Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

salieri81 10 órája © 20092

Sziasztok!

 

Fenstherm brill profilból mennyibe kerülnének az alábbi ablakok kb.?

Elég az alap 2 rétegű üveg bele?

 

Bukó nyíló ablak 2 db 120X180 cm

2 szárnyú bukó nyíló 1 db 180X180 cm

Erkélyajtó,ablak( bukó nyíló): 240X270 cm

 

Köszönöm!

Gabesz - W210E430 1 napja (X) 20091

250 cm szélességben nem gyártanak kétszárnyú váltószárnyas erkélyajtót, kell mellé fix ablak is.

250 cm széles tolóajtónál 125 cm a toló rész, ekkora atjárhatóságot a kétszárnyú ajtó nem biztosít, csak abban az esetben, ha a váltószárny is nyitva van, nem csak a kilincses oldal.

Előzmény: gabrielke (20090)
gabrielke 1 napja Creative Commons License 20090

kiss_atti már válaszolt neked, azzal én egyetértek (ő még hozzá szakember is).

Egy megjegyzés csak: szerintem ez a 250 széles nyílás kicsi a tolóajtóhoz, legalábbis a (komoly) plusz pénzt  nem éri meg ahhoz képest mint ha egy kétszárnyú ajtót csináltatnál. Használhatóságban is gyengébb, ha nem tudod a másik szárnyat is kinyitni.

 

 

Előzmény: somobomo (20086)
Qszenon 3 napja © 20089

Van egy 90x150 cm-es kiszerelt ablakom régebbi tipus, szerintem 3 légkamrás lehet 2 db üveggel, fehér színben.

Ha valakinek kell olcsón megszámítom.

Pesten átvehető.

Gabesz - W210E430 4 napja (X) 20088

Rehau ED86 - Német profil, hazai gyártótól!Legyártható szárnyosztó, illetve tokosztó nélkül!  Amire viszont figyelni kell, kényszerműkődtetés alkalmazása kötelező 120 cm-esnél nagyobb toló ajtó szárny esetében! (Legalábbis a Rehau-nál)

Előzmény: somobomo (20086)
kiss_atti 4 napja © 20087

Mindenféle - normálisabb -

 

profilból gyártható vízszintes szárnyosztó nélkül, akár 4-18-4-18-4-es üvegezéssel is.

Nem értem, mi a problémája az általad megkérdezett kollégáknak...

 

Semmilyen kompromisszumot nem kell kössél.

Előzmény: somobomo (20086)
somobomo 4 napja © 20086

Kedves Szakemberek,

 

Már vagy ezer bejegyzést átolvastam, kösz mindenkinek a hasznos összefoglalókat: azt már eldöntöttem, hogy nem veszek túl olcsó gagyit, inkább valami német profilt, amit valami nagyobb hazai gyárban raknak össze. Az én problémámra még nem találtam utalást, ami a következő:

 

A nappaliban áthidalókiváltás után szeretnék egy kis fallal elválasztott 2 kisebb teraszajtó helyett egy nagy 250x235 toló-bukó teraszajtót betenni (125toló, 125 fix), minél nagyobb üvegfelülettel, keresztosztó nélkül. Új építésű ház, elég jó a szigetlés (de nem passzívház) mindenhol 1K ablakok vannak. Ezt szeretném megőrizni a teraszajtó kiváltás után is.

 

Mivel nagy a méret 2x ~3m2, valszeg már nem oldható meg általános megoldásokkal, általában eddig nem is kaptam minden szempontból kielégítő megoldási javaslatot.

 

Szerintetek meg lehet/szabad oldani ezt keresztosztó nélkül?

Komfortosan lehet még használni ekkora toló szárnyat, kibírja ezt a szerkezet (profil, vasalat, kilincs stb)? Gondolom az emelő toló jobb lenne, de az nekem már túl drága.

 

Több ajánlatban az szerepelt, hogy 4-16-4 üvegnek ez a méret keresztosztó nélkül túl nagy. A helyette javasolt 6-12-6 viszont csak 1.3K.

Nem túl nagy romlás ez az 1.3K a jelenlegi 1K ajtók helyett (a fal kiváltás miatt már egyébként is romlik, ugye)? Azt gondolom "sütni" fog a hideg ablak, és mindig víz csorog majd rajta. Vagy felslegesen túlparázom? 

