Keresés

Részletes keresés

Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 86004

Csakhogy a mennyeiek és a foldiek számára is a Halál angyalának a gyehennára való vetése egy azon idoben

kovetkezik be az utolsó ítéletkor az ezer év végén.

Jelenések 20:13És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.15És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

A második halál tehát úgy égiekre, mint foldiekre vonatkozik.

Ezt a dimenziós kettészszakadást melyik Próféciával próbálod alátámasztani?

Az pedig senkinek sem volt a kárára, hogy még a saját foldi életében várta, az Ur eljovetelét.

Hisz még a foldi életében volt alkalma bizonyítani, hogy méltó -e a mennyei elhívásra, vagy sem.

Azt azonban egyetlen igaz hitu ember sem várta, hogy még az o foldi életében eljon a végítélet,

illetve megszunik a halál, mivel hitte, hogy ,amit Isten Szava kijelentett ezzel kapcsolatban az

a valóság.

A végítéletre pedig és a Halál es a Seol anygalának a gyehennára vetése csakis az EZER ÉVES királyság

utáni idokre lett kijelnetve.

Jelenések 20:5A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.7És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.10És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.11És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.12És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.13És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

Mivel még a Halál anygala és a Seoil anygala tevékenykedik, ezért a teória nem állhat meg a Szentírás

alapján.

Előzmény: Megitelo (86003)
Megitelo Creative Commons License 2012.03.25 0 0 86003

Persze nem muszaj ragaszkodni az i.sz.70-hez, lehet, hogy az utolsó apostol halála az a dátum - ezt még ki kéne dolgozni. De az az elvi kifogásod nem állja meg a helyét, miszerint már nem szabadna halálnak léteznie. Ha mondjuk i.sz-70-ben a Világegyetem kettészakadt két párhuzamos dimenzióra, akkor akik a Mennyei dimenzióban maradtak, azok számára már jelenleg sincs halál. Halál csak mi számunkra létezik, akik a "rossz" lelkek vagyunk, akik itt folyton reinkarnálódunk ebben a Siralomvölgy-Dimenzióban (ami majd nemsokára szintén kettészakad Pokolra meg "Tisztítótűzre") De mind a három Dimenzió belsőleg ugyanolyannak tűnik, mint a mienk, midegyikben van föld, csillagok stb.

No ez csak egy ötlet, aminek nem is én vagyok a fő szerzője (legfeljebb továbbgondolója), hanem Biga Cubensis, ebben

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9063574

a topicban. Szerintem érdekes, mert valamit tényleg kell kezdeni azzal a ténnyel, hogy mindenki a saját nemzedékén belül várta Jézus második eljövetelét - még az apostolok is. Ez akkor vagy egy nagy szélhámosság, vagy tényleg kell találni valami indokot.

Előzmény: Leslie07 (85992)
kari333 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 86002

Ha szó szerint veszed (értelemmel és logikával), akkor a bárány, az egy állat. A Bárány jelképezi Istennek az emberiségért bemutatott Áldozatát. Isten, Aki lélek (János 4,24), emberré lett (I.Timótheus 3,16)...

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103278343&t=9003631

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103278850&t=9003631

Előzmény: Leslie07 (85998)
landdie Creative Commons License 2012.03.25 0 0 86001

"Jelenések 20:14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.15És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Nos a Seol anygala és a Halál anygala az utolsó ellenség, akik utoljára kerulnek a gyehennára.

Az Ordog és a Hamis próféta korábban kerult oda."

Rendkívül érdekes megközelítés...:)

Tehát szerinted a Pokol valójában egy személy, egy angyal.

A halál meg detto..

Kitalálom! Seol angyala az a Hölle anyó.

Előzmény: Leslie07 (85974)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 86000

Bethsabé okosabbnak képzeli magát az Istennél is.

O el is dontotte, hogy az igazság jehova tanúinál van.

Mit számít a sok hazug prófécia.

Noi meg az, hogy jehova tanúi Bethsabét a hátuk kozepére sem kivánják,

nemhogy maguk kozé.

Perzse ezt o ugy akarja nekunk eloadni, mintha annyira hajtana rá a szervezet,

csak o állandóan kikosarazza oket.

Bethsabé, bethsabé, az Ortornyot nem azért idézzuk, mintha olyan értékesnek tartanánk,

valami nagy kincsnek,amivel mások, a katolikusok nem rendelkeznek, hanem azért, hogy

rámutassunk mennyire ellentétes tanokat tartalmaz a Bibliával szemmben.

