Keresés

Részletes keresés

tibi2626 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 1455
Melyik kártya ad 2%-ot?
Előzmény: gorgo (1452)
queenspark Creative Commons License 2012.02.13 0 0 1454

Köszönöm a nagyon korrekt válaszod, holnap be is megyek és veszek 2015/J kötvényt:)

Előzmény: Laslow (1449)
tangerine Creative Commons License 2012.02.13 0 0 1453

Igen, én pont így csinálom. :) Ha nem sikerül annyit költenem, hogy kihasználjam a max. visszatérítést (jelenleg 3000 Ft/ hó, de az utóbbi 2 hónapban 10.000 volt) akkor a fordulónap előtt veszek annyi DKJ-t a legközelebbi lejáratúból, hogy meglegyen a limit. Aztán ha kell a pénz akkor rögtön el is adom, de akkor kis bukta van rajta, vagy megvárom míg lejár (1-2 hét), és akkor még azon is keresek.

Előzmény: gorgo (1452)
gorgo Creative Commons License 2012.02.13 0 0 1452

Tehát vásárlási tranzakció, és ha megfelelő hitelkártyát használ az ember akkor visszatérítés is jár érte? Mert ez így egy azonnali 2% hozamot jelentene... :)

Előzmény: tanárnéni kedvence (1451)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2012.02.13 0 0 1451

Webkincstáron fizetésnek, a helyszínen viszont kp-felvételnek.

Előzmény: gorgo (1450)
gorgo Creative Commons License 2012.02.13 0 0 1450

Bankkártyahasználat esetén ez milyen tranzakciónak minősül?

Előzmény: Laslow (1449)
Laslow Creative Commons License 2012.02.13 0 0 1449

Oké, nagyon részletes leszek. De először is bocsánat, rosszul írtam: január 11 a 2015/J fordulónapja.

 

Kamatadó természetesen van, annyi, mint mindenhol máshol is: 16%. Ez lejön a végén a kiszámolt kamatból.

 

A számlanyitás azt takarja, hogy be kell menned a legközelebbi államkincstárba, és ott nyitni kell egy számlát, azaz kitöltened néhány papírt, és ennyi. Kérj hozzá Webkincstár hozzáférést is. Mindez ingyenes, és innentől fogva otthonról is fogod tudni menedzselni a befektetésed (pl. feltörni januárban, és adott folyószámlára kiutaltatni). A feltörésnek sincsen semmilyen költsége, sem a pénz külső bankszámlára történő kiutalásának. Feltörni amúgy BÁRMIKOR fel lehet, azaz hozzájuthatsz bármikor a pénzhez (kivéve a lejárat előtti 2 napot), nem muszáj megvárnod a 2013. január 11-et, teljesen likvid a pénzed. A feltörés fordulónapon azt eredményezi, hogy a teljes tőke és a teljes kamat (mínusz kamatadó) elutalhatóvá válik külső számlára. Ha nem fordulónapon töröd fel, akkor a teljes tőkét kapod vissza, plusz a kamat nagy részét is megkapod, minimum 7,3%-ot (mínusz kamatadó). Szóval időarányosan az egy évre leosztva 0-2% kamattól eshetsz el, attól függően, hogy pontosan mikor töröd fel. A fordulónapon 0% a kamatveszteség, azaz január 11-én feltörve 9,3% kamatot kapsz.

 

Amúgy ez úgy működik, hogy a Webkincstárban beállíthatsz esedékességi megbízást. Ez azt jelenti, hogy megadsz a 2015/J kötvényedhez egy bankszámlaszámot, és minden évben a fordulónapon automatikusan elutalja arra a számlaszámra az esedékes éves kamatot. Ez 1.150.000Ft tőkénél egy év alatt 89.838Ft kiutalt kamatot jelent, kamatadó levonása után, de ha te csak most veszel 2015/J-t, és nem január 11-én vetted, akkor nyilván időarányosan kevesebb lesz a kamat is. Az utolsó évben, a kötvény lejáratakor a tőkét is utalná a kamattal együtt. Ha viszont feltöröd, akkor neked kell kézzel a Webkincstár felületéről elutalnod a lakossági folyószámládra a pénzt.

