Keresés

Részletes keresés

Skhyzo Creative Commons License 1,5 órája 0 0 22712

Én kapásból ilyenre gondoltam, ezért mondtam, hogy szerintem eltört. Persze lehet, hogy másmilyen van neki. Én leginkább ezekkel találkozok.

Előzmény: kiss_atti (22711)
kiss_atti Creative Commons License 5 órája 0 0 22711

Az általunk használt

 

féderek ( ill. azok, amikkel a gyártó partnereink szerelik a redőnyöket), nem ilyenek.

Akkor tudom elképzelni a törést, ha a fényképen lévő féder tengelyoldali végén lévő furatba be volt préselve/popszegecselve az akasztó és az így kitörött.

Mondom, a mieink nem ilyenek, ezen a módon el sem tudnak törni.

Előzmény: Skhyzo (22710)
Skhyzo Creative Commons License 5 órája 0 0 22710

Szerintem pedig eltörött.

 

Az alján kellene lennie egy beakasztó résznek, de az a képen bizony hiányzik. Ettől függetlenül lehet csavarozgatni is, de filléres dologról beszélünk, szerintem érdemes venni egyet a "sarki ablakosnál".

Előzmény: kiss_atti (22707)


0l0 Creative Commons License 18 órája 0 0 22709

"Az ablaküreget érdemes e xps lapokkal körbe ragasztani beépítés előtt, hogy ne keletkezzen hőhíd az ablak és a falazat között?"

 

Ha a szigetelési célú toktoldást le lehet mondani, akkor érdemes helyette XPS-t rakni a kávába, mert jobban szigetel és olcsóbb is (hacsak nem kérnek magas munkadíjat a beragasztgatásáért, vagy a a kissé nagyobb körültekintést igénylő beszerelésért). A purhabbal szerintem nincsen baj szalagok nélkül sem, ha nem szauna, vagy trópusi melegház lesz belül, csak egy normális klímájú lakótér. Magát az XPS-t is érdemes megfelelő erre való purhabbal beragasztani.

A mire kell figyelni kérdésre, azt mondom mindent érdemes leellenőrizni, abból nem lehet baj. Nyílászárónként maximum 5 perc a meózás. Függők, vízszintek, falsíkkal való párhuzamosság, szorulás mentes hibátlan működés, résmentes kifújás teljes szélességben habbal, rögzítőcsavarok megléte és effélék. Hogy mik szoktak lenni a hibák új építésnél, azt nem tudom, de nyilván bármilyen hibát el lehet követni és bizonnyal van is rá példa. Nyilván jó esetben hibátlanul is meg lehet csinálni.

A konzoloshoz képest sokat nem veszítetek, gondolom a külső falsíkra lesznek rakva az ablakok, a szigetelésben egy árnyalattal jobb lenne, csak a költsége magas lehet a nyereséghez képest. Egyébként kivitelezhető volna, mert a redőnytok akár ki is lóghat, vagy körülötte lehet vastagabb szigetelést rakni, ami plusz munkával jár, kicsit problémásabb, meg másfajta esztétikai élmény, ezért az egyéb indokokkal együtt nem igazán érdemes így csinálni.

Előzmény: arpiska82 (22703)
kiss_atti Creative Commons License 23 órája 0 0 22708

Nálunk az a probléma, hogy a redőnytok maga 16-18cm és így nem kivitelezhető.

Sokat vesztünk ezzel?

Ha nem lesz passzívház, akkor nem.

----

 

A nyílászáró és a fal közé régi módszerrel habot szoktak fújni, ez mennyire jó megoldás?

Teljesen.

--

Különböző tömítőszalagokat ajánlanak egyes gyártók + párazáró/ páraáteresztő fóliákat kívül/belül.

Igen, de ha mindent alkalmazni szeretnénk, amit tolnak ránk a csapból 1000-rel, akkor a gatyánkat is el kéne adjuk, és még akkor sem vettünk volna meg mindent.  :-)))

Mindazonáltal a Tremco-Illbruck 100-as DUO-szalagját nem nagy botorság felragasztani.

