Keresés

Részletes keresés

Kisfiatal Creative Commons License 1,5 órája 0 0 24575

Írod, hogy "ha van rá lehetőség", kérdem én, egy mezei, B30as háznál mi hátránya-akadálya van a falsíkos beépítésnek? Miért mindenáron középben gondolkodnak a szakik? Tudom, van akusztika, meg időjárás, de ha szigetelés kerül majd a házra, ami hozzátesz 10-15 centit, akkor? 

Előzmény: 0l0 (24572)
sanyi27 Creative Commons License 3 órája 0 0 24574

Ettől picit bonyolultabb a helyzet. Befújt cellulóz szigetelés lesz a tartófalunk és egy kisméretű tégla burkolat között. Az ablakok függőleges oldalain ennek tégla burkolatnak kell befordulnia. Az ablak felső részén gyalult deszka tartaná a szigetelést, alul lindab párákány lemez. A toktoldásra ezért csak oldalt lenne szükség, mert ott minimum 4-5 cm széles a tégla, ezért kellene toktoldó, hogy még a szigetelés is rátakarjon az ablakra. Redőnyök nem lesznek azzal nem kell foglalkozni.

 

Előzmény: 0l0 (24572)
0l0 Creative Commons License 3 órája 0 0 24573

A redőny előkészítésről persze nem szabad elfelejtkezni, akármilyen módszer is lesz végül, de annak elég 2 cm tolás.

Előzmény: sanyi27 (24570)


0l0 Creative Commons License 4 órája 0 0 24572

Alul és fölül mi biztosítja majd a hőszigetelést?

Ha van rá lehetőség, akkor hőszigetelési szempontból a külső falsíkra épített nyílászárók lennének a legelőnyösebbek, de ha mélyebbre rakjátok, akkor nem árt átgondolni egy kávabélelős megoldást. Hőszigetelési szempontból mindenféleképp jobb a toktoldónál, és valószínűleg olcsóbb is lehet. A hangszigetelést ebben az esetben esetleg belülről érdemes valahogy feljavítani.

Előzmény: sanyi27 (24569)
kiss_atti Creative Commons License 5 órája 0 0 24571

Akkor hajrá.

Előzmény: szabolacko (24568)
sanyi27 Creative Commons License 5 órája 0 0 24570

Csak a függőleges oldalakra helyezett toktoldóra gondoltam.

Előzmény: sanyi27 (24569)
sanyi27 Creative Commons License 5 órája 0 0 24569

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék, házépítés közepén, ablaknyílások kialakításánál járunk. Toktoldóra (5cm) lesz szükségünk, hogy a szigetelés rá tudjon fordulni a tokra. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e csak az ablakok oldalára tenni toktoldót, vagy mindenképpen kell mind a 4 oldalra tenni statikai-gyártási egyéb okokból? 

szabolacko Creative Commons License 5 órája 0 0 24568

Pedig gyártanak. Nagynevű 25 éves cég. Maco vasalattal és elég jó az ajánlatuk is. Lehet,hogy én is ezt választom, korábban kérdeztem is már ezzel kapcsolatban.

Előzmény: kiss_atti (24567)
kiss_atti Creative Commons License 6 órája 0 0 24567

A Trocal 76 MD műszakilag magasabb szinten van.

 

De biztosan MD ??? Mert én még nem hallottam, hogy valaki gyártana ebből itthon. ( Nyilván elképzelhető, de le kéne tisztázni, hogy nem AD-e az az MD véletlenül?)

 

De - ismét mondom, immár ezredszer -, hogy a profil csak egyik alkotóeleme a nyílászáró szerkezetnek. Nagyon fontos még az alkalmazott vasalatrendszer és az is, hogy ki rakja össze, vagyis ki a gyártó. Ezt a három dolgot egyben kell vizsgálni, akkor lehet döntést hozni.

 

Tehát hiába kérdezitek meg hetvenen, hogy Rehau, Gealan, Kömmerling, vagy Veka, esetleg Roplasto profilt válasszatok-e, ha semmi többet nem tudunk. A profilok kvázi bárki számára elérhetőek, a legkutyaütőbb Gipszjakab Ablakgyártó Bt is tud venni és mókolni valamit, ami nyílik, bukik és fehér.