 

Pénz befizetése az államkincstári számládra: az államkincstárban személyesen készpénz vagy bankkártya segítségével, illetve otthonról Webkincstáron keresztül bankkártyával, illetve az államkincstári bankszámládra történő banki utalással. Utána a számlára került pénzt pl. Webkincstáron elköltheted tetszőleges kötvényre. Lejáratkor vagy feltöréskor visszakerül a kötvényben lévő pénz az államkincstári számládra, ahonnét elutalhatod (ingyen) tetszőleges hazai bankszámlára, vagy ismét vehetsz valamilyen kötvényt, diszkont kincstárjegyet, akármit.

 

A lényeg: semmilyen rejtett költség nincsen, az egyetlen kockázat az államcsőd - de még akkor is jó eséllyel teljesen kifizetnék a magánbefektetőket (rossz esetben meg bukod mondjuk a tőkéd felét, ahogy a vállalati befektetők is). De az államcsőd nem túl sanszos, ha meg mégis bekövetkezik, a bankokban lekötött pénzed is elértéktelenedik, ha egyáltalán hozzá tudsz férni, és nem zárolják a számlákat.

Előzmény: queenspark (1448)
queenspark Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1448

Köszönöm a gyors válaszod!

 

Az ajánlat nagyon jónak tűnik, már én is elgondolkodtam rajta, m. jelenleg ez tűnik a leges - legbiztosabb befektetésnek számomra.

 

Viszont srry, de van 1-2 kérdésem konkrétan mennyi az annyi, az említett összegemre?

 

A 9,3% ot értem, de mit takar a számlanyitás, fenntartás, ill. van kamatadó v. esetleg bármilyen rejtett költség, ha én feltöröm a kötvényt 2013. jan. 25én? (már pedig fel fogom törni az biztos), nyilván 2013. jan. 25. a legkorábbi pénzkivetli időpontom, ha ezt a megtakarítási formát választom, igaz?

 

 

Srry az Xtra óvatoskodásért, de nem lottón nyertem sajnos és még csak nem is on - line pókeren:)

 

 

Előzmény: Laslow (1447)
Laslow Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1447

Vegyél 2015/J államkötvényt közvetlenül a Magyar Államkincstártól, amit évfordulókor (2013. január 25.) eladsz. Jellemzői: 9,3% kamat, NULLA költség (számlanyitás/fenntartás/pénzkivét a végén).

Előzmény: queenspark (1446)
queenspark Creative Commons License 2012.02.12 0 0 1446

Srry, h. közbevetek én is.

 

Van 1.150.000HUF megtakarított pénzem, amire előreláthatólag 1 évig nem lesz szükségem. Mit javasoltok hova fektessem be, h. azért normálisan fialjon is,m. keményen megdolgoztam érte, jó lenne, ha most ődolgozna már 1 kicsit nekem.

 

A Quaestor befektetések nagyon szimpik nekem, de azért vegyesek az érzéseim, azt látom,h. a BÉTen be vannak jegyezve és h. kb. 1990 óta léteznek és elméletileg semmi gond nincs velük. Viszont, ha eldőlnek - és a tavaly év vége, ill. 2012 jan. kegyetlenül viharosra sikeredett a Világban, de főleg a hazai politikában - akkor gond lehet, bár én erre kicsi esélyt látok.

 

Ki, mit gondol erről?!

 

http://mmf.quaestor.hu/index/8

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1445
jo kis iras,koszi :)
Előzmény: W_B (1444)
W_B Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1444

Témába vág..

 

Mindenki tudja: Négy láb, jó láb, két láb, rossz láb; azaz minél magasabb a betéti kamatláb annál jobban járunk. Természetesen, azt viszont minden pénzügyi tanácsadó tudja, hogy a banki lekötött betétek hozama hosszútávon az infláció körül van. Namost, ezt mégsem lehet az ügyfeleknek így eladni: „ha ide teszi pénzét, az megőrzi reálértékét”… Ráadásul minden bank elemi érdeke a betétek gyűjtése, hiszen a tartalékképzés szabályai szerint 1 forint betét után 10-20 forintnyi hitelt is kihelyezhetnek. Ez utóbbin köztudottan jól szoktak keresni.

