Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

cloaked 2011. ápr. 12. Creative Commons License 125

Nem a jövedéki adó a probléma, ki lehetne azt fizetni. Lehet 80 és 85%-os italokat is kapni a boltban (rumok és abszinthamisítványok), csakhát vagy kereslet nincsen a finomszeszre, vagy van annyi esze a piacvezetőknek, hogy nem árulnak alapanyagot, csak készterméket...

 

A 40%-os szeszek amúgy tényleg majdnem mindenhez jók, csak egyes növényi likőrökhöz nem, mert 40%-on nem tud bármilyen ízanyag kiázni.

Előzmény: ribizli (93)
pálinkaüst 2011. márc. 30. Creative Commons License 123

Mindenféle ital (likőrök is), amiket pálinkából lehet készíteni:

http://www.palinkaust.hu/hu/content/ital-receptek

Dharma 2010. aug. 18. Creative Commons License 122
Jól hangzik. Igényes lehet. Ki fogom próbálni, még ha hosszúnak is tűnik a 6 hónap.
Előzmény: kisszszoros (121)
kisszszoros 2010. máj. 13. Creative Commons License 121
fél liter vodka (40%-os)
3 dl víz + 20dkg cukor felhasználásával készített szirup
+ az aroma

ezeket egy literes üvegben összekevered, aztán vársz egy hónapot, hogy "összeérjen" és ihatod.

Szerintem jobban járnál, ha inkább vanília likőrt készítenél, ehhez kell félliter vodka, amibe fél évre beáztatsz egy rúd hosszában meghasított vaníliát, időnként megrázogatva az üveget, aztán fél év utál hozzáöntesz 3 dl víz + 20dkg cukor felhasználásával készített szirupot.

Ezt készítheted fahéjjal is, vagy bármi mással, csak ne aromával....
Előzmény: angyalka62 (119)
angyalka62 2010. máj. 3. Creative Commons License 120
Szia!

Én is szeretnék császárkörte likőrt csinálni. Az érdekel, hogy sikerült-e receptet szerezni hozzá?

Irj légy szí: frog2003@freemail.hu
Előzmény: gcsordas (42)
angyalka62 2010. ápr. 30. Creative Commons License 119
Sziasztok!

Hogyan csináljak császárkörte likőrt?
Van valakinek receptje?
Aromát akarok használni

Addig is kössz
kisveréb 2009. nov. 11. Creative Commons License 118
Hiába, a régi bűnök nem évülnek el - annak idején nem számoltam be a további eredményről. Amennyire visszaemlékszem, ennél többet nem sikerült megtudnom. Azért kísérleteztem vele, de nem lett az igazi - sem szép, sem finom. Talán valamelyik nosztalgia szakácskönyv tartalmazza a pontos leírást.
Előzmény: mindennickfoglaltcsakezne (117)
mindennickfoglaltcsakezne 2009. nov. 9. Creative Commons License 117
Szia!

Ezt a receptet keresem 10 éve!!
Sikerült megkérdezned valahol pontosan??
Üdv
Előzmény: kisveréb (14)
Dharma 2009. aug. 18. Creative Commons License 116
Hűűűűűű ez is klassz lehet.

Fél évig kell érlelni?
Előzmény: basinger (110)
Dharma 2009. aug. 18. Creative Commons License 115
Remélem lesz időm kipróbálni.

Jó kis receptnek tűnik.

Előzmény: Törölt nick (111)
kisveréb 2009. febr. 19. Creative Commons License 114
Tojásfehérjét kis üvegben lezárva be a fagyasztóba! Kiolvadva olyan, mint frissen. Előbb utóbb adódik valami sütemény amibe jól jön. Mondjuk érdemes 3-4 fehérjénél nem többet egyben fagyasztani, hogy egyszerre fel tudd használni. 
Előzmény: molucca (113)
molucca 2009. febr. 15. Creative Commons License 113
Kipróbáltam, tényleg egyszerű és nagyon finom! Csinálnám a következőt, csak a sok tojásfehérjével nem tudok mit kezdeni.
Előzmény: Törölt nick (111)
basinger 2009. jan. 11. Creative Commons License 112
Karácsonyra hamis bailey's-t akartam csinálni, de nem sikeróült. 1. túlpirítottam a cukrot, sötét karamell lett belőle.  2. nem volt otthon whiskey aroma.   3. a lányom nem mogyorós capuccino port hozott, csak simát. Végül azért finom karamellalikőr lett belőle, én legalánbbis azt mondtam a családnak, hogy azt csináltam.
Törölt nick 2008. dec. 8. Creative Commons License 111

Sziasztok!

