teszek fel a tetőtérről is két képet, itt 40centi lett a szigetelés végleges vastagsága
48m2 alapterület tetőterét szigeteléssel, kartonozással számlával garanciával szép igényes kivitelben 202.000ft munkadíjért, a hozzá tartozó anyagokat kivitelezői kedvezménnyel 186.000 ft számlás áron kaptam
a mostani kánikulában is hűvös a tetőtér, kényelmesen lehet aludni, ha kinyitom késő délután az ablakot rögtön megcsap a kánikula
inkább ezt választottam mint a két hálóba egy dual klímát(a tervben még klíma szerepelt) ami 200.000+ ft és óránként 200ft áramot zabál
A betonfödém 22cm vastag, monolit födém C25/30. E felett lenne a lapostető, egyenes rétegrenddel. A kivitelező alubetétes lemezzel akar indítani legalul. Kérdés, ez kell-e, illetve hogy milyen "páradiffúziús szabályt" kell betartani ahhoz, hogy ne keletkezzen gőznyomás a rétegrendben. (pl a 25cm vastag EPS-be "szorult" pára át tud-e diffundálni felfelé a PVC lemezen, vagy nem, és a nyári hőterheléstől a gőznyomás problémát okoz majd).
"Ugyanis úgy tudom, ilyen vastagságban már a monolit födém is párazárónak tekinthető."
Mivel TÖKÉLETESEN párazáró nem nagyon létezik (kivétel talán az üveg és a fém), a legtöbb anyagréteg mindig csak "mihez képest" párazáró. Tehát habár a beton födémed valóban nagyon párafékező, de létezhet olyan rétegrend fölötte, amelyhez képest a pl 10 centis beton párafékező képessége már nem elegendő.
Tehát véleményt csak a teljes tetőszigetelési terv ismeretében lehetne mondani.
Talán tavaj volt egy panel tűz, ami előtt még az egész épületett le lehetett burkolni habbal. Utána tűzoltóság megszigorította a követelményeket.
Itt Pécsen is jó néhány épületnél nem is tudták (merték) elkezdeni a szigetelést mert akkor még arrol volt szó, hogy az egészet tűzálló szigeteléssel lehet csak szigetelni. Aztán kicsit engedékenyebbek lettek a szabályok,és csak ott kell a tűzálló, ahol kicsi az egymás fölötti nyílászárók között a távolság.
(gondolom a habos lobbi győzött a szálassal szemben, vagy belátták a jogalkotók, hogy megfizethetetlen lenne a szigetelés ára))
Ez már lerágott csont, de rohadtul nem fizet minden munka után minden vállalkozó. Ezt tudjuk és lehet ezen rugózni de ez a valóság, aki ezen fennakad, hogy mennyit keres egy vállalkozó, az csinálja.
Aki meg nem beszéli meg előre, hogy mit kap a pénzéért az is megérdemli. Kicsit talpraesettnek kell lenni és nem szabad senkitől hanyatt esni.
Állványozni kell (12m), és 3500 Ft körüli árakat kaptunk, egyvalaki mondott 3000-t, de én még ezt is sokallanám. Szóval nincs valaki 2-2500 Ft környékén?
Kicsit vissza a szakmai területre... Lapostető szigetelésem alá (PVC-s lesz), a kivitelező alubetétes párazáró bitumenes lemezt kér. A monolit vasbeton födém 22cm vastag, és kérdezném, hogy milyen számítással (WinWatt??) lehetne igazolni, hogy ez a lemez nem szükséges. Ugyanis úgy tudom, ilyen vastagságban már a monolit födém is párazárónak tekinthető.
A 20000 nettót kifizetni nem kevés egy megrendelőnek, sokan sokallják, mert ők csak a felét keresik, csak azt elfelejtik,hogy a vállalata ugyanannyit befizet a dolgozó után sarc gyanánt, de ha a kisvállalkozó kifizet mindent, annyi sem marad mint egy alkamazott kőművesnek
ha megállapodsz valakivel akkor írjátok le lépésről lépésre a munka menetét és azt, hogy netto x ezer forint/m2 ezt és ezt a műszaki tartalmat takarja
ne legyen csodálkozás, hogy szól a mester, hogy kész van és te csak azt látod, hogy a lapok fel vannak ragasztva és ennyi
találkoztam már ilyennel
de olyannal is hogy dryvit rendszer készítése 2000 ft/m2.........amikor elkezdtem körüljárni akkor derült ki, hogy nincs állvány, nem üt össze fából egy bakot sem, és a színezés + költség
ezért amikor meghallottam, hogy a kőműves ismerősöm összetörte a kocsiját és meg van szorulva akkor kifizettem a javítását és cserébe ő meg felrakja a szigetelésemet színezéssel együtt
én csak keverem a ragasztót és segítek neki állványozni
ha már fent van az állványon akkor még a tető kilátszó faszerkezetét is kétszer lefesti
így 800ft-ra jött ki 1m2 dryvit ami nekem is és a szakinak is nagyon jó
Én is csak árdeklődtem az ár felől Pest megyében Wet RinR kollega kérdésére.
Nekem egy Siófoki "ismerősöm" 1800-at mondott tokkal vonóval, mert nem bírja drágábban eladni, mert olyan sokan alákínálnak. Tipikusan ezek a "majd én hozom az anyagot", "több ragasztó ment bele" vállalkozók miatt.
Csak kíváncsiság ként kérdeztem, nekem nem kell ásni (már kész :-) jól körüljárható az épület, nem nagyon tagolt, ezenkívül minden ami kell a szigeteléshez. Nekem erre 1600/m2 mondtak Fejér megyében