Keresés

Részletes keresés

tolnaimarti Creative Commons License 2011.09.06 0 0 38192

Üdv.Mindenkinek!Mi is megjöttünk ALBENÁBÓL aug.27-szept.03-ig voltunk.Eredetileg a Villa Zapadba mentünk volna de indulás előtt egy nappal a z iroda szólt hogy 30-án bezár a villa és felajánlott mellette egy másik hotelt mivel sokszor voltunk már itt ismertem a helyet bátran elfogadtuk.Ez a Hotel Magnólia.Csupa jót tudok róla mondani.Jó pár szállást kipróbáltunk már Albenában de eddig ez volt a legjobb!!!.Mi már nyugdijasok vagyunk de minden korosztálynak nagyon ajánlom de főleg gyermekes családoknak.Sok medence van gyerekeknek nagyon jó programok eszméletlen sok gyerek volt minden féle korú de senkit nem zavartak és nagyon élvezték a pici 5-6 hónapostól a 12évesig .A 320 szobából kb 40-be voltak gyereknélkül a többibe mind gyerekesek.Az étkezés svédasztalos egésznapos eszem-iszom nagyon változatos vitamindús itt is nagyon odafigyeltek a gyerekesekre.Ez egy nagyon bababarát szálloda kisággyal,etetőszékkel mindennel de főleg türelemmel kedvességgel felszerelkezve.Képeket nem teszek fel az interneten bárki rákereshet a zover.hu is sok kép van fent ha beüti valaki hogy hotel Magnólia Albena kijön.Sokan azt mondják Albena A legdrágább hely de szerintem repülövel kisgyerekes családnak de nem gyerekeseknek is  azért amit nyujt nem drága és nagyon tiszta.Én kétszer mentem máshova Bulgáriába de utána és azóta mindig ide de ez ízlés dolga,a tenger és a part is tiszta.

bigcsicso Creative Commons License 2011.09.06 0 0 38191

"elképesztő ez egy európai kultúr ember számára!!!"

Ezek után te sem tartózol közéjük!

Előzmény: Schuco (38185)
Angi-lány Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38190

Szombaton jöttünk vissza Napospartról, úgyhogy elég frissek az infók. :)

 

Közbiztonsággal nekünk semmilyen problémánk nem volt. Se zsebesek, se tovajok, semmi. Éttermek is rendben voltak, semmi plusz tétel, szálláson sem volt fennakadás. Viszont! Boltban, szupermarketben mindig nézzétek meg a visszajárót, mert ez rendszeresen el volt számolva - nem kicsit...! :( Azt találtam ki, hogy bármennyire nem tetszett a pénztárosnak, addig el sem mentem a pénztár elől, amíg meg nem számoltam a kezemben, hogy tényleg jól adott-e vissza, és nem fizettem nagy pénzzel, csak ha már nem volt más. Sajnos utolsó nap nem voltam elég élelmes, és siettünk, hogy indulás előtt pihenhessünk kicsit, így sikerült otthagyni pár levát a kedves hölgynek zsebbe.... :(

Taxisokkal alkudozni kell, és ha nem áll kötélnek menj máshová - rengetegen vannak. Itt szintén "visszajáró nézés" van... :)

Iroda által szervezett úton voltunk, helyi irodánál fizettünk be. A 3 nyelvből azért egyet össze lehet rakni, hogy értsd. :) Ezek olcsóbbak voltak a magyar irodákénál, de! Ne csodálkozz, ha az indulás fél órákat csúszik - azt mondta a bolgár szervező, náluk ilyen a pontosság - azaz semmi. Amúgy minden oké. Helyi buszközlekedés - akár Várnába is - pedig teljesen korrekt.

Még egy: fiatal lányok egyedül ne nagyon mászkáljanak este, főutcán se... Eszméletlen hogy tapadnak a srácok és igen "akaratosak". Én a párommal voltam, de fogtam a kezét rendesen...

 

Szerintem így nem nagyon tudod összeszedni mire kell figyelni, mert úgyis meg fogod tapasztalni kinn, és lehet neked teljesen más dolgokkal kell majd megküzdened.

