Sajnos megint aktuális lesz lehet, mert aztán váltóhibával félre lett téve és most rakja össze :)
Egyébként valszeg valami el van nézve erősen, mert karburátor beállítás hibát vétett a barátom, aztért nem ment a gép annak idején, viszont túl jóra nem sikerült megicsnálni, hiába tettünk meg érte mindent, ugyhogy lehet megint gyújtásozni kell.
van még egy pár db jó állapotú alkatrészem, nem csak crossmotorhoz. bővebb info: a hirdetésben található mailen.
Dióhéjban rólam, (Mivel egy ideje eltűntem a fórum soraiból, és hogy ne csak egy hirdetéssel pofátlankodjak vissza.) Jelenleg úgy áll a történet, hogy terv szerint a jövő szezon elejére ismét össze szeretnék állítani egy sportra alkalmas felszerelést. Egy dolog biztos eddig, a szállító jármű. A motor pediglen CRF oder KXF '09- lesz. Reményeim szerint, MO-on is tudok majd eleget motorozni, a monori pálya már kifejezetten hiányzik (:
Így fél év távlatából is köszi a választ! :) Végül Fóton kerítettem, van ott egy kisöreg, mindenhez van tömítése. Ha a jövőben vkinek ilyen irányú gondja lenne. Nekem az RM közben elment, lett helyette RM-Z, óriási a különbség a 2 gép futóműve között. :)
Nos úgy mondom, hogy menetiránynak előre forog [erre írtam, hogy mint minden normális motor manapság] - és balról van a gyújtás; tehát ha ránézel óramutatóval ellentétesen forog .... és arra is tolja a gyújtást... és ez a baj.
Nem vagyok ebben nagyon jártas, de ha figyeli a szívótorok vákumot, akkor az vagy nem csinál semmit, vagy ha érez valamit, akkor inkább ráhúz mint elvesz, de nem hiszem, hogy visszafelé tol, pláne nem holtpont utáni gyújtásra.
De ezen az évjáraton még gázállás érzékelő szenzor sincs. Motorokon sztem az hamarébb van, mint vákum érzékelő. De ez csak így kis tapasztalaton alapján mondom.
mindegy merre forog, a lenyeg az, hogy forgasirannyal ellentetes iranyba kell mozdulni a gyujtasnak. (illetve ellentetes iranyba forditva allitasz nagyobb elogyujtast )
Tehat az, hogy oramutato.. az semmit nem jelent, es ne igy nezd, hanem forgasiranyhoz kep0est.
aztan csak lehet benezem amit irtal. :)
bar 97" de lehet gyujtas figyel szivotorok nyomast is.. nem csak ureset.
Nem, teljesen gyárinak tűnik, és így nézegetve a 2005ös manuálját teljesen egyformának tűnik. Semmi kókányolást nem véltünk felfedezni. Minden normális mai krosszmotor sztem előre forog, akármit tennének rá, mindnek óramutató járásával megegyezően kéne mozdítani a gyújtást. Sztem valamit csak becopok, kiderül ez, csak jöjjek rá :) Egy két tipp majd azért még jól jön. Előszöris megpróbálok felhajtani egy másik strobit, nyilván ez lesz a legnehezebb. Aztán meg sztem levesszük a láncot és megtépkedem 5ösben is, hátha mégis figyeli a váltó üreset.
Meg hátha megetetjük jobban, az én motoromban 185ös főfúvóka van, áttesszük, akkor megszűnik a full fordulaton tapasztalható kicsi torpi is.. Egyébként az sem vészes, csak ha már karburálok kiszúrtam, pályán sztem örülnék ha rajta tudnék maradni :)))
Ezeket a manuálokat mind leszedtem már :) 2005ösé van benne csak
Ez alapjáraton egy 5 fok, teljesen korrekt. Én is azt vártam, hogy felmegy kb 30 fokig, de ez épp csökkenti.