Tervezzünk banki betéti plakátot!
A lényeg: a plakáton valami vérlázítóan nagy számnak kell állnia, baromi nagy méretben, középen. Aztán lenn, apró betűvel valami olyan huncutság, ami azért visszabillenti a mérleget. Ráadásul, valahol fel kell tüntetni az EBKM értéket is. Ez az „Egységesített Betéti Kamatláb Mutató” rövidítése és a 365 napra vetített kamat értékét adja. Ha olyan huncutságot tudunk elkövetni, amivel az EBKM közel annyi, mint a nagy szám, és mégsem kerül nekünk annyiba a dolog, akkor a szakma csúcsán vagyunk. Megjegyzem, a bankmarketingeseknek nem szokott lelkiismeret furdalást okozni, ha ez a két szám nem azonos – ilyenkor legfeljebb az EBKM értéket egészen apró betűkkel szedik. Egyébként is, mint ahogy Kóka János tavaly megjegyezte, „a magyarok pénzügyi analfabéták”. Vagyis egypár dörzsöltön kívül, aki úgysem bankbetétben tartja a pénzét, ki a fene tudja, mi az az EBKM?

 

Nos nézzük, milyen trükköket lehet alkalmazni!

1. A kiírt kamat több mint egy évre vonatkozik.

Erre a tavalyi kamatadómizéria idején volt a legszebb példa: az egyik bank 11%-os kamatot ígért a betéteikre. Nagy betűvel. Lent az apróbetűben meg leírta, hogy a fenti kamat másfél évre igaz. EBKM 8,1%.

2. A kamat csak egy rövid periódusra vonatkozik.

Ez a kedvencem, a legtrükkösebb, ugyanis itt az EBKM is stimmelni fog. A megjelölt éves kamat ugyanis csak egy rövid futamidejű lekötött betétre vonatkozik. Jellemzően két hónapra. Ezek a betétek jellemzően két hónap után automatikusan újra két hónapra lekötődnek. Azt persze senki sem állított, hogy a következő két hónapban is ugyan ennyi lesz a kamat. Az emberek többsége meg lusta lesz továbbvinni a betétjét. Nyíltabb bankok közlik is, ez a kamat csak az első két hónapra vonatkozik, később „a kamatok az általános kiírás szerint alakulnak”. A szemérmesebbek erről csak hallgatnak.

Fejlett üldözési mániám miatt még azt is el tudnám képzelni, hogy a nagybankok beosztják egymás közt, ki mikor tart kamatakciót, nehogy rontsák a szakma hatékonyságát. Ahogy hosszabb ideje a kamat kalkulátorokban keresgélek, azt veszem észre, hogy a legjobb kamatokat ígérő bankok hónapról-hónapra változnak. Szerintem ezt egyértelműen az UFÓk csinálják… Ezt persze bizonyítani nem tudom, (az igazság egyébként is odaát van), bár azért ha jól benchmarkolnak, akkor ez a helyzet akár spontán is előállhat.

A fentiek durvított változata a következő kitétel: az akció csak új betétekre vonatkozik. Magyarul: szeretnék új ügyfeleket becsábítani, de nehogymár a régieknek, akik úgyis már itt vannak, azoknak is akciós kamatot adjak, még ha rövid időre is…

3. A kamat csak bizonyos feltételekkel vonatkozik

Erre jó példa: a kamat az ötmillió forint feletti részre vonatkozik (értsd: az első öt millióra vacak kamatot adok). Még durvább változata: az akciós kamat az első egymillió forintra vonatkozik, ha a betét összege több mint tízmillió forint. Magyarul az első millióra adok egy jó kamatot, a pénzed maradék minimum 90%-ra meg egy …-t.

4. A kamat csak akkor vonatkozik, ha még mást is vesz az ember

Ennek szép példája, amikor a bank valami gyenge befektetési alapot szeretne elsütni: ilyenkor meghirdetik, nagyon jó kamatot adnak a betétre … ha ugyan annyi értékben az ügyfél vásárol a bank (mondjuk) Aranybánya befektetési alapjából. (Azt persze nem kell az ügyfél orrára kötni, hogy az Aranybánya alap elsősorban a bank alapkezelőjének aranybánya és nem az ügyfélnek…) És akkor a betéti részen még mindig megjátszható az 1-2-3 pontok.
Mostantól figyelném az aranybánya alapot… Nehogy tényleg bevezessék… Mint Klapka úr a hagyományos mosóport…

Laslow Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1443

Írtam: ez díjcsomagfüggő. Csillag díjcsomag esetén ingyenes a külső bankba utalás is.

