Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.04 0 0 494

Hali. A segítségeteket szeretném kérni. Szeretném digitalizálni a VHS kazettán lévő felvételeimet (nem olyan régi felvételek talán 1 évesek). Na most van egy Pinnacle Dazzle videó digitalizálóm de nem tudom hogy tudnám a felvételeket áttenni gépre. Ha jól tudom volt hozzá CD de azt nem tudom hol van letöltési linket meg nem találtam hozzá. Na meg Win8-am van nem biztos hogy futna. Esetleg a Premiere Pro CS3-ban van lehetőség rá hogy az eszközön keresztül digitalizáljam a felvételeket?

mr_ricsi Creative Commons License 2013.09.25 0 0 493

Mekkora feltöltési sávszélességed van a Net felé?

Előzmény: leves821 (492)
leves821 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 492

Sziasztok

 

Olyan digitalizáló kártyára lenne szükségem amivel egy full-hd videó kamerát össze tudom kötni a pc-vel és élőben tudok sugározni akadás mentesen  30fps-el.

Webes élő konferenciákhoz kellene, elfogadható áron .

Tudnátok ajánlani ilyen kártyát?

Gyulus Creative Commons License 2013.01.07 0 0 491

Az általad megcélzott feladatra legjobban egy merevlemezes DVD-felvevővel jársz. Van bennük zajszűrő, és a jobbakat elég rugalmasan tudod paraméterezni a tömörítés/képminőség tekintetében. A kiírt DVD-t PC-re másolva aká vághatod is, vannak már erre megfelelő szoftverek. Kényelmes megoldás, és a kép-hang szinkronnal sem lesz gondod.

Előzmény: zeno58 (490)
zeno58 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 490

Bocsánat, rossz helyre kattintottam - folytatom.

Van még ennek a cégnek olyan gyártmánya hogy "Dazzle video creator HD2.

Aztán van a Terra  Tech  Grabster AV300 MX . - ezeket találtam én az álltalam megfizethető kategóriában.

A nagyon olcsó néhány ezer forintos szerkezetekről eleve lebeszéltek.

Van-e valakinek ezekkel a készülékekkel tapasztalata?

Előzmény: zeno58 (489)
zeno58 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 489

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Kis segítséget szeretnék kérni nálam tapasztaltabbaktól digitalizálás témában. Zömében VHS kazettákat ( régi családi és doku felvételek) szeretnék digitalizálni, számítógépbe bevinni és DVD-re kiírni.

Első lépésként vásároltam egy Dazzle DVC 101 DVD recordert, ami nem igazán vált be. Nem lehet a bedigitalizált anyagot vágni, szerkeszteni. Kb 10 perc felvételt készítettünk videómagnóról és a végén már érzékelhetően eltért a kép és a hang.

Gyorsan meg is váltam tőle.

zimpet Creative Commons License 2012.11.10 0 0 488

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van kétféle digitalizálóm. Az egyik egy AVPro ADVE-9011HE Deluxe, ami nagyon profi, csak nem találok drivert win7 64bit-re. A másik egy usb-s EasyCap 3.5-ös, amiből nem igyzán tudok olyan minőségű képet kicsikarni, mint az eredeti VHS, pedig már csatlakozásokat is seréltem. A felvétel ezzel zajosabb, életlenebb, stb.

Valaki tud segíteni akár driverrel az AvPro-hoz, akár tanáccsal au USB-s csodához?

 

Előre is köszönöm!

mr_ricsi Creative Commons License 2012.09.28 0 0 487

Porosak a szalagok, és telemegy a szinkron fej rése.

Fejtisztítás, fejtisztítás, fejtisztítás.

Előzmény: somiie (486)
somiie Creative Commons License 2012.09.27 0 0 486

Üdv Mindenkinek!

 

VHS digitalizálás közben akadt egy kis problémám amire nem igazán találtam eddig megoldást, ha valakinek lenne az ügyben építő jellegű ötlete azt nagyon megköszönném.

A probléma a következő:

Van pár szalag aminél rögzítés közben egyik pillanatról a másikra a tök jó képből egy összemosódott hangyás valami lesz. A vicces h ha beletekerek a filmbe a tekerés során csont tiszta a kép, nyomok egy play-t és ugyanolyan sz*r mint előtte.... Mi lehet az ok?