Előzmény: Gaba2001 (24566)
Gaba2001 Creative Commons License 10 órája 0 0 24566

Sziasztok!

 

 A segítségeteket szeretném kérni új építkezésnél nyílászáró kiválasztásával kapcsolatban.

2 profilra szűkült a lehetőség. 

 

1. Trocal 76 MD

 

2. Gealan8000 6 kamràs 

 

Ti melyiket választanátok?

Előre is köszönöm a választ. 

 

Üdv. 

Gabor

 

 

Skhyzo Creative Commons License 2 napja 0 0 24565

Műanyag redőnyből csak fehéret szabad csinálni. Ha színes kell, akkor válassz alumíniumot.

Előzmény: szadoo (24564)
szadoo Creative Commons License 2 napja 0 0 24564

Redőnytokos ablakoknál, mit érdemes csináltatni? Külső, belső redőny? Mik az előnyök, hátrányok? Van olyan cég, ki régi tokba építene bele. Arról vélemény? Esetünkben valószínű teljes ablakkivétel lesz és belső redőnnyel, mert a falon, redőnytok előtt már van 15 cm szigetelés. Csak nincs beszínezve.  Viszont a bontástól így is nagyon félek...
Ja és ezek a redőnyök, számomra horror áron vannak kb mint az ablak... csak alut vállal a cég, kitől kértem ajánlatot.. oké szép és praktikus, de de .... ráadásul elől hátul fák vesznek körül, nap csak két redőnyt érintene kb 2-ig.. Nem tudjátok műanyag redőnyből van több színválaszték? Konkrétan aranytölgy... ja és házunk 2,5 be kerülne... kívül aranytölgy színben, középminőség alatti ablakokkal..   Kell még gyűjtenünk vagy színből redőnyből engedni.. tényleg ha két lépésben csinálnánk, azaz most csak ablakcsere lenne meg redőnykialakítással,arra mekkora munka később 2. lépésként redőnyöket felszerelni? Gondolom az már nem jár bontással, csak plusz kiszállás stb... :(

Előzmény: freeeride (24561)
0l0 Creative Commons License 2 napja 0 0 24563

Látom még mindig tartja magát az a naiv elképzelés miszerint a lakásból a fölös pára jelentősebb része diffúziósan távozik. Az átlagos, páramentesítő készülékkel nem felszerelt lakásban keletkező pára legalább 90 %-a filtrációval távozik, vagyis szellőzéssel. A maradék pár százalékon osztoznak a határoló szerkezetek.

Vannak persze extrém esetek, mint mindenben.

 

Mellesleg ha jól láttam eredetileg a RAL szalagról volt szó, ami ráadásul nem egészen párazáró fólia, de az ablak melletti purhab szerepe a páraháztartásban egyébként is elhanyagolható.

A RAL szalag nem okoz penészedést, hogy megéri-e az árát egy más kérdés. A kevéssé hőhidas külső oldali polisztirolos hőszigetelés sem okoz penészedést, sőt a belső oldali párazárás sem. Ez utóbbi csökkenti a szerkezet párapuffer hatását.

 

Az egyetlen dolog, amire valamelyest ráfogható (bár itt is kevés alapja van), hogy penészedést okoz, az a kevéssé légzáró nyílászárók légzáróbbra cserélése. Pl a gerébtokos szellős ablakokról középtömítésesre váltás. Ez is csak annyiban igaz, hogy a korábban a réseken zajló szabályozatlan légcsere helyett a szükséges mértéket legalább elérő szabályozottabb légcserét kell biztosítani más úton a penészveszély elkerülése végett.

 

A penész megjelenését minden esetben a viszonyoknak megfelelő szellőztetéssel kell megelőzni vagy orvosolni. Persze az említett viszonyokat lehet javítani a hőszigeteléssel, a belső hőmérséklet növelésével vagy a párakibocsátás csökkentésével, de a falazat a födém, a purhab vagy az ablak tokszerkezete páradiffúziós képességének megőrzése általában elhanyagolható e célból. Ez utóbbival kapcsolatos egy másik közismert tévhit, ami a műanyag ablakokat tartja a penész okának, mert a műanyag nem "lélegzik", mint a fa...