Előzmény: Törölt nick (1440)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1442

Nem (bár sokáig én is így hittem), kapásból napi 500ezret ingyért felvehetsz a bankfiókban, a maradék 1.5 millát meg 15 db átutalást 100ezrenként összepakolva egy db kódszóval aláírod a végén, és mehet  is.

Előzmény: pinter78 (1441)
pinter78 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1441

Ez a 100.000 forintos költségmentes elutalási limit 1 napra vonatkozik? Tehát 2 millió forintot 20 nap alatt tudok elutalni tőlük költségmentesen?

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1440

onnan viszont 0,15% az utalás költsége tehat sehogyse jon ki hogy ingyenes lenne az utalas :)

Előzmény: Laslow (1439)
Laslow Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1439

Igen: 1000Ft-ba kerül, ha a betétforgalmi technikai számláról közvetlenül idegen bank bankszámlájára akarod küldeni a pénzt. Ha viszont a saját Magnetes fizetési számládra vezeted át az összeget, az ingyenes.

Előzmény: asztalosgabor (1438)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1438

fizetési számla a folyószámla/bankszámla új neve.

 

az 1000 ft-os díj ha jól tudom a betétforgalmi technikai számláról való elutalás díja.

Előzmény: Laslow (1433)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1437

Tehát én 3 hónap után seretném feltörni és a tőkét illetve a 10% akciós kamatot is elutalni más bankhoz majd, ahol új pénznek fog minősülni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1436

nem értem akkor. nekem  a fazon azt mondta, hogy a penzt lekotom ugye 2 evre. 3 honap utan rajta lesz a kamat is már, de ugyebar ekkor feltöröm, mivel nem jar le, akkor ennek díja van

Előzmény: Laslow (1435)
Laslow Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1435

(Megjegyzem, az ügyfélszolgálatuk rögtön felvette a telefont.)

Előzmény: Laslow (1434)
Laslow Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1434

Megkérdeztem az ügyfélszolgálatukat: nincsen semmilyen díja a lekötött betét feltörésének, feltöréskor a pénz kamattal együtt rákerül a technikai számlára. Onnan ingyen át lehet vezetni a fizetési számlára (pl. Diamond, Csillag), onnan pedig a már ismertetett kondíciókkal lehet külső bankba továbbutalni a netbankon keresztül. (Csillag esetén 100.000Ft-onként ingyen, Diamond esetén 0,15% átutalási díjjal megterhelve.)

Előzmény: Laslow (1433)
Laslow Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1433

Magnet:

Ha nyitsz egy Csillag számlacsomagot, az 1000Ft költséggel jár, ami a bankkártya éves díja. (Muszáj bankkártyát is igényelni az akciós kamathoz, egyébként teljesen ingyenes lenne.) Diamond számlacsomagnál ingyenes a bankkártya is, de ott meg rá kell érkezzen a fizetésed. SMS-eket nem kell igényelned egyikhez sem, ettől még ugyanúgy használható pl. a szintén ingyenes Netbank.

 

Csillag díjcsomagnál az egyenlegedet 1000Ft-on kell tartani, hogy az esetleges SMS díjakat, stb-t le tudják vonni valamiből, de tudtommal nem alkalmazzák a szerződésben lévő 500Ft-os havi tételt a minimum egyenleg nem teljesítéséről szóló felszólításról. Én legalábbis Csillag díjcsomagnál már voltam 1000Ft alatt, de nem jött sem felszólítás, sem 500Ft-os terhelés, és egy banki alkalmazott is erről tájékoztatott.

 

Csillag díjcsomagnál más bankba utalás a lekötés végén ingyenes (100.000Ft-os darabokban, de ezek mehetnek egyszerre is.) Diamond csomagnál más bankba utaláshoz 0,15%-ot levonnak.

 

Ha 2 vagy 3 évig bent tartod a pénzed ezen a lekötésen, csak az első 3 hónap jár akciós kamattal, de a végén megkapod a kamatprémiumot is. Ha hamarabb (jellemzően a 3 hónap lejártakor) feltöröd a lekötést, csak az akciós kamatot kapod meg. Arról eddig nem tudtam, hogy 1000Ft lenne a betétfeltörési díj, mondjuk még soha nem is törtem fel náluk betétet lejárat előtt.

