Keresés

Részletes keresés

viktoros5 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 474

Én nagyon félek Öntől!!!!

 

Előzmény: Törölt nick (473)
viktoros5 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 472

Kérem, hogy nézzétek meg!!!

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=BYdtFhJUPEA&feature=share

 

2030 Egyesület Creative Commons License 2012.02.03 0 0 471

Nincs kettős mérce! :-) 

 

Csőzik úrtól a 2030 megalakításakor megkérdeztük mit tett eddig a városért, és mit szándékozik tenni a jövőben. Elmondta, és eléggé meggyőző volt, annál is inkább mert a tagjaink közül többen - nem azok akik az SZDSZ-ben voltak - ismerték a korábbi munkásságát, és tisztelték őt már akkor is.

 

Tehát Aradszki úrra visszatérve! :-) Látja, már magunkon is mosolygok! :-) 

 

Nos, ha akar tenni valamit a választókerületéért, akkor biztosan tehet, mert az is jó lenne, ha nem Érden valósul meg a beruházás, a munkahelyteremtés, hanem Érd határán kívül, ugyan ebben az esetben az adóbevételek nem itt csapódnak ki, de legalább munkahely teremtődik.

 

Túlságosan egyszerű riposzt lenne azzal érvelni, hogy a KDNP cca. ugyan azt a szerepet tölti be a FIDESZ mellett, mint az SZDSZD annak idején az MSZP mellett, mert teljesen érdektelen, és ha megfigyelte - miért ne tette volna - láthatja, hogy ezt most nem számonkértük Aradszki András úron, hanem kértük, kérjük. A dohányzás az más, ott valban számonkérünk, de az nem lehet akadálya annak, hogy segítsen beruházásokat hozni a választókerületébe, a térségbe, amely így az itt élőknek teremt munkalehetőséget.

 

Nem tisztem, és mégkevésbé feladatom békét közvetíteni és teremteni a helyi KDNP és FIDESZ között, de aki itt él és itt akar boldogulni, annak elemi érdeke összefogni, így célszerű lenne ezt megtenni Önök között is. Ebben a konteksztusban érdektelen mit akar a 2030, de ha jó a városnak, nekünk biztos jó lesz. Persze fel kell adni egy szemernyi híuságot, el kell felejteni sérelmeket, feljelentéseket, stb. Tudjuk nagyon nehéz, de a mi fiataljaink itt szeretnének jobban élni...

Előzmény: Törölt nick (468)
viktoros5 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 463

Természetesen.

Előzmény: 2030 Egyesület (446)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.02.02 0 0 462

Igen! Mindenkit érnek kudarcok, és csalódások. Ki éppen milyen állapotban van, gondolja feladni, vagy újra megpróbálni. A 2030 tagsága életük elején lévő fiatalemberekből áll , akik Érden képzelik el a jövőjüket, ők sokat tennének a város fejlődéséért, de mivel fiatalok, és pozícióban sincsenek, ezért nem képesek olyan komoly üzletembereket felvonultatni, mint amilyeneket Őn, de azt elvárhatják pl. az országgyűlési képviselőtől, hogy ő is tegyen meg mindent a választókerületének legfontosabb települése érdekében.

 

Biztos vagyok benne, hogy Aradszki úr egy-egy ilyen komoly befektetőt tud fogadni méltó körülmények között, és utána még arra is képes, hogy levetközve a város érdekében ellenszenvét a jelenlegi vezetéssel szemben, megszervezzen egy méltó találkozót, és egyengessen egy 5 MRDFt-s beruházást. Ez azért már MOL szinten is tétel, hát még Érd szinten.

 

Kérem ne értse félre! Nem kifogásokat kell keresni - hiszen tudja, mi mennyire dohányzás ellenesek vagyunk - de a nemes cél érdekében hajlandó vagyok "passziv dohányosként" végigülni egy, vagy több tárgyalást, és kimódolni azt a konstrukciót, ami nyerő a befektetőnek, nyerő a városnak és nyerő az itt élőknek.

