Keresés

Részletes keresés

sutinor Creative Commons License 2012.03.02 0 0 8205

Nekem ez első ránézésre olyan, mint az eBay. Ha így van, akkor nem a fiverr az eladód (ök csak a piacteret adják), hanem az, akivel az üzletet kötötted. A te eladód nem akar számlát adni (mert nem akar adózni), de biztos van olyan, aki ad. A fiverr azért nem ad, mert nem vele állsz üzleti kapcsolatban.

 

A PP értesítő meg a már leírtak miatt nem jó.

Látod, nem csak én állítom ezt, biztos, hogy egy ellenőrzésnél ezt nem fogadják el.

Ha mindenképpen kell számla, legközelebb először kérdezd meg az eladót, ad-e számlát, és csak akkor vásárolj tőle, ha igen. És még akkor sem biztos, hogy jogilag jól kiállított számlát kapsz.

 

 

Előzmény: WebMester (8204)
WebMester Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8204

Én ezen az oldalon vettem szolgáltatást: http://fiverr.com/

 

Csak Paypallal lehet náluk fizetni. A cégnév csak ennyi: Fiverr International Limited. Adószám, cím nincsen feltüntetve a honlapon, sem a domain név adataiban.

 

De ez nem egy sufni cég. Ha megnézed az Alexa rankjét, az azt mutatja, hogy a 220. leglátogatottabb oldal a világon ez a linkelt oldal. Azaz többen látogatják ezt az oldalt naponta, mint ahány magyar internezető van.

 

Namost tőlük nem kaptam számlát a vásárlásról, illetve hát csak a Paypal receiptet kaptam meg. Azon meg nincs rajta, hogy a Fiverr az melyik országban van bejegyezve.

 

Akkor hogyan ellenőrizzem, hogy jó-e a számla? A paypal email állítják, hogy elég, ezen kívül nem küldenek mást.

Előzmény: sutinor (8203)
sutinor Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8203

 

Írtam egy csomót, de elszállt.

 

A NAV honlapjáról:

 

"Végezetül megjegyezzük, hogy a Paypal számlakiállítás funkcióval is rendelkezik, mégpedig a termék feltüntetésének lehetőségével (tehát nem pusztán átutalási bizonylatról van szó). Mindazonáltal javasolható, hogy ezen funkciót csak azok vegyék igényben akik egyébként számlakibocsátásra nem kötelesek (saját számlázó programmal/számlatömbbel nem rendelkeznek), de a vevőjük számlát kér. A (fentiekben hivatkozott) 24/1995. PM rendelet ugyanis előírja, hogy a számla kibocsátójának a számlázó program olyan dokumentációjával kell rendelkeznie, amely tartalmazza a program működésére, használatára vonatkozó részletes leírást, valamint a program készítője vagy jogutódja által a számla kibocsátójának címzett írásos nyilatkozatát arról, hogy az maradéktalanul megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. Erről a Paypal feltételezhetően nem tud nyilatkozni, illetve a számla láblécén utal is arra, hogy a számla nem „adóigazgatási bizonylat”, azaz voltaképp csak a felek egymással szembeni követelését alátámasztó teljesítési igazolásként funkcionál."

 

Remélem ez elég, de az Áfa tv.ből is ollóztam neked:

 

Számla fogalma

168. § (1) Számla: minden olyan okirat, amely megfelel az e fejezetben meghatározott feltételeknek.

(2) A számlával egy tekintet alá esik minden más, az (1) bekezdéstől eltérő okirat is, amely megfelel a 170. §-ban meghatározott feltételeknek és kétséget kizáróan az adott számlára hivatkozva, annak adattartalmát módosítja.

(3)179 Nem belföldön, hanem a Közösség más tagállamában nyilvántartásba vett adóalany esetében számla a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása teljesítését tanúsító olyan okirat is, amely a Közösség azon tagállamában, ahol adóalanyként nyilvántartásba vették, tartalmában megfelel - e tagállam joga szerint - a Héa-irányelv 226-231. és 238-240. cikkeinek

 

Itt pedig egy lefolytatott adóhatósági eljárásból egy figyelemreméltó mondat szintén a aNAV honlapjáról:

 

"Az előzőeken túl az is megállapítható volt, hogy a gazdasági társaság által befogadott számla sem a vonatkozó belső (Áfa tv. 13. § (1) bekezdésének 16.) pontja ), sem pedig az uniós jogszabályi előírásoknak ( 77/388/EGK irányelv 22. cikk (1) bekezdésének c) pontja, valamint (3) bekezdésének b) pontja ) nem felel meg, mivel az nem tartalmaz adószámot. A számlakibocsátó ugyanis Magyarországon adóalanyként nem jelentkezett be, a számlakibocsátás időpontjában pedig Németországban kiadott közösségi adószámmal nem rendelkezett."