Irásaid tele vannak ellentmondással.

Egyik szavadban ezt írod:"Sokszor leírtam, hogy a vezető testület nincs közvetlen kapcsolatban Istennel.

A másikban pedig ezt: "Jelenleg nincs jobb bibliai magyarázat JT Vezető Testületének a magyarázatától

Egyik szavadban azt írod, hogy:Sohasem voltam JT, de bármikor lehetek még.

A másikban ezt:Ha valamikor is engedtem volna a szervezetnek, hogy engem is behálózzanak, akkor is csak magamat okolhatnám a csalódásért és nem mutogatnék másra

Akkor a jovoben mégis engedni készulsz a szervezetnek, hogy behálózzanak, ha lesz egy kis isdod?

Bethsabé, Bethsabé , egyik szavaddal utod a másikat.

Nagyon osszezavartnak látszol.

Kettos személyiséget látok benned az írásaid alapján.

Előzmény: bethsabé (85993)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85999

Lám, Lám Bethsabé szerint az alkoholista Rutherford aki koztudottan kurvapecér volt és elodje Russell

a csaló lett kiválasztva, hogy a leheto legjobban magyarázzák el a Bibliát az egséz világnak.

"Jelenleg nincs jobb bibliai magyarázat JT Vezető Testületének a magyarázatától."

Ezt írtad igaz Bethsabé?

Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85998

A kérdés az volt, hogy az isten Báránya és Jézus Krisztus azonos személyek-e?

A mellébeszélést nyugodtan elhagyhatod.

Előzmény: kari333 (85996)
Paleokrites Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85997

" -Eddig a napig nincs jobb és logikusabb magyarázat JT magyarázatánál, bármennyit is tévedtek, ők azok akik az igazság ismeretére elfognak a megfelelő időben jutni. Látják a veszélyt és hirdetik az evangéliumot. Ezt határozottan kimerem jelenteni. Én sohasem a vezető testület magyarázatával nem értettem egyet, hanem azzal, ahogyan azt a mezei tanúk magyarázták másoknak a kapuban. Ők sincsenek tisztában dolgokkal. Mint ahogy Te sem, ők sem értik sokan a szent szellem működését. "

Nos, ez igencsak szólengetés a szélben, a parafrázisok hulledékelméletei inkább, mint komoly bölcsesség!

A jehovbistáknak nem hogy nincsen birtokában a tudás, az ismeret, a valódi tapasztalás, hanem okoskodó önkényességű írásmagyarázati demagógiával programozzák, festik a hiszékeny, megvezetett emberek agyát, szellemét, lelküket mérgezve!

A vallásuk már rég bizonyította, hogy fennállásuk óta semmire nem mentek, létjogosságuk hiábavaló erőltetés!

Elemzéseik egy irodalmi mű elemzése, ez is hasrapacsentoltan kokeraság, vagyis zugteológiai hadovának tartom!

kari333 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85996
Előzmény: kari333 (85995)
kari333 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85995
Előzmény: Leslie07 (85966)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85994

Nem én osztom az észt Bethsabé, hanem az anygal osztotta annak idején,amikor kijelentette a nagy Babilon titkát.

Hogy neked sem testszik az nagyal magyarázata, az nem az én problémám.

Ezzzel neked kell majd elszámolnod az Ur elott, hogy ellene szegultél a Szentírás egyértelmu kijelentésének.

Olvasd csak!

Jelenések 17:5És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.6És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt.7És monda nékem az angyal: Miért csodálkozol? Én megmondom néked ez asszonynak titkát és a fenevadét, amely őt hordozza, amelynek hét feje és tíz szarva van.18És az asszony, amelyet láttál, ama nagy város, amelynek királysága van a földnek királyain.

Ott a titok megfejtve Bethsabé immár kétezer év óta.

Az Ortorony bálványszervezet tanításai pedig immár 130 éve nem képes elfogadni

ezt a tényt a Szentírásból.

Ehelyett kulonbozo meséket talál ki a nagy Babilonnal kapcsolatban.

bethsabé Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85993

Szia Portalanító!

-Eddig a napig nincs jobb és logikusabb magyarázat JT magyarázatánál, bármennyit is tévedtek, ők azok akik az igazság ismeretére elfognak a megfelelő időben jutni. Látják a veszélyt és hirdetik az evangéliumot. Ezt határozottan kimerem jelenteni. Én sohasem a vezető testület magyarázatával nem értettem egyet, hanem azzal, ahogyan azt a mezei tanúk magyarázták másoknak a kapuban. Ők sincsenek tisztában dolgokkal. Mint ahogy Te sem, ők sem értik sokan a szent szellem működését.