 

Lassan írok beszámolót, de még pihenni lell rá.... :)

Előzmény: Siemens114 (38188)
hbfj400 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38189
Nekem semmi problemam nem volt,a parton a masszor csajok kisse agilisek voltak es az ettermek ele kiallitott becsalogato emberek is kepesek metereken at kovetni,de lerazhatoak. A kozbiztonsagra sem tudnek rosszat mondani,voltunk kint ejszaka is,nem tortent semmi atrocitas(legalabbis nem lattam) - parosaval tekeregtek a rendorok ejjel is.
Előzmény: Siemens114 (38188)
Siemens114 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38188

sziasztok

 

Érdeklődni szeretnék mi az amivel kifejezetten vigyázni kell mostanság Bulgáriában, a Naposparton illetve kirándulás során.

 

(szállodák esetleges bepóbálkozásai, taxik, éttermek, esti utcák biztonsága bármi amiről érdemes tudni)

 

Szervezett út, utazási irodás, tehát a keret adott de jó, ha nem csak "odapottyan" az ember.

 

Talán másnak is segíthet ha összegyűjtjük. (ez nem negatívum keresés abszolút ((különben nem oda mennék :) )) csak a tisztán látás végett)

 

Nagyon szépen köszönöm előre is!

gy_cs Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38187

Szia!

Jó lenne azt is tudni, hogy Naposparton pontosan hova mész!

Menetrend: http://www.sbavto.com/

 

Üdv gycs

 

Előzmény: skygirl12.31 (38184)
koteczki Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38186

Sziasztok ! Csak olvasgattam a beszálomlókat, hozzászólásokat eddig, de most gondoltam én is megírom a magamét.

Utazás repülővel aug.27-szept.1. 5 éjszakai szállás Szozopolban itt : http://martinez.bg/ 4 csillagos luxus szállásnak hirdetik magukat. 4 csillag nagyjából ok. De azért nem luxus. Kb 60nm-es egy hálós apartman, gyéren felszerelt konyha, de nekünk pont elegendő volt.  Mosogatószert és szivacsot meg konyharuhát itthonról vittem, de a közeli CBA boltban minden beszerezhető. A komplexum közepén gyönyörű hatalmas és tiszta medence. Picit a víz lehetett volna melegebb, de jó volt így is. A recepciós hölgyek jól beszéltek angolul, mosolyogtak és minden kérdésemre készségesen válaszoltak. Reggel -kor már a szzobánkat is elfoglalhattuk, sőt reggelit is kaptunk.A reggeliztető személyzet kicsit nem volt se kedves se barátságtalan, végezték a dolgukat. A repülőtér-szálloda taxisa első utunkon kicsikét mogorva volt, de amikor a szálloda-repülőtér utat szintén vele tettük meg, felismert minket és barátságos volt.

5 nap alatt 5 étteremben voltunk, 40-60 leva között fizettünk, komplett ebédért 3 főnek  ( leves, saláta, hal, grill húsok, tintahal, kagyló, krumpli, 4-5 sör, víz ilyesmik ) 5-ből egy hely volt rossz választás, a többi tökéletes étellel, kedves kiszolgálással. Illetve egy helyre bementünk, teraszos részt kerestünk, a srác leültetett minket egy terasznak éppen nem nevezhető helyre majd amikor az a haverjaival rajtunk kezdett röhögni, felálltunk és szó nélkül kijöttünk, ennyi. Több tucat másik étterem volt a közelben. Mire mi Szozopolba értünk, a zöld trutymó, amit itt többen is írtatok, az eltűnt, helyette 4 napig viharos szél és háborgó tenger. ( Gyerek ezt élvezte a legjobban ) A strand tiszta ( este összegyűjtötték a szemetet ) A napernyő és nyugágy bérlés azért elég drága a többi dologhoz képest.  Caca 1 leva volt, vacsorára a CBA boltban vásároltunk szendvicsnek való kenyeret, sajtot, szalámit, zöldségféléket. Itthonival megegyező árakon. Szozopol jobban tetszett, mint Neszebár, ahová helyi csuklós busszal mentünk, Burgaszban át kellett szállni. Voltunk egy bolgár esten is Batán. Az utazási irodában kétszer is érdeklődtünk, de nem volt elég jelentkező és harmadik napon az iroda előtt sétáltunk, amikor felismert minket az egyik alkalmazott és kijött utánunk és mondta, hogy összejön a csoport. Ezt nagyon bírtam értékelni, hogy ilyen figyelmes volt. Viszont a bolgár vircsaft elég vicces volt, de azért  kb 50 perc népzene és tánc is volt.

