Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133103

Folytatva...a világi bíró nem látja, h ha vki viszaesik miért esik vissza, leginkább csak azt látja, h így tett!

De Isten látja, h miért tett így és csak Ő tudja eldönteni, hogy azért tett-e így, mert bűnős, vagy azért, mert vmi hatására tett-e így, és azt is csak Ő tudja igazán, h ha bűnös az illető, akkor mennyire az valóban!

 

De, egyébként ebbe nem is akartam beleszólni, mert el sem olvastam, hogy miről is beszélgetettek!

Csak az Igét szerettem volna betenni erről!

Előzmény: Törölt nick (133102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133102

Az a köze, hogy minden embernek szól! A bírónak is!

Az csak világi ámítás, hogy a bírónak az a dolga, hogy ítélkezzen!

Isten dolga, h ítélkezzen senki másé!

Előzmény: Sven7 (133101)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133101

Na de ennek mi köze a bírói ítélethez? A bírónak ítélnie kell, mert ez a dolga. Csak nem mindegy, hogy figyelembe veszi-e az enyhítő körülményeket, és azt, hogy az illető első bűn elkövető vagy visszaeső.

Előzmény: Törölt nick (133100)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133100

Máté Evangéliuma:7:1Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

 

Lukács Evangéliuma:6:37Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;

 

 

Előzmény: Sven7 (133099)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133099

Hát ez márpedig így is van, mert más az ítélete az első bűnt elkövetőnek, mint a visszaesőnek. És ismeri a jog az enyhítő körülmény fogalmát is.

Előzmény: Báthory Ödönke (133097)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133098

"Arról tudtál-e vajon, hogy Németh Sándor pl. hogyan vélekedik az ellenség helyes szeretetéről itt"

 

Na ezt elkezdtem már olvasni, de kb. a felénél bocsáss meg nekem, de abba hagytam, mert egyszerűen érthetetlen az egész!

Amit betett linket az illető, hogy leszedhető a hanganyag maga, az már nem elérhető, ha meg van esetleg ennek a hanganyaga, akkor meghallgatom és véleményezem, amíg viszont csak vki össze-vissza idézget, ahogy ez az illető tette és ráadásul olyan hibásan fogalmazva és helytelenül - hogy attól már én is rosszul voltam, pedig én magam sem vagyok nyelvtani zseni sajnos -, addig nincs igazándiból mit véleményeznem!

 

A második linket holnappal tovább olvasom! :)

Előzmény: Törölt nick (133085)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133097

Tisztelt Biró Úr!

 

Ön nem ismeri az esetek többségét, amikor nem loptam a boltból. Csak ezt az egyet hányja állandóan a szememre, amikor igen. Mért nem globálisan nézi a személyemet? Sokkal több a nemlopások száma, mint a lopásokét. Inkább az általános eseteket kéne szemlélnie, nem ezt az egy különbözőt. Akkor alakulna ki helyes képe a személyemről, úgy tudna helyes ítéletet hozni.

 

Tisztelettel:

Báthory Ödi

vádlott

Előzmény: Törölt nick (133095)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133096

Korrekt. És aktualizálni kellene mindenkinek magának. Valamint ott az ige, hogy ha ti nem bocsátotok meg, akkor a ti Mennyei Atyátok sem fog neketek megbocsátani. Valamint az egy kiragadott mondat mellé még oda kéne tenni a prédika többi részét, valamint a többi prédikát, valamint...

Előzmény: Törölt nick (133088)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133095

Nem ismered a prédikák többségét, és erről az egyről is eltér a véleményünk:)  NS tanítása jó. Kíváncsi lennék, utána csinálná-e valaki az elejétől, hiba nélkül. No meg mint említettem, ott a a sok ezer ember, akinek az élete felépült és nem leépült a Hgy nyomán. Igaz, ők nem annyira látványosak.

Előzmény: Törölt nick (133086)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133094

Hát ha szembekerültem, szembekerültem. Minden valószínűség szerint túl fogom élni.

 

Egyik Jézus sem sátán. Mivel csak egy Jézus van.

Előzmény: Törölt nick (133078)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133093

Szerintem te hülyeségeket írsz, nem én terelek. Hogy honnan veszed, azt nem tudom, de ebbe már nem óhajtok belemenni.

Előzmény: Törölt nick (133077)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133092

És az szerinted hol érdekel engem, pl.?

Előzmény: Biztonsági Nick (133076)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133091

Sőt, ... további válasz az alábbi " Ruff Tibor" állításra:

Pál 1 Kor 1: 12,13,14,15

 

Ennek az illetőnek biztos nem egy baromi nagy félreértése volt ez az idézete?

Vhol etudom esetleg a teljes tanítását olvasni arról, amit beidéztél?

Előzmény: Törölt nick (133090)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133090

A teljes cikket szintén nem ismerem, így csak találgathatok, h ezt az állítását nagyon elfogalmazva másra érthette, de mivel nem ismerem a teljes általa tanított elméletet, ezért feleslegesnek érzem, hogy magyarázkodás gyanánt találgassak!