 

Egy nagyon egyszerű tojáslikőrrel szeretném bővítteni a receptgyűjteményt:

 

6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 2 csomag valíliás cukorral ( vagy 1-2 vanília kikapart belsejével) habosra keverünk. Ha ez kész, hozzáadunk 3 tubus tűrített tejet ( cukrozott sűrített tej - amit a kávéhoz is használnak). Utánna 3 dl alkoholt ( lehetőleg 96%-os) összekeverünk 5 dl forralt és lehűtött vízzel és hozzáadjuk az előbb elkészített krémhez.

 

 

basinger 2008. nov. 25. Creative Commons License 110
A nagybátyám meggylikőrje: 5 literes dunsztosüvegbe rétegez magozott meggyet/cukrot, amikor tele, felönti szesszel, karácsonykor szűri. A meggy elmegy sütibe, a likőr meg a világ legjobbja, tökéletes, tiszta anyag. Persze tudom, hogy nem most van ennek a szezonja.
Matyolany 2008. aug. 17. Creative Commons License 109

Sziasztok!

Őszibarack likőrt szeretnék készíteni házalag!Tunátok segíteni egy tuti recepttel?Előre is köszönöm!

florentine 2008. jún. 4. Creative Commons License 107

Nemsokára itt a zölddió szezon. Tavaly csináltam ezt a likőrt, páratlan lett.

 

ZÖLDDIÓ LIKŐR

 

1/2 l vodka

4 közepes nagyságú zölddió negyedelve

1/2 kávéskanál egész ánizsmag

4 ép szegfűszeg

1/2 narancs héja

csipetnyi egész kömény

 

Üvegbe tettem a hozzávalókat és kb. decemberig áztattam őket. A cukor karamell formájában ment hozzá. 40 dkg cukrot karamellizáltam és felöntöttem 2 dl vízzel, majd addig forraltam, amíg sziruppá sűrűsödött. Kihűtöttem és - kóstolgatás után - ennek kb. a 2/3-át öntöttem hozzá.

dumba 2007. jún. 23. Creative Commons License 106
Jójó! Majd utánanézek máshol is, ha érdekel valami.:)
Előzmény: ribizli (105)
ribizli 2007. jún. 23. Creative Commons License 105
A Terebess "fűszerismertetőben" nagyon sok hiba van, nem jó forrás.
ribizli
Előzmény: dumba (103)
dumba 2007. jún. 23. Creative Commons License 104
Bocsi a sok "üvegbe"-ért...:)
Előzmény: dumba (102)
dumba 2007. jún. 23. Creative Commons License 103
Ja, a rózsavízből háromszoros koncentrációjú kell. Ha valaki érdekel, hogyan lehet házilag csinálni azt is, itt egy érdekes link: Rózsavíz
Meg úgy általában a Terebess-t is érdemes olvasgatni, mindenféle növény leírása, felhasználása fent van.
Előzmény: dumba (102)
dumba 2007. jún. 23. Creative Commons License 102
Hali!

Csináltunk Álomlikőrt rubinnal Gabriele Bickel könyvéből. Még hét hét mire kész lesz, de már most nagyon finom illata van.:)
A recept:

15 rózsavirág
20 ml rózsvíz
200 g málna
10 citromverbéna-levél
10 g hibiszkuszvirág
1 vaníliarúd
2,5 dl konyak
7,5 dl barackpálinka
6 ek. akácméz
1 rubin

(A rubin ne ijesszen el senkit, minden ásványboltban lehet kapni nem csiszoltat 2-4000 ft-ért. ;)

Kaparjuk ki a vanília közepét, és tegyük egy nagy üvegbe (3 literes) az összevágott verbénalevéllel, hibiszkuszvirággal, málnával, rószaszirommal, rózsvízzel és az alkohollal. Végül a rubin is kerüljön az üvegbe. Négy hét elteltével szűrjük le az italt, és töltsük egy üvegbe a rubinnal és a mézzel együtt. Újabb három hét után a likőr kész.

Hatásai:

A rubin melegítő, fiatalító hatású, lendületet, mozgást visz a mindennapokba. élénkítő harásúsegít leküzdeni a letergia és kimerültség nehézségeit, ösztönzőleg hat az aktív szexuális életre. Javítja a teljesítőképességet, aktivizál, bátorságot ad spontán cselekedetekre öszönöz.