Kiszámoltam, hogy indulástól-érkezésig az összes költség fejenként 101.000,- Ft volt. Városunk-Bp autópálya matrica, Europa parkoló 6 napra, repjegyünk, taxi Szozopolig és vissza, apartmanunk ( 84 EUR/éj, ilyen szintű szállás ennyiért Europában, nem tudom, hogy található-e még valahol ) összes kinti költőpénzünk, buszozásunk, bolgár est, stb. Egyet sajnálok, azt hogy nem maradtunk még 2 nappal tovább :-))))

 

Schuco Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38185

Mi is hazaérkeztünk, aug 23.-án indultunk szeged-belgrád-nis Szófia-burgas- Napospart utvonalon. 23.-án szófiába, a hotel Lozenetzbe szálltunk meg, 3 főnek 70 euró reggelivel, színvonalas körszobás, plazma tv-s európai minőségű szálloda.  Zárt terem garázsban viszonylagos biztonságban volt az autónk. 24.-én tovább mentünk és 1 naport Pomoribe, a Hotel Niselbe töltöttünk, ami egy 4 szintes, panoráma liftes olcsó szálloda, 3 munknak 50 leva volt....az autó parkolása viszont nem volt megoldva, végre estére találtam neki helyet, de reggelig nem sokat aludtam....25.én aztán irány a napospart, a hotel logonza......eredetileg az NBS ben lettünk volna, de a medence hiánya miatt átfoglaltunk......

A szállodáról: A hotel logonza egy 4 csillagos szálloda a helyi besorolás alapján, a neckermann alapján 3+. 2 lift, 5 szint, 3 medence de nagyon hidegek.....3-4 fokkal lehetett volna melegebb is....az ételek összeségében elmentek, az ízhatás azonban gyenge volt, a levesek finomak, ízletessek, de a másodikak rendre gyenge fűszerezésűek, sótlanak, íztelenek, a reggeli 3 nap után már bórzasztóan unalmas volt, mindig uyganaz: rántotta, virsli, kolbász szerűség, íztelen sült szalonna, .......

látszik, hogy nagyon olcsó alapanyagokból állítják össze az ételeket......és ez lehet sült hús, panír hús, vagy a próbálkozásuk a gulyás levessel..na az mosolyogni való volt........

viszont a bőség zavara folyamatosan ott volt, aki csak azért ment hogy tömje magát, annak jó választás......délben 2-3 fajta főétel, minden nap más, de gyenge ízhatással, 16-17 között pizza, sütemények és 4 fajta fagyi, sárga zöld, barna és fehér színben, nem ÍZBEN!!! Ugyanis az nem volt neki!!!!!

este: vacsora 2-3 főételle, minden nap más.......a vörös bor amit adtak: borzasztó: itthon nálunk Alföldi csigernek hívják ezt!

A fehér bor meg borzaztóan émelyítő volt..nem illet a húsokhoz...

A törölközőket reggel levittük a nyugágyakhoz és 1 hétig ott maradhattak, nem bántotta senki..ez kényelmes volt, mert a helyünk biztosítva volt, ha ott voltunk ha nem! Voltak kedves magyar animátorok: pin-pong verseny, strand röpi, ügyességi játékok, vizi torna vizifoci, stb...ez pozítivum.

Viszont a szálloda recepciója kritikán aluli: ilyen faragatlan, bunkó népséget még nem láttam szállodába, egy mosoly egy szép szó, semmi! Azt nézték, mikor köthetnek bele az emberbe: ha a gyerek rohangál a hallba akKOR azért, ....

Nálunk eljátszották már az első nap a törölköző trükköt! Hívtam is a neckermanos nőt, de nagyon nem csinált semmit!

Már júliusba egy 8 fős magyar társaságnál eltüntettek 8 szállodás törölközőt meg egy gazdag vállalkozónál1 hónapja eggyet. Mi is arra mentünk haza hogy este fél hétkor összepakolták a belső udvarban a nyugágyat és eltüntették a 2 törölközöt, és a recepcion másnap 80!!! levát követeltek tölünk.......mintha mi hagytuk volna el..kjözben ők figyeli ki a vendégeket és alkalom adtán magukkal viszik....jó kis pénz...már ha van olyan marha aki fizet nekik!!!!! Ezt a trükköt a oázis klubbos hölgy is megerősítette!!!!!

Tenger: csoda szép, messzirő autóban olyan volt, mint a tinta..olyan szép erős sötét kék.......a part szép volt, a víz tüókör tiszta, ha egy 5 ft-ost le ejtettem volna akkor is láttam volna. Láttunk kicsi fehér rákokat, vizi kagylót fogtunk, és medúza is volt, nem csípett meg, mindig vigyáztunk a vízben. Első nap /aug 25/ zöld zászló, a 2. sárga majd végig piros, az utolsó előttin már újra zöld!