 

Viszont, ha arra értette, amit írtál..., arra ez a válasz:

Pál 1. Levele Tim. 2:5

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,"!

 

Mindenesetre, ha ezt bárki, akár maga Ruff Tibor is másképp látja, azért csak imádkozni lehet!

Közben már olvasom betett linkeket is!

Előzmény: Törölt nick (133089)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133087

Nézd, hogy kik-mit vallanak szintén szívük joguk így tenni, még ha megbotránkoztató is!

Ezt, hogy Ruff Tibor - bevallom azt sem tudom ki az - ilyet állított volna, hogy csak N. Sándoron keresztül lehet Krisztushoz kapcsolódni, hol láttad ezt az állítást? Elég durva mindenesetre, ha ezt állította, de én kiakadás helyett inkább imádkozom azért a személyéért, h megvilágosodjon és másképp lássa a dolgokat etéren! Nem tudhatod, h maga N. S. is épp nem így tesz-e irányába!

 

Én nem vagyok belsős, épp eléggé kivülálló vagyok, azt írtam, csak, hogy jártam évekig a Hit-gyülekezetébe is!

Azt, hogy most miért nem járok oda inkább magányügy, de nem az elhangzott vádak miatt, amik a múltban zajlottak, vagy amik most zajlanak.

Amiket betettél linkeket átolvasom és később megpróbálom véleményezni, de mivel sok, ezért még nem olvastam el!

Abban egyébként egyett értek veled, hogy egy kivülálló több mindent meglát, ez minden területen így szokott lenni,

csak hogy, amíg a belső dolgokat nem látod tisztán, addig kívülállóként is nehhéz helyesen dönteni dolgokról, tehát vmennyire kell ismerni a belső dolgokat is pl. az ő részüket, szemszögüket stb. Ezt most általánosságba írtam leginkább, nem konkrétan a H.gy.-ről!

Előzmény: Törölt nick (133085)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133084

Kedves Mindenki!
Nem szeretnék vitázni, sem senkit sem sértegetni, ezért mindenkihez szólok, nem csak azok felé, akik itt tiltakoznak bizonyos dolgok ellen!
Nem olvastam el végig a topikot, mert elég volt csak az első oldalt átnéznem és arra döbbentem rá, hogy itt ebben a topikban sem zajlik más, mint az indexen általába véve az összes topikba...azaz az egymás porig alázása, mások hitének és sorsának gyalázása stb. Borzalmas, mintha nem is magyarok lennénk! :(
Nem kötelező hinni sem Istenben, sem Sátánban, sem a Hit-gyülekezetének, sem Németh Sándornak, sem pedig senkinek és semminek sem, de úgy gondolom, hogy elsősorban  illene tiszteletben tartani mások meglátását, hitét, vallását legyen az épp rossz, vagy jó a saját véleményünk/meglátásunk szerint,...a tiszteletben tartás, akkor is kijár!
A Szent Lélek munkájáról: Isten, ma is élő Isten, nem csak akkor áradt ki a Szent Lélek, amikor az apostolok cselekedtek, ma is ki tud és ki is árad! Ez nem holmi idiótaság a Hit-gyülekezetétől, vagy bármilyen más közösségektől, egyszerűen ez ma is létezik, mükődik, mert Isten örök és élő Isten. Hol olvasta bárki is a Bibliában, hogy a Szent Lélek kiáradása csak az apostolok kiváltsága volt és csak akkor történhetett meg??? Javaslom az ellenzők felé, hogy ne csak azokat olvassák el, amik alátámasztják az állításaikat, hanem a Bibliában lévő apostolok cselekedeteinek részeit is, valamint Pál leveleit is, illetve az ezzel kapcsolatos tanulmányokat.
A letakarásról: én sem emlékszem olyan bibliai írásra, ahol így tettek volna - ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy nincs róla szó a Bibliában -, de komolyan ez ekkora gondot okoz, hogyha így tesznek a H.gy.-be? Biztos meg van rá az okuk, h így tesznek, ezzel szerintem semmi rosszat nem követnek el, sőt!
A Szent Lékek munkáján való gúnyolódásról: szerintem is jól írta itt valaki előttem, hogy nem kéne így tennetek, mert csak egyetlen bűn nem bocsátatik meg, a Szent Lélek káromlása!
Írta vki, hogy nem is azt káromolja,...de azt káromlod mind addig, amíg nem bizonyított, hogy amit épp szídsz az valóban nem-e az Ő munkája!
Ha őszinte akarsz lenni magadhoz, és itt bárki aki ellenzi, az akar lenni magához, akkor be kell tudnotok ismerni, hogy nem láttok bele sem az emberekbe, sem Isten munkájába, sem a Szent Lélek munkájába, hogy 100%-ra biztosak lehessetek abba, hogy ami xy helyen zajlik xyal, az valóban a Szent Lélektől való lenne, vagy sem!
Főleg úgy nem, hogy azt hiszem akik ellenzik, azoknak lényegében nulla ismeretük van a Szent Lélek személyéről, ergo nem ismerik Őt, mert egész egyszerűen nem is hisznek benne!
Log Icus: te egy nagyon megkeseredett ember lehetsz! Őszintén sajnállak, és ezt ne lealázásnak érezd, mert távol áll tőlem, hogy így tegyek! Nem tudom mi érhetett téged sérelem akár a H.gy. által, akár Isten által, de tudd, hogy Isten szeret téged, még azok ellenére is, amiket teszel, vagy épp nem teszel és annak ellenére is, hogy most úgy gondolod, hogy nincs Rá szükséged!
Írtad poénkodva a nyelveken szólást - nem idézlek be - elszomorított engem,...Ne aggódjál, ha így látod jónak, de a nyelveken szólás ajándéka is a Szent Lélek/Isten ajándékja...más vallásokban is előfordulhatnak hasonlók, lehet az is Istentől van, lehet nem, ezt csak Ő tudhatja igazán, de Te ne káromold Istennek a Lelkét, főleg erre hivatkozva ostobaság így tenned!
Persze lehet hablatyolni és megjátszani a nyelveken szólás ajándékját is, - az aki így tesz/tett az is a Szent Lelket káromolja -, annak is meg lesz a méltó büntetése, de nem a mi posztunk efelett ítélkezni!
Végezetül, én jártam éveken keresztül a Hit-gyülekezetébe, megtért kereszténynek vallom magamat - de lényegében, amióta az eszemet tudom annak tartottam magamat, közösségek nélkül is -, de soha egyetlen alkalommal sem tapasztaltam azt, hogy Németh Sándor felkentnek vallotta volna magát, vagy olyan vádakat, amik itt elhangzottak irányába, vagy akár az évek folyamán a Hit-gyülekezete irányába.
Ha csak egy vád is igaz lett volna a sokból, akkor azon nyomban ott hagytam volna őket!
Ezzel zárom is soraimat, így is hosszúra sikeredett, az esetleges hibákért és a félreérthető "hangnemem" miatt - ha van ilyen - elnézést kérek!