Először a DScaler használatánál jött elő ez a probléma, rápróbáltam a VirtualDub al és azon jó volt a kép... Aztán a következő szalagnál már egyik program se tudott vele elbánni... (mondjuk talán lehet h a két program eltérő szűrő használata miatt az egyik programmal ment, és a másikkal nem... vagy nem tudom...)

csináltam gyorsan egy videot is róla h értsétek miről is beszélek:

http://www.youtube.com/watch?v=_OPREQTQAsY&feature=youtu.be

előre is köszönöm

Matt

nyerzsinn Creative Commons License 2012.04.30 0 0 485

Ez a kulcsszó sokat segített, utánaolvastam, hasznos volt, de ez valószínűleg nem az. Valami interferencia lehet, a scart mozgatásával, nagyon nehezen el tudom érni, hogy minimálisan legyen csak csíkos (faerezethez hasonlít), de folyton visszajönnek.

 

Most nagy nehezen elértem, hogy ilyen legyen, majd küldök 1 képet amin éppen rossz a kép, de most nem merem zargatni.

 

Szóval nehezen hiszem el, hogy nincsen rá hatékonyabb módszer, hogy tiszta legyen a kép, minthogy félórákon át igazgatom a scart kábelt.

 

Előzmény: Gyulus (484)
Gyulus Creative Commons License 2012.02.12 0 0 484

Nem az interlaced kép jellegzetességeit véled véletlenül hibának?

Előzmény: nyerzsinn (483)
nyerzsinn Creative Commons License 2012.02.06 0 0 483

Kissebb probléma, hogy a kép sem tökéletes: PAL, és PAL-N, beállításokban nézhető, viszont bizonyos színtartományokban mintha az rgb színek vízszintes sávokban különválnának. tehát aszínes képen transzparens kék piros és zöld csíkok fedezhetők fel.

 

Bocsánat a furcsa leírásért, csak így tudtam leírni mi a baj.

nyerzsinn Creative Commons License 2012.02.06 0 0 482

Sziasztok!

 

Egyre közelebb állok ahoz, hogy végre digitalizáljak egy VHS-t. A WinFast PVR2 programmal szépen fel tudom venni a hangot és a képet, majd sok-sok idő eltelik mire a nyersanyagot megvágom, majd konvertálom, tömörítem stb... A legjobb az lenne, ha a Ulead VideoStudio10-zel ezt mind egyszerre egy helyen csinálnám meg órákat spórolva. Itt viszont hang egyszerűen nincs. Mivel a kártyán nincs jack bemenet, így a Realtek szürke bemenetébe megy a hang, amit a Ulead input beállításában is beállítottam, de semmi. Fura, hogy a use pci audio minden esetben inaktív.

 

Ha valaki a megoldás birtokában van, vagy csak ötlete van kérem írjon!

 

Előre is köszönöm!

Gyulus Creative Commons License 2012.02.03 0 0 481

Ennek a digitalizáló kütyünek sztereó RCA bemenete van, tehát közvetlenül tud hangot rögzíteni. Hogy mi lehet a pontos hiba, azt sajnos csak az tudja megmondani, aki rendelkezik ilyen cuccal, mert valószínűleg csak beállítási hibáról van szó, vagy valami fatális bekötési hibáról: pl. nem kötötted rá, csak a képet.

Előzmény: maxi6 (480)
maxi6 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 480

EasyCAP video digitalizáló  és Win 7-es segítségével szeretnék analóg video 8-s

kazettákat lemezre átírni. A vágóprogram ( Ulead Studio 8 ).

A kép átvitele kitünően sikerült, de nincs hang. A kamera nem stereo így csak egy

vido, és egy audio kimete van. Kérek segítséget. Kevés számítástechnikai ismerttel

rendelkezem, ezért egyszerű választ szeretnék. Melyik adudio bemetetet dugjam a gépbe?

A programban esetleg hol van valami némítva? A vezérlőpanelen a hangbeállításoknál

nem szerepel USB, pedig  ez a digitalizáló eszköz oda csatlaközik. Köszönöm a választ.