Sokszor leírtam, hogy a vezető testület nincs közvetlen kapcsolatban Istennel. Ezt ők is tudják, de az őrtornyok mégis úgy vannak megfogalmazva, mintha közvetlen kapcsolatban lennének Istennel. Ezt Te is és az édesapád is elhitte. Erről, pedig igazán nem mások tehetnek, csak saját magatok. Értelmezési problémátok volt. Én elég hamar rájöttem arra, hogy ez nem így van. De JT-i bibliai magyarázatánál jelenleg most nincs jobb. Hiába támadod őket, az igazság JT-nél van. Ezt az idő úgyis igazolni fogja. De, lehet, hogy akkor már Te sem és én sem fogunk élni. De, talán az lesz a legjobb, mert biztos esélyünk lesz a biblia szerint a feltámadásra. Mert aki meghalt, felszabadul a bűn alól. De, aki a szent szellem ellen vétkezik, annak soha nem lesz megbocsátva, sőt fel sem fog támadni.

Sohasem voltam JT, de bármikor lehetek még. Talán majd bele fog férni az időmbe az is, hogy az legyek. Amint írtam, engem csak a biblia érdekel, és nem az, hogy mi lesz velem, vagy veletek. (Az igazság) Ezt, amit mi itt most mindnyájan teszünk, az hiábavalóság és szélkergetés. Nem itt ebben a topikban dől el a világ és az emberek sorsa és főleg nem a Te blogodban. Egy előre megírt próféciát teljesítünk be. Remélem, hogy nem nehéz ezt megértened. Egy előre megírt próféciát játszunk le. Az üdvözülés, pedig nem Tőled és tőlem függ, hanem Jézus Krisztustól, mert Ő a bíró mindenki felett.

Jelenleg nincs jobb bibliai magyarázat JT Vezető Testületének a magyarázatától. A bibliában is le van írva, hogy az utolsó napokban az emberek szellemileg éhezni fognak, de senki sincs JT-in kívül, aki őket kielégítse szellemileg. Te is az őrtornyokat bújod állandóan, meg a társaid is. Megkérdezhetem, hogy miért nem a katolikus kiadványokat, vagy esetleg az adventisták kiadványait olvasod?

A válasz: Azért, mert nekik nincsenek ilyenek. A katolikusok stb, szellemileg éheznek. Számukra nincs kielégítő válasz. Az egyszemélyes értelmezés, pedig nem jelenti azt, hogy az lenne a valódi igazság.

-Leconte, pedig kitörölte magát. Pedig, Te szemfülesnek mondod magad és ezt nem vetted észre?

Most nincs több időm, majd később reagálok másra is. Még annyit, hogy aki ide ír, az majdnem mind kivétel nélkül JT volt egykor, valamikor. Én nem, és ezért sincs okom őket vádolni. Nem is tenném soha.

Ha valamikor is engedtem volna a szervezetnek, hogy engem is behálózzanak, akkor is csak magamat okolhatnám a csalódásért és nem mutogatnék másra. Te így jártál. IJ. Másokra mutogatsz. Előbb mindenki saját magát vizsgálja meg, hogy a hitben van e.

2 kor:13:5

Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.

Leslie07-nek.

Csak akkor kell másnak is az észt osztani leslie07, ha megygyőződtél arról, hogy Te végképp az igazságban vagy. De, én nem ezt látom. Te kiválóan kedveled az utópiát.

üdv mindenkinek!

Előzmény: Portalanító (85947)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85992

Nem johetett el az Ur Jézus 70-ben , mert akkor már nem lenne halál.

Feltevésed tehát érdekes és misztikus, csak éppen hogy nem biblikus.

Előzmény: Megitelo (85990)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85991

Jól írtad. a Szellem Személynek az ajándékát kell venni, azaz a Szent Szellemnek az Ur Istennek az ajándékát,

amit boven osztogatott és osztogat annak, aki befogadja Ot.

Ap. Csel 2: 38Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.39Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk.

Bizony osztogatja az Ur a Szent Szellem Isten az ajándékát, még a saját szellemét is annak,akit elhív az Úr.