 

A lényeg, befogadható egy külföldi bizonylat, ha az a kiállító országban jogszabály szerint megfelel a számla alaki-tartalmi követelményeinek, azonban ilyenkor is magyarra le kell fordítani a számla fontos mondatait, szavait. Mivel nem biztos, hogy érted annak az országnak a nyelvét, így a jogszabályaikat sem tudhatod. Hát sorry, ez egyéni probléma!

De a magyar jogot tudhatod, így ha a mi szabályainknak megfelel egy külföldi számla, akkor az már csak jó lehet.

 

Ha ennyi nem elég, hívd fel a NAV callcenterét!

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: WebMester (8202)
WebMester Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8202

Honnan tudod, hogy a NAV nem fogadja el a Paypal igazolást?

 

És ha az eladó azt mondja, hogy náluk már pedig elég a Paypal igazolást küldeni számla gyanánt, akkor ne higgyek neki?

 

Eddig 5 eladó mondta nekem 3 különböző országból, hogy elég, ha a Paypal igazolást küldik, az náluk érvényes számla! Akkor most mi van? Közöttük van egy olyan eladó cég, amelynek a honlapja a 200. leglátogatottabb weboldal a világon.

Előzmény: Pavel (8201)
Pavel Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8201

Rugózhatunk még ezen, ha akarsz, de nem fogadják el a PP igazolást. Az semmi, számla kell.

Gyakran fizetek céges beszerzést PP-n, de csak rendes kereskedelmi számla ellenében, amit az eladó állít ki.

Előzmény: WebMester (8200)
WebMester Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8200

"A cég (eladó) állít amit akar. Utánanéztél, hogy az adott országban mik a számla alaki-tartalmi feltételei? Az biztos, hogy nálunk a PP visszaigazolás nem teljesíti a számla kritériumait! "

 

Nem a magyar számláról beszélek. Hanem ha külföldi kereskedőtől, Paypalon veszek valamit, akkor ha csak a Paypal emailt kapom meg, az elég a NAV-nak, mint költségszámla?

 

És mégis hogyan tudnék utánanézni, hogy a kibocsátó országban ez érvényes számlaformátum-e? A Paypal emailből nem derül ki, hogy az eladó melyik országban van. Innentől kezdve nem lehet ellenőrizni a számla megfelelőségét!

Előzmény: sutinor (8195)
p0c0k86 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8199

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a közelmúltban egy nagyobb összeghez jutottam paypal számlámon. Ez összesen 200 ezer ft, ebből 100 ezer ft-ot már visszautaltam magamnak az otp számlámra, azonban a második 100 ezret nem merem, mert olvastam, hogy az apeh rám szállhat, illetve adóznom kell. Még tanuló vagyok, de havonta 20 ezer ft gyerektartást kapok a számlámra, és nem tudom, hogy ez mennyire kavarna be, hogy így hirtelen a számlámon ennyi pénz lenne. A kérdésem a következő lenne: Szerintetek kellene-e adóbevallást csinálnom így, hogy ennyi pénz "folyt" be a számlámra ebben az évben? És hogy szerintetek (akármilyen) problémám származhat-e ebből?!
A válaszokat és az észrevételeket ezzel kapcsolatban előre is köszönöm!!

s_titánia Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8198

Köszönöm!

 

Előzmény: Pavel (8197)
Pavel Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8197

Ebben a hónapban használhatod.

Előzmény: s_titánia (8196)
s_titánia Creative Commons License 2012.03.01 0 0 8196

Sziasztok!

 

A dombornyomott kártyám márciusban (azaz ebben a hónapban) lejár. Újat még nem küldtek, értesítést sem, de telefonáltam a bankba, és azt mondták, hogy ilyenkor az a menet, hogy március végéig használhatom, és közben majd megjön postán az új.

 

Ez eddig rendben is lenne. Csakhogy a Paypal adatlapomon, a kártya lejáratnál ennyi van: 03/12

És már figyelmeztető emailt is kaptam tőlük február közepén, hogy hamarosan lejár a kártyám, és újítsam meg az adatokat.

Erről sehol nem találtam infót: a PP is úgy számol, ahogy a bank, hogy adott hónap végéig lehet újítani, és addig abban a hónapban még zökkenőmentesen lehet használni a kártyát? Vagy most, mivel már március van, a rendszer úgy érzékeli, hogy mostantól az a kártya nem használható?

 

Kellene eBay-en pár dolgot vásárolnom nem olyan kis összegben, de addig nem merem leütni a cuccokat, amíg nem tudom, hogy ki tudom-e majd fizetni őket, vagy várnom kell az új kártyára...

 

sutinor Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8195

A cég (eladó) állít amit akar. Utánanéztél, hogy az adott országban mik a számla alaki-tartalmi feltételei? Az biztos, hogy nálunk a PP visszaigazolás nem teljesíti a számla kritériumait!  