 

Tényleg úgy gondoljuk, hogy mindegy kinek a sikere, ha jó a városnak, akkor nekünk jó! És ha annyi befektetést hozott, akkor újra fogják választani, és az is rendjén van, akkor is, ha mi esetleg nem értünk egyet számos kérdésben a képviselő úrral.

 

 

Előzmény: Törölt nick (460)
bugadoktor Creative Commons License 2012.02.02 0 0 459

Imádom azokat a sirámokat, amikor egy polgármester, vagy egy képviselő arra hivatkozik, hogy bezzeg a versenyszférában milyen fizetések vannak.
Emlékezzünk: Döcsa amikor polgi lett azt mondta, hogy nem veszi fel a jutalmat addig, amíg nem rendeződnek a város anyagi gondjai. Nem is sok idő múlva megszavaztatta és fel is vette az extra pénzt, mondván, hogy milyen jól menő ügyvédi praxist hagyott ott.


Most A.A. védelmében hangzott el hasonló kijelentés, bár nem tőle.

Könyörgöm, amikor vállalták a jelölést, akkor tudniuk kellet a várható jövedelmüket is, nem kényszerítette senki sem rájuk a stallumot!

Ergo: ne sajnáljuk őket, és ne is sajnáltassák magukat!

2030 Egyesület Creative Commons License 2012.02.02 0 0 457

Szerintem is rendjén van, hogy egy MOL felső vezető legyen megfizetve, hiszen a részvényesek elvárják a magasszínvonalú munkát.

 

Azt gondolom, az is helyénvaló, hogy az országgyűlési képviselők is kellően meg legyenek fizetve, nem feltétlenül MOL szinten, de jól, hiszen azt szeretnénk, ha jól felkészült, képzett, értelmes emberek vállalkoznának arra a hálátlan szerepre ami a képviselőjé, hiszen már az indulás pillanatában van egy nem jelentéktelen tábór, aki a halálát kívánja. Ez a tábor a megválasztástól kezdődően csak nő! :-) 

 

Aradszki András úrral az a baj, hogy semmit nem tud felmutatni, amit a saját választókerületéért tett. Hány új munkahely jött létre Érden neki, az ő közreműködésének köszönhetően?

 

Mennyi vállalkozás települt mondjuk Érdre, akik növelik a helyi adóbevételeket? 

 

Milyen olyan programot hozott ide, ami növeli a város idegenforgalmát? 

 

Természetesen lehetnek olyan ügyek amelyek elkerülték a figyelmünket... :-)

 

Nos ha Aradszki úrnak köszönhetően az elmúlt két vében létrejött volna mondjuk 1000 új munkahely, senki nem kérné számon a jövedelmét!

 

Ha idetelepült volna egy vagy több olyan vállalkozás, amely sokmilliárd forintos forgalom után itt adózik, senki nem kérdőjelezné meg a jövedelmét?

 

Ugye nem kell folytatni!

 

Bennünket érdi polgárokat, leszámítva a KDNP fanokat, hihetetlenül nem érdekel, hányszor volt az illető úr vezérszónok, miként tette tönkre az egyházügyi törvényt, vagy éppen hány, a MOL érdekét szolgáló indítvánnyal élt. Ha ide is tett volna az asztalra, ezek mind-mind érdektelenek lennének.

 

Ellentétben Önnel én azt szeretném, mi azt szeretnénk, hogy Aradszki András úr nagyon sikeres legyen a választókerületében, hiszen az nekünk, akik itt élünk, nekünk lenne jó! Tudom ezt nagyon nehéz megérteni! :-)

Előzmény: Törölt nick (455)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.02.02 0 0 446

Engedelmeddel megosztjuk a hozzászólásodat más oldalainkon is!