Helyzet az, hogy pld 1esben lecsutkázva max fordulat felé el is fogy rendesen a kraft belőle, alapjáratról viszont nagyon kapkodja az elejét fel. 5ösben is olyan erőtlen nagy fordulaton. Adunk még neki főfúvókát, hátha. Úszószint az már korrekt. 170es főfúvóka van benne, elvileg az ő keihin pwm-jébe 175ös kéne, de 50es lapjárati mellett. Ebbe meg 55ös van. Nem találok hozzá semmilyen manualt.
Létezik ilyen gyújtáshiba? Minden csatlakozó tiszta, korrózió mentes. Motor küllőre indul. Csak fordítva mozog az előgyuszi. Arra tolódik el a gyújtásjel, amerre a főtengely forog. A strobim megnéztem láncfűrészt le tudja követni hibátlanul. Piaci. Könyvében ha jól emlékszem 8500 f/p szerepel maxnak. De a yami már 2-3 ezertől "butul"
Az akkor jó műhely lehet, akármilyen porfészekbe fel tudnak tenni egy gumit rendesen :)
Pár jó szóra van szükségem. :)
Létezik egy 1997es YZ250. Karbi gondok voltak, de előtte belőttük a gyújtást, ha hinni lehet "a netnek" holtpont előtt 0,18mm-re kell tenni. Kimértem indikátor órával. A lendkeréken is van egy vonal, meg a gyújtás alaplapon is, ahol áll a lendkerék 0,18 nál oda kell forgatni az alaplap vonált a lendkerékével egyvonalba.
Ez így meg is van, előtte kicsi volt az előgyuszi, a motor teljesen bika lett tőle.
De. Kitaláltam, hogy ránézek stroboszkóppal csak úgy érdekesség képpen mit csinál, eleve keveselltem ezt az előgyújtást, mondom akkor fordulaton biztos ráhúz, modern gép, így kell lennie. Na ez alapjáraton adja azt az előgyújtást amit beállítottunk neki, ahogy üresben ráhúzom a gázt, akkor elkezdi csökkenteni majd eléri a holtponti jelet és átemegy utógyújtásba. Többször ránéztem, nem hiszem, hogy elnéztem volna, átgondoltam, forgattam a főtengelyt, de a jelnek éppen távolodni kéne a holponti vonaltól, nem közelíteni felé, majd átlépni nem?
Ez így normális? Üresben néztük, de nem láttam üresjelző drótot a CDI-be menni, ettől persze lehet, csak nem láttam..
Tehát úgy mozog a jel ahogy azt várja az ember fordulat növelésre, csak épp ellenkezőleg.
Vagy a kéttének nem kell plusz előgyuszi? Több motort még soha nem néztem meg, megnézhetném az enyém is, csak az összes gyertyámat odaatam már az YZ-s haveromnak és be se tudom indítani a gépem :)) És most untam meg, gondoltam ráncbaszedem már a vasát.
Én voltam már nálatok.
Sajnos ha nem figyeltem volna, akkor átvertek a belsővel és ráadásnak nem sikerült feltenni a gumit rendesen. El kellett vigyem máshova a kereket...
Egy kicsit a reklám helye, bár inkább segíteni tudok.
A cég ahol dolgozom nagyon jó áron kínálja a motorgumikat, nagyon sok motoros jár emiatt hozzánk. És helyben szerelni is tudjuk őket. Ha gumiabroncs vásárlását tervezitek elötte érdemes érdeklődni a peter@strauszgumi.hu e-mail címen.
Ha valaki szeretne Keihin fcr karbit fúvókázni szívesen cserélgetnék fúvókákat vele. Sajnos túl nagyokat vettem 160-170-180 asok, de most úgy tűnik 130as sorozat kellene:( Már elég sokat vettem, de meguntam, hogy hetente megyek fúvókáért, úgyhogy inkább cserélnék valakivel.
Ha a benya növelésével nem szűnik meg a hiba, lehet, hogy valaki leesztergálta a hengerfelyet. A túl nagy kompresszió is produkálhat ilyen tüneteket. Mérj kompressziót.