Banánoztunk 15 leváért, elektromos motoroztunk 25 leva/1 óráért, a naposparton az árak elég húzossak voltak, ennél drágább nessebar volt.....ott csak nézegelődtünk, vásárolni a Burgasi marketekbe érdemes! Pl: naposon 3 leva egy zagorka sör, aburgasban a billában 1,1 Leva......hoztunk min den félét haza: sütit, sört, bort, rövidet, semmit nem nézetk meg a határon....

Az autó egy kerítéssel sorompoval elzárt területen volt, ez ingyenes volt a szálloda részéről, de az egyik magyar vendégnek az utolső előtti napján VÉGIG karcolták az autóját......hívta a szálloda igazgatót: ő azt felelte, hogy nem fizet, mert ez : BALKAN...ennyi volt a válasz.....

Az út. odafele ráérősen mentünk, hisz tranzit szállásunk volt: betartottuk a sebességet, vissza fele egyhuzamban lenyomtuk az 1325 km t: napospart-szófia, belgrád szeged győrt, 18, 5 óra alatt, de ebből minimum 1 órát megálltunk 3 helyen, aztán 1 óra várakozás a szerb bulg. határon és 1,5 óra a magyr-szerb határon.....persze vissza fele már nyomtuk......a naposparttól a bulgár pályán végig 150 nel, mindig "szélárnyékban egy nagy terepjáró mögött, és a szerb pályán 150-170 között, szintén szélárnyékban....a kisebb rendű utakon még bulgáriában nagyon sok rendőrt láttunk, itt nagyin betartottuk a sebességet, a szerb pályán minden külföldi nyomta, főleg a törökök.....

Odafele mikor átértünk a bolgár határon én még ilyet nem láttam: hihetetlen primitíven, bunkon ész nélkül vezetnek, szófiában odafele azon imádkoztam belém e jöjjenek, mint az állat barmok, láttunk is 2 koccanást, kiszááltak kezet fogtak, aztán mindenki elment a dolgára TÖRÖTt autóval...elképesztő ez egy európai kultúr ember számára!!!

Folyamatosan dudálnak, a sebességet átlépik, belemennek a seggedbe..ez nagyon szokott idegesíteni...szerencsére megúsztam, pályán meg a fekete bmv-s kitesz a bal indexet a belső sávban aztán így menőzik, úgy mint nálunk 15 éve....... amikor hazaértem: olyan fura voltminden: mindenki nyugodta, lassan ráérősen haladt, sehol egy nyomulás...mintha más világba értem volna vissza, akkora volt a kontraszt!!!

A bulgár emberekről: Azt írja a neckermann prospektus bulgáriáról: idézem: "  Bulgáriában a nyaralót a helyi emberek hagyományos és megszkott VENDÉGSZERETETE fogadja".......hát ennek ellenkezőjét tapasztaltuk: 10 ből 7 rendkyvül zsigerből barátságtalan volt, ha beszéltünk a nyelvét ha nem, idegen nyelveket alig beszélnek, nem kedves emberek, 10 ből 2 viszont nagyon kedves, segítőkész mosolygós, átmenet nincs: vagy nagyon bunkó, balkáni, vagy kedves, de az arány 10:8 hoz!!!! És erről beszélgettünk a szállodában a többi magyarral, mert 70% az volt a szállodában és ők is erről számoltak be.Rengetegszer spontán beszóltak: Pl: a naposon sétáltunk, és 2 18 év körüli picsa osztogatta az ebéd felhívást, szépen kedvesen mutatjuk a zöld karszalagot hogy All Inkls. van nekünk erre magyarul: bazd meg!!! Vagy a forgatagban polót akartam venni a kisfiamnak: nem volt abban az árban olyan színben: erre mutatja hogy vegyen meg a dupla anyiba kerülöt mikor ezt nem tettem, erre szintén: Bazd meg! Ebből is látható, hogy a fejekben nagyon nincs itt még rend....nem előrelátóan kezelik azt a nagy kincset, amit a fekete tenger ad e népnek.......nem értik hogy belőlünk élnek......ehhez persze hozzájön ám az is hogy ordító túlsúlyban van a belföldi turizmus, szinte 95% ban bolgár autók minden üdülő telepen!

Összeségében szép hely, remek idő, és gyönyörő kristály tiszta tenger, de az emberek bunkósága az le rontotta az összhatást. Jövőre görög ország, szép part, és KEDVES emberek.

