melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
+ az idő, amíg bemész és számlát nyitsz az Unicreditnél. De aztán ha nem érkezik rá pénz, akkor van számlavezetési díja, tehát meg kell szüntetni, újra be kell menni.
Azaz: nem éri meg.
Én a Gránit Banknál jól elvagyok 6,5% EBKM-mel, 6 hónapra. Minden hónap elején fel tudom bontani veszteség nélkül, és nem csak új pénzre jár. A lekötetlen pénzre meg kapok 4%-ot, napi kamatozással.
Tételezzük fel, hogy aki át szeretné utalni annak az AXA-nál van 5 milliója 7.2-n és ide utalja 8.25 EBKM-re. A külömbség 1,05 százalék, de ebből le kell vonni a számlavezetést és az utalást, mert a 2 hónap lejártával vissza kell utalni, plusz amíga pénz uton v an 2-4 napig
Kérem a jelenlévőket, a feni példát vezesse le nekem
Számlavezetés 3x109 forint, ezt száloljuk 3 hónapra
1,05% nyeresége 8750 forint
internetes utalás 4250 forint, spektranet számlacsomagon
Tiszta haszon: 4170 forint a két hónap alatt, ha semmi se változik
Most kiemelkedően magas, évi 8,00%-os akciós betéti kamatot (EBKM 8,27%; nem akciós EBKM 3,60-3,90%) kínálunk. Mindezt a megtakarításához való hozzáférés szabadságával! Ha bármikor szüksége lenne pénzére a lekötött betét futamideje alatt, Ön úgy vehet fel részösszeget, hogy 6,00%-os kamat időarányos részét megkapja utána. Ráadásul a bent maradó összeg az akciós kamattal tovább kamatozik.*
Válassza új 2 hónapos akciós forintbetétünket, melynek igénybevételéhez
növelnie kell Bankunknál lévő megtakarításainak összegét**
Miért előnyös Önnek a 2 hónapos akciós forint betét?
Kiemelt, a hagyományos lekötésnél magasabb, összegsávtól független, évi 8,00% kamatozású (EBKM 8,27%),
Rugalmas, hiszen a futamidő alatt hozzáférhet pénzéhez, úgy, hogy kamat is jár rá, a bennmaradó rész pedig akciósan kamatozik tovább.
Biztonságos és kiszámítható.
* A legkisebb kivehető összeg 50 000 Ft, miközben a lekötésben maradó összeg legalább 200 000 Ft. **Az akció 2011. április 18-tól visszavonásig érvényes, és a magánszemélyek által, újonnan – bankon kívülről - elhelyezett betétekre vonatkozik, amennyiben az ügyfél növeli a 2011. április 11-én az UniCredit Banknál lévő megtakarításait.
A fenti konstukciókban elhelyezhető legkisebb összeg 200 000 Ft, a legnagyobb összeg együttesen 30 000 000 Ft.
A jelen hirdetés nem teljeskörű, a további részletek megtalálhatók a bank aktuális Látraszóló és határidős betétek, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kamatkondíciói magánszemélyek részére c. hirdetményében és a magánszemélyek részére szóló Kondíciós listájában. A betéti szerződés részletes leírását az Általános Üzleti Feltételek tartalmazza.
A legjobb nem diák lakossági számla most a Gránit Banknál van. Mindenkinek kell tartania biztonsági tartalékot, hogyha elapadna a jövedelmed, akkor is meg tudj élni legalább 6 hónapig.
Hogy mennyi pénz kell ehhez, ki kell számolni, minimálisan mennyi a kiadásod havonta. Ezt megszorzod 6-tal, ennyi tartalékot kell félretenni. Nyilván akinek családja van, ott a család szintjén. Ha hiteled van, akkor is.
Ezt a pénzt biztonságos helyen, azonnal hozzáférhető formában kell tartani, ezért csak a bankbetét jöhet szóba.
Ha nincs ilyen tartalékod, és csökken vagy elapad a jövedelmed, mit teszel? Kölcsönkérsz valakitől, hitelt veszel fel, vagy éhenhalsz. Ezért kell a tartalék.
Én megnéztem a nem diák lakossági számlák díjait és kamatait, a Gránit Bank most a legjobb. Mondjuk csak Budapesten vannak.
A legjobb diákszámla meg úgy tűnik, hogy az Erste Szemeszter számlacsomag, még a bankkártya is ingyenes.
"plusz ad két állandó megbizást." ------> adsz két állandó megbízást, hogy havonta kétszer utaljanak 100-100 forintot egy másik számládra.
Aztán kicsengeted érte a díjat. Tudom, hogy sok helyen ez alapból ingyen van, de mikor még OTP-s voltam, ezért is fizetni kellett. A megbízás megadásáért is az elején, aztán teljesítéskor is alkalmanként, ha jól emléxem.
Lehet, hogy már azóta változott.
Na de kár csodálkozni, mint tudjuk, az OTP-nél még a házon belüli utalásnak is díja van(volt?) nem is kevés.
Én mondjuk nem szeretem, ha bárki leemel a számlámról, jobb szeretem én utalni.
De ez egyéni ízlés kérdése.