 -----

Az ablaküreget érdemes e xps lapokkal körbe ragasztani beépítés előtt, hogy ne keletkezzen hőhíd az ablak és a falazat között?

Jó beépítésnél nem keletkezik hőhíd enélkül sem, de csodálkoznék, ha az utólagos "kibélelés" után beférne a falnyílásba a  rendelt méretű nyílászáró.

Előzmény: arpiska82 (22703)
kiss_atti Creative Commons License 23 órája 0 0 22707

Én úgy látom,

 

hogy nincs eltörve. Engedd le a palástot teljesen, ekkor meglátod, a többi hogyan van rögzítve a tengelyhez. ( Szerintem valami önmetszővel lehet csavarozva), A tengelyt nem kell kivenni, a fédert kell oldalról rácsúsztatni a felső lamellára és a fédereket egyenletesen elosztva a tengely szélességén, rácsavarozni ezt a leesettet.

Előzmény: I.POLY (22705)
arpiska82 Creative Commons License 23 órája 0 0 22706

Értem! Minden esetre, ha ezen már nem is lehet változtatni, kíváncsi lennék a válaszokra, hátha segít másoknak is.

Előzmény: kiss_atti (22704)
I.POLY Creative Commons License 24 órája 0 0 22705

Belső tokos a redőny, bontható. Tehát csak szétcsúszott nem eltört? Ki kell venni a tengelyt és simán viasza lehet rakni?

Előzmény: kiss_atti (22702)
kiss_atti Creative Commons License 24 órája 0 0 22704

Ha hamarosan be fogják szerelni

 

a nyílászárókat, akkor ezeknek a kérdéseknek semmi értelme, ne haragudj. A megrendeléskor el kellett dőljön a méret és a műszaki tartalom, valamint a beszerelés módja. Most már csak arra kell figyelni, hogy a víz-függő rendben legyen ( normális vállalkozónál erre sem)..

:-)))

Előzmény: arpiska82 (22703)
arpiska82 Creative Commons License 24 órája 0 0 22703

Sziasztok!

 

Hamarosan be fogják szerelni a nyílászáróinkat új építésű házunkba és beszereléssel kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni.

Szeretném tudni mire figyeljek amikor szerelik be, melyek azok a dolgok ahol hiba szokott történni...

 

Az épület nem lesz passzívház, csak alacsony energiájú.

Marshall M9000-es nyílászárókról van szó, vakolható redőnnyel.25cm-es kisméretű téglafalak,  az áthidalók elé 5cm EPS került a redőny miatt.

A külső falakra 20cm EPS kerül utólag amit ráfuttatunk a toktoldókra.

 

Olvasgattam, hogy legkorszerűbb mód a szigetelésbe való szerelés konzolokkal.

Nálunk az a probléma, hogy a redőnytok maga 16-18cm és így nem kivitelezhető.

Sokat vesztünk ezzel?

 

A nyílászáró és a fal közé régi módszerrel habot szoktak fújni, ez mennyire jó megoldás?

Különböző tömítőszalagokat ajánlanak egyes gyártók + párazáró/ páraáteresztő fóliákat kívül/belül.

 

Az ablaküreget érdemes e xps lapokkal körbe ragasztani beépítés előtt, hogy ne keletkezzen hőhíd az ablak és a falazat között?

 

Köszönöm!

Üdv.: Árpi

kiss_atti Creative Commons License 24 órája 0 0 22702

Ez függeszti fel a tengelyre a palástot ( mi "fédernek" hívjuk).

 

Ha műa. redőnyöd van, nem biztos, h vissza tudod tenni ( pedig kell bele, nem véletlenül volt ott), mert a redőnydobozt valszeg popszegecs rögzíti az oldalpofákhoz, azt először le kell fúrni, hozzáférsz a tengelyhez, visszateszed a fédert és újraszegecseled a dobozt.

Előzmény: I.POLY (22701)
I.POLY Creative Commons License 25 órája 0 0 22701

Üdv!

