A bérfőzdékben lehet 1 teljes fok eltérés lefelé is,meg felfelé is.Az otthonfőző magánember nem hiszem hogy beruházna hitelesített fokolóra,aminek darabja ha jól rémlik 34+ÁFA.Azért darabja,mert ezek tíz fokonként mérnek,ergo kettő kell belőle.
Mondjuk a legegyszerűbb bemenni a körzet illetékes elvtársához,és kicsikarni belőle az ide vonatkozó szabályokat,közben szorgalmasan jegyzetelni:-))
Délután lesz velük egy kis dolgom,ha nem felejtem el,rákérdezek.Bár nem biztos mindenhol egyformán értelmezik az idevágó szabályt:-))
Még az is,ha az üvegen 48-as,vagy 50-es van felvezetve,annyinak is kell lennie,+,-0,2vagy3eltéréssel,ahogy a főzdeiek.Tehát fokolni is nagyon pontosan kell!
2/3-ig duplikált söröshordó dupla részét kb 2/3-ig feltöltöttem trafóolajjal. Első pár főzésnél kihabzott egy pici. Mielőtt feltöltöd a dupla falat, avasd fel az olajat, valami edényben melegítsd vagy 15-20 percig és akkor megúszod a kihabzást. Valamiért a trafó olaj hajlamos felvenni a levegő páratartalmát, és főzésnél rotyog:)