Az OTP amúgy sem hasít a bef. termékeiben, inkább az tartja őket a piacon, hogy nagyok, sok helyen ott vannak, és sok magyarnak még mindig az OTP "A" Bank.
háát ez a büdös OTP. Mit szóltok ehez a Bónusz forintbetéthez.
Akkor ad 7,7% ot, 3 hóapra, ha új pénzt visz a marha, minimum 1 millát visz oda és a futamidő végén vesz rajta szir szar befektetési jegyet tőlük, plusz ad két állandó megbizást. Ezek tiszta hülyék. Hol élnek ezek?
Az ilyen összehasonlításokból miért pont a magyar többségi tulajdonú bankok maradnak ki? Rejtély számomra.
Nemcsak ezek a bankok léteznek. Van még Gránit Bank, MagNet Magyar Közösségi Bank, Pannon Takarék Bank, Mohácsi Takarék Bank, DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank, Kinizsi Bank, és a Takarékpont takarékszövetkezetek.
Ezek általában kimaradnak a listákból, és pont magyar többségi tulajdonúak. Miért csak a külföldi bankokat nyomatják?
Hamarosan beindul a pszáf honlapján a betéti- és megtakarítási termékek keresője, ami a bankok kötelező adatszolgáltatásán alapul, ott lehet keresgélni. Asszem, májusban indul.
De van, csak sajnos nem magyarorszagi banknal, hanem skandinavnal.
Nekem a Skandiabanknal van szamlam.
Szamlavezetesi dij: 0
Utalasi dij: 0
feltoresi "bunti": 0
kamatozas: 3,6%, viszont devizaban. :)
Ellenben lehet, hogy kell itteni cim a szamlanyitashoz, de nem biztos. Egyszer egy benzinkutas neni racsodalkozott a visamra es mondta, hogy meg soha nem latott senkinel skandias kartyat, neki is az van. O magyarorszagi lakos volt, szoval lehet, h van remeny. Itt tudsz utananezni: www.skandiabanken.no. Menj a live chat-re, tokeletesen beszelnek angolul es fantasztikus a chat-es ugyfelszolgalatuk.
A penzedhez barmikor hozzanyulhatsz es barmikor elvehetsz. Szabadon pakolhatod a megtakaritasi szamladrol oda-vissza a normal folyoszamladra azt az osszeget amire eppen szukseged van. Real time, akar vasarnap este 10-kor is. Csak net kell hozza. Zsenialisak. Kicsit mas megvilagitasba helyezik az ugyfelkozpontusagot. :)
Az én megfejtésem: 1 db. Unicredit nullás számla + 1 db. Porsche Bankos számla.
Pénzmozgatás ingyenes oda-vissza, Porschénél a kamat gyakorlatilag lekötés nélkül 6% 1 évre garantálva. Ha meg valami jó akció van az Unicreditnél dobom vissza a pénzt újpénzként. Velem nem babrálnak ki :)
Jaja, zagyvaság, csak éppen én pont ugyanazt mondtam, amit te, hogy figyelembe kell venni a költségeket, nem azt hogy halva született ötlet az akciós betét. Csak én még azt is mondom, hogy olyan banknál, ahol az alap, nem akciós kamatok szarok(ilyen az erste), a visszautalás költségeit is figyelembe kell venni. És hát az akciós betétek többsége 2-3 hónapra szokott szólni, vagy max. 6 hónapra, ennyinél nagyon ritka esetben éri meg, és ha még valamennyire meg is éri elvileg, a hozzá számolt fáradtsággal már nem biztosan.
2010. december 8-ától a magyar állam kibocsátja a Prémium Magyar Államkötvény új sorozatát. Az adagolt kibocsátással forgalomba hozott kötvény új sorozata kizárólag a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban vásárolható meg.
A 2015/I sorozatszámú kötvényt devizabelföldi természetes személyek vásárolhatják, minimális névértéke 1.000 forint, a kötvényévenként egyszer változó, az előző időszak inflációjával azonos mértékű kamatot és 3 % kamatprémiumot fizet.
Az első kamatperiódusra (2010. december 8-tól 2011. december 8-ig) ez az érték 4,2 % kamatbázis, plusz 3 % kamatprémium, tehát összesen 7,2 % éves kamat.
A kötvény öt éves lejáratú (lejáratának napja 2015. december 8.), futamideje alatt a Magyar Államkincstárban szabadon visszaváltható.
Az új államkötvényt ügyfeleink tartós befektetési számlára is megvásárolhatják, amelyen 5 éves időtartamú lekötési állományban történő kezelés esetén az elért hozamra a kamatadó 0%.
Az értékpapír számlavezetése díjmentes, a kötvény WebKincstár internetes szolgáltatás igénybevételével is megvásárolható.
Tisztelettel várják Önt munkatársaink a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban!
Lekötésekből általában nem lehet felvenni, így neked olyan bankszámla (és nem betétszámla!) lehet jó, ami látra szólóan (=lekötés nélkül) ad viszonylag magas kamatot.
Tanácsot szeretnék kérni, milyen számlát nyissak. 800E induással, amit akár hosszabb időre is le tudnék kötni, és havi 120-130E utalással, amiből 100 körül levennék, a többit gyűjtögetném, nyaralásra, stb. Olyant szeretnék ami hosszú távra jó megoldás, nem kell figyelni, átrakni.