 

Egy 3 rétegű 4-10-4-10-4 már bőven hozná a kivánt K értéket, de ennek az üvegtáblája is csak 4-es, elbírja ez ezt a méretet?

Vagy inkább egy 6-16-6 kellene bele?

 

Ilyen vastag üvegek már csak vastagabb profilba tehetők?

 

Az előző hozzászólások és a pénztárcám alapján én eddig Hevestherm-ben gondolkodtam, de nem tudom van-e megoldásuk erre (az egyik ajánlattevő szerint nincs).

 

Tud valaki felhomályosítani a fentiekben? 

 

Előre is köszi.

 

 

 

ganser 6 napja © 20085

Nem sok felmérésen voltál,azt látom.

Írhatok én bármit,simán letagadják.

A legutóbbi esetben a T. vevő kijelentette hogy Ő leszarja ,hogy én mit írtam fel!

Ő nem így kérte és kész!

Az hogy aláírta,az sem számít....

Előzmény: asdf_ (20081)
Gabesz - W210E430 6 napja (X) 20084

Egyszárnyú nyílászáró (ablak, erkélyajtó..) esetében kilincs oldalon kell a redőnyátvezetés, illetve a redőnyautomata felszerelését megoldani, nem pedig pánt oldalon, és akkor nem kell a redőnyelőkészítés miatt toktoldózni, és még a nyílószárny is kinyílik 90 fokba.

Váltószárnyas / kétszárnyú... szerkezeteknél meg igenis kell az a redőnyelőkészítés, kivételek azért vannak.. Pl: motoros redőny alkalmazása, vagy panellakás, stb...

 

....!

asdf_ 6 napja © 20083

Szerintem -es itt lezarom reszemrol a temat, mert mar masodszor szajkaratezok ket heten belul es a vegen suhint a kard ;) - itt az adott ablak szelessege a lenyeg. Ha egy 60 centi szeles ablakon az egyik oldalon van pluszban 3 centi toldo, a masikon nincs, azt velhetoen avatatlan szem is kiszuri, nem szerencses. De pl. 120 centi felett -ahol az ablak "lapossaga" a keves feny oka, nem pedig a szelessege- viszont siman leszarnam, elo ember eszre nem veszi, amig direkt meg nem mutatod neki (kb. olyan, mint anno a Trinitron kepcsoben a merevitoszal, amig meg nem mutattak, eszre sem vetted, hogy ott fut keresztben). Es ertelemszeruen minel szelesebb az ablak, annal kevesbe szur szemet.

Előzmény: halaloszto (20082)
halaloszto 6 napja Creative Commons License 20082

ezzel nem ez a gond. hanem hogy lesznek egy csomoan (szomszed, rokon, postas) aki nem latja a megrendelot, csak a csale ablakot. es megjegyzi magaban, hogy meg ilyen kontart. es egy magara igenyes mestert zavar  hogy rola ilyet gondolnak.

 

Vajk

Előzmény: asdf_ (20081)
asdf_ 6 napja © 20081
Én valahogy nem látom a vita lehetőségét egy ilyen toldós esetben (mármint egy vitáét, ahol te szorulsz, károd lehetne belőle). Ott a megrendelő a kezedben, rajta, hogy 82 centi széles a tok és hogy a lehúzos oldalra megy 3 centi toktoldó (esetleg még önszorgalomból az is rákerülhet, hogy ügyfél kérésére a 2. szerkezet csak egy oldalról lesz toldózva). Egyeznek a méretek és ezt írta alá az ügyfél? Igen. Én nem látom itt a problémát.
Előzmény: ganser (20078)
Judit KB-i 6 napja © 20080

Előző folyt.

 

100 mm toldó felül:

150 mm redőny - 100 mm toldó - 70 mm tok = 20 mm kilátszó tok, 20 mm kisebb üvegfelület

Előzmény: Judit KB-i (20079)
Judit KB-i 6 napja © 20079

Én ablakos hölgyként sem feszítenélek keresztre. Ha a vevőnek a nagyobb üvegfelület a fontos, akkor így lehet kicsit kedvezni az óhajànak.

