Nyáron az A kategóriát szeretném megcsinálni de elöttés és utánna szeretném kisebb gépen megtanulni az alapokat.
Simson és robogó közt vacillálok, a váltóval nincs gondom, és sokat kerékpározom, elsőszámú szempont a "nagymotor" biztonságos vezetéséhez szükséges tapasztalat megszerzése, de persze fontos a megbízhatóság nem szeretném tolni az út szélén :)
Munkábajárásra és kisebb -50 100- km es túrákra mennék.
Érdekelne a véleményetek hogy egy robogóval is el tudom e sajátítani az alapokat, és hogy a simson elég megbízható-e e célokra. Illetve hogy simson vásárlásánál és karbantartásánl mire kell odafigyelni.
Na most megmozdult a másik irányba is. Már mindkét irányba 2mm-et lehet ütni. Közben levettem a csomagtartót a hátsó lámpákkal és mivel a lengéscsillapító sincs bekötve a vázba már így a villát is lehet mozgatni. Úgy is kapott a pofájára fékolajból, hogy közben a villát mozgattam. Úgy néz ki szép lassan, de lesz belőle valami. Most ismét olajat és időt kap, mennem kell vissza dolgozni.
Mondjuk még lehet a héten megismerkedik a tengely a flexxel is, úgy hogy a csőtengely és a lengővilla szilentjei ne sérüljenek. A motortartó és a tengely meg mehet a levesbe.
A csavarlazítós/WD40es locsolás után megindult és mozgott mindkét irányba, majd a képen látható állapotban rögzült. Innen amíg próbáltam, addig már vissza nem ment. Most 2 napja nem próbáltam csak olajoztam. Holnap megpróbálom visszakocogtatni és úgy is meglocsolni. Dél körül helyzetjelentés. :)
Locsolgatom már második napja fékolajjal a cuccost, de még nem igen próbáltam mozgatni. Majd még este kap egy adaggal és holnap munka után megnézem mi lett. Ha ez nem megy, akkor felszeleteljük a tengelyt és apránként szedjük ki a maradék tengely dabarokat a csőből és a 2 szilentből.
sziasztok tudnátok nekem segiteni.van egy simson star motorom és neem veszi az 1 sebeséget de a tőbit veszi nem tudom mi a baj valakinek valami őtlete van??
Fecskendőből kapott egy jó adag fékolajat, közben ütöttem a csavart minden irányból és a motortartót is csavargattam. Most hagyom pihenni hátha, de ez most reménytelenül megállt.
Hogy mi a különbség, azt nem tudom megmondani, talán az 51-esé rövidebb. Mindenesetre a két típusnál ezek nem csereszabatosak, még a persely és a szilent sem.
Mondjuk, ebben igazad van. Ahogy most néztem, az 1300ft-os tengely az H származású, ami - csúnya előítélet, de - gyakran kétes minőségű, tapasztalt Simsonos már alapból tart tőle.
Pedig valahol találkoztam D jelzésűvel, de most nem találtam, és annál sem lehet tudni.
Ha más nem akkor tényleg az lesz. Tengelyem még van is másik, egyik börzén volt aztán taposólemez tartókkal együtt vettem, de esélyes, hogy s51é. Miből lehet megtudni? Majd du. megnézem a legszűrőházat.
Egyelőre eddig jutottunk, és most ismét nem mozdul.... :-/
Most így néz ki amúgy a gép. A blokkot kivéve nagyjából mindenre rá kell nézni. A kábelezést mikor megvettem nagyjából átnéztem és a töltést és indexet vissza kellett alakítsam gyárira. Az előzző gazdinál ELBA nélkül működött, az indexnek meg egy autó relé volt bekötve..... Mostanra csak a hátsó lámpák és indexek kábelezése maradt az esztétikai dolgok mellett. Meg persze a motortartó, mert az valami félelmetes állapotban van. :-o)