Keresés

Részletes keresés

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65968

most látom csak nem nekem irtál..pedig már ötültem hoy valaki segit :-/

Előzmény: Dúrmoller2 (65966)
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65967

? .... nem!Csak magyarország térképe van rajta,nincs más,és ez benne volt az árban,anélkül 25 ezer lett volna igy meg 33 ezer volt,csak magyarország és ez a durva hogy kiválasztod hogy fót és utána kéri az utcanevet ugye és beirod hogy fehérkő u.1 vagy csak fehérkő tökmindegy,nem ismeri üres ott a kijelző akkor,amiután beirod,nincs ilyen az adatbázisába+petőfi utca is van fóton de az sincs benne!Fasza!hihetetle.. :-/

Előzmény: Dúrmoller2 (65966)
Dúrmoller2 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65966

2010.10-s térképnek nagyon jónak kell lennie, nem hiszem, hogy általában rossz. Mo. térképei évek óta nagyon jók, minden utca stimmel. A frissítések az ujonnal épült utcákra és a még elvétve(!!) benne lévő hibákat javítják. Szóval frissítéstől semmit ne várj, legfeljebb azt, hogy egy eldugott utcácska pontosabb lesz.

Az megint másik kérdés, ha most nem "rendes" Mo. térképed van, ha egy tűzföldi tékép kitekintője.
Nem lehet, hohgy valami liszencproblémád van? Olyan gépet vettél, ami nem magyar piacra, hanem a spanyolra készült és kiszedték belőle Mo.-t?

Mert ez esetben nem frissítésre, hanem térképre van szükséged! Ami különbség pl. az árban.

A részleteket majd a hozzáértőktől.

Előzmény: csuti87 (65957)
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65965

+2010-es térkép van rajta annyit tudok,de röhely mert a fóti úti cora 10 éve már ott van!!Nevetséges...

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65964

CSak annyit tudok össz vissz hogy Demandy GPS 5" Utinavi Térképsoftware-el. :-/

Előzmény: Amtibácsi (65963)
Amtibácsi Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65963

Jó, akkor megpróbálom hozzáértőként megválaszolni, de előbb írd meg a készülék tipusát, a használt navigációs szoftver verzióját, térképek dátumát. Gondolom, ha elromlik az autód és felhívod a szerelőt, annak sem azt mondod, hogy rossz a piros autóm, mi lehet a baja.

Előzmény: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (65962)
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65962

Nagyon vicces!TOvábbra is várom a hozzáértők válaszát!Köszi!

Előzmény: Amtibácsi (65961)
Amtibácsi Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65961

Látom téged is becsaptak, nem csak engem. Kérdezi tőlem is a gép, hogy uticél. Beírom, hogy sógorék. Erre megkérdi, hogy merre van. Beírom, hogy Pityuék mellett laknak. Erre kiírja, hogy Pityu ismeretlen, pedig mindenki ismeri a faluban őket. Szerintem add el vagy dobd ki és használj papírtérképet. Azon az a ház is rajta van, ahol vetted :-)

Előzmény: HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (65960)
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Creative Commons License 2011.07.24 0 0 65960

Légyszives segitsetek nekem, nagyon fontos lenne!Édesapámmal már teljesen el vagyunk keseredve,vettünk egy demandy gps-t,mindenki istenitette hogy milyen jó,ezért.

Van pár gondunk vele,az egyik,hogy nagyon hamar lemerül az aksija,kb. 1 órát bit,fogalmunk sincs miért,de ez a kisebbik gond,állandóan hülyeségeket mond,erre fordulj le meg arra fordulj be,mikor teljesen másfele kell menni az adott útvonalhoz,olyan szinten bevitt minket egy helyre hogy alig találtunk ki onnna,de azt már a szokásos térképpel tettük papirossal!