 

skygirl12.31 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38184

Sziasztok!

 

Nagyon jó ez a fórum, sok hasznos információt tudtam meg. Mondjuk már néha összefolytak a beszélgetések.. :)

Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni!

 

Mi szombaton megyünk repülövel Burgasba és onnan Napospart felé vennénk az irányt. Milyen busszal jutunk a reptérről oda? Naposparton belül hány megállója van annak a busznak (hogy tudjam kb mikor kéne leszállnunk)?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

 

Lehet, hogy még fogok írni pár kérdést, ha magamtól nem találko választ!

 

Sziasztok!

solozo Creative Commons License 2011.09.05 0 0 38183

Sztivikém, Szófiában nem volt nyúl szacs Bojkó bácsiéknál, csak csirke és sertés...))

Azért nem volt rossz. És a hely is tetszett.;-))

djparadi Creative Commons License 2011.09.04 0 0 38182

A standart utvvonalon mentünk! Röszke, Beograd,Nis,Szofia,Plovdiv,Burgasz, Sunny Beach! 2.50+3.50+7.50 Szerbiába és 10 Leva Bulgáriába! Fizetős örzött parkolóba volt a kocsim 7napra 60 leváért! Igy nagyon nyugottan aludtam :-) Pár éve egy barátomnak ellopták az audiját de az várnába volt a delfinárium parkolójából! Nálam nem volt kérdéd a fizetős parkoló :-) 

bora19 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 38181

Szia djparadi!Megkérdezhetem milyen útvonalon mentetek,autópályadíj,biztosítás, mi szombaton indulunk Szozopolba, a szállodának van parkolója ,de olvastam autólopásról is van valami infótok.

djparadi Creative Commons License 2011.09.04 0 0 38180

Az autópályán én sem láttam rendört szebiában intézkedni! Se odafele se visszafele! Pedik a törökök a nagyvasakkal nyomták mint a barom! Iszonyat milyen tempóval hasitottak! A bolgároknál viszont a nem autópálya szakaszoknák rengeteg rendőr volt! Ami mondjuk meg őszintén cseppet sem meglepő mert ahogy azok közlekednek az valami mega brutál! Olyan előzésekbe mennek bele amit mi józan ésszel már még véletlen sem kezdeményezménk! Azt is hozzá kell tenni hogy irgalmatlan sok luxus autó van náluk az utakon, amik egy kicsivel jobban gyorsulnak az "átlagnál". Hála istennek egy balesetet sem láttunk az utunk alatt! Azthiszem ez a rengeteg rendörnek is köszönhető! Szuma szummárum ha betartjuk a sebesség határt biztosan nem fognak szenyázni velünk! Az autónk olyan átlag fogyasztást produkált amit ha más mond elsem hiszek! Oda felé éjel utaztunk igy nem használtam a klimát 5.9 re jött ki a fogyasztás, mindenütt a megengedett sebesség maximummal mentem! Hazafele klimával 7.1 litert fogyasztott az összes tankolás 52900Ft ra jött ki! Négytagú családnál ez még a buszjegy ár alatt is van jóval! Nem is beszélve a repjegy + transzfer áraihoz képest!

 

stevie-w Creative Commons License 2011.09.03 0 0 38179

senkit nem állítgatnak meg a pályán, tudják ők hogy tranzit utvonal

 

 

Az annyira király, amikor valaki egyetlen út tapasztalataiból képes általános következtetéseket levonni ;-)

Előzmény: Schuco (38178)
Schuco Creative Commons License 2011.09.03 0 0 38178

Mi is hazaértünk, hamarosan mindenre kiterjedő beszámoló. Annyit hozáfűznék, hogy odafele a szerb pályán megengedett 120-130 körül mentünk, annyival, mint a helyiek...visszafele mivel egyhuzamban lenyomtuk az 1323 km-t, már nem lacifacáztunk, beálltunk angol és hollnad autók "mögé" és végig 150-160 között hamar meg volt a szerb szakasz........senkit nem állítgatnak meg a pályán, tudják ők hogy tranzit utvonal a rendőrők inkább alsóbb rendű utakon lehetnek.....

sonajbar Creative Commons License 2011.09.02 0 0 38177

Szia! Mi 24.én jöttünk Bulgáriába Russénál 6 Eurót kértek, és 5 euró volt a határon a matrica a Bulgár uthasználatért. Mi csak holnap utazunk haza (sajnos). A hídat még javában festették amikor jöttünk kb. 20 percet várakoztunk. Bővebb beszámolót majd ha haza értünk mert itt a szállóban sokszor szakadozik a vonal. Még egy fontos dolog Nessebárban az óvárosi parkolóban ne parkoljatok mert mi 30 levát fizettünk. Szozopolban a kikötőnél a parkolás egy teljes napra 5 leva volt. Jó utat ésnagyon kellems időtöltést kívánok.