Biztonsági Nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133082

Igaz, inkább szövedékkel, mint szövétnekkel. :)

Előzmény: upi2000 (133081)
upi2000 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133081

be kell takarni szövétnekkel.

Szövétnekkel???

Dobáljanak rájuk inkább műanyag elemlámpát, az nem tűzveszélyes...:DDDDD

Előzmény: Biztonsági Nick (133062)
Biztonsági Nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133076

Egy "Babilon misztériuma" című, hágyés ponyvairodalom (és az ezt benyelő tagok) szerint nem.

Előzmény: Sven7 (133075)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133075

Miért, tán nem azok?

Előzmény: Biztonsági Nick (133073)
Biztonsági Nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133073

"Éppen ez különbözteti meg a keresztényt a nem kereszténytől. (János szerint.)"

 

Akkor a katolikusokat is valódi keresztényeknek tartod, ez pozitív.

Előzmény: Sven7 (133072)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133072

Nem gondolnám, hogy Jézust a keresztények ne fogadnák el testben megjelent Krisztusnak. Éppen ez különbözteti meg a keresztényt a nem kereszténytől. (János szerint.)

Előzmény: Törölt nick (133071)
Biztonsági Nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133070

Köszönöm a hozzászólást, de a választ nem tartom elfogadhatónak.

 

Más valaki?

Előzmény: Báthory Ödönke (133069)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133069

Asszem ezen kár szőrözni. Letakarják, mert úgy szottyan kedvük. Arra sincs Ige, hogy milyen színű bugyit hordjak, illetve hordjak-e egyáltalán. Mégis hordok, és színe is van nekije.

 

b

Előzmény: Biztonsági Nick (133062)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133068

Az lehet, hogy szeritned nincs különbség. De ebben nem bizos, hogy a te vélekedésed a mérvadó.

Előzmény: Törölt nick (133067)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133066

Ebből csak az látszik, hogy nekem címezted. A kérdőjeleim meg pont arra vonatkoztak, hogy ezt miért pont nekem írod?

Előzmény: Törölt nick (133064)
Sven7 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133063

Ja, azt tudom, de nekem mi közöm ehhez?

Előzmény: Törölt nick (133061)
Biztonsági Nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133062

Próbáltam neten utánanézni, de nem találok rá utalást. A bibliában pedig nincs olyan, hogy a szentlélek által földreesőket be kell takarni szövétnekkel. Valaki hgy-s mondhatna erről (hit)infót.

Előzmény: Törölt nick (133049)
Biztonsági Nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133060

"Én azért a Szentlélek munkáján nem gúnyolódnék a helyedben."

 

Azon mi sem gúnyolódunk, ellenben a hit gyülis / neopünkösdista karizmatikus agyégetésen igen.

Előzmény: ujjvagyok (133048)
ujjvagyok Creative Commons License 2011.11.21 0 0 133056

Jaj, dehogyis akartalak én megijeszteni. Csak azt mondtam, hogy én nem gúnyolódnék ezen. Csak javaslom, nem követelem, meg mittudomén, csak indítványozom, hogy esetleg elrugaszkodhatnál erről a színvonalról. Persze ha neked ez így jó, érezd jól magad. Mert ez egy szabad ország. Vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (133053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!