 

Kiesett egy alkatrész a műanyag redőnyünkből. Csatolom fényképen. Mi a szerepe? Vissza tudom rakni saját kezüleg eseteleg?

 

 

Köszi!

I.

Contax_G Creative Commons License 1 napja 0 0 22700

Nagyon köszönöm!
Elég komoly cég: 2 milliárd körüli forgalom, 80 körüli alkalmazott, feddhetetlen előélet!!!

Előzmény: kiss_atti (22699)
kiss_atti Creative Commons License 1 napja 0 0 22699

Ez esetben

 

én megkérdezném a Fehér ablakot, ill. valamelyik viszonteladóját.

Előzmény: Contax_G (22698)
Contax_G Creative Commons License 1 napja 0 0 22698

Tisztelt Fórumtársak,

 

Eredeti belga Deceuninck profilból készült ablakot kitől érdemes beszerezni??

baramba Creative Commons License 4 napja 0 0 22697

Szerintem is indokolatlan az árkülönbség az Optima és a Kömmerling között. A Veka ár talán alátámasztható figyelembe véve a magasabb kategóriás profil mellett a 3 rétegű üveget is (ha ilyenben gondolkodsz ne a 70 kömmerlinget és a 76-os Optimát hasonlitsd, akkor 88-as Kömmerling, vagy 92-es Deluxe S92 (Hevestherm márkanév) a méltó összehasonlítási alap.

Sok kereskedő trükközik (tisztelet a kivételnek) az ajánlatok műszaki tartalmával. Nem feltétlen ugyanaz a műszaki tartalma a két ajánlatnak. Van  kereskedő aki a legjobbat akarja adni, van aki a legolcsóbb megoldást kínálja. Szerintem az a jó, ha megtaláljuk a két véglet között az ideális, személyre szabott megoldást. Ezzel azt akarom mondani ne csak az árat nézd, azt is "elemezd" miért kérnek ennyit, vagy annyit.

Ha nem érzed magad elég felkészültnek, hogy dönts, Fogd az olcsóbb ajánlatot és kérdezd meg a magasabb árat adó kereskedőt, miben jobb az Ő ajánlata az olcsóbbiktól, ha jó szakember meg tudja indokolni a különbséget (feltéve, hogy van). Biztos fel fogja hívni a figyelmedet ha "trükk" van a dologban. Amennyiben meggyőz válaszd Őt, ha úgy érzed nincs különbség válaszd az olcsóbbat.

Vedd figyelembe azt is ki gyártja az ablakot, ha teheted magyar gyártót válassz!

Előzmény: mz-per-xy (22690)
bezuh Creative Commons License 5 napja 0 0 22696

Nem árt eldönteni, hogy MILYEN nyílászárókat szeretnél. Pontosabban mire van lehetőséged, mert!
Bezuh is BMW buzi, de csak Fordot vezet ;)

 

Bezzeg, ha az autóknál is 20-25 % árkülönbség lenne egy közép- és egy csúcs kategória között...

 

Előzmény: kacsas12 (22689)
kiss_atti Creative Commons License 5 napja 0 0 22695

Liftreklámos társulat ?

:-)

Előzmény: Barbi Tar2 (22694)
Barbi Tar2 Creative Commons License 5 napja 0 0 22694

Sziasztok,

aki Bp-i, és ablakcserében gondolkodik, akkor a Panel Plast Kft-t feltétlen kerülje el. Rengeteget csúsznak a beígért szállítási határidő ellenére, hívogatni kell Őket, és, ha visszatérő szerelési munkát kérnél Tőlük, akkor válaszra sem méltatnak. Pofátlan cég!

0l0 Creative Commons License 5 napja 0 0 22693

Szerintem, ha a gugliba beütöd a legközelebbi egy-két nagyobb várost (pl Szeged), akkor az első oldalon megjelenő szimpatikus cégekhez pl küldhetsz nyugodtan. Egyszer megfogalmazod a kívánalmakat és elküldöd erre is arra is. Szegeden pl van egy petőfitelepi, amiről azt hallottam jó, ott a nagy műanyag ablakgyártó cég is, meg van több más forgalmazó. Akiktől anno én rendeltem mérsékelt körülnézés után, két ablaknál egy beállítási hibával dolgoztak, ami későbbi tapasztalataim alapján, akár jónak is tekinthető, de ez alapján azért nem ajánlom őket teljes mellszélességgel.