Előzmény: cascaya9 (38174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.01 0 0 38176

Sziasztok!

 

Végre elérkezett a mi időnk is.

Holnap dél körül indulunk a Napospartra.

Majd jelentkezünk, és beszámolunk.

Üdvözlet Mindenkinek, Sziasztok!

hbfj400 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 38175

Románia felöl 5 euro , Bulgáriából 2 euro v. 4 leva. Aug közepén még javában felujitás volt a hidon félpályás útzárral,váltakozó irányú forgalommal ,esetemben bő fél óra várakozással. Mostanra már gondolom megcsináltákés megy a kétirányú forgalom.

Előzmény: cascaya9 (38174)
cascaya9 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 38174

Sziasztok!

 

Valaki járt e mostanában RUSE felé?

Mennyit kell fizetni a hídon az átkelésért? Mi mikrobusszal megyünk 3.-án kora reggel. Már alig várom:-)

nurse40 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 38173

Sziasztok!

Egy hét mulva indulunk,és szeretném megkérdezni,hogy a szállodához tartozó medence ilyenkor is fel van-e töltve?

Köszönöm szépen.

bora19 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 38172

 

 

Sziasztok ! Tud valaki felvilágosítást adni a hotel ST.THOMAS-RÓL?

őrült elmebeteg Creative Commons License 2011.08.31 0 0 38171

nem vadásznak, de ha száguldozol akkor persze, hogy megállítanak és sajnos egyre inkább nem nagyon lehet alkudozni

Előzmény: Törölt nick (38167)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2011.08.31 0 0 38170

alsóbb rendű utakon tényleg több a radaros...

 

 

Előzmény: stevie-w (38166)
Mariann76 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 38169

Szia 10 leva

Előzmény: sonajbar (38154)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 38168

Itthon is csináltak már hasonlót magyar rendőrök külföldiekkel, szóval előfordul, de inkább egyedi esetekről van szó azért. Én nem tartok Szerbiától sem, de nem árt odafigyelni.

 

 

Előzmény: stevie-w (38166)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 38167

Szerbiában és Romániában jártak így ismerősök, Bulgáriából még nem jött ilyen visszajelzés. Mi megúsztuk, bár csak kint derült ki, hogy nem volt nemzetközi zöld kártyája a kocsinak (nem hazai), amiért büntetés járt volna.

 

Előzmény: stevie-w (38166)
stevie-w Creative Commons License 2011.08.30 0 0 38166

a helyi rendőrök vadásznak a külföldiekre, kisebb szabálysértésekért is 2-300 eurot követelnek, amit 50-60 eurora lehet lealkudni.

 

 

Ez max egyedi eset, és egyáltalán nem jellemző.

Előzmény: Törölt nick (38165)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.30 0 0 38165

Szerbeknél 1.3 euro körül ingadozik a benzin, akkora különbségek vannak a kutak között mint nálunk. Bulgáriában még ennél is olcsóbb. Szerb autópálya díjat kártyával is lehet fizetni (úgy is érdemes). Alsóbbrendű utakon viszont nem árt vigyázni, a helyi rendőrök vadásznak a külföldiekre, kisebb szabálysértésekért is 2-300 eurot követelnek, amit 50-60 eurora lehet lealkudni. Vagyis Szerbiában célszerű végig autópályán maradni.

 

Előzmény: Újlektor (38159)
bora19 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 38164

  

 

 

Szia gaspary! Mi jövő héten utaznánk  St Thomas hotelba érdekelne az autóval való utazás, a szálloda,  az ellátás,meg a parkolás ,

 

 tudnánk erről értekezni, meg melyik utazási irodával voltatok.  Még nem foglaltunk. 

                                                 

Előre is köszi.

Előzmény: gasparv (36944)
hbfj400 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 38163

Ugyan nem nekem szólt,de mi is 5 euroért vettük a 7 napos matricát aug 9-én. Románia felöl mentünk és máig nem értem,hogy miért érdekelte a bolgár határőrt,hogy fizettem-e útdijat romániában, elkérte ugyanis a nyugtát.

Előzmény: stevie-w (38162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!