Keresés

Részletes keresés

firpo1 Creative Commons License 2 órája 0 0 25293

Sziasztok

Az ablakland.hu weboldalon reklámozott céggel dolgoztatott már valaki....esetleg hallottatok róluk valamit?

köszönöm

 

 

LandCruiser Creative Commons License 29 órája 0 0 25292

Sziasztok ! 

Van egy csomó 2 rétegű thermó üvegem, amik szerencsére egyforma méretűek. A kérdésem, hogy hogyan tudom házilag 2x2 tehát 4 rétegűvé tenni úgy, hogy a két gyári üvegszerkezet közötti harmadik légrés minél nagyobb legyen ? Nem feltétel, hogy nagy legyen a légrés, de gondolom annál jobban szigetel, de egyelőre örülnék, ha kapnék valami tanácsot hogyan, milyen távtartóval, milyen ragasztóval, és technikával lehet ezt kivitelezni. Az üvegek 96x170 cm. méretűek. Nem ablak lesz belőle, csak fixen beépített világítóablak. 

Norbyd Creative Commons License 2 napja 0 0 25291

HUN Harmony 84mm profil  uw:0.93w(m2*K)(ez lemaradt)

Előzmény: Norbyd (25290)


Norbyd Creative Commons License 2 napja 0 0 25290

Pl egy 900*1500 két oldalon színes tölgy bevonattal siegena aubi vasalattal 4-15,5-4-15,5-4 low-e bukó-nyíló bronz kilincsel barna kétoldali toldóval párkányfogadóval 54400-ft/db

Előzmény: Norbyd (25289)
Norbyd Creative Commons License 2 napja 0 0 25289

Üdv! És a HUNtherm consulting kft? Ismeri valaki őket? onnan kértem még ajánlatot, mivel a szülőknek ők csinálták a nyílászáró cserét, amivel elégedettek, és alapvetően jó ajánlatot adtak.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (25288)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2 napja 0 0 25288

Sok barátom és ismerősöm dogozik vagy dolgozott náluk, és elég rossz véleménnyel voltak, illetve, sok olyan dolgot meséltek, ami számomra elfogadhatatlan. (Persze, lehet máshol is vannak kutya dolgok)

Valamint az elmúlt évek tulajdonos és vezetőségi változások eléggé elvitték a minőséget rossz irányba.

Előzmény: gabeeen (25285)
Norbyd Creative Commons License 2 napja 0 0 25287

Üdvözöllek! Köszönöm a választ. Gondolkodunk a 3 rétegűn is,  sőt kaptam rá ajánlatot, nem is egyet, de elsősorban az ár érték arány a fontos. Nem egy esetben a 2 és 3 rétegű üvegezés között annyira minimális különbségek voltak, az ajánlatokon,  hogy elgondolkodtunk azon, hogy kell e egyáltalán az akkora árkülönbség mellett. ( pl:rehau) vasalat szempontjából ami szóba jöhet, az a RotoNT. Kipróbáltam több nyílászárón, és számomra egyértelmű, hogy a RotoNT- volna az amit naponta szívesen nyitogatnék, zárnék egyértelműen jobb mint a Maco.(a vélemény szubjektív, sok kipróbált nyílászáró után vált biztossá, hogy nekünk ez jobbnak tűnik, és tartósabbnak)  Látom, hogy nektek is van oldalatok, írnék privátot, vagy az oldalatokra.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (25284)
puha Creative Commons License 2 napja 0 0 25286

Csak most jártam erre😀

 

A legnagyobb problémám, hogy nem akartak az ablakról számlát adni, pedig kifejezetten kértem. Nettóban pedig bárki legyártja ennyiért. Érthetetlen ez számomra, pedig beltéri ajtót, laminált padlót is kell még vennem, de én nem fogok küzdeni velük, ugyan, adjatok már számlát.

 

Viszont a határidőt pontosan betartották, erre egy rossz szavam sem lehet. A beépítés határeset, itt is olyan volt, mintha napalmot dobtak volna a lakásba, kell dolgoznia kívűl-belűl a festőknek rendesen. Nagy pusztítást csináltak, ha a lakásban laknék, nem engedtem volna ezt. Még jönnek vissza javítani, meglátjuk hogy sikerül.

Előzmény: Kisfiatal (25113)
gabeeen Creative Commons License 2 napja 0 0 25285

Fensthermel volt valami személyes konfliktusod?

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (25284)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2 napja 0 0 25284

Kedves Norbert!

Én az ön helyében 2 rétegű üvegben nem is gondolkodnék! Mindenképpen 3 rétegű üveg javasolt, legyen az 44mm vagy 48mm szélességű.

Van itt a topikon belül egy olyan hozzászólás, hogy nyílászáró vásárlók 1*1-e. Abban jól leírják ezeket.

Javasolt profilok: Veka, Rehau, Gealan, Kommerling, Inoutic, Schüco, ezeknek mind vannak 80mm feletti profiljaik, melyeket jelen esetben választanod érdemes!

