A magasságot az enyimen anno bejlagolással csinálták meg a TMK-sok, a középpontot pedig a majdnem az alján, és oldalán található csavarokkal todod állítani.
Mindkét oldalán van egy, nekem kivűl egy szögletes csavar van, és belűl egy sima 6lapfejű csavar.
A hatlapfejűt kilazítod, és a szögletessel ide oda tekerve tudod a vízszintes központját állítani.
Szép az a piros is, meg úgy az egész masinád, grat hozzá!!
Én csak hobbi esztergás vagyok, ki/be tudom kapcsolni, meg tök alap műveletek, de, hogy őszinte legyek nem tudom melyik a szegnyereg, ill csak sejtésem van:DD
Az az ide oda mászkáló?:)
Ha igen, én azt keresztszánnak hívom, azt amin a kés van és befele/kivele megy, azt meg merőleges szánnak:DD
Köszi a szándékot de nem egyszerű az eset, valahogy az ágyhoz kellene állítani a hosszánt mert néha nehezen megy .Tegnap a Youtube-n néztem pár okosságot , most vagy elrontom vagy jó lessz.Olvasgattam a cnc-n is egy pár dolgot azOK se rossz ötlet adtak .Mégegyszer köszi.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.Bocs hogy nem írtam hogy vas csak nekem egyéretelmű volt majd máskor jobban oda figyelek mielőtt elküldöm.Megtaláltam a regisztrációt is a hobby cnc is.
Ha vasra gondoltál A37-es a befutó,ez a legegyszerübb jól és könnyen forgácsolható és jól hegeszthető szerkezeti acél.És általában a legolcsóbb is,hogy lesz-e 35-ös nem tudom,de 40-es az biztos van. A hobby cnc-t pedig itt keresd:
Két kérdésem lenne.Olyan 35 mm átmérőjű könnyen esztergálható és heggeszthető anyagot szeretnék venni.Nem kell hogy kemény legyen semmi extra igénybevétel.Mit javasoltok.Mit keressek.
Tudja e valaki hogy a hobby cnc fórumba hogy lehet regelni?Nem találtam meg de az is lehet hogy csak elkerűlte a figyelmemet.
Ne csiszold , mert simán leveszel róla századokat ! Inkább rozsdamarót használj .
Köszi , de én hetente többször is használnám , ezért érdekelt volna . 1000 és 2000mm-es van , de többnyire 1400 körüli munkadarakok fordulnak elő nálam .
Azt azért jó látni, hogy nem áramtalanítottam nap végén a gépet.
A lezárás egyébb okbol kell, mert sajnos előferdűl arrafele a teljesen 0 ismerettel rendelkező, de az esztergagéptől izgalomba jövő ember, aki biza addig nem nyugszik míg benem kapcsolja.
A géplámpa kapcsolhatósága ugye egyértelmű.
A stop gomb jobbkézre esve és teljesen szabad érínthetőséggel megintcsak rendben.
A gyári helyről felhozott, ki/be kapcsolók szintén rendben vannak, elég szar mőgé bújkálni, de a gyári kapcsolók nem lettek kiiktatva, ugyanúgy vezérelhető onnan is.
Irányváltó, és Dalhandler kapcsoló gyári és kell is, anélkül nemigen lehetne vele dolgozni.
Ami tán felesleges, de én inkább úgy mondanám, hogy akár elhanyagolható lenne, az a piros lámpa, de accem egy kis extra funkció belefér.
A fedél kinyitását megakadályozó kapcsoló is szerintem jódolog, nemárt ha stop üzemben van miközben ott turkál az ember.