Előzmény: chEszed (85989)
Megitelo Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85990

Szerintem ez a cikk elég mélyre leás, de nem annyira mélyre hogy meglássuk, hogy JT-i világvége-várása és annak közelségének a hirdetése lényegében magából az őskereszténységből következik. Csak el kell olvasni az evangéliumokat hogy észrevegyük: az apostolok és az első keresztények is abban a meggyőződésben voltak, hogy a "vég" még az ő életidejükben fog eljönni. Erre számtalan bizonyíték van, nemcsak az evangéliumokban sőt Pál leveleiben, stb., hanem az első keresztények életmódjáról készült feljegyzésekbenl, amit JT-i úgy fejeznek ki, hogy abban az időben is a keresztényeknek sürgősség érzetük volt, (ami egy kiadvány szerint) nem volt ésszerűtlen. Ezt valahogy meg kell indokolni. Egy kis horror-scifi vízió:

1./ Az egyik indoklás egy ateista, sőt evolucionalista indoklás lehet. Mert az evolúció alapja az, hogy az erősebb vagy az okosabb faj uralkodása alá hajtja a butább fajt. Az okosabb faj a zsidó faj, és lényegében az egész kereszténység egyfajta zsidó szélhámosság, egy eszköz arra, hogy a zsidók szellemileg leuralják a világot (elvégre minden kereszténynek illik ismernie a zsidók történetét, de nem kell semmit sem tudnia pl. az inkák történetéről).

2./ A másik megoldás az lehet, hogy Jézus i.sz.70-ben mégiscsak eljött és az anyagi világ két dimenzióra szakadt. Az egyik dimenziót nevezzük Mennynek, a másik dimenziót (ahol mi most vagyunk) pedig Tisztítótűznek illetve Pokolnak. A Tisztítótűz meg a Pokol egyenlőre nem szakadt szét, még egyenlőre ebben vagyunk. Ebben a másik dimenzióban (amiképpen a Mennyben is!!) ugyanúgy van Föld, meg Hold, meg csillagok, de i.sz.70-ben a "rosszak", akik itt maradtak, nem is tudatosították, hogy a "jók" már a Mennybe kerültek, lehet, hogy sokan keresték akkor a hozzátartozójukat, de azok látszólag eltüntek, és azért van olyan nagy homály az első századról, mert ennek a "kettéválásnak" nem szabadott kiderülnie. Ennek a teoriának az az alapja, hogy i.sz. 70 után már új "lelkek" nem keletkezhetnek, hanem csak azon "rossz" lelkek reinkarnálódhatnak (így tehát szenvednek a Pokolban illetve a Tisztítótűzben: ami itt van), akik a világ kezdetőtől 70-ig éltek (beleértve a Vízözönkor elpusztultakat is). Ezek szerint jelenleg azért van olyan sok ember a Földön, mert egy újabb kettéválás küszöbén vagyunk, amikor a Tisztítótűz válik el a Pokoltól és ebben a mi időnkben minden olyan emberi  lélek testet öltött, aki annak idején nem került a Mennyekbe. Most következik a másik kettévállás, amikor a Pokol elválik a Tisztítótűztől, ami látszólag hasonlóképpen fog végbemenni, mint 70-ben. Akik a Pokol dimenzióban kerülnek, azok látszólag ugyanezen a földön fognak maradni, még hosszú ideig a Földre fognak reinkarnálódni, de sokkal rosszabb állapotok lesznek a Pokol Dimenzióban, mint a Tisztítótűz dimenzióban. pl. már nem lesz Biblia, nem lesz Istenhit, senki sem fog imádkozni, stb. Pl. a Tisztítótűz Dimenzió (ahol szintén lesz Föld meg csillagok) végül újra egyesül a Menny dimenzióval (A Tisztítótűz dimenzióban lévők nézőpontjából ez úgy fog tűnni, minhta a Menny szállna le a Földre). A Pokol-Dimenzióban lévő Földre reinkarnálódó lelkek lényegében egész eletükben szenvedni fognak és egymást fogják kínozni. Azt, hogy a Pokolban vannak, mindig csak az anyagi világban lejátszódó haláluk után fogják tudatosítani, amíg meg nem születnek egy újabb szenvedésre. Ez a teória sok eddig bepasszinthatatlan "bibliai puzzle" darabkát volna képes beépíteni egy egységes indoklásba, pl. azt a megoldhatatlan kérdést, hogy az első században miért hitték azt, hogy a "vég" már az ő életidejükben eljön. Azért hihették, mert bizonyos értelemben tényleg eljött. Persze ez csak egy durva keret, ezt lehetne tovább finomítani, meg kéne keresni azokat a pontokat, ahol nem passzolna a Bibliával, lehet, hogy ehhez át kéne értelmezni bizonyos fogalmakat, lehet, hogy a végén tényleg mindent meg lehetne vele indokolni :-) Mert például ebben az indoklás rendszerben érvényes lenne, hogy a Föld megmarad örökké és csak az igazságosak fognak rajta lakni, mivel a Pokol-Föld is egy bizonyos idő (eonok) után megsemmisülne sőt elégne, ebben a Dimenzióban az egész anyagi világ elégne, úgyhogy a Menny dimenzióban a Föld megmaradna örökké, de a Pokol dimenzióba elégne.

