Ezen a teres verzión én is kicsit meglepődtem. De más állomásnevek se maradhattak, a Kodály körönd ugye eredetileg simán Körönd volt, aztán volt Hitler tér... A Gizella is átneveződött, a Bajcsy-Zsilinszky út se "gyári állapot".
Van valami "statisztika" arról, hogy melyik állomások hogy néztek ki a felújítás előtt? Én csak mostanában számolgatom, hogy a nyolcvanas évek első fele és a felújítás közt szerintem egy kézen megszámolható alkalommal használtam a kisföldalattit, mert az 1-es busz mindenre jobb votl nekem. És emlékszem lepukkant állomásokra, de azért nem úgy, ahogy a belinkelt cikkben levő képeken látni. Melyik állomás volt az, ami többé-kevésbé egyben megmaradt, és esetleg volt olyan, amit veszélymentesítés címmel a felújítás előtti években csupaszítottak vissza?
Azt hiszem, ugyanaz a típusú (és méretű) szedője lehetett 1971.72-ben is, mint most. Amúgy asszem a '95-ös nagy felújításig kettős felsővezeték volt. Tévedek?
Ha az áramszedője nem az eredeti ollós mechanizmussal lenne elkészítve, akkor talán rá is lehetne fogni, hogy 1936 v 38 és 1949 között így közlekedett.
Amikor a képen látható kocsi elkezdte a próbafutását, más áramszedője volt, mint manapság? Merthogy akkor két vezeték volt fenn. Egyáltalán: mi változott, hogy akkor 2 volt, most csak 1?
A 95-11-es csatlást vonalon bontható módon kellene megoldani, tehát a 11-es B-végi vezetőállása megmaradna, kompresszor nem lenne benne (így a 95-ös ajtóvezérlese nem elektropneumatikus módon, hanem kézzel működne), a pótkocsi közlekedtetése opcionális volna. A 11-es B végi homlokfala hasonlóképp nézne ki, mint a 19-es B-vége.
Most még friss az élmény én is csak hétvégén fogom feldolgozni a videómat, képeimet (szóval rettegjetek még mindig nincs vége a cunaminak) de azt már most bátran kijelenthetjük, hogy a kisföldalatti történelmébe egy szép fejezetet írtunk a BKV-val együtt ezen a neves napon (I LOVE BKV). Ez az évfordulós nap remélem felkerül a szerencsére nem kevés honlapra ami a kisföldalatti történetével foglalkozik.
(Talán az egyik legjobb villamosok.hu oldalon is kapunk egy fejezetnyi bejegyzést a nosztalgia útról.)
A Mi látható ma a kocsikból? fejezetbe betehetnéd a kennebunkporti 18-ast is:) Ezek a képek nem kopirájtosak (ha kell tudok még infókat is küldeni):
Jó lenne ha lenne még nosztalgia út és hogy többen tudjanak utazni fel kellene újítani a 95-ös pótot is:)
Én sajnos nem tudok olyan jó figurákat csinálni, mint M VIII, de azért remélem nem lesz sértődés, ha a magam módján azért megemlékezem a vasárnapi fotósokról ;)
Figyelem! Az írás nyomokban iróniát és gúnyt tartalmazhat :) Vasárnap volt 115 éve, hogy I. Ferenc József egy kis utazás után nagy kegyesen megengedte , hogy a magyar és német vállalatok közös vállalkozásaként megépített kisföldalattit róla nevezzék el, ezzel nyilván[...] Bővebben!Tovább »
A 10 éves fiam első komolyabb videója. Igazából semmi újat nem nyújt az eddigiekhez képest, de néhány ismerős arc ebben is feltűnik. Fogadjátok szeretettel!