Vasalatban RotoNT vagy Maco Multimatic-ot érdemes választani!

 

Gyártónál már nehezebb a dolog. Mindenki a saját gyártóját fogja mondani a legjobbnak, de ez így természetes. Mindenképpen a garancia időt vedd figyelembe, és hogy mire terjed ki a garancia.

Nézz utána a cégnek, van-e normális honlapra, milyen gyártósorral dolgozik, mennyire megbízható (feketelista.hu), de ezt a legnehezebb megítélni, még forgalmazóként is. Én személy szerint egyedül Fenstherm West-et nem ajánlom, a többi cégről nem tudok véleményt mondani, csak akitől én rendelek, és ők ma elég jó névnek számítanak a piacon.

 

A többit majd a többiek leírják.

Előzmény: Norbyd (25283)
Norbyd Creative Commons License 3 napja 0 0 25283

Tiszteletem mindenkinek, Norbi vagyok! Örömmel találtam rá erre a fórumra, amit bőszen olvasgatok, mivel  épp nyílászáró vásárlás előtt állunk. Ár-érték arányban keresek a számunkra legjobb termékeket, egy építés alatt álló házra. Egy ideje elég sokat olvasgatok a témáról, de sokszor bele szaladok olyanba, ami adott esetben elbizonytalanít,(mármint nem a vásárlást illetően, hanem egy-egy  terméket illetően), ezért az volna a kérésem, hogy a fórumra visszajáró szakik, vagy hozzáértők, tudnának e nekem egy objektív rangsort írni,  hogy milyen terméket, milyen gyártmányt, mely gyártóktól, milyen vasalattal szabad, vagy érdemes  megvenni, és adott esetben korrekt viszonteladóval, kivitelező megjelölésével ezt leírja nekem azt nagyon megköszönöm. Természetesen olvasgattam a fórumon, viszont sokat segítenétek, ha lenne itt objektív rangsor, az előbb felsoroltakkal, mind külföldi és-vagy magyar gyártókkal termékekkel együtt.  Csak műanyag nyílászáróról van szó. Adott esetben ha tudtok olyan érvet, ellenérvet, amit célszerű figyelembe venni, azt is szívesen elolvasom. Amit szeretnénk a házzal kapcsolatosan, hogy megközelítőleg tudja a passzív ház minősítést(azért megközelítőleg, mert nem szeretnénk azzá minősíttetni, viszont az eddig felhasznált alapokkal azt akár el is tudnánk érni, de nem ez a cél, hanem az összhang minden beépített, és felhasznált termékkel, anyaggal kapcsolatosan). Amennyire nézegettem, ezt már egy közép-felső kategória  vagy a felső kategória  belépő szint aktív résztvevői is tudják, mind profil, mind ablak tekintetében, a hozzá társított vasalatok minőségi szintjével együtt. Amit még segítség képp megadnék az az, hogy 75-85mm a profil  vastagság ebből kiindulva a hozzá adott kamraszám, 2 vagy 3 rétegű üveg  A Tégla, amivel a ház készül POROTHERM PROFI 30 K DRYFIX aminek Hőátbocsátási tényezője : 0,28 Wm²K ezért olyan nyílászáró profil, vagy ablak ami 1.0-1,1 Wm² K feletti értékkel rendelkeznek, nem szeretnénk(vagy azon gyártók akik ezt nem tudják  megfelelő minőségben gyártani, úgy olvastam voltak olyan közép európai gyárak, gyártók ahol nem volt megfelelő a minőség).  Természetesen ezek a számok semmit nem érnek, ha fél év jótállást adnak, mert annyit tud tartósság szempontjából :)  A segítségeteket, segítő hozzászólásotokat, véleményeiteket előre is köszönöm, és további szép napot kívánok mindenkinek. 

joevagyok68 Creative Commons License 3 napja 0 0 25282

Oszt tengered, olyan kilátásod van/lesz- e ?

A 2 képet nem igazán lehet összehasonlítani !

Mert ugye mindent "nézel"...beállítást, perspektívát, "hátteret'..

Ha mondjuk az ablakodon " túl' 5 méterre a szomszéd ház falát látod majd...mennyit számít az a 20 cm...

Előzmény: Miros (25279)
Nyekkk Creative Commons License 4 napja 0 0 25281

Ehh...más nyomorán ne élvezkedj :P

Előzmény: gabeeen (25278)
kiss_atti Creative Commons License 4 napja 0 0 25280

A 250 tetejét már majdnem elérem a kezemmel, a 270 sokkal szebb lenne... 

--

Akkor bele kell nyúlni a zsebbe, kolléga.

Fa-aluból gyártható.

Előzmény: Miros (25279)
Miros Creative Commons License 4 napja 0 0 25279

Már beszéltem a tervezővel, ő reménykedett abban hogy belefér a fa-alu a keretünkbe, de mivel nem, azt javasolta hogy vigyük le az ablak magasságokat 250-re. De én nem szeretném, félek hogy a 3méteres belmagasság mellett kicsinek tűnne mint például itt Én inkább ilyen hatásban reménykedem és szerintem  az a 20cm sokat számítana. A 250 tetejét már majdnem elérem a kezemmel, a 270 sokkal szebb lenne... Valakinek nincs esetleg hasonló belmagasság mellett 250-es ajtaja amit lefotózhatna nekem...?