A legnagyobb gond vele az az,hogy el akartunk menni a fóti úti korába,amenynek cime Fehérkő u. 1. Beirjuk hogy más településnél hogy fót,erre kidobja hogy fót pesti ugye,utána ahol megkéne adni az utcát beirjuk hogy feherko u .1,de semmi,nem is ismeri!Akárhogy irtuk be,fehérko,fehérko u.1. vagy bárhogy nem ismerte a cimet!!A poén az hogy ott vettük a fóti úti corába!Szóval úgy elvitt minket az isten nyilába hogy ihaj,alilg tudtunk visszatérni haza!Ráadásul van egy petőfi utca is a fóton,na azt se ismeri!!!Ez már kezd nevetséges lenni!!

Sokmindent megatlál,de most a lényeget nem találta meg,és igy se a corába nem jutottunk el kocsival(busszal mentünk idáig)és haza is alig értünk a reketyésből autópálya meg körgyűrükön keresztül!

Borzalmas volt!

Szerintetek ezek mitől vannak??

Irjatok légyszives!

Köszi

Vgyuri Creative Commons License 2011.07.23 0 0 65959

A magyar 500 000-es katonai térképeken pl. így néz ki a megadás, de az Ozi még másokat is kérdez, pl. a középmeridiánt, ami nálunk 19,5 fok.

Előzmény: Vgyuri (65958)
Vgyuri Creative Commons License 2011.07.23 0 0 65958

Ez mind a datummal foglalkozik. Vetülettel (projection) foglalkozó adatok is kellenek a korrekt Ozi kalibráláshoz, de azért anélkül is megpróbálhatod. A vetületet hagyd a Lat/lon-on, mert az nem kérdez semmit. Utána kalibráld be a sarkokon levő koordinátákkal. Azután keress a térképen koordinátaértékkel ellátott ún. őrkeresztet (az ilyen katonás térképeknek minimum a közepén szokott lenni) és azon látod, mennyire lett pontos.

Előzmény: kínai balos (65956)
csuti87 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 65957

Üdv!
Van egy elvileg Navgear, vagy Carrera típusú GPS-em, IGO Primo 9.2.1..... verziószámú rendszerrel, a térkép 2010.10. havi, és pontatlan, utcanevek nem megfelelőek, többek között a térkép utcái is hiányosak. Kellene frissebb, bővebb magyar térkép rá. Hogyan tudnám megoldani a frissítést, honnan tudnék újabbat tölteni, és hogyan lehetne frissíteni a térképet a GPS-en?
Válaszokat előre is köszönöm.

Tisztelettel: Csuti87

kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65956

WGS84

és UTM.

Ezek a szavak állnak a rendelkezésemre.

ez egyébként egy TABACCO 1:25000-es térkép.

Szóval azok a kék számok lennének az UTM koordináták.?

Előzmény: Vgyuri (65955)
Vgyuri Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65955

Ha megvan, akkor ez a legüdvözítőbb megoldás, mert a térkép szerkesztője biztosan tudta, mit beszél. És ha rendes, akkor ott van a térkép vetülete és datuma is. Utóbbi ugyanis önmagában kevés és nem is tud - extrém esetektől eltekintve - 50-100 méternél nagyobb hibát csinálni.

A vetület annál inkább, főleg az Ozinál, mert az még azt sem hiszi el, amit te mondassz meg neki. Te mondassz valamilyen vetületet, ő ezek után a megadott pontjaidat elkezdi szembesíteni a vetülettel, és lehet, hogy azt mondja, hogy biztosan hibás a szkennelés, eltérnek a pixelkoordináták, de segítsünk a mesügének, és statisztikailag a legkisebb négyzetek módszerével kissé arréb tesszük a kalibráló koordinátákat. Ennek eredményeként ha te beadta a térkép széléről levett szép kerek koordinátákat és a kalibrálás után visszamenve a kész térképen azt fogod látni, hogy a kerek értékektől elment pár másodperccel az érték. (Van a kalibráláskor valami kiixelhető kocka, hogy "Use polinomial calibration ...", ezzel lehet talán kikapcsolni az igazítást, de ezt az Ozi olyan sértésnek veszi, hogy még figyelmeztető üzenetet is ad :-)

Egyszóval a térkép vetületi rendszerét jó lenne pontosan tudni. Ha rá van írva a térképre, akkor még segédadatok is vannak, például a nálunk leggyakrabban hasznát Lambert vetületnél van még 6 "keresztkérdés", amire én még nem láttam komplett adatot magyar térképen, de van ami megvan, a többinél a hasraütés sokat segít.