Előzmény: viktoros5 (443)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.02.02 0 0 444
Előzmény: Törölt nick (424)
viktoros5 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 443

Edelény – Elkeseredett emberek menete indul Miskolcról Budapestre, hogy felhívja a figyelmet a szegénységben élők tarthatatlan helyzetére. Ezúttal nem valóságshowról van szó, nem egy politikai celeb népszerűségének emelése a cél, hanem a drámai helyzettel való szembesítés. A “Munkát, kenyeret!” menet egy hétig gyalogol Miskolcról Budapestre, a résztvevők 196,8 km-t tesznek meg. A parlament első ülésnapján érkeznek az Országgyűlés elé.


“Tisztelt Emberek!

 

Mi a hétköznapokban látjuk, tapasztaljuk, hogy az élet egyre keservesebb az egyszerű emberek számára.

Kistelepülési polgármesterként, munkásként vagy munkanélküliként azt látjuk, hogy a minket körülvevő világ teljesen más, mint amit a tévében látunk. Sokkal rosszabb!

Fűteni, enni kéne, de nincs munka, nincs pénz. A tartalékok a reménnyel együtt elfogytak,

pedig még csak az év elején járunk. Azok is szenvednek, akiknek még van állásuk. A pénzük kevesebb, az árak nőnek.

Elég volt! A reménnyel együtt a türelem is elfogyott!

Figyelmeztetni kell a döntéshozókat, hogy baj van, és még nagyobb baj lesz, ha nem értünk szót.

Mivel kormánypárti képviselőinket a választások óta nem láttuk, mi megyünk el Budapestre a munkahelyükhöz, a Parlamenthez, ott biztos találkozhatunk velük és meghallgatnak minket.

Három dolgot szeretnénk kérni. Munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért.

2012. február 6-án reggel 09.00-kor gyalogmenetben elindulunk (Miskolc, ITC parkoló) Budapestre a régi 3-as úton, és az év első parlamenti ülésnapján február 13-án délután megérkezünk a Tisztelt Ház elé.

Kérünk mindenkit, hogy aki egyetért velünk, jöjjön el, tartson velünk. Tudjuk, hogy nem mindenki ér rá, vagy bír egy hetet gyalogolni, de ha 1 napot, 1 órát velünk tart, az is erősíti ügyünket. A szállást, étkezést igyekszünk megoldani. A csatlakozni szándékozó barátainktól azt kérjük, hogy személyigazolvány és lakcímkártya legyen a zsebben.

(Félreértések elkerülése végett szeretnénk megjegyezni, hogy mi hiszünk a demokráciában, ezért szélsőséges pártok (JOBBIK) tagjainak támogatását nem kérjük!)

 

 

Komjáthi Imre                                                       
Edelény, munkás

 

Palásthy Zsolt
Boldogkőváralja, munkanélküli

 

Takács László
Alsógagy polgármestere

 

Vécsi István
Ricse polgármestere

 

Nagy Miklós Imre
Miskolc, munkanélküli

 

Rozin József
Ózd, munkás

 

Füzesséri József
Szikszó polgármestere

 

„Munkát, kenyeret!” MENET
2012. 02. 06. – 2012. 02. 13.

06. (hétfő) 09.00 Indulás Miskolc, ITC parkoló
13.30 Érkezés Mályi (14,0 km) Továbbindulás: 14.00
15.20 Érkezés Nyékládháza (4,0 km) Továbbindulás: 15.30
18.00 Érkezés Emőd 24 km (8,0 km)
Szállás
07. (kedd) 08.00 Indulás Emődről
10.10 Érkezés Vatta (6,3 km) Továbbindulás: 10.20
12.20 Érkezés Bükkábrány (6,0 km) Továbbindulás: 12.50
14.10 Érkezés Mezőnyárád (4,8 km) Továbbindulás: 14.20
18.00 Érkezés Mezőkövesd (9,6 km) 26,7 km
Szállás
08. (szerda) 09.00 Indulás Mezőkövesdről
12.00 Érkezés Szihalom (8,8 km) Továbbindulás: 12.30

