Használtam már pár unix gyártmány, mind messze megfelelt az elvárásoknak....most pl enyémben a pollenszűrő olyan, offosban meg a olaj-levegő szűrő olyan.... egyikkel sem volt semmi baj.
De te tudod... én a meyle-t is simán beraknám.
De szemre is látod, h most melyik sorjás vagy gagyi...
Én már hoztam a Győri audinak, egy helyről (!) 4-5 más márkájú cuccust, ugyanazon termékből...
Azt már nem is mondom miket láttam, amikor a trostosoknak dolgoztam... :D
helyben csomagolták át más dobozba a kínai márkát... :DDD
Te beszélsz... aki már végigpróbálta szinte az összes olajmárkát az autóban... :D volt ott verseny oil, meg ki tudja... :)
Csupán ár/értékben meg akarom találni a legjobbat/legjobbakat. Nyilván nem a legolcsóbb a cél, de fizetni sem akarok a legdrágábbért, főleg ha az akár rossz is lehet (lsd Valeo vízpumpa folyás) :)
De ha nem érted Ferike szólj, jobban elmagyarázom :D
Segíts kérlek... beírom ide, másnak is jól jöhet(meg csak közel áll a Grandéhoz):
Szval Puntyesz II, 16v-be nyáron esedékes vezérlés és vízpumpa csere.
Az a kérdés, hogy márkák közül melyiket??
Sajnos Valeo vízpumpákról hallottam rosszakat, hogy folytak, aztán sok a noname (mármint nekem ismeretlen márka) és gőzöm sincs, hogy vezérlésből is melyik a gagyi? Mivel a vezérlőgörgőket is hallottam már kínába gyártják... és a márkásabbak is már... biztos van ezek között kifogástalan, de biztos van gagyi is! Azért vezérlésnél nem akarunk mellényúlni... gondolom ez érthető! /Márkák lavina.hu és unixtrade.hu -n fent./
Továbbá a Fiat "gyári" alkatrészek melyik gyártót takarják ezekre?
Kaptunk ajánlatot gyárira:
vízpumpa: 21k
vezérlés: 18k
Kérdés ezek minőségileg ugyan milyenek? Láttam már gyári olajszűrőt... hát az annyira nem győzőtt meg.
Ha lenn volt az akkusaru az csinált egy teljes powerresetet, a BC csatit már nem is kellett volna lehúzni. Szenzort kimérted már? Érdemes lenne, mielôtt rádsóznak egy komplett vezérlôt :)
Tudna valaki segíteni 1,4 8V ügyben?(talán az van a faternak 78LE asszem)
Kb 34-35e km lehet benne.Fogalmam sincs mikor van neki a következő szervíz - már szervízkönyv alapján - és mivel lassan esedékes a Bravoban a 60e szervíz, egyúttal neki is megvenném a szükséges cuccokat.Ha jól emlékszem 20e nél volt szervizen...
...vagy olyan esemény következik be, ami miatt flashelni KELL az autót (pl visszahívás szoftveres hiba miatt). Na ott kemény szopó lesz az ilyen kendácsolásokból.
Mivel Grande itt nincs a közelembe, így csak ábrán tudom mutatni. A diagnosztikai fedelet leveszed és látod a BC(Body Computer) előlapját. Ott a (G) jelű csatit kell kihúzni kb. 1 percre.( Emlékeim szerint ez egy fehér kábel piros erezettel.) Ennyi elég, hogy újra keressen mindent.
... persze az a legjobb, ha a kulcs a zsebedbe van, nehogy gyujtás állásba hekkelj!:)
Ha ezt húztad szét, akkor hagyd a leírtakat figyelmen kívül.
A BC az nem igazán tudom mi a akar lenni. De ha az amit a kormány alatt mondtál.. na azt még nem tettem meg, mert a csatit nem igazán sikerült lehúznom, mert nem akarom eltörni. A kis sárga, gondolom biztosító pöcököt, ki tudtam lazítani, de a csati meg se mozdul. Azt a sárga pöcköt teljesen ki kell húznom?
amúgy tegnap este levettem az akku negatív sarkát, még most is így alszik..Tudomtudom,mondtad,hogyezneugyanaz.:)