 

Én azt a szentsègtörést is el szoktam követni, hogy felülre se rakatok 10 cm toldót. A régi faablak redőnyözésénél senkit nem zavar, hogy látszik a redőnypalàst az üvegen keresztül, mert ez adottság, akkor kicsit korrigàlva jó lehet a műanyag ablaknál is.

Ha felülre 50 mm toldó kerül, a helyzet a következő:

150 mm redőnydoboz - 50 mm toldó - 70 mm tok = 30 mm belógó redőny

Előzmény: asdf_ (20074)
ganser Aug. 13. © 20078

Szerinted így van,de minden mondatodból süt a tapasztalatlanság.

Néhány ezer felmérés után azért másképp gondolkoznál.

Persze kellene hozzá pár százezer forintocska bebukása és néhányszor meghallgatnia az "ezt nem mondta felméréskor" jelmondatot.(amit azért természetesen elég szájbarágósan azért elmondtál....)

Előzmény: asdf_ (20077)
asdf_ Aug. 12. © 20077

Szerintem ez egyszeru igen/nemes kerdes. Megkerded a pacienst, hogy hogyan szeretne, szepen, szimmetrikusan vagy ugy, hogy tobb feny jojjon be (es ugy, hogy ez a kerdes csak ott merul fel reszedrol egyaltalan, ahol latszik, hogy egy elb**t izerol beszelunk, ahol egy bazinagy szobara csinaltak egy kis lyukat ablak gyanant. Ahol elfer, ott meg automatikusan megy a toldo mindket vegere kerdes nelkul).

Jelen esetben a kerdezo aggodik, hogy keves fenye lesz (kerdes persze, hogy tenyleg jol szamolt-e, vagy rosszul gondolja) , ilyenkor szerintem fel kell kinalni neki ezt a lehetoseget -mert magatol nem tudja, hogy a nem huzokas oldalra csak esztetikai okokbol kerul a toldo, ablakcserenel funkcioja semmi- es ha haromretegut akarna, akkor pedig javasolni, hogy hoszigetelesileg ugyan rosszabb lesz, de erezhetoen tobb feny jon be a ketretegun, nem akar-e inkabb ilyet. Nem hulye a vevo, el tudja o ezt donteni magatol is, es nyilvan ha o maga kerte, hogy csak egyoldalt legyen toldozva, akkor nem fog ra mutogatni, hogy ez meg itt mi.

A szakemberseg szerintem odaig tart, hogy az ugyfelnek olyan lehetosegeket is felvazolsz, ami neki -tapasztalat es tudas hijan- eszebe sem jutna, az o lakasa, az o ablaka, o fogja nezni 20 even keresztul, hadd dontse mar el, hogy leszarja-e azt, hogy szimmetrikus belulrol az ablaka vagy sem, fuggetlenul attol, hogy ez neked ordogtol valo, vagy epp a szeperzekedet bantja :)

Előzmény: ganser (20076)
ganser Aug. 12. © 20076

Na és akkor mi van ha a sasszemű tulajdonos kiszúrja(ne aggódj -észreveszi!), hogy így nem szimmetrikus a cucc?

Gyártatok majd másikat jó pénzért?

Én szakembernek tartom magam,nem csinálhatok,ajánlhatok ilyen "takony" megoldást.

Előzmény: asdf_ (20074)
kiss_atti Aug. 12. © 20075

Az ablakos urak nyilvan keresztre fognak fesziteni,

---

Nem, ez tévedés, no keresztre feszítés.

Van szakszerű megoldás a toldó nélküli redőnyözésre, mindössze annak a redőnynek elektromos működtetésűnek kell lennie, és máris nem kell toldó..

:-)))

 

Ma szereltem két ilyen, távirányítós redőnyt Pomázon két, tavaly ősz elején, általam szerelt ablakra, ahol - mint mindig - megkérdeztem, hogy "lesz-e valaha redőny az ablakon?" aszonták, hogy sosem.... az elektromos éppen befért...