14.45 Érkezés Füzesabony (6,3 km) Továbbindulás: 15.00
17.30 Érkezés Kerecsend (7,7 km) 22,8 km
Szállás
09. (csütörtök) 09.00 Indulás Kerecsendről
12.00 Érkezés Kápolna (9,0 km) Továbbindulás: 12.30
17.00 Érkezés Ludas (13,5 km) 22,5 km
Szállás
10. (péntek) 09.00 Indulás Ludasról
11.20 Érkezés Karácsond (7 km) Továbbindulás: 12.00 (Tovább nem a 3-as úton, hanem a Karácsondi úton!)
15.30 Érkezés Gyöngyös (10,7 km) 17,7 km
Szállás
11. (szombat) 08.00 Indulás Gyöngyösről
13.00 Érkezés Hort (15,0 km) Továbbindulás: 13.30
17.00 Érkezés Hatvan (10,5 km) 25,5 km
Szállás
12. (vasárnap) 08.00 Indulás Hatvanból
13.20 Érkezés Aszód (15,4 km) Továbbindulás: 13.50
18.20 Érkezés Gödöllő (13,7 km) 29,1 km
Szállás
13. (hétfő) 08.00 Indulás Gödöllőről
10.30 Érkezés Kerepes (7,5 km) Továbbindulás: 10.40

11.20 Érkezés Kistarcsa (2,0 km) Továbbindulás: 11.30
17.00 Érkezés Budapest, Kossuth tér (19,0km) 28,5 km

Összesen: 196,8 km”

 

 

értelek? Creative Commons License 2012.02.02 0 0 439

Tisztelettel kérdem, mindezek  milyen összefüggésben vannak az országgyűlési képviselőnkkel?

 

Szerintem lassan minden oldalon a beszélgetés verbális pofozkodássá silányul.

Nem bántásnak, jelzésnek szántam.

Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 438

De ha már ők csak így tudnak "vitatkozni". Nem válaszolsz neki, akkor is "cseveg".

 

Az meg nem igaz, hogy lejárat bárkit is, tekintve, hogy saját magát ócsárolja.

Előzmény: Törölt nick (437)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 437

Kedves fórumtársak!

Kérlek meséljétek már el neki, mi a különbség egy akár éleshangú vitában a vita tárgya és a vitapartner személye között.

Az orlai módszer, mikor akár elfogadhatatlan érv helyett a vitapartner személyének lejáratása a cél..

laszlohalasz Creative Commons License 2012.02.01 0 0 435

..."Lehet vívni. De csak öv feletti ütésekkel..."

 

Pedig de jól esne néha jól tökön rúgni valakit...

Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 434

Van igazság abban amit írsz. Nevezett fórumozónál ő tudja mitől szaladt el a ló. Az biztos, hogy a súlyos személyeskedő mocskot elindította.

Magam is negligálom, mert többször kértem a személyeskedés befejezésére, mégis folytatta.

Persze hogy ez nem a szűzlányok délutáni csevelye. Még avval sincs baj, ha véd elszántan egy (szerintünk) helytelen álláspontot, esetleg személyeket, rendszert. Csak az orlais mód már nem jön be itt.

Beszólongatunk egymásnak természetesen. Sokszor még a 18 év feletti karikát is ki kellene tenni tudjuk. Lehet vívni. De csak öv feletti ütésekkel.

Előzmény: Törölt nick (432)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 433

Nem fogod elhinni! De igazad van. Igen, visszaolvasva valóban úgy tűnhet, mit ha az egyik oldalt védeném, a másikkal szemben. Egy: nem tisztem, kettő: nem is vágyok rá. Sajnos magam is megtapasztalhatta, a "Ha nem velünk vagy, akkor ellenünk!" hozzáállást.

 

Ennek okán két észrevétel mellett, elfogadva amit írsz, azt látom, lesz itt valami együttes, előremutató vélemény.

 

egyik észrevétel.) Sokan, csak az utolsó pár hsz. alapján ítélnek.

 

másik.) mivel nekem nincs egyik, vagy másik oldaliságom, így nem is tudok ide, vagy oda voksolni. Mondjuk nem is akarok.