Az a fontos, hogy mint megrendelő ne legyél teljesen elveszett a témában, különben lutri, hogy a végkifejlet mennyire lesz kedvező a számodra.

Előzmény: kacsas12 (22689)
mz-per-xy Creative Commons License 6 napja 0 0 22692

:-)))

 

Köszi a választ!

Előzmény: kiss_atti (22691)
kiss_atti Creative Commons License 6 napja 0 0 22691

Ez a három termék

 

nagyon nem egy kategóriát képvisel a VEKA borzasztóan kilóg belőle felfelé. ( Olyan, mintha Volkwagent akarnál venni, és megkérdeznéd, hogy a Polo, a Golf és a Touareg közül melyiket válasszad..)

 

Ha maradunk a Polo, Golf választásnál, azaz a KÖmmerling és a HT Optima marad benn, akkor nem igazán értem az Optima felárát, a különbség soknak tűnik. Függően attól, hogy hová kell, én a Kömmerling mellett szavaznék, de háromrétegű üvegezéssel.

Előzmény: mz-per-xy (22690)
mz-per-xy Creative Commons License 6 napja 0 0 22690

S.O.S!

 

Most már döntenem kell ablakcsere ügyben, de nőként nem igazán értek a műszaki dolgokhoz. A topikot is átolvastam és próbáltam utána nézni a neten is a legfontosabb információknak, de most már zsong a fejem.

 

Az alábbi három ablak maradt versenyben:

 

- Veka Alphaline MD 90 3 üveg: 964.000,-

- Kömmerling 70 2 üveg: 683.561,-

- Hevestherm optima 76 (Salamander profil) 2 üveg: 788.476,-

 

 

Van a felsoroltak között olyan, amelyet nem ajánlanátok? Gondolom ezeknél vannak jobb és rosszabb minőségű ablakok is, de ezzel a hárommal nem lehet nagyon melléfogni bármelyiket is választom?

 

 

 

 

kacsas12 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 22689

Üdv Nyillászárókat szeretnék cserélni és érdeklődöm hogy kitől érdemes árajánlatot kérnem

Bács kiskun ,Csongrád megye

paplanfa Creative Commons License 2015.06.27 0 0 22688

Ha megnézed az alábbi videót, magad is rájöhetsz, hogy mit is kéne megnézni. Amit írtak az előbb, szerintem is az az oka, ha tudod, egyesével szedd le őket, és valószínűleg meglesz a bűnös. Pár mm a difi.

Előzmény: zsanda01 (22686)
curiousboy Creative Commons License 2015.06.27 0 0 22687

Beállítási hiba. Valamelyik zárfogadó útját állja a vasalatnak (szerintem) :)

Előzmény: zsanda01 (22686)
zsanda01 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 22686

Teljesen becsukott állapotban nem tudom teljesen a kilincset elfordítani, erőltetni nem akarom. Ahogy írtad, "a nyílászárók záródnak és a buktatás is működik, csak nem megy el a függőlegesig a kilincs" - igen, ez a helyzet.

Előzmény: 0l0 (22681)
paplanfa Creative Commons License 2015.06.27 0 0 22685

Köszi! Ez tényleg nem kisipari módszer, viszont az elv tök ugyanannak tűnik. Levág, bedug, melegít, összetol, sorjáz házgyári kaliberben, annál sokkal precízebben.

 

Előzmény: spielvogel (22684)
spielvogel Creative Commons License 2015.06.26 0 0 22684
Előzmény: paplanfa (22680)
spielvogel Creative Commons License 2015.06.26 0 0 22683

Az a probléma,hogy nem zárod be teljesen.

Más baja nincs.

Előzmény: zsanda01 (22679)