Előzmény: Portalanító (85984)
chEszed Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85989

A Szellem személy, akit "venni kell". Ezt a kifejezést használtam, mert Kari éri mire vonatkozik, és a Biblia is használja.

A Szellemet venni azt jelenti, hogy a teljes lényed alárendeled Neki.

A kereszténység nem az önfejlesztésről szól. Amit önfejlesztéssel el tudsz érni, az Istennek továbbra is kevés.

A gyümölcsök nem a Szent Szellem gyümölcsei, hanem azok az újjászületett emberi szellem gyümölcsei. A Szent Szellem nem terem gyümölcsöt, az emberek teremnek gyümölcsöt. Ennek alapja azonban az újjászületés, ugyanis nem a gyümölcsök által igazultunk meg, és azokkal nem is dicsekedhetünk Isten előtt.

Azaz a keresztény ember nem azért terem gyümölcsöt, hogy megváltozzon, szent legyen, hanem azért, mert megváltozott, és szentté lett.

Előzmény: bethsabé (85928)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85988

Nem akar valaki jehova tanúi kozul királyságtermet vennei?

Itt van egy eladó meghirdetve:http://image.exct.net/lib/fef71176746c00/d/2/1201%20N%20Delaware%20St%204%20pg.pdf

Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85987

Az érzéki test meghal, ha a gyehenna tuzére kerulne abban a pillanatban,

azaz nem gyotrodne tovább.

A végítéletig azaz az orok idok végéig gyotortetnek az Ordog ,a hamis próféta és a fenevad

a tuznek tavában.

A foldi emberek érzéki testét azonban megemészti a tuz. Ok nem kerulnek a gyehennára akkor,

amikor az Ordog , a hamis próféta és  afenevad oda vetettik, hogy gyotortessenek éjjel és nappal

az orok idok végéig, azaz a végítélet ideéig.

Látom nem olvastad el rendesen .

Olvasd csak!

Jelenések 20:9És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.10És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

Mos a Szentírás azt tanítja, hogy azok testét, akik feljonnek a szentek tábora ellen harcolni, tuz emészti meg.

Csak az Ordogrol, a hamis prófétáról, valamint a fenevadról állítja, hogy akkor a tuznek tavába vetettnek,

hogy ott gyotortessenek éjjel és nappal az orok idok azaz a korszakok végéig.

Amirol az Úr Jézus a Máté 10: 28-ban beszélt, hogy úgy a testet ,mint a leket a gyehennában elveszítheti az Úr,

arra csak az orok idok, azaz a korszakok VÉGÉN azaz a végítéletkor kerul sor. Azaz a feltámadás után.

Jelenések 20:12És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.13És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.15És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Feltámadni pedig nem érzéki azaz foldi testben támadnak fel az emberek, hanem szellem testben.

Olvasd csak!

Máté 22:29Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.30Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.

1. Korint. 15:44Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is.

Nos sehol sem tanítja a Szentírás, hogy az érzéki test gyotortetik a gyehennában.

Ezt csak sátánpapjaid állítják,akik rágalmazzák az igaz Istent.

Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85986

Az ember Jézus teste,amikor azt elhagyta a mindenható Isten ,már nem volt halhatatlan.

Amíg azonban benne lakozott a mindenható Jézus testében,egyutt érezte át azt a szenvedést,

amelyet átérzett az emberi test.

Zakariás 12:10A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, akit átszegeztek, és siratják őt, amint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, amint keseregnek az elsőszülött után.

Egyértelmu, hogy Izrael Istene az ember Jézus testében lakozott.

Igen megbánta az Úr, hogy megteremtette az embert, mert elhagyta az ember a teremtojét,és a gonosz útját kovette.

