Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69961

No, no....

Sértegeted a társaságot....?   :)))

Előzmény: sogi01 (69956)
vf1 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69960

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 

  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (69787)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69959

Sajnos még nem én főzőm. Az majd még a jövő reménye hogy veszek egy üstöt és bele is tanulok.

A főzde pedig kiváló pálinkákat ad ki a kezéből. A főző mester tavalyi sárgabarackját volt szerencsém megkóstolni. Mit mondjak eddigi legjobb sárgabarack párlatot ittam.

Előzmény: sogi01 (69956)
Babar66 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69958

A lényeg, hogy ne kevérjék össze máséval, vagy legalábbis csak hasonlóan jó minőségűvel :)

 

Előzmény: pálinkás-doszi (69954)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69957

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69956

"Akkor a jövő hét közepe fele már viszem is főzetni."

Akkor nem Te fözöd?? Én nem bíznám másra .... hacsak nem Snapszmesterünk főzi:)

 Mert én most szeretnék neki gratulálni a versenyhez!

Előzmény: pálinkás-doszi (69954)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69955

Összes anyósom .? Jóhogy csak egy van:))

 

Előzmény: Törölt nick (69953)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69954

Akkor a jövő hét közepe fele már viszem is főzetni.

Remélem finom párlatot fog adni.

Előzmény: Babar66 (69918)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69953

Majd ha leszedte az összeset

Előzmény: stapika (69951)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69952

Hehehe Te nem vagy egyszerü eset:)))

Előzmény: stapika (69951)
stapika Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69951

Anyóst?:-)) Jó ember vagy.

Előzmény: sogi01 (69949)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69950

fét=félt

 

Előzmény: sogi01 (69949)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69949

Anyósom leszedett a fárol vagy 30 kg-t rengeteg van rajta fét hogy letörnek az ágak.....

Nekem nem voltszivem kidobni:DD

Előzmény: zsuzska60 (69941)
stapika Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69948

Nekem.

   Van aki már kóstolta is.(vf1,zsuzska néni?nem emlékszem ki)

Előzmény: hal65 (69930)
csalitos Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69947

   De mondtam volna valamit....  :-))

Előzmény: zsuzska60 (69946)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69946

HA beleférne....

Előzmény: csalitos (69945)
csalitos Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69945

  ???  :-((

Előzmény: zsuzska60 (69944)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69944

"ha" val egész Párizst bele lehet tölteni egy borospalackba :-)

Előzmény: csalitos (69942)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69943

a hét elején kaptam belőle, 20-as brixe volt, azóta még érett egy kicsit.

Előzmény: vf1 (69931)
csalitos Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69942

   Azért vannak a tökéletlenek, hogy javítsanak!  :-)

   De lehet kezden! A "ha"-val hezdődő mondatok értelmetlenek!

Előzmény: foxrudi (69926)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69941

ha így kérdezted volna...

nem ismerem ezt a fajtát, de igen korai lehet :-)

Előzmény: sogi01 (69939)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69940

valahogy én is így csináltam tavaly, jó lett

Előzmény: hal65 (69936)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69939

Köszönöm szépen válaszod:)))

Ezt énis sejtettem..

arra lettem volna kiváncsi hogy itt csinált-e valaki cefrét ebböl az almafajtábol. Ha igen 

milyen kihozatallal... Ha nem. Akkor majd megírom..

Előzmény: vf1 (69935)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69938

150, rázott, kis mennyiséget tudok vinni Bp-re, amúgy a Velencei tóhoz közeli helyen.

Előzmény: vf1 (69931)
csalitos Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69937

   Azt a pohár vizet is sajnálod?  :-S

Előzmény: hal65 (69925)
hal65 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69936
Koszonom Mikos.Probaltad mar? Bocsi mobilrol vagyok.
Előzmény: Miklós1 (69934)
vf1 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69935

Almapálinkára......:))))

Előzmény: sogi01 (69933)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69934

Egy kiló lekvárhoz 4liter vizet kell önteni, hogy a a cukortartalom elviselhető legyen az élesztő számára. Próbáld ezt a hígítási arányt elérni (de lehet hígabb is) és újra élesztőzd be mert ezek már döglöttek (sav meg pektinbontó nem kell).

Hal

Diólikőr recept

Félbevágott zöld dió 30-35dkg (10-14 szem)

Ráönteni 1,3-1,5l 45-50%-os szeszt, kredenc tetején ázik.

Negyedik héten 15 szem szegfűszeget bele

Hatodik héten leszűrni és 25-30dkg cukrot feloldani benne. Kész.

Előzmény: Ferco55 (69922)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69933

Ja és ma cefréztem szentiváni almát kiváncsi vagyok mi lessz belöle...

Szerintetek mire számíthatok??

Előzmény: sogi01 (69932)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 69932

Szia kolléga!

Engem érdekelne pár kiló.Mennyibe is kerül?

 

Előzmény: zsuzska60 (69929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!