Gyulus Creative Commons License 2011.11.04 0 0 479

Annyiban igen, hogy a megérzésem nem volt rossz: egyszerűen nem kapott jelet a kártya. :-D

 

Örülök, hogy megoldódott a problémád, és remélem, valahol az én kérdéseim is segítettek rávezetni téged a megoldásra. ;-)

Előzmény: nyerzsinn (478)
nyerzsinn Creative Commons License 2011.11.04 0 0 478

Közben rájöttem, hogy az átalakítóm valószínűleg bemeneti, bár nincs ráírva. Google-ben kerestem egy EURO/SCART térképet és kiderült, hogy ez egy bemeneteli átalakító. Remélem tanulságos volt a bénázásom :D

Előzmény: nyerzsinn (477)
nyerzsinn Creative Commons License 2011.11.04 0 0 477

Átrágtam mindkét készülék kézikönyvét, de nem mindig egyértelmű. A kombin valószínűleg nincs is kimenet, bár a hátsó scartra csak annyit ír: Scart csatlakozó aljzat: műholdvevő, dekóder, videómagnó. Tehát a felsorolásból derül ki hogy valójában ez is bemenet. Így a kombit már kihúztam a számításból.

A videónak viszont működnie kéne. Van egy AV1 EXT1 scart kimenet, ami a tvre csatlakoztatásra hivatott, tehán kimenet az én észjárásom alapján. A scartra egy Rca átalakítót helyezek. Mivel a kártyán csak videó bemenet van, így egy külön kábellel kötök össze sárgát sárgával, a pirosat és a fehéret egy kisjack végződéssel a hangkártyába helyezem, pont mint egy bombaszakértő. Berakom a videóba cseh csipkerózsikát, elindítom a winfast-ot és várom a hatást, de nem történik semmi. közben folyamatosan állítgatom a CVBS/S-VIDEO bemeneti beállítást, vagy a PAL/NTSC szabványbeállításokat, de semmire sem reagál.

 

Lényegébez ez történt. Remélem elég részletes...

 

Előre is köszi a segítséget!

Előzmény: Gyulus (476)
Gyulus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 476

Nem ártana tudni, pontosan mit mivel és hogyan is kötöttél össze. A leírtak alapján elsőre nekem az a kérdés ugrott be, hogy van egyáltalán jel a videó vizsgált kimenetén? Ugyanis se kép, se hang... legalábbis a digikártyán.

Előzmény: nyerzsinn (475)
nyerzsinn Creative Commons License 2011.11.01 0 0 475

Sziasztok!

 

Van egy WinFast VC 100 XP kártyám PVR2 szoftverrel, + Ulead 10, egy philips videó tv kombim és egy philips videóm, rca kábelem és egyszerűen nem működik a digitalizálás. Egyetlen esetben, ha a kézi kamerát dugom a kártyába, akkor látom a képet, de videónál, tévénél semmit sem. A hangot meg kis Jack kábellel a hangkártyába dugtam, és csak zúgás hallatszott. Mi lehet a baj?

mr_ricsi Creative Commons License 2011.03.28 0 0 474

Ez egy DVD-dekóder kártya abból az időből, amikor a PC-k procija még nem volt elég erős a DVD-lajátszáshoz.

Nem értem, neked mi szükséged lehetne rá, de játszadozni -persze- szabad.

A Netes dolog meg annyi, hogy ha valami mpeg2-es videojelfolyam(stream) a hálózati kártyádon a gépedre kerül, és a lejátszó-progi együtt tud működni ezzel a dekóder-kártyával, akkor nem a proci fog dolgozni, hanem a kártya.

Előzmény: oil.ali (473)
oil.ali Creative Commons License 2011.03.28 0 0 473

Sziasztok,

 

Adott egy realmagic Netstream 2000 kártya.

 

http://www.stream-video.com/stream2k.htm

 

A dokumentációjában és a csatolt linken is ezt írják:

 

"Real Magic NetStream 2000 is a high performance MPEG-2/DVD decoder that plays
flawless quality streaming video from your computer network."

 

Ehhez képest a kapott lemezen egy darab DVD lejátszó szoftver található. Szó sem esik IP alapú stremról vagy bármi ilyesmiről. Mivel a hardware elég régi, sajnos semmi információt nem találtam erről, ezért ha valakinek van tapasztalata a fenti kártyával kapcsolatban (hogyan kezdjek hozzá egyáltalán) azt megköszönném...