:-))

Előzmény: asdf_ (20074)
asdf_ Aug. 12. © 20074

Az ablakos urak nyilvan keresztre fognak fesziteni, de szerintem elo ember eszre nem fogja venni, hogy ha a redonyos ablaknak csak a huzokas felere raknak toktoldot (mert oda tenyleg kell), a masikon meg nincs es ott akkor 3 centivel szelesebb az ablak (igy az uvegfelulet is). Egyreszt pl. ha gerebtokost cserelsz, akkor kivulrol ez nem latszik majd (mert a toldo mar a vakolat mogott lesz, mert boven lesz ott hely, elfer), belulrol meg eltakarja a fuggony :) Szerintem amig valakinek nem mutatsz ra, hogy nezd, itt a jobb oldalon 3 centivel szelesebb a tok, senkinek nem fog feltunni (nalunk igy van megcsinalva, meg senki sem allt meg az ablak elott, hogy jajjuristenhatezhogynezki?!?)

Előzmény: defter (20072)
kiss_atti Aug. 12. © 20073

Hős vagy, kibírod.

:-)))

Előzmény: defter (20072)
defter Aug. 12. © 20072

sziasztok,

 

mennyire van különbség az egyes gyártók profilszélessége közt? (az üveg és a tok széle közti távolságra gondolok)

nemrég döbbentem rá, ha lecserélem az ablakot akkor mindenképp csökken a hasznos üvegfelület is. :( Gyorsan elkezdtem utánanézegetni, de úgy látom 11,5-12cm kb az összes szélessége. Ez a jelenlegi ablakomhoz képest már 4 centi csökkenést jelent.. Vagy létezik ennél keskenyebb tok?

 

de ezt még el is tudnám fogadni, de nagyon zavar, hogy a redőnyhöz is még 3-3 centi toktoldót akarnak felrakni oldalra, felülre meg 12 centit. tényleg ilyen sok toktoldó szükséges? 

 

a fentiek miatt azon is elgondolkoztam, hogy inkább nem is csináltatok redőnyt ha ilyen sokat elvesz az üvegfelületből a toldó.

forraslajos Aug. 12. © 20071

Ebben a hekyzetben nem töprengünk, Gealant vásárolunk.

Előzmény: Nonobaba (20068)
gabrielke Aug. 12. Creative Commons License 20070

Szerintem korrekt, mehetne a topikfejlécbe kb.

 

Előzmény: kiss_atti (20069)
kiss_atti Aug. 11. © 20069
Előzmény: Nonobaba (20068)
Nonobaba Aug. 11. © 20068

Sziasztok

Szeretnék segítséget kérni

Éppen ablak csere előtt állunk és kaptunk is pár ajánlatott de nem tudunk dönteni, hogy melyik minőség a jobb

Az egyik helyen ovlo ablakok siegenia vasalattal a másik helyen Gealan ablakokat ajánlottak.

A gealan drágább lenne

Kérdésem lenne, hogy megéri-e a drágább ablakot megvenni lesz e lényeges különbség?

köszönöm

 

ganser Aug. 9. © 20067

Pénzügyileg soha nem térül meg....

Ez csak parasztvakító marketingduma.

Már egyszer kifejtettem számszerűen alaposan a kérdést.

Ha lesz kedvem visszakeresem neked.

Előzmény: Proxima76 (20066)
Proxima76 Aug. 9. © 20066
Ezenkívül a komfortérzet is sokkal jobb lesz, illetve ha amúgy jól szigeteltek a falak és a födém, akkor még pénzügyileg is megtérül a befektetés.
Előzmény: ganser (20065)
ganser Aug. 9. © 20065

Színtiszta logika szerint:

Ha konkrétan az anyagi megtérülés oldalát nézed, akkor nem éri meg.

Viszont nagyon korszerű,modern ablakod lesz.

Előzmény: PedelecTibi (20062)
forraslajos Aug. 8. © 20064

Megmondta a Gabesz. :)

Előzmény: V.T.ZS (20052)
Gabesz - W210E430 Aug. 8. (X) 20063

Szerintem nincsen a két profil között akkor árkülönbség..!

(legalábbis Nálunk nincs!)

Ha 3 rétegű üvegezés lesz a szerkezetben, akkor inkább a 86-os profilt kellene preferálni a  44 mm-es üveggel.

Előzmény: PedelecTibi (20062)