 

A fentiek okán: Jó. Helyes, hogy sok nézet, sok elkötelezettség mentén szerveződő különböző emberek egyet akarnak! Talán ezért is jó ez a fórum! Eszmecserét, előremutató, nemes beszélgetést kívánunk. Ennek okán egyet értek a szélsőségek figyelmen kívül hagyásával, a kilengések elítélésével.

Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 431

Erre utalni vágytam magam is. :-) Bár sajnos a hazai "politikai elit", illetve azok szekértolói, immár képtelenek megkülönböztetni a szezont, a filagóriától. Ez már csak azért is így van, mert a valamire való, képzett, művelt szimpatizánsaik elléptek tőlük, így maradt nekünk ez a szutyok! :-)

Előzmény: Törölt nick (428)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 430

Akkor pedig én is tartom a véleményemet, hogy VAGY OLVASS vissza, vay NE ALKOSS elhamarkodott véleményt. Valamint továbbra is tartom a véleményemet, hogy a provokatőr kolléga, megérdemelte amit kapott! Nem konzervatív a véleményed, hanem sajnos NEM TÚL MEGALAPOZOTT!

 

Ennek okán két dolgot tudok elképzelni:

 

1.) Továbbra sem olvastál vissza, így nem láthatod, hogy a 3.14 - es nick alatt gyalázkodó olvtársunk inkorrekt, elfogadhatatlanul diszkriminatív, valamint - az általad is sérelmezett módon - folyamatosan megalázni vágyik, degradál, és sérteget!

 

2.) Magad is ennek a sleppnek a reprezentánsa vagy, tehát elfogadod azt az irányt, mely sérti és ellehetetleníteni vágyik az itt még csak - csak megnyilvánuló korrekt, ésszerű és egyértelmű véleményeket!

 

Nem nehéz! A fentiekből válassz egyet!

Előzmény: kolyok53 (427)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 429

Kedves kolyok53

Mint 52-es, de sajnos már nem kölyök, kérdem tőled: mikor számított bármit a politikusok és pártdroidjaik között ez a szó: ILLIK?

 

(Az 52-es a születési évemre vonatkozik)

Előzmény: kolyok53 (427)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.01 0 0 428

Sőt!

Bevett gyakorlat, hogy ha valami kompromittáló kiderül egy nagyfiúról, akkor a bérmocskolódók addig gyalázkodnak, míg valakinél elszakad a cérna. Aztán mennek a modihoz, hogy őtet itten báncsák és töröljék az elmúlt 10-100 hsz.-t.

Majd új nicknév alatt indul minden előlről.

 

Előzmény: Érd Emese (426)
kolyok53 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 427

Továbbra is tartom a véleményemet: Ilyen stílusban SEMMIKOR nem illik levelezni, bár lehet, hogy túl „konzervatív” vagyok (irodalmi értelemben) …

Előzmény: Érd Emese (426)
Érd Emese Creative Commons License 2012.02.01 0 0 426

Nem tisztem egyik olvtársat sem védeni, vagy igazolni (egyébként jogos) felháborodását. Ám nem mehetünk el szó nélkül két alapvető tény mellett:

 

1.) Sajnos a Te hsz - ed alapján is tetten érhető az a - sajnos - gyarló olvtársi hozzáállás, miszerint az utolsó pár hsz. alapján alkotnak sokan véleményt. Ez már csak azért is sikamlós pálya, mert pld. a nevezett hsz. egy folyamat végeként születhetett meg. Jelesül úgy, hogy a reakció, sok - sok hasonló, negatív irányultságú, rendre trágár, becsmérlő hsz - re érkezett.

 

2.) Sajnálatos módon, 2008. óta, az a technika "honosodott" meg ezeken az oldalakon, hogy vki folyamtosan provokál, majd döbbenten tapasztalja, hogy egyes olvtársainál elszakad a cérna. Ilyenkor érkezik egy ilyen, vagy ehhez hasonló - egyébként tényleg durva - hsz., mire a provokatőr kolléga könnyes szemmel reagál, és úgy tesz, mint ha nem ő lenne az, aki úgymond kiprovokálta ezen durvaságot.