 

 

kepzavarvideo Creative Commons License 2011.03.01 0 0 472

Sziasztok!

 

Eladóvá érett a vágókártyám. Video digitalizálásra tökéletesen alkalmas, stúdió minőségben is komponens bemeneten keresztül!

 

Egy matrox digisuite DTV kártya, digisuite MAX opciókártyával (plusz 3D képességek, hardveres DV bemenetek)

 

Nem igazán egy home kártya, komponens, S-video, és kompozit és DV be és kimenetek, XLR audio ki és bemenetek, szinkronbemenet... Nem csak vágásra használják, televiziós szervereknek, feliratozóknak ez a kártya az egyik kedvelt alapja, beirásra, valamint adásba játszáshoz (playout server). A kártyához adok mégegy matrox g450-es VGA kártyát, ami segit a digisuite nak a 3D  számoltatásban.

 

A három kártya (digisuite DTV, digisuite max opció kártya, + g450 vga) egy supermicro P4DC6+ os szerveralaplapban van, kettő XEON 2.4 -es processzor társaságában. Az alaplapon az IDE vezérlő mellett SCSI kontroller is van. És az egész egy magas szerverházban van elszállásolva. Persze jár hozzá a kifejtőkábel, a driverek, egy jogtiszta XP SP2, valamint a premiere korábbi változatai... egyébként a studiotech rakta össze a gépet

 

Ez nem egy kommersz cucc, stúdió minőségű beirásra és kijátszásra alkalmas. Támogatja az incite, adebe premiere, és a discreet edit szoftvereket, valamint inscriber, geevs, IVS, E-clips... és még sok más televiziós alkalmazást!

 

Ettől függetlenül, én beirásra használtam, betaSP szalagról.

 

A kártyák plusz a szerver amiben bent csücsül, egyben eladó (a 2.4 milliós újkori ára helyett) 100.000Ft ért!

 

Egy csak beirásra használt második kártya is eladó, az egy digisuite LE, szintén stúdióminőségű digitalizálás-kijátszás, komponens, S-video, és kompozit és DV be és kimenetek, XLR audio ki és bemenetek, szinkronbemenet, CD ivel, papirjaival, kifejtőkábelekkel 40.000Ft...

 

 

Valamint utolsóként, egy canopus DV Storm is! nem annyira profi kompozit svideo kimenet bemenet, hardware es DV kodek, én edius 4.2 vel használtam, de a minősége veri bármelyik más capture kártyáét, a tudásához képest nem ez drága, a másikakat adom irreálisan olcsón, de ez a piac, sajnos...   35e ért kinálom!

 

 

 

Plusz még élőkép digitalizálásához :-) egy  JVC DV-500E is eladó 117 fejórával 300e ért, amit korábban hirdettem (profi cserélhető objektives televiziós kamera, de szabvány DV!!! rögzités!, akkuval, akkutöltővel, állványtallppal!)

 

 

 

A korábban hirdetett velocityt már eladtam, ne keressetek amiatt légyszi!

 

Köszi!

 

 

Emlékmentő Creative Commons License 2011.03.01 0 0 471

Kedves Fórumozók!

 

Ami pótolhatatlan, tartson örökké!


Cégünk régi analóg emlékek digitalizálásával foglalkozik. Videokazettákról, hanglemezekről, diákról, és fényképekről készítünk CD-t vagy DVD-t.

 

Magánszemélyek részére digitálisan is elérhetővé tesszük a rég elfeledett értékes emlékeket!
Minden videoformátumot tudunk menteni, legyenek videó- vagy kamera kazettán.
Bakelit lemezeket, magnószalagokat is mentünk CD-re, hogy újra hallhassa kedvenc gyerekkori zenéit.
Fényképeket, diákat, negatívokat szkennelünk bármi...lyen méretben, melyeken rég nem látott barátokkal, családtagokkal vagyunk.
Mindezt Örök Emlékké Tehetjük!

 

http://www.emlekmento.com

Sovany.Vigasz Creative Commons License 2007.12.24 0 0 469
Sziasztok!