Előzmény: WebMester (8192)
sutinor Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8194

Valami olyasmi, hogy a lakcímnél valamelyik rovatba a "delay" szó is ottmaradt vagy belekerült. Azt kitörölték, és már minden oké lett.

Előzmény: Pavel (8191)
Pavel Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8193

Jah, nyilván :)

Próbáld meg akkor, ha gondolod.

Előzmény: WebMester (8192)
WebMester Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8192

Miért?

 

Már több, egymástól független külföldi cég állította, hogy ez a sima Paypal email NÁLUK érvényes számla.

 

Nyilván a NAV-nak olyan számla kell, ami a kibocsátó országban érvényes.

Előzmény: Pavel (8190)
Pavel Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8191

És mi volt a gond?

Előzmény: sutinor (8188)
Pavel Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8190

Kizártnak tartom, hogy elfogadják.

Előzmény: WebMester (8189)
WebMester Creative Commons License 2012.02.29 0 0 8189

Helló!

 

Egy KFT pénzén vettem valamit Paypalon keresztül, és erről csak a Paypal visszaigazoló email (Paypal receipt) van meg. Az eladó szerint ennyi elég, ő nem küld ezen felül számlát. Merthogy szerinte az ő országában (Anglia) a paypal visszaigazoló email érvényes számlának számít. Ezt elfogadja a NAV költségszámlának?

 

Csak annyi van rajta, hogy kinek küldtem a pénzt (de a címe már nincs rajta), hogy mennyit és mikor, meg a tranzakció azonosítója.

 

De pl. az már nincs rajta, hogy pontosan mi is az adott szolgáltatás, nincs rajta a saját címem, nincs rajta az eladó címe sem.

 

 

sutinor Creative Commons License 2012.02.28 0 0 8188

Közben megoldódott :)

Előzmény: sutinor (8187)
sutinor Creative Commons License 2012.02.28 0 0 8187

Sziasztok!

Hátha valaki találkozott már az alábbi üzenettel, amit a barátnőm kapott. Fizetni szeretne eBay-en vásárolt cuccot PP-n keresztül, de mindig az alábbi üzenetet kapja:

 

"We are processing your payment of US $24.00 through PayPal. You will receive an email receipt shortly. For more information abount your purchase, visit My eBay."

 

Állítólag a fizetés nem sikerül, és már vagy 5x próbálkozott. Nekem még nem volt ilyen, így nem értem, mi lehet a gond. A barátnőm mostanában regisztrált be sikeresen, és most akart először fizetni PP-lal.

Van valakinek ötlete?

Tiborc2008 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 8186

Arra volnék kiváncsi, hogy paypal számláról, amelyen egy ebay-eladás miatt akad egy kis pénz, tudok-e utalni német bankszámlára.

Sajátra tudnék a withdraw menüpontban, de nem találtam más lehetőséget.

Ha saját cib-számláról utalok Németországba, az minimum 10$ plusz költséget jelent, tehát takarékosabb lenne paypalról.

Előre is kösz a segítséget.

thirteeen Creative Commons License 2012.02.26 0 0 8185

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy mikor érvényesíteni szeretném a kártyám a 4 jegyű kóddal,akkor az alábbi hibaüzenetet adja ki:

 

The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.

 

Már több, mint egy hete ezt írja ki, már rengetegszer próbálkoztam.

Illetve az Overview(és más aloldalon is) az alábbi üzenet fogad:

 

Sorry — your last action could not be completed

 

If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation after 30 minutes.

If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity.

If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.

 

Megnéztem, minden tranzakció sikeres, mindent megerősítettem, fogalmam sincs, mi lehet a gond.

Valakinek van valami ötlete?

Előre is köszi.

Bornfreee Creative Commons License 2012.02.21 0 0 8184

Köszönöm!!

Előzmény: Axióma (8183)
Axióma Creative Commons License 2012.02.21 0 0 8183

A vam-afa eseten egyik szivas, hogy Bp-en be kell menni a megfelelo (1 db) postahivatalba atvenni, tobb ablaknal sorba allni, ilyen pecset, olyan igazolas... mindezt munkaidoben.

Videk eseten valahogy a posta megcsinalja es fizetni kell amikor a csomag megjon, valami nem tul egyszeruen kitalalhato algoritmussal szamolt erteket (felmerult az is, hogy az ujrapostazast is fizetik, aztan volt aki erre azt mondta, hogy azt nem, de hogy ok azaz a posta az ugyfel helyett bevittek vameljarasra az parszaz-parezer Ft, szoval passzolom).

Kerdezd oket, es irdd ide hogy mit mondtak pontosan - de csak ha irasban jon, mert telefonon meg postaskisasszonytol csak az altaluk velelmezett igazsagot tudod meg...