Késobb mégis megkonyorult az emberen, és saját maga szállott alá, hogy az ember Jézus testében,

átérezve a szenvedést ,megváltsa a népét, és az embereket.

Mindenesetre egy dolgot nem szabad elfelejteni, hogy más az ember foldi testében való szenvedés,

és más a lélek gyotrelme, amikor az már elhagyja az emberi testet.

Russell azon állítása, hogy igazságtalan lenne az Isten részérol kínozni az embereket, ezért

el kel vetni a Szentírás azon állítását, hogy az ember a Seolban gyotortetik, majd a gyehennán

kínoztatik - nos ez a megállapítás Russell tudatlanságáról tesz tanubizonyságot.

Az akkor 17 éves Russell a Szentírás ismeretének a hiányában azt képzelte, hogy a Biblia tanítja

az embereknek húsvér testben való gyotrését a Seolban, majd a végítélet után a gyehennán.

Ennek a tévedésnek koszonhetoen lett Russell az igaz Isten ellenségévé, és a Szentírás

minden kijelentésének a tagadójává. Egy saját istenképet alkotott meg maganák, illetve

vett át a hozzá hasonló gondolkodásu adventista tévelygoktol, akik Russelhez hasonlóan

az embert csak hústestben tudták elképzelni. Azt azonban tagadták, hogy az Isten elobb

a saját képére teremtett mebert azaz a leket és a szellemet teremtette meg, és csak késobb

alkotott a szellem és a lélek számára a már megteremtett fold anyagából érzéki testet azaz

porhuvelyt.

A Szentírás sehol sem tanítja, hogy a húsvér test gyotortetik a Seolban.

Sot azt sem tanítja, hogy feltétlenul gyotortetnie kell minden embernek.

Csakis azoknak az embereknek a lekei kerulnek a Seolba azaz a gyotrelem helyére,

ahol a gonosz szellemek által gyotortetnek, akik elvetemult gonoszok voltak foldi életukben,

és akiknek lekei miután elhagyták az érzéki testet, nem hallgattak , hallgatnak a magyarázó

angyal intelmeire sem, azaz a gonosz mellett kitartanak mindvégig.

Jób 33:22És lelke közelget a sírhoz(Seol), s élete a halál angyalaihoz.23Ha van mellette magyarázó angyal, egy az ezer közül, hogy az emberrel tudassa kötelességét;24És az Isten könyörül rajta, és azt mondja: Szabadítsd meg őt, hogy ne szálljon a sírba; váltságdíjat találtam!25Akkor teste fiatal, erőtől duzzad, újra kezdi ifjúságának napjait.26Imádkozik Istenhez és ő kegyelmébe veszi, hogy az ő színét nézhesse nagy örömmel, és az embernek visszaadja az ő igazságát.27Az emberek előtt énekel és mondja: Vétkeztem és az igazat elferdítettem vala, de nem e szerint fizetett meg nékem;28Megváltotta lelkemet a sírba szállástól, és egész valóm a világosságot nézi.

Aki az igaz Isten kegyetlenségérol regél a gonoszok lekeinek a Seolban való gyotrelmével kapcsolatban,

az nem ismeri a Szentírást, vagy készakarva rossz fényben akarja feltuntetni az Igaz Istent.

Nos, felfogatd már végre?

Leslie07 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 85985

Vallom, hogy az Igaz Isten Krisztus a názáreti Jézus testében jelent meg.

Azért is mondotta, a hozzád hasonló hitetleneknek:

János 14:10Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.11Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.

Nos ez az,amit az Ortorony  Sátánszervezet papjai tagadnak, hogy Izrael Istene és Atyja az Egyszulott Isten

azaz Krisztus az ember Jézus testében lakozott annak megszuletése óta.

Zakariás pap azonban a Szent Szellemtol teljes állapotában kijelentette:

Lukács 1:67És Zakariás, az ő atyja beteljesedék Szent Lélekkel, és prófétála mondván:68Áldott az Úr, Izráel Istene, hogy meglátogatta és megváltotta az ő népét,

Majd hozzá teszi:

Lukács 1:76Te pedig kis gyermek, a magasságos Isten prófétájának hivattatol; mert az Úr előtt jársz, hogy az ő útait megkészítsed;77És az üdvösség ismeretére megtanítsad az ő népét, a bűnöknek bocsánatjában.

Máté 3:3Mert ez az, akiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit

Ěsaiás 40:3Egy szó kiált: A pusztában készítsétek az Úrnak útát, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek!