Előzmény: Kisdi (25276)
gabeeen Creative Commons License 4 napja 0 0 25278

Én 420.000 HUF ellenében látatlanban megoldom a problémádat!

Kérhetsz tetszés szerint 70-es, 82-es, vagy 90-es Veka profilból ablakokat az általad leírt 2 db-os tételre :D

 

 

Előzmény: Nyekkk (25267)
ganser Creative Commons License 4 napja 0 0 25277

A tervező max papíron látott ablakot.

A papír meg mindent elbír.

Kérd meg a tervezőt,hogyha megtervezte,akkor oldja is meg....

Előzmény: Miros (25275)
Kisdi Creative Commons License 4 napja 0 0 25276

Szia !

 

Ha a terveződ betervezte, akkor kérdezd meg tőle mire gondolt, hátha tudja a megoldást.

 

A Inoutic prospektusa szerint valóban 2,6 m magasság a max. gyártható méret, viszont üvegezéstől függően a súlyt is figyelembe véve vannak korlátozások.

 

Árlista szerint viszont, 2,5 m a max. magasság.

Előzmény: Miros (25275)
Miros Creative Commons License 4 napja 0 0 25275

Sziasztok. A tervezőnk betervezett a nappaliba szép nagy 270cm magas fix ablakokat és 2 emelő toló ajtót. Az első ajánlat kérésnél azt a választ kaptam hogy az emelő toló ajtót max 250-ig tudják felvinni műanyag szerkezettel, ha ragaszkodunk a 270-ez akkor az ajtókat aluminiumból kell vennünk, de akkor a műanyag ablakkal való toldásuk elég csúnya lesz, nem is beszélve a dupla árukról és rossz hőszigetelő képességükről. Nem tudtok olyat aki valami extra merev merevítéssel gyárt 270-es jó hőszigetelő műanyag ablakot? Bármi más megoldás? A Construmán kapott Helter katalógusban 260-at írnak, az Inoutic 76mm profilból készült ajtóikra, esetleg arról tudtok valamit? Sajnos csak műanyag nyílászáróig ér el a keret. Köszönöm. 

ganser Creative Commons License 4 napja 0 0 25274

Itt van nálam.

Előzmény: Nyekkk (25273)
Nyekkk Creative Commons License 5 napja 0 0 25273

Céget is tudsz?

Előzmény: ganser (25271)
Nyekkk Creative Commons License 5 napja 0 0 25272

Az reálisabbnak hangzik :)

Előzmény: ganser (25270)
ganser Creative Commons License 5 napja 0 0 25271

Két darab 90*160-as Bny raktárról 64 ezer.

Kömmerling 70-es.

Előzmény: Nyekkk (25267)
ganser Creative Commons License 5 napja 0 0 25270

A fele jó lesz?

Előzmény: Nyekkk (25267)
Nyekkk Creative Commons License 5 napja 0 0 25269

Elárulod ? :D

 

Előzmény: kiss_atti (25268)
kiss_atti Creative Commons License 5 napja 0 0 25268

Létezik.

Előzmény: Nyekkk (25267)
Nyekkk Creative Commons License 5 napja 0 0 25267

Létezik Budapesten normális cég,normális anyaggal,nem az egekig szállt árakkal egyáltalán???

Komolyan mondom,nem értem ezt. Két ablakom van, egy kb. 110x160-as,meg egy 90x160-as, valamint egy lőrésnyi a fürdőben, erre eddig 450 000 az ajánlat. Számomra ez baromi sokkk :(

Nyekkk Creative Commons License 5 napja 0 0 25266

Köszi a választ :D Hasonló gondolatokkal tettem fel a kérdést :)

Előzmény: ganser (25263)
TibOi69 Creative Commons License 5 napja 0 0 25265

Sziasztok!

 

Lassan döntenem kellene a megrendelésről. Kaptam ajánlatot Rehau Synego 80 MD és Veka 82 MD nyílászárókra. Azt már tudom Tőletek, hogy mindkettő jó profil.

Az már nem kérdés, hogy melyik legyen. De... jobb-e a tokosztott, mint a váltószárnyas? Gondolom a tokosztott kicsit mervebb.

Valamint: Lamella Kft-ről vélemény? (Ez a legfontosabb kérdésem).

 

Köszi a segítséget.

 

0l0 Creative Commons License 5 napja 0 0 25264

Általában véve szerintem nem, az egy normális érték lehet normális méretű szárnyak esetén. A vastagítása ráadásul a szigetelési értéket is rontja. Mellesleg a falvastagságon kívül a keresztmetszet geometriája is jelentős befolyásoló tényező.

Előzmény: szaki003 (25260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!