Előzmény: kínai balos (65954)
kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65954
Ha tovább gondolom, lényegében ezek szerint használhatom a térképen lévő rácsvonalak metszeteit és a lapszéli koordinátákat.
Előzmény: kínai balos (65952)
kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65953
Persze datum akart lenni...
Előzmény: kínai balos (65952)
kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65952
Na, kivettem a tatyóból... azt írja, hogy utm koordináták, és ed50 vagy wgs84 darum...
Előzmény: Vgyuri (65948)
kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65951
De manapság mindenki wgs84-et használ nem? A másik ami eszembe jutott, hogy az is frankó lenne, ha a navigonomból szednék koordinátát...
Előzmény: scarabaeus (65950)
scarabaeus Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65950

Annyira nem abszolút, a WGS84 az egyik dátum, az egyik forgásellipszoid modell. Hegycsúcsra én nem tennék referenciapontot, inkább kereszteződésekre.

Előzmény: kínai balos (65949)
kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65949
Köszi,
Szerintem ismert a térkép vetülete, rá van írba a hátára.
Úgy gondoltam, hogy útkereszteződéseket és mondjuk hegycsúcsokat puskázok ki, mondjuk a gugliból. Logikailag nem látok hibát, ugyanis a gps koordináták abszolút dolgok nem?
Előzmény: Vgyuri (65948)
Vgyuri Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65948

Csak vigyázni kell, hogy honnan mennyit. Leginkább minél többet és konkrét helyeket, ami után jön a következő kérdés, hogy ismered-e a beszkennelt térkép vetületi rendszerét, mert azt az Ozi komolyan kérdi.

Az online térkép liearitására nem lehet számítani, a gugli sem interpolál az ismert fokháló között, hanem tudja a saját ábrázolásának a geometriáját (és annak eredményét írja a kép aljára).

Amikor 20*20 fokos hálót rajzoltam Európára a lementett térképre és annak alapján próbáltam kalibrálni,a párhuzamos Mercator vetülettel kalibrálva az Oziban 20-30 km-es hibák voltak. Végül 5*5 foknál már a hiba nem volt nagyobb, mint a rajzi részletességből származó, vagyis 1-2 km.

Előzmény: kínai balos (65946)
scarabaeus Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65947

Én is onnan szoktam.

Előzmény: kínai balos (65946)
kínai balos Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65946

@Vgyuri.

Ma beszekenneltem a térképeket ozihoz.

Az lenne a kérdésem, hogy a kalibráláshoz szedhetem-e a koordinátákat online térképről?

seepheerd Creative Commons License 2011.07.22 0 0 65945
Saughassy Creative Commons License 2011.07.21 0 0 65944

Van aki lusta, es pl feltolt egy fix citynav ng akarmi osszeallitast, viszont mellette rendszeresen frissitgetne a TuHujat. Ha egy IMG, akkor mindig az egeszet at kell ujra kuldeni, ami idoigenyes. Ezert a viszonylag ritkan cserelteket beteszi egy atnevezett imgbe, a ms el pedig szorgalmasan gyartja a tuhu imgket akar naponta.

De sosem ertettem hova ez a rohanas, aki indulas elott 5 perccel akar uj terkepeket felpakolni, az meg is erdemli a szivast. :)

Előzmény: Dúrmoller2 (65943)
Dúrmoller2 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 65943

Köszönjük az infot!

Most már csak az a kérdésem, hogy mi értelme van így, fájlokat másolgatni, ahelyett, hogy Mapsoruce-ból letöltené az ember a megfelelő kombinációt?

Azért, hogy ne 15e legyen a NG, hanem csak 10e? Megéri? Hozzávéve, hogy így elveszted a PC-n nézegetés lehetőségét.