Előzmény: Bornfreee (8181)
blaze73 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 8182

Úgy. :) 

Előzmény: Bornfreee (8181)
Bornfreee Creative Commons License 2012.02.21 0 0 8181

Köszönöm!

 

És a vámot / áfát hogy kell fizikailag kifizetni?  Meghozza a postás az árut és csak akkor adja oda, ha fizetek?  Vagy?

 

Köszönöm!

Előzmény: Axióma (8178)
-Tsunami- Creative Commons License 2012.02.20 0 0 8180

Nekem OTP webkártyám van, ami egy fizikailag le nem gyártott MasterCard kártya.

Ez a kártya van regisztrálva a PayPal oldalon, a hozzá tartozó számlaszáma külön nincs.

Ezzel fizetek PayPalon keresztül vásárláskor és pénz vissza fizetéskor is automatikusan a webkártyához tartozó számlaszámra érkezik a pénz.

Küldeni és fogadni is lehet vele.

Előzmény: I. Mercy (8179)
I. Mercy Creative Commons License 2012.02.20 0 0 8179

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni?

Ha paypal számlát nyitok, de nincs dombornyomott kártyám csak a webes kártyám az. Az OTP-be azt mondták, hogy az nem jó ha pénzt akarok rá fogadni és levenni. Én ugyanis nem vásárolni akarok a paypallal hanem pénzt várok rá. Akkor azt nem tudom átutalni a valódi számlámra sem a webesről?  Ez tényleg így van? A másik pedig ha a barátomnak van kártyája ahhoz a számlához ami közös akkor azt hozzá tudom-e rendelni a paypalhoz, mivel nem az én nevemre szóló a kártya? Annyi oldalon keresgéltem de erre nem találtam választ. Köszi

Axióma Creative Commons License 2012.02.19 0 0 8178

Az egyik valaszt visszaolvasassal megtalalod.

Az elsore nem tudom, hogy beallithato-e, de egyreszt normalis eladoval azert kell kuzdeni, hogy ha a paypal-os cimtol elterore akarod kuldetni (igy meg max. teged szivathat aki belep hozzad, elonye nincs belole), masreszt kerj a bankodban virtualis internetkartyat, amire csak akkor raksz penzt, amikor vasarolni akarsz, az legalabb azonnal van (pp-ra idobe telik, mire penzt juttatsz). A virtualis nem tud negativba menni (ill. ha lemenne, a banknal megreklamalod es vissza kell adjak). Persze azert ellenorizd, hogy amilyen termeket vegul megveszel, annak megvan-e ez a tulajdonsaga!!

Előzmény: Bornfreee (8177)
Bornfreee Creative Commons License 2012.02.19 0 0 8177

Sziasztok!

 

Két kérdésem lenne -

1 - hogy tudom beállítani a paypalt, hogy a számlámról ne automatikusan vonjon, csak a paypal balance-ról?  Magyarul azt akarom elkerülni, hogy ha véletlenül valaki belép a paypalos jelszómmal, akkor az ne tudjon a bankártyámon keresztül lehúzni.  Vásárlás előtt pedig mindig feltlteném a paypalos számlámat.

 

2 - a másik, hogy rendeltem usaből egy obit - arra hogyan, mennyit kell majd kifizetni vámként?  (Teljesen elfelejtettem, hogy ilyen is van egyébként..)

 

Köszönöm!

rfamp Creative Commons License 2012.02.19 0 0 8176

Na akkor itt szúrtam el, mert ugyan azzal az email címmel akartam a másik számlát is megnyitni. Én láma azt gondoltam hogy miért ne lehetne? Amikor más a felhasználó a jelszó...stb.(pláne cég nem magánszemély, bár esetemben a kapcsolattartó személy is egyezett, sőt  még a cím is mert a cégem telephelye a saját címem..stb) Tehát ezeket az azonosságoket persze rögtön chekkolta a rendszerük és alapból összevonta a két számlát. De ilyenkor azért rákérdezhetne erre hogy szeretném e...mert nem biztos hogy igen. Tetszik nem tetszik a PayPal nek, akkor is két accountom lesz, már megnyitottam mind a kettőt, külön mail címmel működik. Viszont most mehetek egy hétre szabira mert dolgozni azt nem tudok. Míg a kártyáimat megint be tudom gyömöszölni az accountok mögé az legalább 7 - 10 nap...Mert egyelőre azt írja az összes kártyámra (amiket a megszüntetett accountommal együtt ugye kivontam a PayPal rendszeréből elvileg) hogy egy másik accounthoz van hozzárendelve...gondolom szerinte még a régihez.

 

Köszi az infót, remélem ez tanulságos lesz a többi fórumtársnak is....Legalább ennyi haszna legyen a szívásomnak.:-)

Előzmény: Törölt nick (8175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!