 

A havi számlavezetési díj becsületkasszás, annyit fizetsz érte amennyit akarsz 0 és 1000 Ft között.

 

Én igazából csak egy dolgot nem értek: "fizetési számla" az akciós kamat feltétele, de ez pontosan mit is takar? Akármilyen lakossági folyószámlát (és nem mondjuk technikai számlát lekötésekhez)? Vagy olyan lakossági számlát, amire rendszeres munkabér típusú jövedelem érkezik?

 

W_B Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1432

Végig kell olvasni az ÁSZF-et, nincs mese. :-(

Előzmény: Törölt nick (1431)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1431

Bementem most reggel megérdeklődni ezeket, mert én is ezen filóztam.

Bankszámla nyitás az díjtalan természetesen, van valami minimális számlavezetési díj.

a bankkártya éves díja 1000 Ft + van még valami 1000Ft-os tétel erre.

A lekötés 2 évig tart, de feltörheted 3 hónap után. a Feltörés díja 1000Ft, majd ha jól értettem díjtalanul elutalható a pénz.

Ha átvezetik a folyószámára onnan az utalás díja 0,15% + 150Ft 100.000Ft fölött.

 

Asszem ennyi, de nekem kicsit fura volt az ügyintéző, meg nem volt tiszta hogy miért kell ez a 2 éves lekötés ha 3 hónap után elhozhatom a teljes összeget, ígí maradtam az FHB 8.5%-nál inkább rizikómentesen.

 

de ha valakinek van tapasztlata ezzel a tipusu ajanlattal en is szivesen olvasom.

 

udv.

Előzmény: pinter78 (1430)
pinter78 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1430

Sziasztok!

A MagNet kamat roll prémium betétről kérnék infót. 3 hónapra vinném oda a pénzem 10,46%-ra új forrásként, viszont a honlapjukon a legfontosabb tudnivalóknál ez szerepel: "lekötési idő: 2 ill. 3 év"    http://www.netbank.hu/forint_es_devizabetetek#forintbetet_akc. Mit jelent ez? Illetve milyen költségekkel jár a számla nyitása, fenntartása, megszüntetése, a bankkártya, a pénz elutalása 3 hónap elteltével? A havi 50 ezer jóváírást meg tudom oldani..

előre is köszi a válaszokat

W_B Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1429

"https://www.allianz.hu/www/hu/9_es_fel_szazalek_hozam.html"

 

Nekiálltam kibogozni; befekteted a pénzt ebbe a "Allianz Életprogram Árfolyamgarantált Állampapír eszközalapjába", ott az első 3 hónapra megkapod az éves brutto 9.5% hozamot, utána viszont csak annyit garantálnak, hogy nem csökken az értéke; a Teljes Költség Mutató (TKM) 10-15-20 évre van megadva, 2-3% közötti; annak nem néztem utána, hogy mi van akkor, ha hamarabb felbontod, mint 10 év.

Előzmény: Törölt nick (1416)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1428

3 hónap után simán feltörheted, az arra az időszakra eső kamatot is megkapod.

A 2 ill 3 év az ahhoz kell, hogy a végén még +0.2 ill +0.3 % prémium kamatot is kapjál.

Szóval csak elméleti a 2-3 év lekötés.

Én ősidők óta Magnetnél vagyok, és egyszer vártam csak ki a 2 évet, meg is kaptam a prémiumot.

Előzmény: Törölt nick (1427)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1427

Oké, de azt írják a kamatfizetési időszak 3 hónap. Majd alul. hogy feltétel a 2 vagy 3 éves lekötés .

Az én értelmezésem szerint ez az, hogy 3 honap utan jon ra a kamat, de2 evre legalabb le kell kotni a 10% kamat teljesulesehez,nem?

Előzmény: asztalosgabor (1426)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1426

bankkártya potom összeg.

fizetés utalás nem kell, csak bejöv jóváírás, vagyis akár a meglévő számládról is átutalhatsz pénzt majd vissza.

Előzmény: Törölt nick (1425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!