 

Ergó: Vigyázat kérem, megvezetés áldozatának tetszik lenni!

Előzmény: kolyok53 (425)
kolyok53 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 425

Szerintem, ezt a személyeskedést, és durva stílust jó lenne abbahagyni. Nem vezet eredményre, és csak mélyíti az ellentéteket. Ilyen stílusban, még e-mailben sem levelezünk.. Ezt vegyétek „letolásnak”…

Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 423

Magam is leéltem majd' 40 évet az állam mindenhatósága alatt.

Nem hiszek a kollektív felelősség ilyen formájának. Mert amíg veretni kell egy intézmény megnyitásakor, sok ember büszkélkedik és nyeli be a prémiumot.

De amikor bukóba megy a csókosok lúzer serénykedése, azonnal nincs felelős. Mint itt az érdi adósság példája.

Amikor nem  a sajátját kockáztatja, egyből más dimenzióba kerülnek a ráfordítások, kiadások. Mert az ember tévedhet akár a saját kárára is, mikor rossz hitelt vesz fel.

De mennyivel könnyebb máséval a csalánt verni!

Előzmény: 2030 Egyesület (422)
2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.30 0 0 422

Ez nem biztos! Járai és Auth voltak a szülői a vagyonkezelésnek, amit különböző állami holdingban képzeltek el. Volt egy pályázat annó, amikor öt vállalatot cca. 1 MRDFt nagyságrendben adtak ki vagyonkezelésbe egy cégnek, amely a vagyontkezelt társaságokkal együtt néhány év alatt csődbe ment, és a vagyon is eltűnt.

 

A máséval elég könnyű játszani, legyen bár szó az államéról, a közösségéről. A szocializmus megmutatta milyen az, amikor nincs tuladonos, legalább abból kellene tanulni. Az önkormányzatok eladósodása pedig megmutatja milyen az amikor egy-egy felelősség nélküli ( szándékoltan nem felelőtlent írok) politikai döntéshozó szervezet vesz fel sorozatosan hiteleket, képtelenebbnél-képtelenebb projektekre, olyanokra, amlyeknek az adott közösség esetleg örül -  pl. sportcsarnok - de amikor majd felemelik az adóját, hogy a sportcsarnok működését és törlesztését fizetni lehessen, akkor már nem tetszik.

 

Én nagyon nem szeretem a megfoghatatlan "közösségi" tulajdont, mégkevésbé az állami tulajdont. Az államnak nem feladata a gazdálkodás, ehhez az állam nem ért, nem erre jött létre. Az államnak szabályoznia kell olyan területek működését, amelyeken indokolt az állam szabályozó szerepe, pl energiaszektor, közmű, stb.

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 419

A Fidesz most is ezerrel gyilkolná az államosítás és centrális erőtér minden formáját, a személyi kultuszt, ha nem pont O.V.-nek hívnák a górét. Szerinted mekkora parasztlázadás lett volna, ha valaki más indul el az unortodox úton? Pl. 2002-ben?

Nem nagy rendszerekről van itt szó, pusztán egyetlen hatalomba őrült egyénről. Aki képtelen az úri viselkedés és belátó gondolkodás normáit tudomásul venni.

Csak sajnos egy ország a túsza. Egy része ennek az országnak meg benyalta a kábszert hit formájában és önként, dalolva asszisztál az őrülethez. Mint sok hasonló rossz történelmi példában is láttunk és látunk ugyanilyet.

Előzmény: 2030 Egyesület (415)
Érd Emese Creative Commons License 2012.01.30 0 0 418

Hagyjuk. Erre képes. Olyan, mint az "elvtársai". Ide küldenek rendszeresen egy - egy ilyen mocskosszájú alakot. Sajnos meg kellett állapítani, hogy ő az, akinek mondja magát. Ez pedig nem más, mint a szegénységi bizonyítvány. Úgy a számára, mint pedig az összes KDNP, FIDESZ szimpatizáns számára, akik nevében az ordenáré, minősíthetetlen és imbecilis hsz-eit ide gennyedzi. Úgy tűnik, a valaha jobb sorsra érdemes "politikus" vagy megőrült, vagy az italhoz nyúlt. Tekintve, hogy épeszű, józan ember ilyen alpári viselkedésre nem ragadtathatja magát.