A rózsák kivonata harmóniát jelent a léleknek, egyensúlyt teremt, nyitottá tesz, sőt néha izgató hatása is van. Oldja a test göcseit, nyugtat, gátolja a gyulladások kialakulását, és élénkíti az anyagcserét.

Hát, nem tudom ebből mennyi igaz, majd kiderül két hónap múlva...;)
Habamu 2007. jún. 22. Creative Commons License 101

Nem túl finomra sikeredett gyümölcsborokat (meggy, ribizli, stb. borokat) is fel lehet használni likőr készítéséhez.

Alkoholba kell áztatni egy hétre a gyümolcshöz passzoló aromaanyagokat (szegfűszeg, fahéj), majd a bor mennyiségének függvényében annak kb. 10-15%-át kitevő sűrű cukorszirupot kell főzni, és langyosan elvegyíteni a gyümölcsborral, majd hozzáadni a szeszes aroma-esszenciát, mely a bor mennyiségének kb. 20%-a legyen. Erősebbre nem szabad készíteni, mert magának bornak is van szesztartalma! 

NoSuker 2007. jún. 21. Creative Commons License 100
jut eszembe! még 1 hétig lehet zöld diót szedni!!
NoSuker 2007. jún. 21. Creative Commons License 99
Én diólikőrt szoktam csinálni, és a tiszta szeszre esküszöm, mert valahogy jobban kioldja a dióból a cuccost, meg ahhoz, hogy megfelelő erejű legyen 1 liter 96%-os alkoholt teszek bele, így lesz 1,5 liter likőr.
Az tény, hogy itthon elég rossz a felhozatal, nehezen elérhető a szesz. Én Erdélyből szoktam hozni, 1000Ft körül beszerezhető. Olaszországban 3Euro-ért is láttam.
---------
Viszont a diólikőröm nem túl tartós. Meg kell inni a télen, vagy legkésőbb tavasszal, aztán egy kicsit megkeseredik. De akkor már az ember úgyis a következő adagot nézegeti a fán... :)
---------
Hubi utánzat receptje van valakinek?
dumba 2007. jún. 20. Creative Commons License 98
Szívesen! :)
Előzmény: 4Hópihe (97)
4Hópihe 2007. jún. 17. Creative Commons License 97

köszi

:o)

Előzmény: dumba (96)
dumba 2007. jún. 14. Creative Commons License 96
Hali!

Bodzalikőr:

Előszöris készíteni kell bodzaszörpöt:

Hozzávalók:
-60-70 db. virágzó bodzatányér (nem tetves!)
-2 liter víz
-3 kg kristálycukor
-5 dkg citromsav
-1 egész citrom
-1 mokkáskanál Na-benzoát
(Ez a mennyiség 5 liter szörp készítéséhez elegendõ. Érdemes ennyit készíteni, nagyon finom!:))
Elkészítés:
A vizet a cukorral összekeverem, hozzáadom a citromsavat és a Na-benzoátot, majd beleteszem a bodzavirágokat (megmosni nem szabad õket). A citromot felszeletelem és hozzáadom a többihez. Végül az egészet öszekeverem, egy hétig állni hagyom, néha megkevergetem. Egy hét múlva (amikor a cukor teljesen elolvadt) leszûröm. Vízzel higítva fogyasztható, sokáig eláll.

Likőr:

-4 virág
-100 ml bodzaszirup
-1 l gyümölcspálinka

A virágokat rakjuk a végleges helyükre egy szép üvegbe, és öntsük rá a pálinkát. hagyjuk négy hétig állni, majd öntsük hozzá a szirupot. Ezzel is hagyjuk állni négy hétig, és kész is. :)
Előzmény: 4Hópihe (95)
4Hópihe 2007. máj. 30. Creative Commons License 95

mi is kiprobáltuk ugyanazt  a recipét vodkával és az alkohollal is.  a vodkás nyert..

----------------------

bodzás recipéje van valakinek a kincstárában???

Előzmény: ribizli (93)
telescoper 2007. márc. 29. Creative Commons License 94
Egy németországi fórumon olvastak alapján lehet 96 fokos alkoholt kapni az olaszországi Bico és Coop üzletekben. Csak kár, hogy mostanában nem járok arra.