 

Egy más kérdés a szerkezetek megfelelő rétegrendje páratechnikai szempontból, de az már egy

külön fejezet.

Nem akarok amúgy beleszólni a "nagyok" dolgába,  csak a városi legendák terjedését próbálom gátolni.

Ha tévednék, kérem javítson ki valaki!

Előzmény: ganser (24560)
tuja21 Creative Commons License 3 napja 0 0 24562

Segítségeteket kérem!

Van valakinek tapasztalata a pécsi Therm Ablak kft-ről, vagy a Mecsek Ablakról? Milyen munkát végeznek, megbízhatóak-e....stb.

freeeride Creative Commons License 3 napja 0 0 24561

Sziasztok!

Véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni. Egy öreg kis nyaraló felújítását tervezgetem, ami során a régi rossz állapotú kétszárnyas ablakokat szeretném kicsit modernizálni, azaz műanyagra cserélni. A nyaraló tavasztól őszig van használatban, nem kell az extra szigetelés, a legegyszerűbb LEGOLCSÓBB megoldás érdekelne. 5db ~140cm széles ~150cm magas ablak van, amiből 4db egyszárnyas bukó-nyíló lenne, 1db kétszárnyas (egyik fele fix). A munka: kiszállítás, a régi kiszerelése, az új beépítése, új külső és belső párkányokkal.

Gondolom, hogy helyszíni felmérés nélkül nehéz saccolni, de ha mégis.. árban mire számíthatok kb? 

Érdemes méretre gyártatni, vagy ha találok közeli méretet akkor az ablaknyílást alakítsák hozzá? Bocs a teljesen amatőr kérdésekért:)

Köszönöm,

Gábor

 

ganser Creative Commons License 3 napja 0 0 24560

Ha nem csinálnak mellé kényszer szellőzést,akkor nagyon párás, egészségtelen lesz a lakás levegője.

Lesz tisztességesen penészedés,gombaspóra a levegőben,allergiás tünetek etc.

Asztmásoknak ideális.

 

Előzmény: nitacs (24559)
nitacs Creative Commons License 4 napja 0 0 24559

"A párazáró fóliák?Oké, de alkalmazásuk további problémákat fog felvetni.Ezekről persze hallgatni szokás...."

 

Megkérdezhetem, milyen problémákat okozhat? Köszönöm a választ.

Előzmény: ganser (24532)
Jack35 Creative Commons License 4 napja 0 0 24558

Az enyém nem melegperemes, mert itt sokan azt mondják, hogy felesleges.........

Előzmény: greenmeister (24554)
Zöldár Creative Commons License 4 napja 0 0 24557

Nekem lenne egy egyszerű kérdésem. Ha az ember vásárol egy modern műa. ablakot. Azon ha vannak un. résszellőzők, akkor azoknak mekkora méretük ?

kiss_atti Creative Commons License 4 napja 0 0 24556

Egyértelműen

 

a Kömmerling !!! A Termiccot kerüljed elfelé ...

Előzmény: ceko (24555)
ceko Creative Commons License 4 napja 0 0 24555

Sziasztok!

 

Légyszíves segítsetek dönteni egy új házba való nyílászárokról. Kettő ablak között vacillálunk mégpedig a Kömmerling 88+ http://www.kommerlingablak.hu/kommerling-88-/

És a Fischer ablak Thermicco D83 MD között http://fischerablak.hu/fischer-thermicco-d83-md/. Az első árajánlat 1 700 000 a második jóval olcsóbb 1 300 000 forint mindkettőben van egy nagy emelő-toló ajtó.

Ti melyik választanátok? Vagy netán más profil amit ajánlanátok?

 

Köszönöm a válaszokat!

greenmeister Creative Commons License 4 napja 0 0 24554

Szegeden a Rehau Synego 80 MD 3 rétegű üveggel, melegperemmel 5%-al volt drágább mint a Kömmerling 88+ ugyanilyen üvegezéssel. Míg az S8000 15%-al olcsóbb ugyanilyen üveggel a Kömmerlingnél. Kicsit én is meglepődtem az ottani árképzésen. Ilyen a szabad piaci verseny.