 

Őszintén remélem, hogy előbb - utóbb annyira elborul a már amúgy is ködös agya, hogy kimoderáltatja magát. (Mondjuk gondolkodtam, hogy kimoderáltatom ezt a niemandot, aki annyira gyalázatosan ostoba, hogy azoknak árt, akiken segíteni vágyik, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én tisztem. Amíg az Index Moderátorai eltűrik ezt a vérlázító stílust, addig nekem is el kell!)

 

Ignorálni kell. (Ignorál Nyelv: latin ------Szándékosan rnellőz, semmibe vesz. Nem vesz figyelembe, nem vesz róla tudomást.)

Előzmény: aramjs1 (416)
aramjs1 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 416

Topik tartalma lementve. KDNP a következő választásokon leírva...  Úgy vélem, az ellenfeleknek gondjuk lesz rá, hogy a párt jeles képviselőjének minden szava eljusson keresztényi erkölcsű támogatóihoz.

2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.30 0 0 415

Köszönöm az értékes linket!

 

Ha valóban gondolod, vitassuk meg akár Aradszki András úr hozzászólását, az ebből nyilvánvaló álláspontját, vagy a vagyonkezelést úgy általában.

 

Te válszthatsz! :-)

 

Az 1980-as évektől kezdődően komoly vita folyik ebben a kérdésben, úgy Magyarországon, mint Európában. Az USA-ban nem folyik ilyen vita, lévén gyakorlatilag nem létezik állami szektor!

 

Európábban, nyilván az ortodox gazdaságpolitikától vezérelten eldőlni látszik a kérdés és elvetik az állami tulajdont, ezáltal elvetik a agyonkezelés gondolatát is. Igaz ez a három legjelentősebb állami tulajdonnal bíró országra mint Franciaország, Spanyolország és Olaszország.

 

A franciáknál Mitterand első elnöki ciklusában államosított és a második ciklsa végére mindent visszaprivatizált. Olaszországban lényegében megszűnt az IRI és ez mondható el a nagy spanyol állami holdingról is. 

 

Az összes "ortodox" gazdaságpolitikus a tisztán magántulajdont részesíti előnyben, és elvetik az állami tulajdon fogalmát ezáltal elvetik a vagyonkezelés ilyen megközelítését is.

 

Egyébként a FIDESZ a rendszerváltás idején és utána is egyértelműen vagyonkezelés és állami tulajdon ellenes volt, abszolút favorizálta az "ortodox" gazdaságpolitikát...

Előzmény: Törölt nick (412)
Érd Emese Creative Commons License 2012.01.29 0 0 409

Ne gyötörd magad. Nem érti. Ez a brigád mindig azzal jön, hogy vállaljuk a nevünket, álljunk ki nyílt sisakkal, egyéb idiotisztikus dolgok. Semmi fogalmuk a net - es etikettről, miazmás. Aztán meg azt sem értik, hogy pölö én - aki sokáig elérhető voltam itt is e-mail címmel -, miért vesszük le az elérhetőségünket? Miért? Mert az ilyen "egyenes" magyar gyerekek, anonimus serverről nyomják a fenyegetőzést privát e - mail címre, a "Te népellenség, magyarellenes szemét, lógni fogsz!" lózungot. Nem mint ha annyit is számítanának, mint a köröm alatt a piszok, de jön SPAM így is elég. Nem kell még az ő gyötrelmes lekük szemetesládáját is befogadni. Ez van.... De amíg bárki is válaszol nekik, addig ők nyernek, az ő térfelükön játszotok. Ez is van.......

Előzmény: Törölt nick (408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!