Én most digitalizáltattam fel a régi VHS-eimet egy cégnél, sőt mint kiderűlt nem csak ezzel foglalkoznak, hanem hozott anyagból (VHS, fénykép stp.) filmet és slideshowt csinálnak. Pont édesanyám születésnapja elött voltam és gondoltam készítetek neki egy filmet. Fogtam hát egy bőröndnyi fényképet, a régi VHS-eket, 8mm-es kazettákat és elvittem azt is. Hát nagyon meglepődtem a végeredméyntől. Profi munkát csinált az úriember. Volt benne sírás, nevetés, jópofa effektek és ötletek. Én ajánlom mindenkinek. Láttam már többféle hasonló céget, de ez viszi a pálmát.
A cég honlapja: http://www.bmfilm.hu
vw1966 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 468
nem a technika pórias hanem Te nem értesz hozzá és hülyeséget akarsz...
Előzmény: umarex (466)
mr_ricsi Creative Commons License 2007.11.10 0 0 467
"h. a falból (paraboláról) jövő jelet"
Na jó, hogy végre elárulod, hogy nálad nem kábelTV, hanem UPC Direct van!

Ahhoz digitális műholdvevő beltéri egység tartozik, és a műsorok Cryptoworks kódolással vannak védve, hogy aki nem fizetett érte, az ne is nézhesse.
Ezt nem tudod másként 2 tv-n nézni, minthogy bérelsz még egy beltérit az UPCtól.

Felesleges is kísérlezetni, ezt a TV-kártyád nem tudja.

"Marad a kérdés: ezek után minek vegyek fel egy filmet a PC-re, ha azt mellette párhuzamos időben már épp láttam a TV-ben?"
Azt tényleg nem érdemes, de -gondolom- aludni is szoktál, míg az adók jó része már 24órában ad.
De ilyen célra sem a tv-t érdemes használni, hanem egy HDD-s asztali DVD-felvevőt.

"Ismét be kell lássam, hogy szél ellen ugyan lehet, de nem érdemes."
Te választottad ezt a helyzetet, amikor a UPC-t rendelted meg. Pl.a DigiTV-nél egyszeri 6000 Ft-ért kaptál volna társdekódert is, kártyával.
Digi

"de ha valaha lakást cserélünk -és még addigra is csak ilyen pórias tudású technika lesz a faj birtokában- odafigyelek rá, h. legyen benne KÁBELTÉVÉ. Ennyi."
Szerintem ismét csak tévedésben leledzel, ugyanis több tv-t csak az avulófélben lévő analóg kábeltv-kre lehet rádugni. Ezeket egyre inkább digitálisra cserélik, amelyeknél a több TV egyidejű használata már nem mindig oldható meg. (A hálózat műszaki megoldásától függ.)
Előzmény: umarex (466)
umarex Creative Commons License 2007.11.10 0 0 466
Thanks mr ricsi! Akkor nyuszómuszó, bizony másik lakás kell... Nem baj. Ismét be kell lássam, hogy szél ellen ugyan lehet, de nem érdemes. Keserű kompromisszumot kötve a tényekkel, beérem az 'egy adás van a lakás minden vevőkészülékén'-lehetőségemmel. Marad a kérdés: ezek után minek vegyek fel egy filmet a PC-re, ha azt mellette párhuzamos időben már épp láttam a TV-ben? Ez ám a 22-es csapdája! Alszom rá még párat, aztán, lehet, h. hagyok a jupicinek lőni egy gólt és veszek tőlük egy második beltérit. Jah! Megkérdezetem tőlük, de azt mondták, olyan beltérijük nincs, aminek van koax-kimenete is. Azt -persze még mi mást is nem?- már kipróbáltam, h. a falból (paraboláról) jövő jelet vittem be a kártyára, naná, h. semmi eredmény. A kártya hátulján nem is az a csavaros koax-bemenet van, mint ami a fali aljzatból jön. (Ja, és fali aljzatot is cserélnem kellt, mert az antennáról jövő digitális jel v.mi "csoda" folytán nem haladt át a hagyományos koaxon...) Készítettem olyan koaxot, (egyik vége csavaros- (digitális?), a másik bedugós- (analóg?) hogy össze tudjam kötni a kettőt, naná, h. SEMMI. Mindegy, vannak fontosabb dolgok is az életben, de ha valaha lakást cserélünk -és még addigra is csak ilyen pórias tudású technika lesz a faj birtokában- odafigyelek rá, h. legyen benne KÁBELTÉVÉ. Ennyi.
Előzmény: mr_ricsi (465)
mr_ricsi Creative Commons License 2007.11.09 0 0 465
"A beltéri típusa: Philips DSR4101/58. A TV-karihoz adott Beyond TV 3.6.0 SE szoft támogatott tunerek listájában sajnos nem szerepel ez a típus. (???!!!)"