Előzmény: Jack35 (24551)
Jack35 Creative Commons License 4 napja 0 0 24553

Nem néztem el semmit...... A GE-Plast Pécsen szerintem drágán adja az S8000-et. Tehát te a Rehau-ra szavazol........ Csak a Prémium Ablak Kft cégről nem tudok semmit........ Valaki?

Előzmény: Skhyzo (24552)
Skhyzo Creative Commons License 4 napja 0 0 24552

Biztos nem néztél el semmit?

 

REHAU Synego 80 és Gealan S8000 ugyanannyiért? Akkor vagy előbbi baromi olcsó, vagy utóbbi drága.

Nem lehet, hogy S9000 akar lenni az S8000 helyett?

Előzmény: Jack35 (24551)
Jack35 Creative Commons License 4 napja 0 0 24551

Szia,

kaptam REHAU SYNEGO 80 7 légkamrás profilból, 3 rétegű (Ug=0,65W/m2K) üveggelre egy jó ajánlatot a Kaposvári Prémium Ablak Kft-től. A REHAU ES 70 5 légkamrás profilból, 3 rétegű(Ug=0,67W/m2K) üveggel csak 10% felára van a 80-as profilnak.Ismered a céget, tudsz róluk valamit?

A Gealan S8000 egy árban van a Rehau 80-assal.........

Előzmény: kiss_atti (24525)
looking1977 Creative Commons License 4 napja 0 0 24550

Hat akkor en kerek melyre hajlo es suru elnezest, de szamomra itt a kulonbseg szolgaltatas es szolgaltatas kozott, nyilvanvalo masok az egyes vasarlok igenyei, nekem ez nem fert (es nem is fer) bele amikor mondjuk egy millio kemeny magyar forintot szeretnek ott hagyni. Csupan a szemelyes velemenyem osztottam csak meg, egy szoval sem mondtam, hogy a termekeik rosszak, szoval kivanok mindenkinek kellemes online adatlap olvasgatast akkor :)

Előzmény: ganser (24548)
Skhyzo Creative Commons License 4 napja 0 0 24549

Valóban, egy ajánlatot illik normális módon és időben elkészíteni, de azt azért ne hányjuk már szegény értékesítő szemére, hogy étkezni merészelt!

 

Tudom-tudom, 5 perc az egész, utána is megehetné, stb, de ez nagyon nem így van. Én rendszeresen az esti órákban reggelizek, ha néha szerencsém van, kora délután tudok reggelizni (munka közben) és meló után jöhet az ebéd. De ez nagyon ritka.

Előzmény: looking1977 (24547)
ganser Creative Commons License 4 napja 0 0 24548

Nem akarnék a fogadatlan prokátoruk lenni,mert ők sem hibátlanok.De!

Nagyon részletes műszaki tartalmakat találhatsz a cég honlapján!

Megnézed,elolvasod,megemészted és megérted.

Ha mégsem,akkor várják a megválaszolandó kérdéseket.

Remélem nyílászáró vásárlás esetén senkinek nem lesz az Ön által elmondottnál nagyobb problémája!

Előzmény: looking1977 (24547)
looking1977 Creative Commons License 4 napja 0 0 24547

Azert a Jola-val csak ovatosan...en meg tavaly kertem toluk ajanlatot, ami csak egy szoveges e-mail volt minden muszaki tartalom nelkul, voltam a bemutato termukben ahol az elado nem ert ra velunk foglalkozni, mert epp szendvicset evett az irodaban. Azota kertem ajanlat frissitest de nem valaszoltak, miutan felhivtam oket megigertek hogy valaszolna, de azota sem tettek....szoval lehet olcsok, de en ilyen kuzdelmek aran inkabb ott hagytam oket

Előzmény: kem0001 (24527)
szabolacko Creative Commons License 5 napja 0 0 24546

Nem volt felesleges. Köszönöm!

Előzmény: kiss_atti (24544)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!