpen sem ártunk az izgatottan várt szent anyagunk minőségének.

 

 

Előzmény: Miklós1 (69884)
pikiviki Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69964

Szia!

 

Mi ez alapján a recept alapján készítjük, nekünk bevált :)

4l alma pálinka, 60 dkg dió összevágva 40 dkg cukor, 3 db szegfűszeg, 3 rúd vanilía, 1db citrom szeletelve, 1/2 db narancs szeletelve, egy rúd fahéj, 1 csipet kálmosgyökér. 6 hétig napon kell érlelni, naponta összerázni vagy keverni majd szűrni.

Előzmény: hal65 (69930)
barkócza Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69963

Csatlakozom a gratulációkhoz!!!

Előzmény: snapszmester (69890)
potypenka Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69962

Üdv.

Neked van ilyen? Te készítetted, és jól működik?

Előzmény: foxrudi (69913)
vf1 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69961

No, no....

Sértegeted a társaságot....?   :)))

Előzmény: sogi01 (69956)
vf1 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69960

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 

  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (69787)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69959

Sajnos még nem én főzőm. Az majd még a jövő reménye hogy veszek egy üstöt és bele is tanulok.

A főzde pedig kiváló pálinkákat ad ki a kezéből. A főző mester tavalyi sárgabarackját volt szerencsém megkóstolni. Mit mondjak eddigi legjobb sárgabarack párlatot ittam.

Előzmény: sogi01 (69956)
Babar66 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69958

A lényeg, hogy ne kevérjék össze máséval, vagy legalábbis csak hasonlóan jó minőségűvel :)

 

Előzmény: pálinkás-doszi (69954)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69957

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69956

"Akkor a jövő hét közepe fele már viszem is főzetni."

Akkor nem Te fözöd?? Én nem bíznám másra .... hacsak nem Snapszmesterünk főzi:)

 Mert én most szeretnék neki gratulálni a versenyhez!

Előzmény: pálinkás-doszi (69954)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69955

Összes anyósom .? Jóhogy csak egy van:))

 

Előzmény: Törölt nick (69953)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69954

Akkor a jövő hét közepe fele már viszem is főzetni.

Remélem finom párlatot fog adni.

Előzmény: Babar66 (69918)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69953

Majd ha leszedte az összeset

Előzmény: stapika (69951)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69952

Hehehe Te nem vagy egyszerü eset:)))

Előzmény: stapika (69951)
stapika Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69951

Anyóst?:-)) Jó ember vagy.

Előzmény: sogi01 (69949)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69950

fét=félt

 

Előzmény: sogi01 (69949)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69949

Anyósom leszedett a fárol vagy 30 kg-t rengeteg van rajta fét hogy letörnek az ágak.....

Nekem nem voltszivem kidobni:DD

Előzmény: zsuzska60 (69941)
stapika Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69948

Nekem.

   Van aki már kóstolta is.(vf1,zsuzska néni?nem emlékszem ki)

Előzmény: hal65 (69930)
csalitos Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69947

   De mondtam volna valamit....  :-))

Előzmény: zsuzska60 (69946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!