Egyszer láttam valami olyan programot, amelyik az elkészített *.img fájlból újra Mapsource alatt használható fájlokat bányász elő. Akkor már inkább azzal. De nekem még nem kellett, mert én nem engedek be a lakásba idegen *.img fájlt.

"FIGYELEM! Az IMG fájlok átnevezgetése azonban veszélyes, a hazai szerviz is megerősítette azt az információt, miszerint teljesen kinyírható a vas a felelőtlen műveletekkel. A rossz fájlelnevezésből adódó készülékhiba garanciavesztéssel jár, hack-elésnek minősül."

:-) A vas nem nyírható ki. Csak épp a szoftver soha el nem indulóvá válhat.
Sajnos amióta nüvi van, ez van!

Nekem a nüvi5000-sem firmware frissítés után döglött meg. Pontosabban valami nagyon alacsony szintű bootloader képernyőt még előcsalogattam, de az ahhoz való letöltenivalót persze nem találtam. Akkor (bár nem volt garanciális) ingyen kicserélték.

A 3790-m egyszerűen elhalványult, mintha kimerült volna és soha többé nem indul el, pedig 4V van az akkuján.

Mondom én, hogy a Garmin 5 éve kirúgta a normális, értelmes szoftvereseit, azóta objektumorientál idiótákkal próbálnak UML2-ben tervezett szoftvereket iratni.....

Előzmény: Schaf (65931)
Vgyuri Creative Commons License 2011.07.21 0 0 65942

Ez kevésbé elegáns megoldás, az amit a Siemens csinált az efyébként gagyi telefonjával, az maximálisan kihasználja az autorádió külön némító bemenetét. Csak éppen a kihangosító egység működéséről állítólag még a szervíznek sem volt adata, rajza. A telefon sokpólusú csatlakozójából a kihangosító/megfogó bölcsőn keresztül jött két drót, azt kellett a rádió megfelelő helyeire dugni, ez volt a márkaszervíz know-how:-)

És amikor a telefont ellopták, és vettem egy új szintén Siemenst, akkor a márkahűségemet azzal jutalmazták, hogy vehettem (volna) egy új bölcsőt. De ha tudnám, mit csinál a két drót a rádióban, esetleg megérné csinálni valami univerzális kapcsoló/késleltető elektronikát az összes GPS-szerű hangkimenetes kütyühöz. Mert a Phillips autórádiónak (nem egy mai darab, még kazettás) a megoldása a némításra így korrekt. Nem tudom, tudják-e ezt az újak is.

Előzmény: Jahno (65941)
Jahno Creative Commons License 2011.07.21 0 0 65941

Ja, nem. Nekem most csak némító van, hasonló cuccnál amit próbáltam és a rádión szólt, az vagy FMes volt így a rádió van vételen, kütyü meg intézte a dolgokat, vagy a rádió és a hangszóró közé kellett betenni, ott kapcsolta le a rádió felől jövő jelet, aztán üvöltött a hangszóróból.

Most kihangosítóból utólag beépített van, az adja a lent írt formában a rádió felé, mikor némuljon, ahogy Te is írod.

Előzmény: Vgyuri (65940)
Vgyuri Creative Commons License 2011.07.21 0 0 65940

De neked is két csatlakozó van a rádión, az egyik az elnémító, a másik a tényleges hangátvivő? Mert nekem így volt (míg el nem lopták a telefont, a kihangosító rész tkpp. meg is van), és még csak csengett a telefon, nem volt kapcsolat, amikor a rádió már elhallgatott.

Előzmény: Jahno (65938)
ttime Creative Commons License 2011.07.21 0 0 65939

Senki nem állította, hogy nem lehet elcsaszni, meg az is nyilvánvaló, és jogos, hogy ez nem garanciális meghibásodás. Ami a gáz, hogy ez egyáltalán előfordulhat - bár elnézve a Garmin többi szoftverét/firmware-ét nem csodálkozom.

Előzmény: Schaf (65935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!