Bizony, bizony az ember Jézus testében Izrael Istene és Atyja lakozott!

Lukács 7:27Ez az, aki felől meg van írva: Ímé én elküldöm az én követemet a te orcád előtt, ki elkészíti előtted a te útadat.

Izrael Istene, a Felkent Isten szállott alá, hogy az ember Jézus testében lakozván megváltsa népét.

Malakiás 3:1Ímé, elküldöm én az én követemet, és megtisztítja előttem az útat, és mindjárt eljön az ő templomába az Úr, akit ti kerestek, és a szövetségnek követe, akit ti kívántok; ímé, eljön, azt mondja a Seregeknek Ura.

Nos Izrael Istenének és Atyjának a temploma  az ember Jézus teste volt.

Máté 12:6Mondom pedig néktek, hogy a templomnál nagyobb van itt.

Portalanító Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85984

"Aktív tanú koromban szemet szúrt már, hogy a párválasztás kérdésében valami nem jól működik a tanúk berkein belül. Mintha a kintiek (világiak) ügyesebbek lennének. Nem tudtam megfogalmazni magamnak, hogy mi a gond, de éreztem, hogy súlyos kimondatlan problémák gyűrűznek a boldogságra vágyó ifjú tanúk körül. Sokat gondolkodtam akkoriban azon, hogy valóban jobbak-e a házasságok a tanúk között, mint a kívülállók között. Vagy, ha nem így van, akkor ennek mi lehet az oka? Magával az ’udvarlási struktúrával’ lenne gond csupán? Nem valószínű. Kétségkívül az is problémás lesz, ami egy rossz udvarlásból kinő: a házasság, vagy a gyereknevelés. Valóban szükséges, hogy ennyi egyedülálló legyen a tanúk között? Nincs e sok házasságban élő is ’egyedül’? Vagy aki nem tanút vesz el, csakugyan nem az ’Úrban házasodik’?"

A teljes cikk:

Egyedül maradottak kérdései, kétségbeejtő válaszok

...a hátralévő idő rövidre van szabva. Ezentúl akiknek van feleségük úgy legyenek, mint ha nem volna …”( 1 Korintusz 7: 29)*   „Úgy gondolom tehát, hogy jó ez a jelenvaló szükséget tekintve* …”(1 Korintusz 7: 26)* ÚV   „Azt[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

landdie Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85983

"Látom nem kaptál ajándékot a Bolcsesség Szent Szellemétol."

Szerintem Te meg kaptál, csak nem a Szent Szellemtől. Kérdezz rá bátran, akkor az ördög elfut tőled majd..:)

I. János levél:4:3És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

Előzmény: Leslie07 (85974)
landdie Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85982

Az üdvözültek boldogságáról nincs fogalmam, a lényeg, hogy ott lesz velük a Szent szellem és Jézus, a régi bűnös családtagokat meg lehet elfelejteni...:)

Ha valaki az Úr Jézushoz siet és akár még a mennyekben is tanulni akar akkor:

Lukács Evangéliuma:14:26Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.

De ez csak akkor igaz, ha nem hamis szellem diktálta az előbbi Igét....

Előzmény: Megitelo (85978)
landdie Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85981

"...Mindenség legigazságtalanabb cselekedete lenne, főleg ha azt vesszük tekintetbe, hogy Isten előre látja a jövőt, tehát ha Isten egy darab bármilyen lényt teremt (legyen az angyal, vagy alfa-centauri 3 szemű 7 lábú lény), akkor a teremtés pillanatában látja a jövőjét, adott esetben azt, hogy örök szenvedésre teremtette. Akkor viszont a SZeretet Istene ezt a lényt egyszerűen meg sem teremtené!!..."

Már egyszer megbánta a teremtést. Talán az Úrnak szüksége van a kellemetlen érzésekre is.. Saját, halhatatlan fiának feláldozására és a halhatatlan fiúnak feltámasztására... De jobb példa az Özönvíz.

Honnan tudhatjuk hogy az Isten nem akar szenvedni?

Ezért feszegetem azt, hogy gyarló embereknek (még igaz/hamis) SzentSzellem vezetése által is nevetséges dolog szellemi lények kínérzését megmagyarázni.

Egyébként már egyszer bevalottan megbánta a teremtést az Úr:

Mózes I. könyve:6:7És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.

Előzmény: Megitelo (85975)
landdie Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85980

Mondom hamis próféta... nem a Sátán!