Ugyan miért szerepelne??? A TV-karidon van tuner, a saját szoftverének csak azt kell támogatnia.

"Koax kimenet sajna nincs rajta egy sem. Ugyan minek is?!"
Amelyik decoderrel találkoztam, volt koax kimenete is, amelyen az analóg adások keresztülmentek, és a tv a saját tunerjével tudta venni azokat. Csak a kódolt csatornákhoz kellett dekóder.

"Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... "
Nem tudom, miért a fejlődést kárhoztatod. Én úgy látom, hogy te választottál alkalmatlan eszközt a feladathoz.

"egy idő után újraés újra lefagy a progi. "
Ha ezt a gyári progijával is csinálja, akkor telepítési hibát is elkövettél. (Pl. nem jó PCI csatiban van a kártya.)

"Én - naívan- azt gondoltam, h. a TV-kártya rendelkezik olyan tudással, amelyikkel memorizálja a kül. adók freq.-it,"
Rendelkezik ilyen tudással.

"így fel tudom majd felvenni a dolgozószobában a winyóra az X-filmet, míg a nappaliban a TV-n az Y-filmet nézem. "
A UPC dekódere csak 1 csatornát ad ki magából, amit a távirányítójával kiválasztottál. Csak ezt tudod nézni vagy felvenni. Ha másikat is akarsz, ahhoz kell egy másik dekóder. Viszont erre a célra nem kellett volna egy huszon ezer Ft-os kártya, hanem egy 7e Ft-os digizőkártya is elég lenne.

"Nincs olyan intelligens software, amit beszerezve ez megkerülhető?"
Ez hardveres probléma, szoftverrel megoldani annyi az esélyed, mint a karosszéria lakatosnak, aki varázsigével akarja visszadomborítani a horpadt kasznit.

"Esetleg más összekötési mód (egyéb kábelezés...stb.) "
A TV kártyádban van analóg és digitális tuner. Ki kellene nyomoznod, hogy a kábelen milyen jel van nálatok. Ha csak analóg és MPEG2-es digitális, akkor a decóder elé kell berakni egy 2utas koax "splitter"-t. Az egyik kimenet a decóderbe, a másik a TVkártyába.
De nem hiszek benne, hogy kódolás nélkül mennének a jelek, mert a programcsomagokhoz a hozzáférést valamivel korlátozniuk kell.
Akkor pedig csak másik dekóder lehet a megoldás.
Előzmény: umarex (461)
umarex Creative Commons License 2007.11.09 0 0 464
Köszönöm a gyors választ! A DScaler szoft-tal mintha találtam volna csatornákat. Tuning opciónál találtam egy olyat is a listán, h. UPC Eger. Erre állítva elkezdte kilistázni az adókat név és freq. szerint, de egy idő után újraés újra lefagy a progi. Én - naívan- azt gondoltam, h. a TV-kártya rendelkezik olyan tudással, amelyikkel memorizálja a kül. adók freq.-it, így fel tudom majd felvenni a dolgozószobában a winyóra az X-filmet, míg a nappaliban a TV-n az Y-filmet nézem. Akkor ez tutti felejtős? Persze miért is fejlesztenének ez irányba, míg az ilyen "extrém elvárásokkal" rendelkező (l)usereknek kettesével árusíthatják a beltéri vackaikat... Pffff...... Nincs olyan intelligens software, amit beszerezve ez megkerülhető? Vagy ez kizárólag hardware-sen alakult így? Esetleg más összekötési mód (egyéb kábelezés...stb.) A beltéri hátulján van még egy kis -talán- 7-tűs számítógépeken is látható aljzat. Az v.mi más? Távolodó remények... De ezért még egy beltérit venni...???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!