Minek van leírva a test pusztulása a gyehennában???..:)

Máté 10:28És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Előzmény: Leslie07 (85976)
Leslie07 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85979

Nem igazságtalan az Isten akkor,amikor a gonoszok lekeit az orok idok végéig, azaz helyesen

a korszakok végéig gyutortetni hagyja a ygehennában.

Az a baj, hogy testiesen gondolkodtok.

Más a húsvér test gyotrelme és más a lélek gyotrelme.

Sehol nem állítja a Szentírás, hogy a húsvér test fog gyotortetni.

Ugyan már hogyan is gyotortethetnének az Úr ellen harcoló emberek húsvér testei,

amikor már a csatamezon felfalják azt a madarak.

Jelenések 19:17És láték egy angyalt állani a napban, és kiálta nagy szóval, mondván minden madaraknak, amelyek repdesnek vala az égnek közepette: Jőjjetek el, és gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorájára;18Hogy egyétek a királyok húsát, és vezérek húsát és hatalmasok húsát, és lovaknak és rajtok űlőknek húsát, és mindenkinek húsát, szabadokét és szolgákét, és kicsinyekét és nagyokét.19És látám, hogy a fenevad és a föld királyai és az ő seregeik egybegyűltek, hogy hadakozzanak az ellen, aki a lovon ül vala és az ő serege ellen.

Nem iagazságtalan az Isten, hisz nem húsvér testben gyotortetnek, hanem haláluk után a lekuk!

Előzmény: Megitelo (85975)
Megitelo Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85978

És egyébként is: te hogyan képzeled az üdvözültek örök boldogságát a Paradicsomban akkor, ha pl. egy anya, aki a paradicsomba jutott fogja tudni, hogy a fia örökké a pokolban szenved?? Vagy elfelejti? Vagy mindenki elfelejti az előző létezését? Viszont ha az anya úgy fog tekinteni a gyerekére, hogy az soha nem született meg, akkor miért ne lehetne boldog?? "Mert a mint ti ittatok szent hegyemen, úgy isznak szüntelen az összes népek; bizony isznak és hörpengetnek, és olyanok lesznek, mintha nem lettek volna." Abdiás 1:16

Előzmény: landdie (85973)
Portalanító Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85977

Leconte hol van már? Komolyan mondom hiányzik...

Itt egy kis szilárd szellemi táplálék, parancsoljatok:

A Népszövetség és az ENSZ a prófétikus spekulációban

" És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek. " Máté 24:11   Hogyan lehetséges az, hogy oly sok ember az évszázadokon át, örömet talál a próféta szerepének eljátszásában, annak ellenére, hogy a próféciáik oly ritkán teljesülnek? A jóslataik rendszeresen[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ebből kiderül, hogy az Őrtorony kiknek a jóslatait nyúlta le a Népszövetséggel és az ENSZ-el kapcsolatban, később sajátjának mondva azt.

Leslie07 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85976

Honnan veszed, hogy a Sátánnak teste is van?

A tuzes tóban csak a szellem és a lélek gyotortetik.

Ezt sem mesélték el neked sátánpapjaid?

Előzmény: landdie (85973)
Megitelo Creative Commons License 2012.03.24 0 0 85975

Most ebben teljesen igaza van Leslie-nek. Sátán meg az ördögök ugyanúgy Isten teremtményei, mint az emberek. Igaz? Tehát nem végtelen idő óta léteznek, mint Isten. Ebből következik, hogy a szó szerinti ödökké kínoztatásuk Mindenség legigazságtalanabb cselekedete lenne, főleg ha azt vesszük tekintetbe, hogy Isten előre látja a jövőt, tehát ha Isten egy darab bármilyen lényt teremt (legyen az angyal, vagy alfa-centauri 3 szemű 7 lábú lény), akkor a teremtés pillanatában látja a jövőjét, adott esetben azt, hogy örök szenvedésre teremtette. Akkor viszont a SZeretet Istene ezt a lényt egyszerűen meg sem teremtené!! Ha viszont véges ideig fog szenvedni, aztán "x" eon után megszűnik létezni, egyszerűen olyan lesz, mintha sohasem lett volna, akkor Isten ennek a lénynek a megteremtésével nem csinált semmi rosszat, mint ahogy az sem rossz, hogy egy elméleti "valakit" Isten nem teremtett meg. Mert miért nem teremtette meg pl. a valóságban Jean Valjean-t, akit Victor Hugo teremtett a Nyomorultak c. könyvében??

Előzmény: landdie (85972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!